Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Zaručeně mrtvá PC platforma" tahá z bryndy konzole. Je to vůbec fér? Všichni tvrdí, jak je PC už dávno mrtvý, ale jakmile potřebují vydělat prachy, tak najednou otočí a přiskáčou zpět jako levný ku.vy.
  • Otazkou by měla ale byt bylo by tohle "konec" PC her? A dělali by se takto jen Xbox, PS3 hry?
    • Mylim že ne protože porád jsou hry jen na PC např. ARMA která by musela být osekaná protože nějaká stará prašivá konzole by to nezvládla.
  • Tak, spekulace je to zajímavá a ve světle nedávných událostí ne nesmyslná. Vzpomeňme na ne tak starou záležitost, kdy byl Steve Ballmer označen za brzdu Microsoftu a byl veřejně vyzván k odchodu. Na relativně usilovné snahy MS propojit své služby i systémy (Windows Phone 7, Zune...), na od podlahy nové pojetí OS pod taktovkou MS, s názvem Windows 8. Hry a hráči jsou jednou z velmi, velmi mála věcí, díky kterým může Linux i Apple políbit MS pozadí (A PC jako mrtvá platforma? Už vidím tu brutální LAN party @xbox/ps. PC jako herní platforma byla, je a bude.), a pokud se MS rozhodl se právě této skupině věnovat, je to jen dobře. Nicméně i přesto mám jeden a půl argumentu, proč si myslím, že je to kachna. Ten celý jen podtrhne to, co se píše ve článku: Pokud to není kachna, jak je možné, že takhle podstatná informace už nebyla zveřejněna na některém z důvěryhodnějších zdrojů. Polovičatý argument zní: takový tah by měl mít dostatečnou marketingovou podporu a přesto jsme o něm neslyšeli ani slovo, ačkoliv za chvíli tu máme první betu win8. Protiargument je však na snadě - relativně nedávno vyšla revitalizovaná verze xboxu a MS by se tak připravil o zisk z této umírající platformy. Přála bych si, aby ta zpráva nelhala a MS se k něčemu takovému odhodlal, protože by to zajistilo světlou budoucnost dobrým titulům x360 ale zní to až příliš dobře na to, aby to byla pravda.
  • Jako rozhodne by to nebylo pro radu lidi spatne, ze by si zahrali X360 hry na PC, ale jevi se mi to jako nesmysl... Prisli by o exkluzivitu nekterych her, prestala by se kupovat konzole, na druhou stranu by si koupilo hru vice lidi, ikdyz by zalezelo, jake by byly potreba naroky, ale to uz moc predbiham *3*
  • Co je to "Skeulace"?
    • Nic...
  • nějak jsem to asi nepochopil, ale proč bych si měl kupovat 360 hru a pak ji ještě pouštět přes emulátor když si můžu koupit normálně pc verzi? jak již bylo řečeno exklusivit na 360 co za něco stojej by se daly napočítat na prstech jedné ruky.
    • proč? protože hry na xbox se chlubí tím že jedou v 1080p což neni pravda. možná z xboxu leze 1080p ale přescalovany, realny rozlišení hry pokud vubec bude jen 720p a to jen v malo připadech. FullHD vypada uplně jinak. to znamená že jsou mene naročný a pokud pokud mas hru pro xbox a PC tak ta PC je sice hezčí ale zato naročnější a na to většina lidí kouka, na naročnost, a hlavně většina lidí co tomu nerozuměj si koupěj xbox hru jen proto že maji v hlavě pořád zaryto to:"NextGEN" :D
  • posila
    Takove spekulaci se mi jen tezko veri. Prestoze dnesni PC grafickym vykonem a velikosti pameti zadupe Xbox do zeme, a nejnovejsi procesory predhaneji vypoceni vykon Xboxoveho Xenonu, jsou architektury PC a Xboxu natolik rozdilne, ze Xbox 360 jeste nekolik let nebude mozne v realnem case na PC emulovat. Ano, na smartphonech jdou hrat PSone hry, ale smartphony maji 30x rychlejsi procesory. Treba v PS2 emulatoru PCSX2 na prumernem dnesnim PC stale jeste nebezi vetsina PS2 her plynule.
    • Hank90
      žiadna emulácia ale windows8 by mal XBOX hry priamo prehrávať bez emulácie.
      • posila
        Praveze to si myslim, ze nejde. Nejde vzit binarku pro Xenox PPC a "spoustet" ji na x86-64 procesoru tak, aby vysledek fungoval rychle. Ten Xbox je masina usita na miru hrani a narozdil od modularnich PC se tam nektere veci deji dost jinak. Napriklad to, ze tam GPU ma primy pristup do RAM a komunikuje s ni po stejne sbernici jako CPU, je vlastnost, ktera imho na PC nasimulovat moc dobre nejde.
        • "Napriklad to, ze tam GPU ma primy pristup do RAM a komunikuje s ni po stejne sbernici jako CPU, je vlastnost, ktera imho na PC nasimulovat moc dobre nejde."

          intergrovany grafiky maji primy pristup do RAM stejne jako CPU akorat normalni musi jit CPU ale nemusi uz davno prez northbridge takze to neni zase tak odlisny
      • teda emulovat - nativne :)
    • Ano přesně tak. Kdyby to bylo tak snadné tak se nedělají složité konverze konzolových titulů, ale stačilo by do toho vložit přímo emulátor.

      Mě tačilo, když jsem měl ještě stařičký Pentium na 90 Mhz (to bylo tehdá dělo :))) tak tam 8bit atari hry tak tak běhaly a to byla přitom rychlost toho procesoru několika násobně vyšší. Nebo takový emulátor MAME, většina her má potíže i na nejnadupanějších počítačích.
    • no architektura X360 má blíže k architektuře PC než k PS3'
      • ma blize, ale neni stejna
  • Ocelot23
    No to si moc nepomůžou... co má X-Box za pořádný hry? Většina Exkluzivit už dávnou jsou i na PC...jediná dobrá hra co je na X-ku a ne na PC je Red Dead Redeption..a možná Gears of War..jo to kdyby to samé udělalo Sony!!! Killzone,Little Big Planet,God of War,Heavy Rain,Infamous,Grand Turismo ..jova jak tak koukám závidim :-/ :D
    • alan, forza, toy soldiers, Fable 2 (kterej btw > povazuju asi za nej. z teto serie zatim), Halo... s tim ze tam mas i spoustu arkadovek *6*
    • A pokud to bude fungovat tak urcitě i pro další xbox takže je to novinka celkem převratná protože pak nejspiše pujde hrat i mlutak mezi platformama.
    • Alan Wake třeba?
    • Gearsy 2, Dead Rising, Alan wake, Halo3, Halo ODST, Halo Reach, HAlo wars....a hodně her, které vyšly na obou konzolích, ale na PC ne (NHL, Condemned 2, Castelvania, Vanquish, RDR, The Darkness....je toho hodně stačí se jen trochu zajímat).
      • Ocelot23
        Alan Wake a Halo jsem zapoměl vidíš! :)
        A i Condemned 2 což je hra, kterou bych si určitě chtěl zahrát
    • jeste Limbo .. ale to se tusim dela uz i na PC ... a Metal Gear Solid ... (gears of war je preci i na PC .. ne ze by bylo o co stat) .. jinak me nic dalsiho nenapada
  • Spades
    Hmm... platit za to, abych si zahrál GoW 2 na PC když jsem si ho už koupil na xbox?
    LET TEH CRACKING BEGINZ!!!!!
  • filias
    Nemyslím si, že by šla v PC pouštět binárka z XBOXu. Ale pokud to opravdu udělají, tak bych to spíš viděl na to, že vyvinuli kompilátor, kterým bez jakékoliv úpravy proženete původní zdrojáky a máte spustitelnou verzi pod W8.
    Logické by to bylo - získali by pro končící generaci další potenciální zákazníky. A že se na online only prodejích dá slušně vydělat, to ukázal už i Steam.
    A není samozřejmě ani problém si "ocejchovat" PC s tím, aby mělo na do dostatečný výkon - dostane "X360 ready" a k myši dostane i ovladač.
    Ano, MS nikdy neřekl, že to půjde, ale už hodněkrát prohlásil, že na integraci her do nových win se hodně zaměří. A pokud to chce pořádně nakopnout ( a nebýt to jen trapná integrace GfWL do W8), tak je tohle správná cesta... Zároveň sníží tlak na to, aby vydavatelé dávali i menší hry na Steam/jinam a vše distribuovali jen přes ně.

    Zároveň (pokud to bude stále vícemeně xbox verze), to bude dobrá obrana proti antimonopolním úřadům v EU. Prostě řekne, že tohle není klasická PC verze, že je to XBOX verze, závislé na jádru W8 a že proto to musí být ingegrované, bla, bla, bla...

    I přes všechny výše uvedené důvody si ale nemyslím, že to skutečně udělá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit