Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

Tak je tu jeden z kandidátů, který by mohl soutěžit o hru roku, ale The Game Awards už nestihne...

• Škoda, že sa Datastor vydania Stalkera 2 nedožil, určite by časom vyšiel zaujímavý modpack. 

Inak vďaka za recenziu, navnadený a teším sa na to objavovanie - to je asi ta najväčšia zábava, preskúmavať svet a nebyť príliš viazaný na plnenie úloh.

• Inquisitor

Datastor zemřel? Sakra to jsem vůbec nezaznamenal:(

• trunk

9/10 ani ve snu v soucasnym stavu. Hra je zabugovana neoptimalizovana s framegenem mouse input lag jak svine. A Life nefunguje.

Mam ultimate edici

7800x3d + 6900xtx + 32gb ram, nvme ssd. 

Na 1440p bez frame genu 50-60 fps.

• Horst_Fuchs

To je vážně zajímavý, na těch nejlepších sestavách to zlobí a přitom na opačným konci spektra, u lowendu sestav a low detailů s upscalingem to naopak patří mezi ty velmi dobře optimalizované hry.  Možná ukrajinští vývojáři nemají na drahý testovací sestavy a cílej na nízkonákladový sestavy. 😁

Já to ze srandy rozjel na low v 1080p a světe div se, průměrný FPS kolem 55, ve vesnici 40 a asi to na tom i dohraju protože stabilní fps a zádnej Crash po 12 hodinách. S upscalingem to dává kolem 80FPS. A to se bavíme o sprostý integrovaný AMD grafice. Pro srovnání, takový Cyberpunk na tom jede v low naopak skoro 30FPS.

• Ja teda nevim ale 6900 xtx je 3 roky stara karta ? Takze 60 fps na 1440p je naprosto ok

• Veskoslav

4 roky:)

• Derp_1337

To je nevýhoda PC. Strašně moc různých komponentů a z toho se odvíjející se tisícovky různých konfigurací PC. 

Bohužel doba je taková, že dnešní vývojáři většinou kašlou na pořádný beta testing a otestování na různých sestavách nechají až na samotných hráčích.

• Inquisitor

Tak to mám radost, že se zase jednou pokračování oblíbené hry povedlo.

• Já už sosám (150gb = hoďka a půl) v rámci sdílené knihovny, takže to zkusím za chvíli, ale jak narazím na první bug, tak vypínám a počkám do Vánoc na pokus č.2, odmítám hrát rozbité hry. Vůbec mi nevadí, že si tu hru zahraju za půl roku, za rok..

• lito

mně osobně se třeba líbí dost grafika původních her, Unreal Engine 5 produkuje strašně generické světy při extrémních nárocích. To, že vytvořili tak velkou hru v tomhle šíleném enginu, je úspěch. Větší studia mají problém i při lineární akci.

Nesnášel jsem a nesnáším Unreal 4, protože tam byl většinou šílený pop-in, tak pětka je ještě horší engine. Jsou to nepěkné vyhlídky, protože každý druhý vyvojář switchuje na UE5.

• Chtěl by se podívat jak to jede na tom notebooku s 2060. Na 4070 a i7 14700,stuttering bez ohledu na nastavení a v té první vesnici jde framerate úplně do kopru a to i s dlss. Framegen nezapinam to už je úplná prasečina.... 

• Veskoslav

5700x3D a 7900XT a bez problémů. I ve vesnici to jede v pořádku byť je tam pokles.

• Hidne zalezi na cpu, zda se, ze x3d strojovny s tim problem nemaji.

• Veskoslav

Odpoledne odzkuším na 5700x s 7800XT a dám vědět:)

• To mi je celkem jedno, mě Radeony nezajímají.

Ze zvědavosti čekám na TPU benchmark.

• triptich

vďaka za obsiahlu recenziu. už aby boli vianoce a čas na hranie.

• Já si nemůžu pomoct, ale z těch screenshotů v recenzi to na mně nepůsobí tak impozantně a hezky jako v těch několko původních trailerech.. Ale jsem jinak rád že se hra povedla! Doufám, že kluci už u nás v Praze zůstanou a že si tu díky Stalkerovi udělají věhlas do budoucna. Je to pro nás čest mít tu možnost je tu hostit po té tragédii co probíhá na Ukrajině.

• KIMCID

?

• jindra.veliky

Jestli se nepletu tak na tom makaji už dávno zpátky na Ukrajině 

• Derp_1337

?

Wiki zmiňuje, že jsou v Praze. A našel jsem nějaký článek z října 2024, který mluví o tom, že GSC Game World dělají na Stalkerovi 2 v Praze. Takže tady asi pořád ještě budou.

• Veskoslav

A jedna taková humorná:)
    Dragon Age: The Veilguard vs Stalker 2

All time: 89 418 vs 113 587 players 
    Players right now 10,970 vs 81,013 (124. místo vs 10. místo)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit