Přejít na výpis diskuzí
Sony si patentovala technologii na blokování bazarových her
3.1.2013 | Petr Poláček
281 příspěvků
-
Tak potom je hrozně jednoduchá pomoc ... stačí přestat dotovat konzole. Rád bych viděl co by to s konzolovým trhem udělalo.
-
Ty si fakt myslis, ze obchodnici, kteri sony prodavaji jeji hry, ji taji, kolik toho prodali?
Jak souvisi tva nemoznost koupit hru s tim, zda sony ma nebo nema prehled o tom, jak se prodavaji jeji hry? -
Omyl hulvate, v prvni rade je potreba komercni hry delat ekonomicky prijatelne. A teprve v ramci ekonomickych mantinelu se muzes zabyvat jejich kvalitou, rozsahem a zamerenim. A dovolim si tvrdit, ze vznika dost kvalitnich her.
-
Omlouvam se, nejak sem to nepobral. Kazdopadne to na co jsem reagoval uplne prvne mi prijde jako blabol. Bazar je proste od toho, aby se vic lidi slozilo na jednu hru. Kdyby to neslo tak se na to ty lidi proste vykaslou nebo si her koupi min. Zakazat bazar zadny zisky navic neprinese, tahle idea stejne jako idea neni warez = lidi musi kupovat stoji na imho tak trochu nekonecne na penezence a tu jsem jeste u nikoho nevidel.
tldr
Proste dle me je bazar naopak pro vydavatele vyhoda, vic lidi si tu originalku koupi i kdyz na casti.
A majitel bazaru neparazituje, dela to co obchod, autosalon atd. -
Jen zkoušejte mou trpělivost platícího zákazníka, ale nedivte se, až se jednou ucho utrhne, a pujdu tam, kde se dá pirátit. Hardwarový lock konzole na hry je strašná hovadina, co když mi konzole odejde a budu si muset kupovat novou? Online aktivace na jedno zařízení je s pověstí Sony jako z bláta do louže, příšerná věc, protože cokoli spojeného s online u Sony nikdy nefunguje tak jak má a v takovém případě by tu byly zástupy lidí, kteří si legálně koupí hru a pak jim nepůjde hrát.
-
Musim te zklamat, tve dedukcni metody jsou velmi chabe, to co ti prijde zrejme je ve skutecnosti hruby omyl, ve skutecnosti se vubec nepohybuji v hernim prumyslu.
-
Prenesu si ucet s hrami na novy hardware, stejne jako dosud.
-
Ano, umim. Pod clankem o tom, ze Sony si podala patent jsi napsal, ze je to svinstvo. I obe tve varianty, ktere predkladas, se nedokazi vyhnout tomu, ze jde o podani patentu. Tudiz dotaz trva, od kdy je podani patentu svinstvo?
-
Automobilka je uplne jiny obchodni model, ktery funguje na jinem principu. U automobilky nevyrobis jedno super drahe auto, kde naklady na jeho vyrobu rozprostres na miliony lidi jeho levnym rozkopirovanim. Neni to srovnatelne. Stejne tak si auto nekupujes na par hodin, aby ses projel.
A pokud ses neprosil o dotovanou konzoli, pak se te netyka omezeni bazaru na teto dotovane konzoli a nemusi te to zajimat. -
Spíš by se hry prodávaly za tolik, kolik by lidi byli schopní a ochotní platit. Zas nedělejte ze Sony a dalsích kolosů neschopný blbce. V dluzích se Sony netopí, nekrachuje, kolos je to gigantickej, tak asi něco umí *7*
-
A kde se ty penize berou, ze vzduchu, nebo je bazary snad tisknou? Snazis se vymyslet perpetum mobile :-). Nedivim se, ze tolik lidi skoci na kampelicky a hry typu letadlo, kdyz dovedou zcela vazne myslet to, co jsi napsal ty :-).
-
Diky. Ja si myslel, ze to je ziskove kdykoliv. Tak aspon neco noveho vim *4*
-
Tak teď už moc nechápu, na co reaguješ. Tvýmu příspěvku patřila jen první věta. Zbylý dvě byly reakcí na Zdeňka, kterej psal "a zijou z toho, ze sami nic nedelaji (provozovatel bazaru)".
-
Bez dobreho producenta dobra hra nevznikne.
-
Pár let starej model, dobrý. Ale čím je auto starší, tím je to pro automobilku míň výhodný. Díly na nějakou 15 let starou Audinu se vyrobějí mnohem dráž, než za kolik se potom prodají koncovýmu zákazníkovi. Už to neběží v sérii, dodavatelé a subdodavatelé nemusejí mít zásobu materiálu a když ho půjdou objednat v malým množství a bude to specifický, tak se to může fakt šeredně prodražit. Zrovna tohle vím z vlastní zkušenosti, protože jsem pracoval ve firmě, která do automobilek díly dodávala. Ztráta na jednom kusu může bejt i v tisících procent. Většinu z toho zpravidla ale odséře dodavatel, protože automobilky si nenechaj nic líbit, ale i tak se jim to u těch starých aut nevyplácí. Ale to už je Offtopik jak sviňa, jenom jako zajímavost *3*
-
Majitel bazaru, estli neco tak vytvari a provozuje misto kde se schazi hry eventuelne lidi s hrama co chteji hry menit a prodavat dal. Za to inkasuje. Dle logiky bazar = parazit by platilo i normalni maloobchod = parazit.
A nevsiml jsem si tu ze by nekdo nadaval na obchod, ze vlastne parazituje na vyrobku protoze ja bych si vlastne mohl koupit cokoliv rovnou od vyrobce.... *3* -
Protože na ten bazar by dohlíželo padesát managerů a hra by byla levnější možná tak o stovku.
-
Jenomze barazove auto dal jezdi. Musi se opravovat a nahradni dily jsou taky dobrym kseftikem pro automobilky. Takze pro automobilku je skvele, ze auto jezdi dal, i kdyz z toho dalsiho prodeje nic nema.
-
Když někdo prodá auto, tak se dá předpokládat, že si koupí zase auto, protože to je víceméně nezbytnej dopravní prostředek. Těžko půjde a koupí si místo toho tryskáč, nebo ponorku. Kdežto pár stovek z bazaru se strčí do peněženky a bůh ví, kde vlastně skončí, protože hry nejsou zdaleka jedinej zdroj zábavy, navíc se o tolik menší částka mnohem snáz rozmělní.
Ale to, aby si sám distributor zavedl vlastní bazary, je zajímavá myšlenka. Taky mě nenapadá, proč to ještě nikdo nezkusil *4* -
Když už se tu oháníš hňupem, tak si prosím uvědom, že nic takovýho on netvrdil. Naopak je podle mě kravina, že majitel bazaru nic nedělá. Dělá, podniká přeci.