Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • koukam ze Adam Homola dneska potreboval penize na 10 rohliku, party a krabicku cigaret a tak pise jeden clanek za druhym :D po precteni toho ze ouya byla "trochu zklamanim", musim tudiz bohuzel konstatovat ze mam celou jednu stranku na games zaspamovanou ho*nama :( no nic, snad to v sobotu bude lepsi
  • ringmancz
    některý věci se časem změní, ale tentokrát ani podpora PSone her? asi se na PS Store prodávají, jinak by to nerušili
    • Ani na Vite v dobe vydani nebyla podpora pro PS One hry a dodala se az pozdeji. PS4 dokonce ted neumi prehrat ani BD/DVD filmy a po zakoupeni musis stahnout a nainstalovat update firmware. Je evidentni, ze Sony kvuli Microsoftu tlaci vydani PS4 co nejvic dopredu to jde a funkcionalitu do firmware doplnuje za pochodu.
  • Je mi jasne, ze tento prispevek ke konzolim neresi vsechny otazky, a rozhodne sem necpete otazku optimalizace, ktere mozna fungovala u strasich konzoli. Mrknete na toto srovnani :) http://goo.gl/lLWRVn
    • C-BEAM
      možno som to prehliadol ale zdá sa mi, že mu unikla výhoda u konzol ktorá plynie z optimalizácie hier na jeden konkrétny HW, pretože v tomto smere je to porovnanie výrazne zavádzajúce.

Osobne som primárne PC hráč, na konzoli hrám zriedka a od opustenia PC ma brzdia 2 veci : multifunkčnosť a fakt, že si na ňom zahrám akúkolvek staršiu hru napríklad 8-10 rokov starú alebo hry z 90-tych rokov a dokonca i hry z PS2/PS1 alebo ešte prehistorickejšie, bezohladu na to aký hardware momentálne v PC je.
      • Reakce na Rhanula o pár příspěvků výš: " ..mě je to absolutně u paty.."
        Gratuluji, ale tohle je do nebe volající blbost. Kvůli takovejm jako ty nás velké firmy ojebávájí a my, resp. ty, si to necháš líbit a ještě si chrochtáš, jak jsi cool, že máš značkovou věc. V podstatě říkášto, že i kdyby sony do té konzole nadělalo, tak tobě je to jedno, protože to nesleduješ a věříš jim. Tohle už není naivita, ale prostá lidská hlupost.
        • Rhulad
          Je to konzole ty ču*áčku a ne pc. Tam s parametry nic neuděláš. Takže ano je mi to u pi če, co tam mají za jádro nebo pamět.
          • S parametry sice nic neudelas, ale kdyz si to nekoupis a udela to tak i plno dalsich ovecek, tak si ta firma treba uvedomi, ze vyjeb*vat se zakaznikama se ji nevyplati a zmeni pristup.
            Ale pokud si ovecky koupi i starej telefon zabalenej do noveho obalu za cenu noveho viz slabsi verze noveho iphonu, tak je logicke, ze to budou praktikovat dal.
            Proste pro takhle naivni lidi, jako ses ty, co kupuji, a ted cituji "Prvně se dívám jestli je to od Applu a pokud ne tak od Sony. Jiné značky mě nezajímají" a je jim "u zadele" co vlastne kupuji, tak to pak vypada tak, jak to vypada.
            A tu hlasku o sekajicim Androidu? To si zaspal dobu tak o 3 roky ne? V soucasnosti jsou telefony s androidem v cenove hladine toho tveho iPhonu naprosto svizna zarizeni. Ano, potrebuji pro plynuly chod vykonejsi HW, ale to je dan za to, ze se pouziva na sirokem spektru zarizeni a presto je cenove na stejne nebo nizsi hladine nez ten iphone.
            Pac a pusu B.
            • Rhulad
              Prechazel jsem z galaxy s3 na iphone 5 a ten rozdíl je kosmický. SIII byla rychlá jen na začátku, postupem je to pomalejší a pomalejší a iphone 5 je na tom rychlostně stejně jako na začátku.
      • Psychotic
        Proč bys měl opouštět PC? Konzole přece nejsou exkluzivní klub. Mám PC, které jsem před 7 lety postavil za 13 tisíc. Do dneška na něm hraju Bladur's Gate, OpenTTD, Heroesy...

Jen AAA tituly hraju na konzoli. Staré pecky z mého dětství mi nikdo nevezme!
        • C-BEAM
          myslel som opoustenie PC ako primárnej hernej platformy. Keďže na pc pracujem tak to by nebolo najmúdrejšie ju opustiť *1*
      • Mozna ti uniklo, ze konzele nove generace JSOU PC, a zadna optimalizace neprobiha. Ustavajicich konzoli se to proste jen musi prelozit na dany HW, u novych konzoli to bude stejny jako u PC => zadna "spesl" verze pro konzole nebude.

Navic si uvedom, ze u konzole se pocita s zivotnosti rekneme 5 let... uz dneska neni zasadni problem parit na PC ve 4k (samo, je to pomerne nakladny, ale da se). A fullHD je naprostej standard, kazda prumerna/podrumerna grafarna zvladne v 1080p vetsinu games. Konzole horko tezko utahne tohle ... jak asi tak bude vypadat srovnani za 5let? Proste lol.
        • Vubec tomu nerozumis, je neuveritelne, jak jsou dnes lide omezeni a naprosto netusi, jak funguje PC a presto o tom s vervou diskutuji. Proste lol.
        • C-BEAM
          nerozumieš tomu, optimalizovať sa samozrejme bude. Portovať takisto ale nebude to tak náročné ako u minulej generácie.
    • tak tomu rikam trefa na komoru, tam je vicemene cerny na bilym, co tu neustale tvrdim, ze to je jenom omezeny pc, teda pardon, exkluzivne omezeny pc *5*
      • Rhulad
        Vůbec bych se tu neoháněl tím bulvárním plátkem, jen se tu pcčkáří shazujete.
        • tak urcite, v roce 2014 prijit s hdd s 5400 otacek, to patri na piedestal *5*

pevnej disk je dneska vyvojove vicemene nejstarsi soucast pocitacu (tim padem i desktopu znacky sony a ms), a ma dost negativni vliv na rychlost celyho ekosystemu...

meli tam dat aspon nakej hybrid, tohle je vysmech do tvare kazdyho slusnyho hrace, na druhou stranu, komu staci 30fps, tomu asi bude stacit i 5400 otacek
          • Psychotic
            Možná to bude tím, že máme za sebou sedm generací konzolí a v žádné z nich nezvítězil nejvýkonnější stroj a kluci a holky v MS a SONY pochopili, že výkon je většině lidí u prd*le :-)

http://www.youtube.com/watch?v=GyAjZd1trAY
            • Psychotic
              V tom případě přeju hodně zábavy :-)
            • tak urcite, radsi prosedet odpoledne u obrazovek s "loading" nez ho prosedet u kravin jako beyond two souls *5*
          • Rhulad
            Zkus Gillette. Mají opravdu kvalitní ostří
            • Blue.Shark
              Hmm, pán je odborník. Osmijádro jsou vychytávky pro nerdíky...co já se ještě nedozvím *7*
            • Zkus mozek, gilette jsou na prd, nejlepší jsou Astry, já je používám na holení, ale ty si je můžeš narvat do análu a zprudka dosednout
            • Jop, ja zas nelituju mamlasy jako ses ty, ktery si koupej sony a pak chodej po netu brecet, ze to neumi prehrat to ci ono ... braska si od cinanu koupil kopii sonacky konzole do ruky ... a krome spousty predinstalenych games, a toho, ze na tom ty sonacky samo chodili, to navrch jeste umelo prehravat video a spoustu dalsich veci, o kterych si sony muze nechat leda zdat ...
            • Rhulad
              Nikdy se nedívám na parametry. Prvně se dívám jestli je to od Applu a pokud ne tak od Sony. Jiné značky mě nezajímají. Pak vždycky lituji ty co mají Ťamťung s 8 jádrem, kterým se to laguje jako každý Android. Pokud je optimalizace, tak nepotřebuješ 8jádra a podobné zoufalé věci pro nerdíky. Se podívej na testy novýho iPhonu, jak výkonem doslova drtí konkurenci.
            • tak urcite, nenarocnej konzument, vybornej zakaznik *5*
            • Rhulad
              Víš mě je to absolutně u paty kolik to má otáček nebo kolik to má paměti. Předpokládam, že Sony a MS vědí co dělají a nějací experti jako ty nebo ten šulínek z DDworldu jsou mi u zádele.
            • mozna bys ty moh zkusit nejakej kvalitni studijni material, doporucuju hledat hesla jako cpu, ram, cache, hdd a mozna pochopis, ze o nekolik radu pomalejsi hdd je proste brzda pro ten zbytek *6*
    • Rhulad
      Je ti snad jasné, že DDWorld vede pomatený šílenec, který považuje Apple, nVidii, Sony za hřích a káže svým většinou stejně praštěným ovečkám(normální jedinci dostali ban), že jediná pravá víra je Samsung a jejich osm jader a PC se třemi monitorami s 32AA.
      • apple a sony jsou hrich, s tim se neda nesouhlasit, nvidia asi jako intel... bohuzel vyvoj hw je dost narocna cinnost, tam musime bejt radi za kohokoliv, kdo se tim je ochotnej zabyvat, bohuzel
        • Rhulad
          Tak trošku zakomplexovaný ne? Doporučuji pevnou ruku a ostrou žiletku. Na světě bude zase o jednoho vola méně.
          • Tak by sis mel vzit sva slova k srdci :)
            • Smutny na tom je, ze ja nemam nejaky specialni oblibeny degen degen web jako ty, ale koukam se na vice informaci po netu, bohuzel jsem se snazil zjistit i co je vazne dobryho na konzolich, ale pro me nic pozitivniho tam neni. A jelikoz jsem nic nenasel tak ani nemam chut si to kupovat a zustanu, kde jsem. Takze diky pouzivam mozek, davam si dohromady plusy a minusy a nejsem jen slepa ovce (nekteri fanousci svych konzoli, Apple aj. )
              *5*
            • Rhulad
              Zase si nic sám nevymyslel co? Běž raději agitovat za umírající platformu na tvůj oblíbený DegenDegen Web.
    • Psychotic
      Předpojatější srovnání jsem ještě neviděl :-)
      • Tak sam uznavam, ze to neni zrovna objektivni, ale kdyz vy sami se na to podivate objektivne, a rozumite aspon nekterym vecem ohledne kompu, tak si z toho dokazete vybrat to spravne.. A klidne i po nejakem hledani po netu se doberete pravde.
        Ja nechci nikomu vnucovat PC nebo konzoli a vyber je na kazdem zvlast, ale nelibi se mi, kdyz lidi se nesnazi pouzivat mozek a berou, co jim marketing hazi pod xicht. *5*
  • Uz ted padaji pc komponenty k cenovemu dnu,jsou jich plne sklady . A proc?
    Nikdo uz nechce predrazene pc , ked dostane uzivatesky privetivy next.gen. Pc uz pomalu dochazi dech. Jen si vemte sluzbu steam -online je jen 6mil uctu.... konzole ma denne priopojeno prez 150mil lidi- 6vs150-6mil socek co cekaji na slevy.
    • Duvod je jednoduchy. Pokrok ve vykonnosti soucasneho HW nestoupa tak rychle jako drive a soucasna PC vydrzi mnohem delsi dobu nez driv. Z toho vypliva, ze neni potreba si je kupovat tak casto, aby si clovek udrzel urcitou hladinu vykonnosti a kvality.

Steam nema kazdy, nektery lidi, co znam steam nepouzivaji. Ne vzdy je to nutnost. Navic proc byt porad online na steamu ? Existuje spousta her, ktere nevyzaduji steam, origin, uplay. Takze tyhle pseudo cisla nemaji vubec smysl obvzlast, kdyz vas nuti byt porad online.. :D
      • C-BEAM
        keď si pozrieš výkony GPUs zistíš, že posledných 5 rokov ich výkon narastá rýchlejšie ako 5 rokov pred týmto obdobím. Takže nie je to o výkone ale čisto o hardwarovej náročnosti hier.
    • Kdo ví, co se stane s příchodem steam boxu...
      • všichni zahodí konzole a PC a na světě nastane mír :)
    • Duvodem je, ze lidi jsou hlupaci protoze jim ty dve konzolove firmy nakukali, ze PC hry je tezke nainstalovat a spustit. Troubove si pak k PC, ktere pozuzivaji denne koupili jeste konzoli a hrajou predrazene hry v rozliseni 640p nebo 720p i kdyz jim ukazovali ukazky jakoze konzolovych nexgen her na nabusenych PC ve Full HD. Troubove pak vsude rikaji jak hrajou konzolove hry ve full HD v suprove grafice v 30fps stabilne.
      Kdyby si hned vedle pustili PC verze te hry tak by jim padla celist. Jelikoz ale nektere hry jsou jenom konzole only tak to nemaji kde porovnat a veri, ze hrajou nativne ve 1080p a ultra rozliseni.
      • jo lidi jsou hlupaci.a kazdej chce nosit pullitry jak ten nejvetsi sprt *1*
      • tak jako pr.. :) Lidi co mají jen PC nebo jen konzoli jsou socky. Tím nechci nikoho urazit, jen bych tím rád upozornil na nesmyslnou žabomyší válku mezi PC a konzolistama. Mám dva roky starej noťas v cenovce 25k (tzn. dneska nevýkonej stařec) a mám xbox360. Xbox360 s kinectem je prostě skvělej na party hry s návštěmava a prckové se u něj taky v děštivých dnech výborně zabaví. Problém mého xboxu je, že hry typu AC, Crysis 3 apod.. vypadají bohužel na tom starém noťasu daleko lépe - vyšší rozlišení, lepší detaily.. prostě to chce fakt porovnat a nebejt jen tupec.
        • Jo s tim souhlasim :) konzole se na nektere veci muzou hodit, ale neni to nahrada za PC a opacne... Je to spise doplnek na zpusob tabletu, DVD, aj. :)
  • calwin
    no dosť ma prekvapuje počet restrikcií a odobraných funkcií... akosi prestávam mať aj ten malý záujem o konzolu... staré konzoly tu očividne ešte nejakú dobu pobudnú

inštalačky, patche, virual store... naozaj to začína byť osekaný počítač... čo ma už prekvapilo pri PS3 že musí hra inštalovať (ako kupujúci som to nevedel)... okrem exkluzívnych titulov si naozaj myslím že konzola sa stáva osekaným počítačom... steam OS by mohol PC hranie posunúť na inú métu a konzoly už budú iba ako doplnok do obývačky
    • Já a kamarádi eště z 9 třídy kdy vyšel PS1 řešíme furt dokola to samé. PC vs PS.Eště u ps1 sem se kdysi nechal okecat a koupil ho.PS2 sem vynechal a koupil si později PS4.ale zároven sem vždy měl herní PC.KDyž vlastníte oboje ( pomineme exkluzivitu ) zjistíte že PC je v hodně ohledech lepší.Za prvé je tu upgrade všech komponent ne jen HDD.Myslím že i zde na webu sem v jednom článku četl že i nová konzole nebude mít výkonostně na kvalitnější herní PC.A ted si vemte PC komponenty se zlepšují takřka každým týdnem,ale konzole se nezlepší dokud tu nebude další generace. Dále u PC a doufám že i u Xbox One nejsou žádné omezení.Chcete nahrávat ? upravovat videa dávat komentář ? Proč ne PC vám nic nezakáže. A dále bych si dovolil tvrdit že PC má více exkluzivních her než obě konzole :) A navíc s příchodem Steam OS ( pokud splní co má ) pujde navíc PC dopředu a ne konzole které se prostě vždy zaseknou výkonostně na tom co vsobě měli vden výroby.
      • Omlouvám se za překlep po PS1 sem měl PS3,eště dodám 3 měsíce pak sem ho dal na aukro :)
  • Kto si mysli ze bude mat PS4 doma uz tento rok tak ziskava cenu naivka roka ;)
    • P1trs
      doma to mit budou, otazka je co na tom budou moct delat *1*
      • Nebude to tak strašné *3* Je prostě vidět, že konzole měla vyjít až na jaře příštího ruku, ale kvůli konkurenci launch uspíšili. Během jarních měsíců se to začne pomalu rozjíždět, co se týče her.
    • Někteří už to mají i potvrzené, naivko.
  • TheGGG
    Diskuzi jsem nečetl, jen bych se rozčílil nad zv*atky PC komunity. Holt asi je n*sralo že ta PC verze GTA V co se objevila na torrentech bylo jen 18GB virů, který si natahali do PC. *5*
    Každopádně, mě udivuje že to PCčkáře baví, pořád tu trollovat v diskuzích pod články o konzolích, asi závist nebo co. *7*
    • Me zase udivuje tva bezbreha zabednenost. *1*
  • takže koupím v prosinci konzoli a v podstatě další měsíce bude nepoužitelná, protože si musím počkat až se mi někdo uráčí polotovar zalátat v průběhu opravnýma balíčkama *1* Ale věřím, že plno bláznů si to koupí jen, aby si zahráli killzone *7* No nedávno jsem řešil zda XONE, PS4, herní notebook.....oboje konzole ještě rok nebo dva k ničemu, notebook není potřeba když BF4 herní doba 5 hodin, CoD GS to samé a jediné co se blíží je GTAV a watch dogs. No koupil jsem PS3 za pár korun v obchodě, k tomu plno bazarovek a myslím si, že když si občas zahraju tak PS3 za 4000 je ideální *3* hi-res textury nepotřebuji *6*
    • Shaker
      Herni notebook, pokud nejsi clovek, kterymu jsou penize ve spodni casti zad, je podle me zbytecnost, to si radsi kup konzoli. Herni notebook je totiz ve svy podstate konzole, az na to, ze vyvojari nebudou potit krev, aby se za rok, dva od doby, co si to koupis vesli aspon do 30fps...
  • ze tam nejde cd a mp3 me ani nevadi,oprasim aspon oprasim svoje sacd prehravac sony.a tapty napozadi me ani tak nevadi,spis bych si pral a chtel bych pozadat firmu sony.jestli by neslo si vybrat uvodni znelku spusteni ps4. tu hlavni pro ps4 a potom treba jine na vyber.myslim hudebne,ne graficky.
    koukal jsem na youtube na ps4 1995 super.a tam jsem si pripomel vsecky uvodni hudebni znelky od ps1,ps2,ps3,a ps4,ale ta na ps1byla vzdy ta nej,tezko bude prekonana,tak dinamicka jak ukazuje silu konzole,takova uzse neobevi *9*
    • priste bude kontrola.koukam ze jsem se trochu na vite prepsal.proste uvodni znelka ps1 byla ta nej.
  • hou hou hou tak tim je zatim rozhodnuto, protoze pokud Sony nevyresi zpetnou kompatibilitu s PS3, tak nemam zajem. Prece to vsechno co jsem si na PS3 koupil nezahodim a dve konzole mit doma nechci. Takze i kdyz od zacatku Sony fandim pres MCSoftem tak tohle neprekousnu.
    • s-a-b-r-e
      Vybrané hry, by se po čase měli streamovat pomocí Gaikai (těžko ale říct, kdy to přesně bude, prý 2014) a za jakých podmínek (PS+?). Nic zahazovat nemusíš, dej to do skříně (na půdu, do sklepa..) a každé Vánoce oprašuj a vzpomínej (jako s Nintendem 64 a dalšími obstarožními kousky)
    • ucho
      to dnes o PS4 slyšíš poprvý? vždyť od začátku tvrdí, že zpětná kompatibilita nebude...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit