Přejít na výpis diskuzí
Star Citizen ukazuje poprvé přistání na planetě a toulky městem
13.10.2014 | Aleš Smutný
208 příspěvků
-
uz ste premyšlali ake to bude hrať bitky 50 na 50? pri fps je zabava aj v tom že sa musíte kryť, počítat s prostredím, predvídať a pod. teraz si predstavte nejaku strielačku na holej mape bez terénu (čo bude prakticky táto hra). nebude to nuda? naviac vas zostreli niekto s lepšou výbavou pretože dostrelí dalej, bude mat lepsiu muníciu alebo lepšie zameriavanie, kadenciu a čo ja viem čo ešte.
-
-
Zalítej si někdy nějaký simulátor ... třeba i letecký. To že tě někdo vidí, neznamená, že po tobě může střílet ... taky dost lodí má zbraně které střílí jen před sebe, takže dostat nepřítele do zaměřovače je samo o sobě umění (on ten nepřítel nestojí na místě).
A když k tomu přidáš kolize, friendly fire, rakety, který můžou selhat a zaměřit se na něco jinýho, velký lodě ... tak tu určitě nuda nebude.
A pokud mluviíš o FPS části, tak proč by byla mapa holá? -
-
P.S.
fps-časťou som myslel boje vo vesmire s lodami, nevedel som že tam, bude aj klasicka fps -
pri boji so stihačkami je naročne ako vravíš dostať supera do zameriavača a ovladať stihačku, ktora ma urcitu zotrvacnost a nemožeš s nou lietať len tak. ale tu sa mi zda že s tou lodou možeš lietať hocijako a si limitovany len g-force
-
-
No a tvůj protivník taky ... takže má po ruce manévry, které normální letadlo nemá. Plus rychlost otáčení závisí na lodi, akcelerace a další ... Taky aby si někoho trefil, tak si k němu musíš trošku přiletět, jinak je to černá tečka na černým pozadí. A se setrvačností otáčení je problém zaměřovat extrémně vzdálené lodě.
-
-
Presne, boje na lodiach, staniciach, pirátských komplexoch a určite na planétach s rozmanitým prostredím.
To zase niekto komentuje niečo, o čom nič neviem, bez urážky *4*
-
-
-
jinak by tam mohly být i velke lode, krizniky, kterych ovladani by bylo vic sofistikovane a vyžadovalo by víc lidí v posádce. byla by to velka palebná síla ale zase zranitelna vuci naletem letek mensich stihacu s slepší manevrovatelnosti. pak jak taky rikal walltar lode s marinaky urcene k obsazovani cizich lodí, lode s obrannými stíty a pod.
ano jestli vam to zní povedome, tak takový homeworld 2 z vlastního pohledu. -
-
To všechno tam být má. A největší loď, o které vím,e že ji hráči budou moci získat a ovládat (Bengal carrier) má přes 1km na délku a bude potřeba tak 30 (odhad) lidí aby obstaralo loď samotnou. Nepčítám doprovodné stíhače.
Jedna z nejmenších bude Idris (menší bude ještě korveta) ... http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20141008153238/starcitizen/images/7/75/UK-September.png přes 200m dlohá fregata s místem na 3 stíhače a přibližně 10 místy pro posádku (některé půjdou obsadit NPC). -
-
tak to vypada slibne skoro bych rekl že by to mohla byt platforma pro mmo
-
-
Boze uz prestan psat a zjisti si to to vse tam bude : https://www.youtube.com/watch?v=08nlh_S0Vtk&list=UUF3XYvKJk6TWV9_FWGGRjYQ
-
-
klidek mne to nezajíma, radsi si zahraju jednu z blizicich se strategii z vesmiru
ale tak užijte si to v tom vesmiru lol. jen bacha at nestratite realny zivot *1* -
-
Kdyz te to nezajima, tak potom nejak nechapu, proc komentujes neco, co tam ma byt, jako by to tam nemelo byt. Mozna by jsi si to jednou mohl odpustit a proste nekomentovat. Ulehci se ti na srdicku.
-
-
proč bych to nekomentoval je tu diskuze a nevedel jsem že to tam ma byt
-
-
ok v pohode, no po 20 letech uz vim jak to vybalancovat, mam astronomii a potapeni na nadech :) *1*
-
-
že s "tím" vůbec zkouších komunikovat, já bych to ignoroval
-
-
-
-
-
Jinak z toho videa usuzuju, ze to bude zcela klasicky jakoze "ohromny" mesto, nad kterym se ve videu preleti, ale realne se hrac bude moct pohybovat na promile jeho plochy. Tedy neco na tema swtor, kte taky litate jak cvoci taxikama, po stale stejnych trasach (a je to stale rozbity?) pricemz realne je to o loadingu jednotlivych sekci. Navic to zjevne bude muset bejt nejak instancovany (proto ten pruchod checkpointem), protoze kdyz bude mit kazdej hrac svoji lod na stejny plosine ... mno sem zvedav, jestli si to ze swtoru veme i to dlouhy minuty trvajici loadovani, jen proto aby clovek probeh zcela prazdnym mistem a moh zacit loadovat znova.
-
-
ne, tohle bude defakto eve online z pohledu první osoby, na planetách se budou odehrávat pozemní boje ve stylu Planetside, mesta budou otevrená ve stylu GTA a budeš si je moct naplánovat jako v simcity. Pochopitelne tam taky bude rpg systémjako ve skyrimu. (a pak se chris roberts probudil s rukou v nočníku)
-
-
10x mu to vysvetlíš a 11x to napíše zase zle, podla mňa to bude problém s pameťou, pokial nejakú má *1*
-
On hlavně Chris Roberts nikdy nic takovýho neslíbil ... A co se RPG systému týče tak bude nulový. Žádné levely, žádné skilly ... Postava každého hráče bude mít stejné staty a všechno buž bude na tom jak hráč je dobrý s joystickem/gamepadem/myší ... a jakou má výbavu.
-
Mne by zajímalo, co se tobe vlastne stalo, zneuziva te nekdo? Nebo je to neco genetickeho?
-
-
to mel byt vtip, jsi tak blbej žes to nepochopil?
-
-
To jsi se spis probudil ty ne? kdyz tohle meles ;) lool
-
-
Přesně tak ty města budou řešený ... ona to je totiž vesmírná hra a lokace na planetách jsou tam hlavně jako místa pro obchody, nakládání a vykládání nákladu a podobně. A bude se s nima pojit relativně málo contentu (narozdíl od SWTOR, kde to byl skoro všechen content).
Loadování nebude žádný ... pokud teda nebudeš brát přistání na planetě jako loadování. Ale technicky tě nic nebude nutit tam přistávat. Většina věcí půjde vyřešit z vesmíru a i náklad půjde na dost planetách vyložit na vesmírný stanici.
-
-
Po letech jsem si vzpomel na jmeno Derek Smart.Pamětníci si možná vzpomenou teké
-
výhovorky na pre-alphu mě už nudí, původní datum vydaní byl rok 2015 a máme tu končící rok 14 a stále je tu pre-alpha. Tohle bude epic fail, že to zatřese se samotnými základy světa. cituji Illidana...
-
-
*1* *1* *1* jiste mas pravdu jak jinak :)
-
-
plácek o velikosti 4x4 metry *1* ale no tak, tohle by zvladnul xbox360 pred deseti lety
jinak meli by vyhodit svoje vytvarni dizajnery cim driv tim lip, vypada to hrozne, jak nejaky špinavy down town z blade runnera -
-
Tu si prečítaj čo je to za planétu a pochopíš, prečo tak vyzerá *3*
http://wiki.theravens.cz/starcitizen/index.php/ArcCorp_(planeta) -
trapnej pokus, ostatne jako vždy...
-
-
žadnej pokus
-
-
To máš recht, ty se o tu debilitu pokoušet ani nemusíš, u tebe je totiž vrozená :)
-
-
jestlipak te smažou a zabanují za ty urazky? ja jen slušne formuloval prispevek. nahlášeno
-
-
Nesuď mé rodiče podle těch tvých :)
-
tvoje matka je pič6 ;)
-
BAN? Za co? Za konstatování reality? To chce klid a nohy v teple, synu :)
-
-
-
-
-
-
Nehodnotím teraz hru z perspektívy hrateľnosti, všelijakí vesmírní bádatelia a milovníci sci fi filmov budú chrochtať blahom ale z grafického hľadiska mi to príde také nejaké nemastné neslané, fakt to beží na najnovšom cryengine?
-
-
Koukni se na screenshoty, ty vypadají parádně, možná takhle nějak bude jednou vypadat i ta hra :)
-
-
Aj project c.a.r.s.. vyzerá na obrázkoch bohovsky, ale keď som mal možnosť hru si vyskúšať, tak v pohybe to je niečo úplne iné a nie je to až také veľkolepé.
-
-
Támhleto je velice ranná verze, jenom ukážka pregressu, skoukni tohle v HD *3* https://www.youtube.com/watch?v=Che433zZGJ4
-
-
Tak to už vyzerá podstatne lepšie, mimochodom, prečo je ten aliasing taký otrasný napr. tu https://www.youtube.com/watch?v=tTkMDdTTocU
-
-
Technologické video ako to vyzerá u devov
http://youtu.be/j0m_RZgB61E -
-
Vyzerá to naozaj slušne ale aj na tom videu je ten aliasing fakt celkom výrazný...
-
-
Tak to hej, star citizen je v porovnaní s tými hrami čo si spomenul úplne iná liga :D
-
Ja to hrám na 1440x900 či kolko to je *1*
Uvidíme ako sa s tým chalani pobijú, pre mňa je grafika velmi dobrá. Naposledy som hrával Counterstrike, zaklínač 1, či STO, takže pre mňa skok kupredu *4*
A hlavne zo zvyku na sindicate, prvé x-comy či transport tycony ma grafika tolko netrápi *1*
-
-
-
Protože je tam defaultní nastavení ... úpravy nastavení ještě ve hře nejsou.
-
-
Hmm, zvláštne, to znamená, že nie sú v hre zatiaľ žiadne nastavenia grafiky a rozlíšenia?
-
-
Vynutit přes ovladače možná?
-
ach ták, no na ultra by to mohlo byť aspoň s nejakou formou menej náročného antialiasingu.
-
Je tam low-medium-high-ultra ... zatím to není ve stavu aby se na nastavováni grafiky pracovalo. Teď se spíš řeší hratelnost, než vzhled.
-
-
-
-
-
-
Omlouvám se *9* Jsem jen frustrovanej, páč jsem zjistil, že se mi líbí víc frantíci, než fifinky *9* Já se polepším *9*
-
Nu, zvolili to vůbec nejjednodušší řešení. Nemám jim to za zlé, ale je to pro takovou hru nejlepší řešení, ale na pozadí si z toho nesedám...
Vidíme planetu ze vzdálenosti několika tisíc kilometrů. Najednou bum a loď je v atmosféře a bum - filmeček - a loď přistává. Na mě je to moc filmový. Uměl bych si představit lepší zpracování, aby to nevypadalo tak filmově a tedy tak trochu uměle. -
-
Říkal Chris přímo v tom videu, že tohle ještě upraví a takhle to nebude ... nebudeš mít filmeček. Budeš v lodi a všechno se bude odehrávat za oknama. Tohle byla první verze, kterou mají ... hodně dlouho před dokončením.
-
-
Hm, to jsem asi marně doufal, že všechny ty jejich moduly (vesmír, planeta, FPS) budou jeden svět s plynulým přechodem :) Tohle umělo i stařičké Elite v roce 1993, tedy bez toho chození po planetě, ale člověk se mohl svobodně prolétnout kde chtěl. Stále je to takové těžkotonážní a těžko uchopitelné.
-
-
Ty moduly se spojí do jednoho (Persistent Universe). Procedurální planety v SC budou (snad) za pár let. Byl na to stretchgoal, tedy na zaplacení týmu, kterej jim to vyzkoumá... Jde o to, že Chris chce mít ty planety na stejné grafické úrovni, jak zbytek hry. Ne jen jednoduchej generovanej terén. To prostě není snadný, i když existují takové technologie (Outerra), do hry se to ještě nikomu dát nepovedlo.
-
Tak ono to tak je ... vlastně ta loď jen poletí po předem nastavené trase. Prostě generovat planetu v takový úrovni detailů jako si viděl na tomhle videu prostě nejde hned. I nová elite nebude mít přistávání na planetách ze začátku. Vem si, že tohle by měla být planeta pokrytá zástavbou v celý ploše ... takovou planetu si ve starý elite viděl?
Chtějí na něčem takovém pracovat, ale první musí být hra vydaná ... jinak by sme vážně čekali 5 let.
-
-
Pokud to bude, jak píšeš. tak fajn. Je mi jasný, že zcela volné neřízené přistávání v takové lokaci přináší více záporů než kladů.
-
-
Ono to hlavně ani zatím nejde ... nemají prostě čas ani peníze na to aby vytvořili systém, který jim tu planetu vygeneruje v takové kvalitě jako chtějí. Na tomhle budou pracovat po launchi a pokud to zvládnou tak tam bude i to manuální přistávání na planetách. Ale myslím, že velký města budou mít automatiku vždy.
-
-
-
-
Pěkný obsah - co ale to příšerně roztrhané (prokládané) video? To se vracím do doby, kdy jsem graboval věci z TV, nebo VHS. Tak nějak bych čekal, že jsme dnes trochu dál... *5*
-
-
Je to stáhnuté z twitche z živého vysílání a nahrané na YT ...Takže tím bohužel kvalita trpí.
-