Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No , podla mňa tu kecáte a kecáte a ničom.........
    Keď medzi 100 násilníkov najlepší dobrák hodí nahú ženu , oni ju brutálne znásilnia !
    Ale prečo by mali byť za to potrestaný oni ?!?!?
    VINU má ten dobrý človek , keby tam tú ženu nehodil , tak ju neznásilnia !!!
    A preto : VINU majú LEN a LEN tý , čo tú ktorú hru hodia na net !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ten , kto si ju stiahne , proste len akoby zodvihol nájdutú vec v parku na zemi !!!
    Týmto nechcem brániť takých pirátov , čo hry predávajú a šíria ďalej , ale tých ľudí čo si "nelegálne" stiahnu hru pre seba...
    • Suhlasim do urcitej miery....ked si hru stiahnem...zahram...a potom vymazem....nikomu som moc az tak neuskodil...bo sa najde dost rozmaznanych deciek ci ludi, ktori su neni na tolko sikovny aby si to nasli a stiahli aby sa to firmam oplatilo (vezmite si..ako sa piratia hry...a firmy ako EA, Blizzard, Take2, Bioware etc stale su tu..maju novinky..starinky.....vyrabaju rocne x hier.....ak by piratstvo tak hrozne vplyvalo na ekonomiku ako sa to tu popisuje..tak by polka tych firiem krachla..ide tu len a len o cistu nenazranost.....uz im proste nestacia len legalne zisky..uz chcu zarabat aj na ostatnom.....predsa len cez sud si mozu zarobit od neznalych vacsie prachy ako len 50 e za hru......takze podla mna je v tomto zakopany pes....keby tieto firmy viac investovali do kvality hier (design, pribeh, prevedenie, vyladenie...od bugovanie)....tak by sa im to vratila x-nasobne......kludne by som zacal kupovat hry....ale kedze oni chcu rychlo nieco zkomolit..aby to cim skor vydali na trh....a potom sa divia ze to kazdy radsej pirati ako kupuje...no holt....koho to je vina??
      • Takže když si tvého pirátění nikdo nevšiml a když obří vydavatelé dál fungují i přes to, že ty a tobě podobní celý život bezostyšně kradou, tak je to v tvých očích pořádku? Ty firmy fungují proto, že kromě zlodějských socek existuje dost soudných lidí, kteří cizí práci, potažmo tvůrce oblíbených her, umí ocenit tím, že si hry klasicky koupí. Jinak by tu ti vydavatelé už dávno nebyli.
        I kdyby byli stokrát nenažraní, ty jsi prostě všivák, co krade. Počkej, až tobě někdo ukradne výplatu dvanáckrát za sebou, jak se ti to bude líbit. Určitě si řekneš, že jsi nenažranej, že ti to patří. *5*
        A ty kecy o tom, jak jsou hry nekvalitní, si nech na koledu. Kdyby byly tak nekvalitní, nikdo je nestahuje. Výmluvy. I vrah se vymlouvá a tvrdí, že je nevinnej...
        • To na koho nadáváš je v podstatě lidská nátura , seznamte se *1*

At už jde o pirátství nebo zloděje výplat *2*
    • Piggsy
      Tohle jako argument neobstojí, v podstatě si hodně protiřečíš, protože uvádíš piráty na stejnou úroveň jako násilníky
      • Když budeš vědět, že na určitém místě v parku vždy na zemi najdeš vypálenou hru, radši ji nechoď sbírat nebo z tebe bude pirát a zloděj, ale ten kdo jich tam vypálí 100 za týden a rozhází je po městě se bude smát jak ublížil vydavateli, vždyť i drogy se ,mam za to, mohou přechovávat pro vlastní potřebu, tak v čem jsou hry horší. Řeknu v čem: někdo je příliš hamižný, dělá práci na levačku a chce za to nekřesťanské prachy, přesto mu to dost velké množství lidí koupí, proto se cena pořád drží nahoře , takže se to pořád vyplatí. Je to složité ? možná... každopádně pochybuji, že straší se soudem protože chtěj spasit svět, akorát tím na sebe ukázaly a teď tu hru nesmí pokašlat, jinak se tím pirátství ještě veřejně ospravedlní a vydavatelé budou za trouby haha *1* Já jsem pro ohodnocení autorů, ale úměrně jejich výkonu, sám přemýšlím, že bych se do herního businessu zapojil a taky budu chtít, co nejvíc za co nejméně, ale pořád mám nějakou soudnost, pokud se mi ale lidé jako ty postarají o nekřesťanské prachy, hurá do toho, mile rád vás oberu !? *1*
        • Drogy se velmi brzy budou odebírat i v malém množství a trestat v přestupkovém řízení, jen tak mimochodem. I huliči musí počtat s tím, že jim před hospodou zabalí jointa chlupatej, vezme si data a na úřadě zaplatí pokutu. Policie se rozhodla drogy dál netolerovat. To jen tak mimochodem.
          Jinak se ptám: co zrovna ty ses rozhodl, že podle tebe se bude řídit herní byzyns? Že ty budeš říkat vývojářům, jaký mají dávat vývojářům platy, kolik mají vydělávat na hře oni sami... Nechceš zavolat do Googlu, že už to s tím vyděláváním přehánějí, ať sníží ceny inzerce? :-D To je mi vskutku úžasné myšlení. Ty to můžeš ovlivnit jen tím, že si hry buď koupíš i za cenu, kterou vnitřně neakceptuješ, nebo se na ně vykašleš.
          V herní branži Ti jinak samozřejmě držím palce.
          • Tak to je paráda, už jen aby zakázaly i cigarety a budu spokojen, zřejmě čteš každou druou větu, z toho co jsem napsal v podstatě vyplývá, že je mi to šumák, jen ať pak nebrečej na výsledku, každopádně každej, když si něco koupí dáva tím najevo, že cena je úměrná požitku, jinými slovy se mu koupě vyplatí, pokud ale spotřebitele bude prodávající neustále podvádět, očekávaný užitek klesne a tím i tržby ... tak to sem tím shruba myslel... a ať si platí kdo chce komu chce kolik chce to je mi přece fuk, když neokrádají mě. Stějně praví Autoři nedostanou všechno, vydavatel na tom kásne. Já jsem jen zvědavej, asi mě i baví sledovat, kam se to nakonec vyvine tenhle herni mutant tehdejší herní scény *2*
  • Pro mě vždycky byl a bude největší tahák možnost nějakého online hraní či kooperace, singly jsou dobrý, někdy i super, třeba takový mass effecty musim prostě, ale jinak když už koupit, tak něco, kde je na nějaký způsob udělaný chytlavý mulťák :)
  • Ale no tak proč se tu hádáte? Je každého věc co dělá. Faktem zůstává a tím nemyslim zrovna tyhle vývojáře ale některé jiné kteří vydávají odfláklé hry. U většiny her cena neodpovídá kvalitě a oni se diví že si to radši někdo stáhne než koupí? Ono je jednoduší bojovat proti pirátům a teď už i proti bazarovým prodejům než se nad sebou zamyslet a udělat kvalitní hru která by člověku i chvíli vydržela. Vemte si třeba hry ud Ubisoftu které přímo vyzývají hráče k tomu aby si hru stáhly protože originální disk má takovou ochranu která omezuje. Nebo třeba jeden příklad za všechny a tím je Mafia 2 hra na okrádání hráčů. V srpnu vydali "kompletní hru" za plnou cenu a týden na to začaly vycházet DLC která úmyslně vyřadily z původní hry. A teď před vánocema má teprve vyjít skutečná hotová hra se vším všudy. A vy se divíte když se někdo na to naštve a radši si to stáhne????? No a rychlokvašky typu CoD už radši neřešim. Nelze všechnu vinu házet jen na piráty když tu jsou firmy co nám dělají naschvály jen aby jejich zisky byly maximální za co nejméně práce.
    • Co to proboha píšeš? Jak že je to každého věc? Není to každého věc. Je každého věc, jestli znásilňuje v parku malé holčičky?
      Co se týče odfláknutých her. Myslíš si, že zrovna ty se masově stahují? Nebo se spíš nejvíc stahují ty, které jsou výborné a hráče baví? Zamysli se nad tím. I kdyby vývojář udělal hru, které by všichni dali dva tisíce procent v hodnocení, stejně bude brutálně pirátěná.
      Ano, hry Ubisoftu vyzývají hráče svou ochranou, aby si ji stáhli. Ale předtím aby si ji ze slušnosti koupili a pak až kupovali warez.
      Mafia II je sprosťárna. Kdybych ji nedostal zadarmo (originálku), v životě si ji nekoupím. Ale taky nelegálně nestáhnu. to je ale o způsobu myšlení. Zloděj si vždycky najde výmluvu, proč to, co chce stáhnout, poplivat, pošpinit, jak si zdůvodnit svoji čórku.
      Škoda mmch, že hry hrají jen ženy a jen ženy pracují v 2K. Alespoň podle toho, co tu píšeš. *2*
      Suma sumárum: ano, divím se, že je někdo naštvaný, že je něco nekvalitní nebo předražené a přesto si to stáhne. To odporuje logice. Snad to nekvalitní nehraju a na to předražené rozsekané na kousky počkám, až to bude komplet za rozumnou cenu, ne? Všechnu vinu lze zkrátka házet na piráty. Jsou to sprostí zloději a nezaslouží si nic jiného, aby jim shořely počítače a narostly beďary ve voku. *1*
      • Ja myslim, ze jde o neco jineho. Pokud je hra za 1500 a dohraju ji za 4 hodiny tak za ni nejsem ochoten platit a radsi si ji stahnu. Pokud mi hra vydrzi 2-3 mesice a da se hrat i znova tak je 1500 adekvatni. To neni o tom, ze by ty nekvalitni hry nechtel nikdo hrat spis o tom ze za tak kratkou zabavu nechce nikdo platit.
      • No tak jo no mysli si to tvoje věc já ti tvůj názor neberu. Ale přirovnávat stahování her ke znásilňování to se na mě nezlob ale jsi vůl když dokážeš něco takového napsat.
        • Já se na tebe nezlobím, když to nechápeš, tak to nechápeš. Společenská nebezpečnost je asi nižší, ale když je takhle všeobecně ve společnosti stahování tolerováno, paradoxně to přináší ekonomice ztráty jako když vytuneluje někdo banku. Pak se to stává společensky velmi nebezpečným jednáním. Stále ne horším, než je znásilňování malých dětí, ale opravdu nebezpečným. A proto to nemůže být každého věc, jestli krade, když to přináší nemalé ztráty ekonomice, z níž těžíme všichni.
          • Kopírování je úplně bez problémů. Když si obraz v galerii nekoupím, ale jen okopíruju, tak se děje co? Kde je z toho ta mrtvá nebo smutná holčička? Trochu si to pleteš, chlapče. S krádeží to má pouze společný přenesený význam, ale nikomu nic nemizí. Ekonomice to prospívá, protože více kopírování je více reklamy a více prodaných kusů.
            • newborec: panacek je asi nejaky ekonomicky guru, no moc rad bych videl ty cisla jak to skodi ekonomice. nebo snad tech 1000kc za hru kterou si nekdo stahne vezme a spali ci hodi do zachodu? nebo je utrati za neco jineho? nebo snad poskodim ekonomiku tim, ze sem si chtel koupit tv ale nakonec sem to uvalil za pc? no proste meles kraviny, ekonomiky a dani se nijak nedotkne jestli utratim 1000kc za sw nebo za hw.
            • Ekonomice respektive tržbám to prospívat může i nemusí, vždyť např. gigant jako je Microsoft je založen na "reklamě v pirátství". (už jen ta hláška, zřejmě jste se stal obětí podvodu, nebo tak nějak to bylo, viděl jsem to u známého a měl to tam přes 2 roky) Zároveň to může odradit určitou skupinu kupujících, ale říci že je tato záležitost černá nebo bíla je definitivně znakem tuposti a zaujatosti *2*
            • Na tenhle nemocný příspěvek nemá cenu ani reagovat. Jen stručně, děťátko: Krádež nehmotné věci je stejné zlo jako krádež hmotné věci, byť bys tlachal sebevíc, je to tak. Ekonomice to samozřejmě nikdy nemůže prospívat, vždy jen škodit.
            • Jo tisíce lidí v galerii kopírují obrazy. Už tě vidím jak scanuješ třeba Muchu.
          • Víš co místo prázdných keců sem dej tedy seznam vývojářkých firem které zkrachovaly kvůli stahování. Uvidíme jestli je jich fakt tak moc aby to byl takový problém. Já to chápu velice dobře to jen ty z toho děláš něco co to neni. Přirovnávat stahování ke znásilňování nebo kradení aut tak tu občas někdo napíše je velice směšné. Ale prosim když chcete srovnávat jablka a hrušky.
            • Podívej se, cos sem napsal zatím ty a co já. Jakou kvalitu a hodnotu měly tvé příspěvky a jakou mé. A pak povídej o prázdných kecech.
              Nepamatuju si, že bych někdě napsal, že nějaká vývojářská firma kvůli pirátění zkrachovala. I kdyby ano, i kdyby ne, je to fuk. Ani jedna možnost eopravňuje nikoho hry krást. Směšný jsi ty, protože podporuješ zlodějnu. To, že jde o nové médium a tu ukradenou elektronickou věc většinou nepotěžskáš v ruce, ještě neznamená, že je to menší zlo, než kdybys ukradl hmotnou věc. Kradou zkrátka jen póvlové a zůstanou póvly, i kdyby se snažili obhájit sebevíc.
      • ještě je tu otázka kdo tu hru na net dal tejden před ofiko vydáním??
        • A jak to s tím souvisí? Vysvětlíš mi to laskavě? *6*
          • no že na jednu stranu vydavatel tě chce stíhat, ale že má mezi sebou člověka co to první ukradl a dal volně na net to už neřeší.A takhle už to je od doby co se hry dělaji a je internet.taková nenápadná reklama.
            • A jak víš, že to vydavatelé neřeší, že nezjišťují, kdo to první čórnul? Jaká reklama? Když hra uteče před dnem D, vydáním, prokazatelně to brutálně sníží její prodejnost, tedy i zisky vydavatele, takže jakápak reklama, proboha.
    • přesně chtít po mne 1000kč a vice za hru která mě čistého času vydrži 4-6 hodin je zlodějna.Ano nemusim si jí kupovat ,ale koupit si jí a dohrát to za odpledne tak budu hodně,hodně nasr.nej.
      • tak si jí nekupuj ne? osobně se tu v diskuzi zastávám stahování, ale pouze na základě nějakých slušných a obhajitelných argumentů, pokud je tvým jediným argumentem, že to stahuješ protože by tě štvalo platit za tak krátkou hru, tak je to opravdu zoufalý a hloupý omlouvání.
      • Piggsy
        To se tady už zase bude řešit Mafia 2? Tato diskuze je o Zaklínači 2. A Zaklínače těžko dohraješ za 4-6 hodin.. Ten bude mít herní dobu možná i 100 hodin.. A dát 1000 kč za 100 hodin zábavy určitě zlodějna není..
        • pouze reaguji na příspěvek pisatele né na zaklínače.Jedničku jsem si koupil origoš a i dvojku si koupim origoš..... *3*
        • No pokud sis nevšiml tak celá tahle diskuze je z větší části už o všech hrách celkově a ne jen o Zaklínači. Řeší se tu všechny hry.
  • no já právě doufám že jo *1*
  • Podívejte se, pirátění a jeho obhajoba či pomluva. Proč to lidé dělají? Pro žádný jiný důvod než proto, že je to jejich přirozenost. Pokud mohu mít něco zadarmo, přijmu to. Tak přemýšlí většina lidí. Nedávno jsme se při diskusi s kolegou shodli, že lidi budou pirátit dál a to proto, že se snaží od výdajů co nejvíc uchránit tu svojí hromádku platu. Dokud počítají kolik za co dají, budou vždy rádi, poukd budou mít něco zadarmo. Neohlížeje se na morální nebo etické otázky.

"Kabelku byste neukradli, auto byste neukradli...." a tak dále.... jenže běžný člověk smýšlí "Pokud si auto můžu opravit sám, tak ho do servisu nepovezu..." a potom už je to kousek k "pokud rozumím kompům a vím jak to sehnat zadarmo, tak si to do krámu koupit nepůjdu".

Ve výsledku za filmy, hudbu, hry a software platí ti domácí uživatelé, kteří si je neumí obstarat jinak, nebo vyloženě fandové značky. Určitě by pomohlo větší rozšíření demo verzí, tak jako tomu bylo dřív, když jsme ještě odebírali herní časopisy. Začínali jsme demíčkem a teprve potom poptávali plnou hru.

Osobně nejsem nadšem úpadkem kvality her a obchodní politikou současných studií a nestavím se ani na stranu obhajoby nebo pomluvy pirátění.
    • Já myslím, že to jen částečný popis původu toho, co se děje. A že je něco něčí přirozenost, ještě neznamená, že je to v pořádku. Masovému vrahu je přirozené kuchat lidi na počkání, ale asi taky neřekneme, že je to v pohodě. *5*

Já bych si warez dokázal obstarat bez prolému, nejsem ani fanda všeho, co si koupím. Jen jsem si postupem času uvědomil, že krást se nemá a tak nekradu. I software, jinej než OS, si kupuju. Má to své výhody.

Demíčka? Těch je dnes relativně dost, i když asi ne tolik, co před deseti lety, ale po letech stagnace se to lepší. Před nákupem se vyplatí googlovat, pročítat recenze, sledovat diskuse, člověk si nakonec dokáže udělat jasnou představu o tom, jestli ta či ona hra je špatná nebo ne.
      • To jestl je to správně nebo ne to je reacionální otázka. člověk nejedná běžně racionálně a spíše má tendece jedna iracionálně. v tomto ohledu je tedy morální nebo etická otázka irelevantní. relevatní je, aby distributoři našli cestu jak hry mezi lidi dostat aniž by cítili, že je pro ně warez přínosnější.

a hledat recenze, podívat se i na video recenze, to je sice fajn, ale není nad to si tu hru zahrát. u nejednoho aaa titulu jsem četl oslavné recenze a viděl nadějná videa, ale po deseti hodinách hraní jsem našel hromadu věcí které mi nevyhovují. nebo jsem byl po deseti hodinách na konci :-) a být lehčí o dvanáct stovek za deset hodin (někdy jen napůl zábavy - kolik lidí už dohrálo hru i když je moc nebavila jen proto, že do ní dalo tolik peněz), to už je celkem výrazné.
      • Kdyby si to že krás se nemá uvědomili i vydavatelé her, tak by byl herní scéna zase o něco lepší *1*
  • Piggsy
    Jen do nich do pirátů.. Je mi jedno, jestli tvůrci jen straší nebo to myslí vážně. Za tak skvělou hru jako je Zaklínač stojí za to zaplatit.
    • až budeš otec od rodiny a přitom vášnivej PC hráč určitě změníš názor.jako já *3* *3*
      • Raptor
        Tak snad nebudou deti po tatinkovi ;-)
        • Je to vaše věc, jestli jste ochotni za pitomou hru dát peníze. Potom se ale neserte do nás, co za to platit nechtějí. Proč by jsme si to měli kupovat, když to můžeme mít zadarmo? Pro mě je každej ušetřenej peníz dobrej... A je mi vážně u prdele, jestli vývojáři budou mít zisk nebo ne, hry tu budou vždycky a já si je vždycky legálně z rapidu stáhnu :-P A kdyby si je stáhnout nemohl, tak prostě hrát nebudu no...
        • já věřím že budou *1* *1*
      • Piggsy
        To že jsi otec rodiny tě přece neopravňuje krást..
        • nekradu. z rapidu nekradu..... *3*
          • ale samozrejme ze porusujete AZ, stahovat treba z rs muzete pouze audio/video nikoliv sw vy nevzdelance.
        • ne, na kradení nemá nikdo právo, ale jen vůl si koupí hru, když si jí může stáhnout *3*
          • Piggsy
            Kdyby k tomu měli všichni stejný přístup jako ty, tak už by se žádné hry nevydávaly..
          • Nebýt těch "volů" , tak není co stahovat...
            • tak v tom případě: jaké štěstí, že tu mezi námi ti volové jsou *1*
      • Tak to Vás pane lituji.
        • není proč *3*
          • tak si si měl místo dětí pořídit hry nebo místo her ty děti, když nemáš na oboje, tak je to jen tvoje smůla že si nezodpovědnej a omlouváš to takhle zoufal tim, že máš rodinu, heh.
            • trochu mysli, nezodpovědnost v tomhle případě znamená pořizovat si děti když tady brečí kvůli tomu, že nemá kvůli rodině ani na pc hry a proto je stahuje, je to normální? buď ať má děti a peníze utratí za rodinu nebo nemá děti a platí si hry a ne debilně omlouvat stahování tim, že má rodinu a na hry nemá peníze, ty kecy o dětech si nech od cesty, víš o mě prd.

Že každej nemůže dělat za 50k? a to je nějaká omluva? tak ať se víc snaží a vydělá víc aby měl i na kupování her, pokud vydělává málo je to jen jeho chyba, má dělat takovou práci aby měl dostatek peněz, hlavně tady zkus plácat něco o tom jak ho hnusní kapitalisti vykořisťují a chudákovi dávají málo peněz, to už by mě kleplo.
            • Ty si jeste dite, ze? Jestli pro tebe znamena nezodpovednost to, ze uprednostnuje davat finance do rodiny misto do her, protoze na oboji nema (kazdej nemuze delat za 50cisteho mesicne), tak pockej par let - pak budes treba v upne stejne situaci...
  • co to je za blud? jaka obsilka, jaka pokuta, jaky soud? odkdy ip = rodne cislo? a ikdyz ma nekdo fixni ip, tudiz sparovatelnou se jmenem, tak automaticky nemusi byt ten kdo neco sharoval. pistole/auto je taky na nekoho registrovane a nejde automaticky rict "ty si strilel/ridik". no rad si pockam az to cdp dotahne do konce, ovsem bez udelani bubu na 11 lety dite ktere si krupne a prizna barvu moc uspech mit nebudou.
  • to je dobre, ze to povedali dopredu. teraz si vsetci pirati mozu nastavit ugandske proxy a ti turulovia sa mozu ist sankovat.
    • stačí ruské...rusové na nějaká práva kašlou *3*
  • Ja vam nevim, neni lepší přístup Microsoftu, kde vás nechají používat nelegální kopie a vy si na ně tak zvyknete, že si je nakonec stejně koupíte ?.. kdybych za mlada nemohl mít zadarmo 98čky, tak dnes používam linux a né Win7 za několik tisíc. A kdybych tenkrát, když jsem ani neměl potuchy co je to internet nebo kde koupit hru nezahral par tech cracklejch her, tak dnes k originalce za vice než litr ani nečichnu, obzvláště když si nemůžete byt jistí ani velkými známými studii *2* Podle mě je to dvousečný meč, akorát nám sem zase polezou poláci vykrádat benzínky protože dostali pokutu. Nehledě na pěníze nutné vyčlenit pro soudění, které u nás není podle precedentu takže není jistá výhra pro nikoho. Jediná dobrá věc je odsrtanění softw. ochany ze hry *4*
  • Libi se mi, jak tady vsichni resi, odkud se to stahne vlastne ´legalne´ ale co takhle tvurcum prispet, kdyz hru tak ocekavate?!
    • Ti kteří se na tu hru těší si jí koupí ,i kdyby neřekli tuhle hovadinu, ty co si jí chtěli stáhnout se bez ní obejdou, ostatně je spousta jiných her *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší