Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze v podstate PC na televizor popripade na vacsi monitor ? Bude to zahrnat aj ine cinnosti okrem hrania ci iba hranie ? znie to ako dost zaujimavo.. len pokial to bude iba na hranie tak to je blbe kedze vacsinu casu travim aj v nejakych programoch.
  • kupim jedine verziu s AMD a ATI.
    • Dostaneš intel a pro výkon budeš muset na cloud ;D
  • rancor1223
    Tak vždyť píšu, že se stavem dnešních konzolí souhlasí akorát američané. My ostatní, kteří vidíme trochu dál než do nejbližšího obchodu s donuty, je poslední rok dva taková menší doba temna co se pokroku týče. Neříkám samozřejmě, že by hru ztráceli na kvalitě, pořád vychází skvělé hry. Ale technologický pokrok stagnuje...

EDIT: To měla být reakce na Psichotic
    • Psychotic
      Ovšem dá se polemizovat o tom, jestli by PC gaming produkoval dostatek financí na nějaký rychlejší vývoj technologií. A jaký dopad na gameplay her by tento rychlý vývoj měl. Aby se vývojáři míísto propracovaným gameplayem a UI nepředháněli počtem polygonů.
      • rancor1223
        Ne, sám o sobě by pravděpodobně neprodukoval. Ale kdyby se životnost konzolí snížila na cca 3-4 roky, vyrovnala by se nutnosti pořizování nového mainstream/highend PC. Což by mohlo úplně jinak rozložit zastoupení jednotlivých platforem na trhu (PC by si přinejmenším rozhodně nepohoršilo). Toto rychlejší střídání HW by zapříčinilo rychlejší pokrok.

Bohužel nikdo dnes nic jako 4-letý cyklus zavádět nebude, protože je to příliš nákladné. Je ale možné, že kdyby tyto konzole byly podobnější PC, byly levnější na vývoj a zjednodušila by se i optimalizace her. A mohli by tak dát 4-letému cyklu větší šanci. Bohužel, to už zabíhám do příliš velkých předpovědí...
      • Posledni veta - presne tohle prave delaji *15*
  • Super, jestli se jim to povede prosadit. Osobně vůči vývojářům vidím v herních konzolích jedinou výhodu - jednotu hardware a tím snažší optimalizaci. V tom stačí u PC jediná věc - standardizace. To jsem pochopil, že Valve chtějí. Standardizovat určitou sestavu, která by měla být vyvážená, aby vyhovovala všem. Vývojáři pak na ní mohou jasně optimalizovat, stejně jako pro konzole jen s výhodou, že to bude stále otevřená platforma, takže si mohou cokoliv přidat nebo standard porušit, což u konzole není možné.

Steam je nejlepší distribuční portál a kdybych upgradoval PC, klidně bych si koupil Valve standard. Dělají dobré hry i dobré projekty mimo (Steam) vývoj her a mají tak důvěru. Jediný, co se mi na tom moc nelíbí, je preference určitého hardware. Například kdyby se o náááhodou masově ujalo, Intel by byl rád za prodeje i7, ale AMD by zplakalo nad výdělkem. Nepreferuji ani jednu stranu, ale samozřejmě mám zájem na určité rovnováze - kvůli vlastnímu prospěchu - ceny, vývoj.
    • Jestlize budes optimalizovat jen na jednu konkretni sestavu a hardware, tak tim odepises ten zbytek. Takze pak vyjde hra pro konzoli valve, ktera bude mit nvidia grafiku a vsichni majitele klasickych pc s amd grafikou budou brecet. A nebo se to bude optimalizovat i nadale univerzalne a pak to zadnou vyhodu pro vyvojare neprinese.

A protoze to bude drahe a bude to mit jen malo lidi, predpokladam spise druhou variantu. Ale teorteticky by se z toho, v pripade prvni varianty, mohl stat solidni zabijak pc her.
      • Spíš to myslím tak, že když si koupíš standardní sestavu, budeš mít jistotu, že ti hra pojede, pokud jí nebude šita na míru, může Valve poskytovat optimální drivery, může ti poskytovat nastavení/tweak pro nejlepší chod ... všechno dělat za Tebe, aby jsi mohl sedět jak u konzole a hrát ... s výhodou, že ve skutečnosti to bude stále otevřená platforma PC. Vývojář, pokud by tento standard byl početný, pak teoreticky nikdy neopomene test a optimalizace na této sestavě.
    • Paulcz
      PC standardy má, pokud byla hra dobře naprogramovaná nebyl s ní problém. Nechápu o čem tu je řeč, spíše by se měli vývojáři snažit, psát pořádný kód a testovat. Jak je vidět např. u Skyrimu tak ani stálý HW, který má PS3 nepomůže pokud je špatný engine.
  • Steam je to najhoršie, čo postihlo herný svet.
    Urobil som vynímku a kúpil som si hru so Steam, konkrétne Empire- Total War Goty.
    Nikdy viac. Steam program je jednoduchá špionážna utilitka, ktorú ste nútený používať.
    Hra si sťahuje automaticky čo chce aj ked ja nechcem, ked sťahovanie zruším, tak hra nejde pustiť. Zistiť čo sa konkrétne sťahuje je taktiež nadludská úloha. Ked už to človek nechá stiahnuť, napíše mu ok, môžete hrať, tak hra po úvodnej obrazovke padne. možno je to tým, že som všetko v menu zakázal, tie ich synchro a downloady, ale nejde.
    STEAM je služba určená pre konzolových hráčov hrajúcich na PC. Jednoducho zaplať a potom sa už nestaraj čo sa robí s Tvojou hrou, alebo s Tvojím systémom. Drž hubu a hraj.

Steam je mor. Dúfam, že zanikne a slnko opôť vyjde nad herným svetom.
    • smejki
      já nevěděl, že ten člověk umí česky. a vono jo *8*
      http://www.youtube.com/watch?v=dCEQZ_4V7NY
      jak už jsem psal pod videem - když neumíš základní věci s počítačem, nemudruj
    • Mas pravdu, steam je zlo, ktere uzavira a zacina ovladat pc platformu, ale stado to nepochopi driv nez za deset let, takze ocekavej silne nepriznivou reakci :-).
      • Steam nebude nikdy takové zlo jako diktátorské Sony, ale počkat Sony to je pro tebe dobro. Protože svět musí být pro prosťáčky jako ty odpovídajícím způsobem černobílý, aby se v něm chudáci neztratili. *15*
      • Dakujem za každý náznak osvietenia v dave slepých.
        S nepriaznivými reakciami za a/ od detí za b/od materialistov hladiacich len na svoje pohodlie bez ohladu na princípy za c/od hlupákov.........som už vyrovnaný. Každý je na inom stupni pochopenia.
        Najvtipnejšie je, že tu nikto niečo splieta o komunizme a a pritom sa správajú ako ideologovia par excelance. Hlavne neprispustiť, že strana sa môže mýlit...
    • Jsi trochu mimo ne? :D Steam poskytuje update her (aktuální patche).Stejně tak jako to udělá konzole.Protože osobně znám spoustu lidí co neumí používat internet nebo spíš jsou líní něco najít.Takže je to rychlejší než vyhledávat nové patche do her a posléze instalace.
      • Presne, steam z pc dela svou konzoli, chce si drzet nad software u hracu kontrolu a moc. A ted asi prijde s dalsim krokem a zkusi sjednotit hardware a odepsat ty s nestandardnim :-).
        • smejki
          technüsch expertisch *15*
      • Ještě navíc ti to může stáhnout nové ovladače na grafickou kartu...tudíž opět trocha pomoci ze strany steamu pro lidi kteří tomu moc nerozumí.Ale samozřejmě ti neberu tvůj názor :-) jen tak dál.
    • Plácáš naprosté blbosti. 1. to jde vypnout 2. Co bych se měl starat o updaty hry? Já tu hru neudělal. Já ji koupil a chci jen hrát a néé se o ni starat s patchama apod. Ještě abych si sháněl a instaloval sám patche a ztrácel nad tím svůj čas. 3. Chci aktivní podporu.
      Nechci tě nějak urážet, ale mám už ověřeno že takhle přesně mluví komunisti co se snaží aplikovat svoje staré přesvědčení v moderním světě na moderních věcech. Komunizmus už i ve své době byl zastaralým. Navíc pochybuji že bys to vůbec pochopil kdyby ti to valve vysvětlilo co ti dělá se hrou a "prej se systémem". Seš jen další lama co ani neví co je Unicode.
    • Oh Bože můj... Mám se vůbec vysilovat? A napsat něco konstruktivního?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit