Přejít na výpis diskuzí
Souboje s bosáky v Deus Ex 3 nemá na triku Eidos Montreal
20.9.2011 | Aleš Smutný
92 příspěvků
-
Okrem prvého a posledného stačí dobehnúť k bossom a 2x Typhoon. Súboj trvá tak 3 sekundy + 2x5 ssekún animačka Typhoonu.
-
-
Hej, za predpokladu, ze
pred tym tretim si nereagoval na vyzvu a nebol v nemocnici dat si "vylepsit" augmentacie. Potom ti ten typhoon moc nepomoze. Ale dal som ho aj tak relativne lahko s heavy rifle . -
-
Já si ho dával z toho důvodu, že mě sralo to blikání a rebootování obrazovky. Na podraz jsem ani nepomyslel. *4* Ale tak zase ke konci z toho bosse jde větší respekt, když vám bliká obraz a vy pomalu nevidíte krok před sebe. *4*
-
Tak ten chip si dal inštalovať iba ten, kto nehackoval počítače. Z údajov bolo jasné, že sa jedná o nejaký podraz *5* -
-
Pokud sis ho ovšem nenechal implantovat už před návštěvou TYM. Nicméně mně bylo jasný, že je to nějakej illuminátovskej podraz, hned jak jsem v televizi zaslechl, že tu výměnu svolává Beth DuClare.:D -
-
Ale mne to bolo jasne tiez, vedel som, ze to bude pruser, ale jednoducho som pristupil na ich hru a bol som zvedavy, co sa stane. Co to ma ale spolocne s nehackovanim, nechapem, lebo ja som odhackoval asi vsetko.
-
-
já hackoval úplně všechno, i když jsem měl nalezený kód :) Víceméně první minihra, která mně opravdu bavila i poněkolikáté. + každé XP se počítá ;O)
-
-
-
První dva bosy jsem taky sundal vlastně hned, granátama. Šlo to tak rychle, až to ani nebylo zábavné :) Naopak u třetího jsem mohl být rád, že jsem měl nepoužité praxis bodíky a mohl si ten Typhoon pořídit, jinak to taky byla pobíhačka, schovávačka, protentokráte trvající naopak pomalu hodinu, než jsem se rozhod si ten typhoon nakonec vzít, i když jsem si bodíky šetřil na něco jiného. Bohužel jsem při tom non-leathal hraní nechával všechny zbraně krom pepsu, taseru a uspávcích šipek chladnými a kdyby u toho třetího bosse neležel u bedny sapík, tak jsem ho ani neměl čím ubít. Ale dalo se to přežít, jen to vyrušilo zážitek ze zbytku jinak skvělé hry. Zabavil mne asi snad jen ten poslední souboj.
-
-
yep. a proto si, stealthaři, vždycky šetřete desítku s průraznými náboji. Vždyť máme rádi výzvy a ukidlit Namira pistolkou je mnohem větší švanda než to do něj prát laserovou bomba puškou, no ne? :)
-
Kde vůbec vemu tlumič na 10mm a výbušné náboje do revolveru? Nějak mě ty upgrady zbraní při průjezdu hrou minuly.
-
-
Tlumič je například k dostání u
překupníka zbraní, na kterýho tě odkáže Greg Thorpe po záchraně jeho a jeho ženy v úvodní misi. -
tlumic i vybusne naboje muzes jak koupit tak najit (chce to prohledavat kazdou sachtu, kazdy stul, kazdou skrinku, kazdy suplik .. v podstate temer vsechno lze najit ..
-
Oboje jde určitě koupit... Ale taky pokud budeš prohledávat důkladně lokace tak minimálně tlumič bys měl najít.. U výbušné munice si nejsem jistej...
-
-
No ja som problemy nemal a hral som to cisto stealth,jedinu zbran co som vzdy mal bola pistol s tlmicom maximalne vyboostena ako sa dalo+nejake granaty,ale je pravda,ze som mal vela praxis point lebo som robil vsetko co sa dalo,exploroval som a isiel som na pacifistu,co sa mi koniec ani nepodarilo,boh vie co to posralo,ale dobrovolne som nikoho okrem bossov nezabil,takze som mal zrejme viac augmentov ako priemerny hrac,pre mna ako stealth hraca ti bossovia boli celkom slusne ozivenie pretoze normalne som vobec nestrielal,ale je pravda,ze posledny(4.) boss bol urobeny fakt biedne,resp. ze jeden augment znici kompletne cely design toho bossa je celkom dost velky fail.
-
-
Pacifista mi tiez nenabehol, ale v DRB som si vsimol, ze uspávacia šipkovka mi par grazlov zabila, hral som to na hard tak bud to bol bug, alebo proste neuspavat do kokosu a hlavne si vsimat ci neni ikonka pri "omracenom" tele lebka :) Ked bude patch, tak to zbehnem este raz na easy, podla moznosti ani nikoho nebudem omracovat, vyskusam ci budem mat dostatok XP. Inac, nepamatas si kolko si presne nahral? http://s496.photobucket.com/albums/rr326/bigfutus/Deus%20Ex%20Human%20Revolution/?action=view¤t=dxhr-2011-09-05-12-26-54-14.jpg
-
-
Nepametam,ale pozrel som sa,208 505 expov som mal. ->
http://img855.imageshack.us/img855/7571/2011092000001h.jpg
-
-
-
Hehe, dětem po dlouhé době předhodili trochu tužší bossáky a hned si stěžují. :) Kam to spěje. :/ Mě se na ně pro změnu osvědčila taktika frag mines. Boje mi tuhý přišli (teda alespoň první dva), ale nijak mě to nefrustrovalo. Spíš sem koukal na zkrvavenou obrazovku z otevřenou hubou a řikal si, že si na tomhle dnešní generace hráčů pěkně nabije papule. :)
-
-
kam to spěje? nikam. V DX:HR jsou boje především hloupé a až potom těžké. Hra náhle přepíná do úplně jiného režimu, kde je ve výsledku úplně jedno, jestli mi na deset minut pustí Nyan Cat, nebo mi předhodí hodící zmutovaný health bar. Otravné je to zcela otožným způsobem.
1. můj hrdina se celou dobu snaží všemu vyhnout, počíná si inteligentně, opatrně. Pak najednou řach - cutscéna, kde se Jensen machovky vevalí doprostřed místnosti pod plným osvětlením¨a začne se bavit s postavou, kterou chce od začátku jen sejmout
2. bosáci jsou jen bezduší generiční badass borci. Nepřinášejí do příběhu zhola nic. Člověk se nedozví nic o jejich motivech, pozadí, popředí. Že se nějaká vyholená bábovka jmenuje Jelena, jsem zjistil, až když to na mě zařval můj úkolovník. Ve hře, kde je vše vystavěno do dechberoucí hloubky, je něco takového nemístné.
3. Opět - ve hře, která je založena na svobodě volby, je hráč nucen k jedinému stylu, který je navíc po celý předchozí herní čas většinou hráčů nevyužíván.
4. čuňácký design souboje - malé poškození z vaší strany, obří poškození ze strany nepřítele. Proč? Páč jste oba lidi a oba jste augmentovaní a tudíš si jste jakžtakž rovni... oh wait!
boss fighty jsou podle mého názoru hloupý přežitek už dvacet let, který jen málokdy dokázal být opodstatněný a nějakým způsobem nápaditý (Half-Life 1/2). -
-
Souhlas. Hlavně v případě Deuse to je v kontrastu s tím, že za omráčení a stealth postup bez alarmu je podstatně víc expů -> hráč je za tenhle postup odměňován a pak bác - boss... tohle je vážně nedomyšlený.
-
Jasně no tak to je samozřejmě ještě jiná dimenze.. ale chápu že mnoho lidí kteří mají rádi deus ex tak hrají způsobem jaký se logicky neslučuje s boss fighty... Moje stížnosti jsou spíš globální... Samozřejmě měli bossové v deus ex být řešeni tak aby se fightu dalo vyhnout nebo zabít bosse nějakou fintou jednoduše a rychle jako ostatní... Je trochu směšné jak deus ex dbá na to aby byli celou hru uspokojeni všichni hráči (stealth i akční) a pak to bossem všechno spláchne... Naprosto chápu že pro lidi co si celou hru zakládali na určitém stylu hraní je boss fight takovou degradací toho o co se celou dobu snaží... A teda osobně mě ještě kromě bossů sklamal závěr hry ala "left 4 dead".. Ale hra byla jinak moc dobrá.. těšim se na dlc a pokračování značky
-
Suhlasim, hlavne s tym prvym bodom. Sledujes bossa cez tri levely, tak aby ta nevidel a potom, ked ho konecne najdes, tak prides rovno pred neho, akoby si chcel s nim pokecat. Esteze ten boss je tak blby, ze ta nezabije hned (co by malo logiku), ale pocka, kym prides, povies nejaku kuuul hlasku, omraci ta, bezi prec, aby si sa mohol pozbierat a po tuhom boji ho zabit. Inak ale hra to je skvela, takze taketo excesy a logicke kopance clovek lahsie prehliadne.
-
-
Tak Deus Ex měl ještě celkem odlehčené bosse... ale spíš jde o jiné hry... I když teda taky mě někteří bossové z deus ex frustrovali... Jde o to kam se boss fight bude ubírat jako takový... Nechci aby se boss lišil tím že má extrémě více hp.. ale spíš tím že je schopnější... Nejde tolik o náročnost herní jako spíš časovou... prostě mě štve dolovat bossáka hodinu (to neni případ deus ex) a pořád dělat to samé... je to spíš nuda než zážitek...
-
-
Chápu. Souhlasim.
-
-
třeba například jsou dobré hry kde bossáka zabíjíte tím že mačkáte určitá tlačítka v určitou dobu a pak se kocháte tím jak vyskočíte na draka a probodnete mu hlavu... To je podle mě správná cesta... Tohle se ve hrách oběvuje už delší dobu.. ale většinou v konzolovkách... Pokud se tahle metoda zabíjení bosáků rozvine a bude nabízet hráči větší volnost třeba v tom na kterou část těla vyskočí a kde ji probodne tak budu spokojen... myslím že dragons dogma tohle řeší celkem obstojně...
-
-
Reakce na: Jackob
Toto se doufám v PC hrách nikdy neprosadí ani náznakem, jsou různé druhy špatných bossfight ale toto je ten nejhorší ale kleju u toho v jednom kuse. OMG *10* *11* -
-
Reakce na: Jackob
Rozhodně se shodneme v hodně věcech... jak píšeš: "stát hodinu proti protivníkovi bezhlavě mačkat dvě tlačítka z toho jedno je úder a druhé lahvička lektvaru..." s tím naprosto souhlasím že tohle řešení je o ničem, to považuji přímo za odpad. To co popisuješ je určitě složité naprogramovat, tam by bylo třeba řešit animace a asi i fyziku a nevím co ještě. Po zkušenostech ve hrách je podle mě lepší směr aby měla npc protivníka lepší pohybové schopnosti a více druhů útoků... aby u v souboji hráč zapojil jak vybroušené reakce tak mozek při úhybných manévrech tak vlastních výpadech. -
Pro mě je to rozhodně mnohem zábavnější než například WoW kde stojíš proti bossákovi a jen klikáš miší jak blbec několik hodin... To je zase pro mě nejhorší... Samozřejmě bych já osobně nejvíc uvítal možnost naprosté svobody a podběhl draka, chytil se jeho ocasu a pak mu po hřebetu vyšplhal na hlavu kterou bych mu probodl mečem a vše to ovládal realtime bez časových tlačítek a s naprostou volností pohybu po drakovy... ale to je strašně složité naprogramovat.. zatím jsme tak daleko nedošli... Nevím možná někomu vyhovuje jen stát hodinu proti protivníkovi bezhlavě mačkat dvě tlačítka z toho jedno je úder a druhé lahvička lektvaru... To mě osobně nevzrušuje nijak...
-
-
-
-
-
-
Nezapomeňme že jediným zásahem šípu do paty byl vyřazen (následně zemřel) jeden z největších bossů v dějinách lidstva... Sice šíp vedl částečně Apollón ale jeden zásah stačil... Odysseovi pak stačil jeden úder do kyklopova oka aby dostal sebe i svou posádku z jeho zajetí (za pomocí lsti)... Mno a něco z pohádek: Harrymu Potterovi stačil jeden úder mečem do tlamy baziliška aby ho zabil...
-
2 rány granátometem, a padne i poslední boss ;)
-
Ahoj, no já vám nevím ale já u každého bossfightu prohrál jednou (kromě 1 a posledního)
a bossové mi přišli děsně lehcí. I když máte pravdu s tím jiným řešením zabití. Např takový Assassins Creed- Máš zabít bosse sleduješ jej a můžeš jej buď zabít bojem nebo bez boje, útěk je samozřejmostí. Takže z toho vyplívá že mi bossfighty nevadíli, ale alternativní boj s bossy by byl jen přínosem. -
jako by autor téhle informace nehrál Deus Ex. Celkem by mě zajímalo, jestli bylo víc možností (nenásilné, hackerské, plížící...), jak zabít agentu Navarovou (v Boeingu - volitelné), Toho plešatýho Robokopa (už si nevzpomenu, jak se jmenoval - Francie), J.C.D prototyp č.3 v podmořské základně .......
-
-
Viz níže, minimálně killphrase a/nebo útěk.
-
-
To se tady musí řešit denně každý augmentovaný prd o Deus Ex?
-
-
myslim, ze "mit moznost a nechtit cist" je v kazdem pripade lepsi nez "chtit cist a nemit moznost" ... ale chapu, ze rozliknout, napsat par slov, opsat kod a odeslat je mnohem jednoduchsi nez neudelat nic
-
Vážně? Poslední info bylo o tom, že vyšel PC patch v krátké zprávě minulý pátek. Jeminkote, to je hrozný! *15*
-