Přejít na výpis diskuzí
Star Citizen už má 29... ne, 30 milionů dolarů
25.11.2013 | Aleš Smutný
181 příspěvků
-
Krejčíř style? :D
-
Presne tak, na 3D akustickych systemech se ostatne pracuje uz pro soucasne bojove stroje.
Pokud jde o fyziku letu tak viz: https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/12741-Physics-Not-A-Dirty-Word
Ackoliv mi stejne prislo, ze kuprikladu jednotlive vektory rychlosti se v tom puvodnim videu stejne nescitaji. -
walltar+c-beam: já to psal jako reakci na prezentované in-game video na trubce, jestli to byla animace tak ....
A nebylo to myšleno jako vyložená negace, já si SC jako fanda sci-fi rád zahraju. Když jsem v roce 1993? pilotoval x-wing/tie-fighter, tak jsem si představoval něco jako SC. Nicméně MĚ by větší "realita" posunula k většímu prožitku. Graficky to už ultimátní je. -
Jak už někdo chytrej řekl, hra nemuže byt nabeton realistická , protože by byla nudná.
A zjednodušeně... hrat hru bez zvuku a při ovládání lodi si zlámat prsty nebude záměr vyvojařů. Kor když vybrali už přez 30 mega... -
Tak bude dogfighting modul a tam bude fyzika snad fungovat tak jak má. U těch reklam na lodě jsou ty pohyby lodí dělané ručně a na efekt ... jak třeba ta kobra s hornetem.
-
ten avenger to má presne tak ako by to malo byť, ak to tak bude mať každá loď tak neni problém. Mňa iba prekvapili tie videá kde sa ukazuje manévrovanie lodí a fyzika v nich dostáva ťažko na pr*el keďže pohyby neodpovedajú aktivite trysiek. Som zvedavý na nejaké novšie videá.
-
Bude zastavení lodě trvat dýl. Trysky se nenatáčí o 180° ... pokud chceš zpomalit spejně rychle jako zrychlit tak musíš otočit celou loď o 180°
Některé trysky se budou natáčet třeba o 30-90° ... máš jich na každé lodi minimálně 8.
http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20130730212950/starcitizen/images/e/e9/Avenger_thruster_locations.jpg
tady na tom obrázku sole je to vidět, jak to funguje u avengera. -
tak to potom odporuje, tomu ,že fyzika vraj funguje presne. Na zastavenie lode je potrebná rovnaká sila ako na jej zrýchlenie, jedine že by zastavovanie trvalo dlhšiu dobu. A to že nebudú pridávať trysky takisto značí, že Newton dostane kopanec do zadnice, rotácia lode sa nemôže zastaviť len tak zničoho nič a otáčanie trysiek o 180 stupňov na zastavenie pohybu nie je dobrý nápad.
-
Nebudou je přidávat ... už tam u všech lodí jsou. U dost lodí se můžou ty co jsou naboku na přídi natočit. Ale nejsou tak silné jako hlavní trysky.
-
vo zvuku výbuchu nevidím problém, aj v realite by mohol palubný počítať interpretovať zničenie nepriatelskej lode tým, že ti v cockpite prehrá zvuk výbuchu. Rovnako keď lod prechádza okolo - podla vzdialenosti a rýchlosti približovania/vzdalovania počítač vytvorí a namoduluje zvuk a následne ti ho prehrá. Vôbec v tom nevidím problém.
-
takže sa budú fakt do lodí pridávať ďalšie protichodné trysky ktoré budú manévre lode zastavovať ?
-
Tak v SC budeš mít na každé lodi trysky, které jsou schopné mířit i do předu a ty tě zastaví. Pokud teda nepřepneš na orientační mód, který tě nechá udržovat vektor s vypnutýma motorama. A pokud bys chtěl zastavit ještě rychlej, můžeš udělat otočku o 180°
-
Fyzika ve hře funguje přesně ... máš model a každá tryska na něm má nějakou sílu. Není tam žádný model pro tření. Takže tvoje loď se bude chovat realisticky. V těch reklamách co nám ukazují jsou dráhy lodí udělané ručně tak, aby to vypadalo zajímavě.
Uši trhající exploze a třesoucí se kamery bude ... ona je to přece jenom hra. A nevím jak ostatní, ale mě by hrát ve skoro tichu nebavilo. Navíc pokud by jsme chtěli být už extra realističtí tak by taky bylo dobré ostranit pilota a předat řízení lodě nějakému AI, protže není žádný důvod vyrábět malou stíhačku s pilotem, když můžu mít drona. -
súhlas a to je problém prakticky všetkých vesmírnych simulátorov. Ja hlavne nechápem prečo sa loď po vypnutí trysiek zastavuje, ani keby bola vo vode by sa tak rýchlo nezastavila. A pokial ten pohyby zastavili protichodné trysky tak to by tam asi najskôr mali nejaké byť. Verím, že to opravia (a možno sa už na tom pracuje).
-
Maj možná milion grafiků, ale nemaj ani jednoho člověka, kterej by jim vysvětlil, jak se pohybují a řídí tělesa ve vesmíru. Fyzika manévrů lodí odpovídá tak možná letadlům; při bitvě ty vesmírný stíhačky hážou loopingy jak MiGy na aeroshow, záhadně brzdí, zatáčí atd. Trysky sice tryskají, ale reakce lodi tomu moc neodpovídá.Očekávám ještě uši trhající exploze ve vzduchoprázdnu a třesoucí se kamery při průletu lodi okolo. Mě to teda trochu kazí zážitek, ale 99.99% hráčů to bude buřt. Nebo ne?
-
díky, presne tak som si to predstavoval, jednoduché lode za 30, bežné lode okolo 45 tis. a u B. Carrieru je 150 tis. úplne adekvátna suma.
-
Není potřeba zkoušet dělat rozpočty ... produkce lodě do star citizena stojí 30-150K USD podle velikosti. Dneska to může být trochu víc, protože se od toho prvního návrhu (kde Bengal carrier stál 150K myslím) zlepšila kvalita.
-
skúsme si to odhadom rozpočítať...
concept artist - 1 mesiac - 10 tis. usd
grafik / model + textúry - 2 mesiace - 14 tis. usd
animátor - 1 mesiac - 8 tis. usd
sound designer - 1 mesiac - 10 tis. usd
programátor - 1 mesiac - 12 tis. usd
spolu - 54 tis. usd
to sú základné náklady ale aj tak u star citizen bude táto čiastka určite ešte nižšia, odhadom okolo 45 tis. za loď. -
tretinu z 250 tis? O tom pochybujem lebo sa nebavime "len" o modelovani ale navrh komplet interier v ramci existujucich rozmerov, modulov, fyziky nasledne spominane modelovanie ale najma o zakomponovani do hry/enginu aby bolo vsetko vyladene tak ako hrac ocakava. Navyse skoro kazda lod prinasa nejaky novy element v sebe. Takze tam je roboty pre hodne vela ludi na hodne dlho...
-
33 milionů.