-
Tak ako v ostatných veciach a v f2p sú naozaj kvalitné hry s dobrým modelom a samozrejme aj s otrasným modelom. Ale sťažovať sa celkovo na f2p model, v tom nevidím zmysel. A človek sa môže pomýliť a kúpi si hru a neskôr môže zistiť, že to nie je úplne ono. F2p si človek môže vyskúšať zadarmo a keď mu to nesadne hra či model f2p tak to proste nehrá. Keď mu sadne, hrá a keď chce si priplatí.
-
Free to troll asi
-
Jenže v Drakensang je PvP v uzavřených arénách. V otevřených zonách, pokud nechceš, tak tě nikdo napadnout nemůže. Takže tě tam při plnění úkolů nikdo neobtěžuje. Samozřejmě, pokud chceš patřit v PvP mezi nejlepší, musíš platit.
-
LoL, LOTRO, Planetside 2 = příklady více či méně dobrých F2P. *3* Znalci by jistě dodali další.
Jinak řečeno, F2P můžou být dobré, ale můžou být i totální fail.
Nový mobilní Dungeon Keeper byl zločinem proti lidskosti... -
Co je to do konečníku F2T?
-
Dobře to beru ale dobrý koncept neříkm že nemá šanci úplně ale je v té záplavě her prostě zanikne a člověk se o konkrétní hře třeba ani nedoslechne a přitom by ho třeba i bavila. Já spíš měl na mysli pay2win, které tomuhle druhu her opravdu dobré jméno nedělají ale P2W není oficiální název, všechno je to f2p
-
aha, takže ti není líto, že vznikají hry kde za 20 dolarů můžeš mít něco na co jinak plníš dlouhý quest a pak to má každý a nechybí ti propracované herní mechanismy, které radši vyměníš za hezčí klobouk pro avatara dobře, zlý klidně buď tohle je internet jestli sis nevšimnul, já si z toho nic dělat nebudu stejně jako si nikdo kdo hraje f2p nebude nic dělat z mého názoru
-
Naopak pokud uz to hrajes na dobre urovni, tak nemusis do hry davat vubec nic a pokud to budes hrat na nejvyssi urovni, tak si na tom jeste vydelas.
-
No zrovna WoT je ten kdo se pere za F2P se zvednutým štítem . I bez placení ti umožní postoupit minimálně na úroveň , kde lze bojovat v klanech a poslední dobou přibyly týdenní úkoly , kdy za hraní dostaneš také nějakou tu odměnu navíc .... Bohužel IX -X tier v globální mapě z toho udělali hráči , takže ti co jsou nejvíš už do hry nemusí vkládat peníze , protože peníze k premium účtu vyhrávají ve vzájemných soubojích .
Samozřejmě u WoT je free hraní postihováno polovičními zisky měny a zkušeností , takže ve výsledku stráví takový hráč ve hře víc času a s vyšším levelem v případě neúspěchu může začít snadno prodělávat .... ale má to zdarma a je jen na něm jestli ho taková hra bude motivovat . -
Moje zkušenost z Dungeon Siege (sice není F2P ,ale principielně stejná situace ).... S kamarády jsme plnili qest a přiběhl tam nacheatovaný (peníze = cheaty) PK . A bavilo ho kolem nás poskakovat hodinu a likvidovat nás na jeden zásah , dokud jsme to nevzdali .... :(((
Paralela to není náhodná a dost tím nakonec utrpí i samotná hra - většinu hráčů nebude bavit prohrávat věčně . -
World of tanks a War Thunder .... a placené offline simulátory to v druhém případě mají těžké .
Proti hrám "zdarma" a bez masové podpory hráčů to mohou rovnou sunout do supermarketů :/ -
Podle toho co jsi napsal odpovida tvuj nick zrejme i tvemu veku, takze nebudu zly a jen reknu, ze stydet by ses mel ty, protoze si myslis, ze tvuj nazor stoji vys nez nazory ostatnich.
-
Stydím se že hraju/ hrál jsem takové skvělé hry jako CardHunter, Planetside 2, WarThunder, Warframe, Ghost Recon Online a z mobilních třeba Real Racing 3. Ano podporuju to, a pakliže mě ta hra opravdu baví taky jim i nějaký ten peníz dám. Člověk si prostě musí vybírat, ne všechno co je f2p je zlo.
-
F2P? = Money laundry.
-
Obecně mi F2P model nevadí, ale musí se to s ním umět. Někteří ten model vysloveně zneužívají a tahají z lidí takové nehorázné prachy, že je mi z toho blbě.
Idální F2P model má podle mě třeba Reaper od českých vývojářů. Zdarma je vlastně takové demo s úvodem do kampaně, pak můžete zaplatit 40Kč pro možnost pokračovat v příběhové kampani, 40Kč za novou kampaň (něco jako DLC), nebo 100Kč za obě dohromady včetně možnosti multiplayeru v arénách. Trochu si ale vymýšlím, už je to dlouho, co jsem hrál...
Důležité na tom je, že víte kolik za kompletní hru ve finále zaplatíte a ne, že zaplatíte třeba za balík nových map 40Kč, za otevření dalšího světa zase 40Kč, tady něco za powerup, tam zase za novej obleček a pak se joudové diví, když jim přijde účet na 2 litry a už to ženou k Evropskýmu soudu... -
doufám, že free to play žádnou budoucnost mít nebude, já si rád za kvalitní zábavu zaplatím, než abych hrál tunu blbostí zadarmo jenže věci jako galaxies už nevznikají, protože mezi záplavou f2p cockotin nemají šanci a kdo hraje cokoliv f2p by se měl stydět, protože to podporuje(btw než mě někdo nařkne nikdy jsem nehrál wow)
-
Od toho dostřelu je tam mapa, aby jsi nestřílel naprázdno. Jinak k PvP, do hry jsem nedal ani haléř a nemám problém v duelu 3 z 5 her vyhrát. Samozřejmě, že narazím i na ruského platiče, který mě sundá na 1 ránu, ale mám se kvůli tomu rozčilovat? Když ho to takhle baví, tak ať *4*
-
Problem u tebou popisovaných produktů je, že už to vlastně není hra s integrovaným free2play modelem, ale v podstatě jen a pouze F2P kolem kterého je naroubováno něco, co vzdáleně připomíná hru.
Já jsem to třeba pochopil u těch, ve článku zmiňovaných, the Simpsons. Hratelnost tam spočívá v tom, že si postupně stavíš vlastní Springfield a vidina, že v budoucnu postavíš obří město tě u toho drží. Když pak zkusíš hacknutou verzi (nemusíš za nic reálně platit) tak jen sázíš jeden barák vedle druhého a něco jako hru mi to nepřipomíná ani zdaleka. Spíš takové virtuální sběratelství... -
No když už se na PC rozjede jakž takž slušný hratelný free to play (ne free to win), přijdou mobilní platformy, EA a podobní velikáni a začnou tam blít splašky typu z nedávné doby Dungeon keeper a všechno podělají. Mě neříkejte, že lidi nemají pár korun na hru. Ty ceny většinou nepřesáhnou 150 Kč. Hry typu Clash of clans jsou největší zlo, které jen rýžuje peníze z lidí.
-
Tak Drakensangem bych se nechlubil, totalni P2W (opravdu hodne penez pokud chcete bejt aspon trochu konkurenceschopy), a pro me jeden z mnoha minusu nepochopitelny ze dostrel zbrani je vetsi nez jde zobrazit na obrazovce