Přejít na výpis diskuzí
Souboje s bosáky v Deus Ex 3 nemá na triku Eidos Montreal
20.9.2011 | Aleš Smutný
92 příspěvků
-
Jsem dospělej člověk.Hrál jsem DE 1 jako dospělej člověk.Hrál jsem DE 2 a byl jsem spkojen.Nicméně souboje s bosáky v DE3 jsou přiblblé a trapné.Vzhledem k obtížnosti hry, kdy stačí jedna kulka a jdete za Anubisem.Hry aspiruje na hru roku - právem - pokud dojde na souboje s Bossem, nejsem si jist.Hra má pegi 18, příště si uvědomte tvůrci pro koho hru děláte, pokud se vracím unaven z práce, chci hrát reálnou hru kam se uteču schovat, ale sWačky typu Boss si nacpěte do análu.
-
-
Jo, souhlas.Až na souboje s bossy je hra unikátní.
-
-
SPOILER ALERT
Spíš než těžké byly extrémně nevyvážené. Já třeba měl problém ze všemi, ale vždy se mi to podařlo vyhrát poměrně rychle, když už jsem je zabil. Třeba u prvního jsem se vážně naštvával, pak jsem zkusil emp granáty a k tomu použil brokádu, co sem tam našel(v inventáři jsem měl jen taser, uspávačku, snipinu, desítku s tlumičem). Jak jsem se s ním předtím dělal klidně aj pět minut a poté mě zabil, takhle jsem ho udělal tak za minutu. U druhého totéž, taky jsem měl problémy, ale pak jsem ji zabil rychle při zničení třetího generátoru. A u třetího bosse mi skoro ruply nervy, naštěstí jsem si uvědomi že mám granátomet a najednou šel dolů tak rychle jak jen mohl. Prostě stačí, abyste měli nějakou spešl zbraň jako peps, tajfun, granátomet...apod. a nemáte problém. Pokud naopak jedete steath a máte v inventáři jen taser, uspávačku, kuš, snipu z tlumičem...apod. tak potom vám klidne vyběhne při boss fightech žilka na čele. -
Mě teda docela ta nová móda super nadupaných bossu štve... dolujete je hodiny a když uděláte malou chybku tak jdete do háje.. Nemyslím tím teď přímo Deus Ex.. Jsou ještě horší případy kdy Boss má z nepochopitelného důvodu milliardu životů a vy kolem něho musíte běhat hodinu a půl aby jste ho udolali a ještě k tomu se ten boss mezi tim 10x oživí.. Já nevim koho baví tyhle Epic fighty na celé odpoledne... Já si myslim že fighty s bossem se daj stáhnout na jeden úder ve správnou chvíli na správné místo... Boss fight by neměl být o tom aby jste proseděli co nejvíce času u toho ale aby jste z toho měli nějaký unikátní pocit... udělali nějakej superkill nebo nějakou zajímavou fintu provázanou s pěkným videiem... Boss je samozřejmě silnější protivník než ostatní, ale myslím že by se vývojáři měli zaměřit spíš na to aby Boss vynikal schopností či vybavením a ne monstróznim počtem hp... Proto si myslim že když střelíte bosse do hlavi tak by měl zákonitě chcípnout jako každej jinej...
-
-
Ideální boss je ten ne kterého se musí nalézt nějaká taktika a přijít na to jak na něj, viz. Shank. Tam byly bossfighty těžký, ale zároveň se dali s trochou nápaditosti(či po přečtení tipu po první smrti) dát.
-
Souhlas a ten pocit je frustrace.
-
Tohle není zrovna "nová móda". Nevím, kdy jsi začal hrát, ale tohle je spíš závan starejch časů, kdy se bez bossfightů neobešla žádná akčnější hra. Už v prvních FPS z osmdesátejch let takový souboje byly (viz. třeba Wolf 3D), nemluvě o ještě starších plošinovkách všeho druhu.
-
-
Jo ... to byla doba, kdy jsme poprve potkali typka se 2 minigunama, kteryzto nas bez nejakeho tutorialu nemilosrdne rozsekal na kasi. Bez bossfightu by nebyly akcni hry.
-
-
Jo boss fighty jsou dobré ale měli by být propracovanější.. většina bossů se od klasických nepřátel liší jen počtem životů a lepšími skilly... A to je o ničem.. Některé hry dokážou bossfight slušně okořenit nějakými specialitkami... Tak by to mělo být... pro mě neni zábava jen rubat bezhlavě do nekonečna a pak se naštvat když po hodině rubání mě zasáhne a já umřu... Chci z toho mít nějaký zajímavý zážitek...
-
-
Nová móda neni boss fight sám o sobě... Ale spíš to že jsou bossové čím dál tím náročnější a náročnější... A nejsou náročknější ničím jiným než počtem hp... Nejsou nijak záživnější většinou.. spíš otravnější a otravnější.. Tenhle trend se na chvilku ztratil.. nebo sem ho nikde tak nepociťoval... Ale se zahlcením herního trhu Asijským shitem zase přichází móda velkých čísel kde všude běhají velké bonusy a všichni mají miliardu životů... (Dinasty Warriors styl) Místo toho aby boss fighty šli cestou nějaké propracované akce tak se hry předhánějí v tom který boss má víc hp... Já sem převážně hráč mmo takže na mě hodně dopadá vliv asijského na rychlo vyrobeného odpadu... Prostě mi přijde že se to ubírá spíš cestou číslama přetékajícího Dynasty Warriors než třeba střídmého a rozvážného Oblivionu kde boss fighty nebyli až tak tragický... Nevspomínam si třeba že bych měl takové potíže s Hittlerem ve wolfovi jako mam dnes s některýma bossama...
-
-
-
ta hra mne bavila konce hry zklamal.
-
Asi je trochu moje chyba, že jsem hrál DX HR celkem restriktivním stylem (nejtěžší obtížnost, pokud možno bez poplachů, omračování nepřátel výhradně pomocí takedown, žádné používání zbraní), ale první boss se s takovou postavou porazit nedá. U něj mi nezbylo nic jiného než granáty a brokárna, stealth styl šel do kopru. Takže nejde ani tolik o to, že by byly souboje nehratelné, ale hra v podstatě těžce zvýhodňuje stealth aby Vás pak několikrát postavila před situaci, kde nelze jinak, než dotyčného rozstřílet brokovnicí nebo zničit granáty. Je hezké, že bosse jde rychle rozsřílet těžkou puškou, granátometem, sniperkou nebo minama, ale pár z nás to takhle prostě hrát nechce. Tohle je jedna z věcí, které měla jednička vyřešené lépe (killphrase).
-
-
I první boss se s takovou postavou samozřejmě porazit dá, dokonce s úplně prázdným inventářem.
http://www.youtube.com/watch?v=3TLziItg6ks -
-
Jo a ještě...
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=4v1X5F0d58I
*1* -
-
To je asi zapomenutej bug:). Všichni bossové mají ochranu proti melee útokům, Namirovi to asi zapomněli dát na okamžiky, kdy skáče přes zeď.:D
-
-
Haha, díky téhle diskuzi jsem zjistil jak moc nekreativní jedinec jsem. *15*
-
Rozumím, těch bojových řešení jsou samozřejmě kvanta. Mám k tomu dvě výhrady, jednak to není na nejtěžší obtížnost (to je člověk ustřílen podstatně rychleji) a druhak mi šlo právě o to, že i stealth postava musí nepřítele zabít střelbou/granáty/výbuchy.
-
-
BTW Jedničku šlo dohrát bez zabití jediné postavy a to včetně bossů.
-
-
Ano, ale myslím, že kromě Boba Page, ten zemře v každém případě a vždy vinnou hráče...
-
-
Ne, Bob Page při konci, kdy se JC spojí s Héliem a Icarem, nezemře (alespoň to z outra nevyplývá). A jediný konec, kdy JC zabije Boba přímo, je konec za Illuminate.
-
-
Pokud vím, třeba Gunthera jsi zabít musel. Každopádně Anně se možná šlo párkrát vyhnout, ale když tě konfrontovala při útěku z vězení MJ12, tak hra počítala s tím, že ji zabiješ. Šlo se tomu vyhnout jenom exploitem, ale hra se pak stejně chovala, jako bys ji zabil. Stejně tak nevím, jestli se dá vyhnout Simmonsovi, když se ti postaví podruhý.
-
-
Viz výše. Stačilo utéct. Gunthera člověk znovu nepotká, ale u Simmonse s tím hra počítá a znovu se s ním člověk setká na začátku Area 51. Jinak nevím, jestli se jako exploit počítá i to, že střílím sniperkou do nohou tak dlouho, až začne boss utíkat a pak jej omráčím kuší (teď si z fleku nepamatuju, jestli je tak Anna napodruhé v UNATCO vyhodnocená jako poražená nebo jestli je podruhé opravdu nutné ji zabít). Hra to bere jako porážku bosse, ale boss není mrtvý, stejně jako MIB (a WIB) je možné jej v takový moment dokonce obrat o věci. Jinak jako nebojové řešení vnímám použití killphrase či útěk, případně proplížení se kolem Simmonse v Area 51. A právě to mi v DX HR chybí.
-
-
vážně? přít se nechci, ale zajímalo by mě, jak....? Já asi mám moc násilnou povahu. Já si jedničku vychutnal s pistolí s tlumičem a granáty...
-
-
Ona na to upřímně nebyla hra úplně stavěná u bossů (každého jiného stačilo omráčit obuškem, Man a Woman In Black paralyzérem kvůli výbuchům), ale šlo to. První setkání s Annou Navarre stačí nedělat nic (případně to co u druhého), u druhého setkání stačí střílet sniperkou do nohou, dokud nezačne panikařit a utíkat. Možná je potřeba to tak udělat u prvního setkání v Boingu, jinak hra nevyhodnotí, že byla napadená a napodruhé se neotevřou dveře ven z UNATCO, dokud není opravdu mrtvá. A s Guntherem se napoprvé nedá dělat nic a napodruhé stačí utéct. Se Simmonsem stačí napoprvé (v podmořské základně) i napodruhé (Area 51) prostě utéct pryč.
-
-
-
-
Já tedy nevím jak dneska lidi hodnotěj obtížnost... Ale po druhy na Give me Deus ex a stealth/hacker přístupem ( pro achiev Pacifist) jsem neměl potíže... Obra jsem sundal dvěma zásahy s raketometu a granátem... Ženskou jsem schazoval P.E.P.S a potom do ni střílel revolverem a Snakea jsem též sejmul revolverem (s výbušnou municí).
-
Mě stačili granáty a taky to hraju na stealth/hacker typ. První když do něj naperete tazer začne se klepat a než se vzpamatuje házim pod něj granáty (ty ho taky omráčí a i zabijí).
-
-
Na druhou jsem vyzrál zase s minama. Ani nevim, že tam jsou nějaké generátory co se dají rozstřelit. Šla jsem za roh tam jak jsou dvě přístupové cesty, na každou stranu hodil minu a když bouchla napral jsem do ní zásobník z 10mm pistole.
-
-
A to je na Deus Ex príma, každý to hrál jinak nejen souboje s bossy ale i celý průchod hrou. Jinak bych ale byl pro možnost schovat se a bosse nepozorovaně omráčit.
-
-
skus to hrat na rozne obtiaznosti, na najlahsej ti staci na proveho jeden granat na najtazsej som pouzil raketomet dva zasobniky samopalu, 3 granaty a musel som ho dorazit pistolou. pre typka co hraje bez zabijania a nema celu zbrojnicu je to peklo.
-
-
No to je zaujimave, na hard som prveho dal s dvoma normalnymi minami + zasobnik z SMG. Ono staci mat EMP granaty/miny a boss spravi papa dost rychlo. A ak clovek ide stealth, tak bosovia su vlastne jedina rozumna moznost kde sa vybusinin vobec zbavit :)
-
-
-
-
-
Mě přijdou ty bossfighty jako jednoznačně nejslabší stránka hry. Kdo si myslel že dát do hry protivníky s x miliony hp bude zábava? Prvně jsem preventivně sebou tahal raketomet a on ten prevít přežil 5 zásahů. Na Yelenu jsem si vymyslel omráčení pomocí PEPS a posléze probodnutí čepelema, ale hra je prostě tvrdohlavá a útoky na blízko zakazuje, prostě k naštvání.
-
vsecky souboje snad krome prvniho sem vyresil typhoonama naprosto bezproblemu, takze o nake obtiznosti nemuze byt rec
-
-
stejně jsem to udělal já
-
-
Pro moji postavu, ktera jela ciste stylem stealth/hack a v invu mela pouze stun gun, ty souboje byly docela tezke (ale vzdycky to slo nejak vyresit). Co me na tehle hre fascinovalo byla opravdu nutnost se porad schovavat. Ja jsem poctive nedaval body do zadneho vylepseni co by se hodilo akcnimu hraci. No a pokud me nekdo uvidel, sundal me na 2 - 3 vystrely nebo velmi kratkou davku ze samopalu. Neco podobneho si pamatuju jenom z prvnich Thiefu (pokud se vymeni pistole za mece ;-)