Přejít na výpis diskuzí
Square Enix se brání - „Deus Ex: HR není rasistický“
2.9.2011 | Aleš Smutný
164 příspěvků
-
Jednou se z tý korektnosti všichni poserem, trochu nadhledu bych prosil...
-
Hmmm, je rasisticka hra alebo nasa spolocnost??? Ved tu predsa vobec nejde o to ci da niekto do hry zobrajuceho cernocha, tu ide o to, ako sa k takymto ludom spravame v realite, a faktom je ze rasizmus je vsade naokolo, treba hladat chybu v spolocnosti dnes, a nie v nejakej futuristickej hre, aj ked ukazuje niektore casti spolocnosti ktore su akutalne aj dnes, hra za to nemoze, mozme za to my!
-
Vyrůstal jsem na komunistickým sídlišti, takže o soužití s problémovejma sousedama vím svý.
Ten problém ale vytvořila bílá společnost: politikou automatickýho (tedy rasistickýho) lifrování každýho opálenějšího dítěte do zvláštních škol, odkud pochopitelně nevzešla a nevzchází žádná vzdělaná a produktivní lavina občanů, ale naopak příliv sociálních případů. Jaký jsme si to udělali (respektive jaký nám to udělala totalitní realita), takový to máme. A řešením tohohle letitýho průseru není a nikdy nebude nenávist a házení všech do jednoho pytle, jakkoliv si o to část z nich říká. Za mě howgh, tohle není téma na herní web, ani do hospody, ale pro lidi (na obou stranách barikády), co s tím něco zkoušejí konstruktivně dělat. -
Asi tak, že je tam jedna černá somračka, tak je ta hra hned rasistická... že mimo jiné třeba černoška šéfuje detroitské továrně Sarifu, toho si samozřejmě nevšimnou...
-
Taky bych tě mohl brát jako nepřizpůsobivého, když píšeš jak dilina. Jak by se ti to líbilo?
-
Přijeďte sem na týden a garantuju vám že budete mluvit jinak. Vyřvávání, hudba na plný koule do dvou do rána, opravdu radost když člověk v pět vstává do práce. Vykradený zahrady, auta, sklepy. Všude bordel, špína a smrad. Dostali nový baráky a co z nich zbylo? Jeskyně je proti tomu Hilton. Smějou se nám do ksichtu když jdeme do práce. Už dostali tolik privilégií aby se začlenili do normálního života že už opravdu nevim co chtěli. O tom se normálnímu člověku co přijde o práci může jenom zdát.
Ano jsem vinen, jsem xenofob. -
Nejdříve bulvární článek a pak se nelíbí bulvární reakce? Ach jo, děcka.
-
XD Ano, když už máme afroameričany, začněmež užívati názvův počestných!
-
No ono to má po pravdě spíš kořen v americké kultuře. Pokud to vezmeme po náboženské rovině, vyrostla evropa na umírněně katolicko(převážně)-osvíceneckých(včetně ateismu atp) základech, kdežto amerika je liberálně(ekonomika)-puritánská(politika). Je tedy jasné, že ve společnosti zvyklé na striktní pravidla, se přirozeně oběvují striktní protiopatření. Kdežto u nás jsme zvyklí na všeobecnou rozrůzněnost a tak to působí směšně. Puritánský anti-rasismus i gendrový-feminismus je tedy lékem pro američany, kteří bohužel nepochopily že evropa jejich koňskou dávku "korektnosti" nikdy nepotřebovala...
-
ja sa nemam citit urazeny ked su v hrach prezentovane belosske stereotypy, teda bohati, pekni a uspesni biznismeni? *1*
-
Je to směšné a je to nesmysl. Soud se tím zabývat nebude ne? Takový nesmysl totální. Nevidím na tom nic závadného. Nic.
-
ale preco? minority vykrikuju rasismus, buzeranti chcu byt chraneni zakonom ako nejaka zver. Ostatnych ludi to uz nebavi nemyslis??
-
My víme, že jsi Hilsneriádnice *3*
-
A jak to vis, ze neexistuje? Jo ty tomu veris, aha :-).
-
já jo. sice mi to bylo celkem k ničemu, páč bych na všechno přišel sám. ale bylo mi jí líto a ty prachy mě ani nebolely.
-
Tak snad si žádná naše pravdoláska nevšimne, že ve hře úplně chybí indočeši. To už by jsme se 4. dilu nedočkali.
-
Deus Ex nemám, ale chci si ho pořídit. A když jsem poprvé slyšel ve hře Adama Jensena, ta se po tomto článku ptám. Co na to Liga Prochlastanejch Pedofilů, nejsou taky dotčený?
-
Nejlepší sou ti "slušní lidé" začínající svůj nenávistnej proslov slovy "já nejsem rasista,ale..."
-
bytost? fail, man, fail!
-
jděte do piči, humanisti....
tohle je rasismus? ve hře, kde se nachází spousta černochů, hispánců, bělochů i asiatů na roztodivných pozicích? Ještě by mohla začít řvát nějaká asjská ublíženecká liga, že v šanghaji mluví číňani jen buď čínsky nebo anglicky se silným asijským přízvukem... nebo by mohla moudrá děvčata z gender debilities (pardon, studies) začít békat, že David Darif je muž a jako sekretářku má ženu - jde o stereotypní zobrazení podřízenosti ženy muži. FFFFFFUUUUUUU! šmarjá, panno! Quo vadis, světe?