Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no jo jasne vsechno tam bude tak komplexni, takovej simulator ze se vam hlava zatoči celej vesmir bude tak uzasnej uzasnejsi nez skutecnej vesmir, ja vam rikam to bude jak battlecruiser 3000AD kdyz derek smart taky rikal ze lepsi a komplexnejsi simulator jste jeste nevideli *2*
    • Jason_dinAlt
      Je to celkem novinka. Nedávno to k nám přišlo z Ameriky. Jmenuje se to interpunkce. Svhválně na to mrkni. Ať se za tebe tovje učitelka nemusí stydět.
      • Po intenzivním zkoumání, čárka, značek na mimozemském tělese, čárka, je jisté, čárka, že máme, čárka, co dočinění, čárka, s bytostmi nevídaného intelektu, dvojtečka…
        • Shaker
          Kvejgáři!
        • Jason_dinAlt
          trojtečka ;o)
        • ja ti seeru na nejakou intrarfunkci
          • Za vsecko muzou ty erekce na slunci.
          • Jason_dinAlt
            Věřín ti.
  • Ahoj chci se zeptat tak nějak všech: Myslíte, že opravdu ta hra bude taková jak je prezentována? Myslím úroveň komplexity. Ptám se, protože jsem zjistil, že mám zrovna peníze navíc a stále nevím jestli do toho jít.
    • Všem děkuju za odpovědi.
    • Jason_dinAlt
      Ono to v praxi je spíše o tom, jak konkrétně si tu jejich prezentaci pojmul a jaký ty sis tam sám přidal vlastní domněnky. Toto zpravidla pak bývá problém při konečném bilancování.

Ber to ale z tohoto pohledu: Jestli chceš hru zkusit co nejdřív, ale v ještě nedodělanou a s chybami, tak do toho jdi. Nicméně stále je tu určité riziko, že to nemusí dopadnout tak, jak zrovna tobě by se líbilo. Jinak si počkej na recenze finálního produktu. Nezapomínej jen, že to bude defacto až za dva roky. Alfa/Beta by mohla být už tak za rok.
    • [error]
    • walltar
      Ber to tak ... už mají 39M a každý měsíc 2další miliony vyberou, takže o nic nejde. Pokud chceš hrát hru dřív, než výjdetak si ten balíček za 40$ kup. Pokud ne, tak počkej na recenze a kup si pro vydání hru za 60$.

Je to v celku na tobě.
    • Tak jestli máš peníze navíc, to se teda máš. (Kde bydlíš? ... *15* ). Jinak to záleží jen a jen na tobě. Na to ti nikdo rozumný nedokáže odpovědět, dokud to opravdu nevyjde a ty si to nezahraješ. Věř tomu, ale nebuď přehnaně optimistický. I kdyby měli ve všem pravdu a tobě se to teďkon líbilo, ve výsledku můžeš být zklamán.
    • Tak hra je v tom duchu vyvíjena a prezentována. Prostředky a talent na to mají. Současná prezentace tomu všemu také nasvědčuje, takže pokud jsi optimista nebo realista jako třeba já, tak tomu věř *2* .
  • walltar
    Taky bych přidal jedno pěkné video, kde se představuje PBR Scythe ... CIG teď pracuje na převedení celé hry na PBR (používá ho třeba Ryse).

http://youtu.be/vSg8eNvLqCo
  • Jason_dinAlt
    A ještě se bojím jak zvládnou udělat vlastní versmír a v něm cestování na dlouhé vzdálenosti.
    Tohle je pro mne klíčový faktor. Musí tam být ten pocit, že je člověk opravdu v "nekonečném" vesmíru. Odstrašující příklad je vesím pojatý v X sérii (X2, X3). Tam jem měl vyloženě klaustrofobický pocity. Jen jakési prťavé čtverce spojené bránami.
    Zase na druhou stranu se mi líbí vesmír v EvE. Tam se v rámci toho jednoho systému/sektoru je defacto nekonečně mnoho míst, kam se lze s lodí dostat.
    • walltar
      Tak to se teprve uvidí ... ten vesmír asi bude fungovat trošku jako v eve.

Máš normální trysky, kterýma se pohybuješ hodně pomalu (WW2 rychlosti), ale můžeš doletět od planety k planetě i když ti to asi zabere hodně dlouho.

Máš Quantum Drive , něco jako warp v eve pomocí kterého můžeš překonávat větší vzdálenosti ale nemůžeš manévrovat (letíš po přímce).

Máš Překokový motor, pomocí kterého můžeš proletět přeskokovým bodem (něco jako gejta v eve ale přírodní úkaz) a tím se přesouváš mezi jednotlivýma systémama.
  • Jsem četl vyžebral místo vybral, ale vlastně je to prakticky to samé :)
    • Muzete prosim uz někdo tohoto "anonymního" pitomce smazat? *11*
      • vys*r sa na toho asexuála *3*
      • Chápeš ty joudo, že tu pod tím píše více lidí a urážíš tak všechny?
        • Tak se zaregistrujte. My vám neukousnem. *4*
  • Jason_dinAlt
    A snad poslední otázka. My co neprefrujeme PvP a soboje vesmírných lodí vůbec. Myslíš walltare, že i my budeme mít o zábavu postaráno? Průzkum, obchod, výroba (crafting), popřípadě nějaká forma "těžení". Bude?
    • walltar
      Na 100% ano ... většinu vesmíru ovládají NPC mocnosti a ty mají zákony. I když čím jsi dál od středu tím je hra víc PvP, tak pro lidi co rádi PVE bude místa víc než dost.
    • Veskoslav
      No co jsem četl a bavil se (včetně našeho "maniaka" Waltara) tak bude jak PvE, tak výzkum, obchod a jiné srandy. Prostě buď budeš osamocený lovec, co bude prozkoumávat vesmír nebo prostě budeš s více lidma na servru:) A podle toho, co sami autoři prezentovali to bude jak pro "SP" zážitek, tak pro hraní s více lidma. Navíc, co jsem pochopil, tak převážně bude převažovat PvE nad PvP.
  • Veskoslav
    Mě přijde, že někteří zdejší diskutéři si myslí, že 40 mega je nějaká veliká částka. Doporučuji si zjistit kolik stálo SW ToR, kolik stojí Zaklínač 3 či kolik stál BF4;)
    • Už několikrát bylo v prezentacích SC vysvtleno, že získané peníze díky absenci publisherů, tradičního marketingu atd, jsou ve SC schopni získat z 60 získaných dolarů 48 dolarů na vývoj, což u normálního vývoje her je trojnásonek. Takže SC má sice cca 40 milionů, ale dokáže za ně pořídit trojnásobek víc, než jiné hry. Pro zjednodušení tedy můžeme říct, že jejich 40 milionů má cenu 120 milionů v porovnání s vývojem tradičních AAA her.
      • *8* tak to cumim, pokud je to pravda tak palec nahoru.
        • walltar
          Tohle je tabulka z prezentace, kterou měl Chris o Star Citizenu.
          http://i.imgur.com/cbs3aHj.jpg
          • No prosim, mluvím o trojnásobku a on je to dokonce čtyřnásobek. Takže pokud budeme pořád v rovině zjednodušení… ze 40 milionů tradiční AAA hře zbyde na vývoj jen 20 %, což je 8 milionů. Star Citizen zbyde 80 %, což je 32 milionů. Současný rozpočet tedy odpovídá AAA hře, která spolkla skoro 160 milionů dolarů.

A to se bavíme jen o penězích a ne kvalitě, která u mnoha AAA her dost pokulhává, protože pro mnohé zaměstnance se jedná o pouhou práci. Kdežto většina zaměstnanců kolem SC to bere (alespoň podle jejich slov) za srdeční záležitost a dávají tomu svou duši.

SC prostě přišel a uspěl s modelem, jaký nemá zatím v historii herního průmysl obdobu a polde toho se k tomu také musí přistupovat a neporovnávat financování a vývoj tak jako u jiných her.
    • Jason_dinAlt
      V tuto chvíli je úplně jendo kolik stály ostatní hry. Důležíté je co všechno slíbili a za jaký peníze v této konkrétní hře.
      A na to, aby se tři čtyři lidi domluvili prachy zbalili už je nkdy nikdo neviděl, je imho 40 mega americkejch korun víc než dost ;p)
      • Veskoslav
        Pokud to bereš takto, tak se zblázníš ze života;) To samé můžeš říct o úsporách v bance atd. Spoléhat vždy na nejhorší scénář je na zbláznění.
        • Jason_dinAlt
          Já to neřeším. Já v tom balíku mám jen nějakejch 600,-Kč a to není žádný majlant.
          • Veskoslav
            To já tam mám sice 1500 (dalších 1000 v KC:D a 800 u W2), ale nějak to neřeším. Nekoupil jsem jiné hry, přispěl jsem na tohle. Uvidím, jak to dopadne. Wastenland 2 už brzo uvidím, jak dopadl, ale podle toho, co jsem zatím viděl, tak budu spokojený:)
  • zajímalo by mě, jestli poškození lodí bude založené na fyzikálním enginu, jako je to běžné u "pozemských" leteckých simulátorů, tedy jestli bude možné lodi třeba ustřelit křídlo, nebo motor když nebude mít stíty.. to jsem myslím ještě v žádné vesmírné hře neviděl
    • walltar
      Půjde. Dokonce půjde ničit jednotlivé trysky, motory, zbraně ... takže loď můžeš zneškodnit a potom obsadit.

Lodě mají taky modelované interní systémy, takže když se dobře trefíš, můžeš jí zničit podporu života a podobně.
  • Jason_dinAlt
    Budou tam řešit palivo do lodí? Třeba ta malá Aurora, tak je extrémě prťavá. Je tam jen jedna velká motorová "turbína", paradoxně prostor pro postel a kokpit. Nic víc. A kam dají palivo? To budou ty motory tak efekivní, že bude stačit pár (desítek) kg paliva? Nebo palivo nebudou řešit a bude to mobilní-perpetuum?
    • walltar
      Palivo se řešit bude ... ale jak bude efektivní a jak budou velké nádrže se neví. Každopádně palivo funguje jen jako reaktivní hmota, takže pokud nebudeš moc manévrovat, moc nespotřebuješ. Já bych řekl, že Aurora by mohla mít palivo v těch křídlech mez těma vtol turbínama.
  • "Sranda" by byla, kdyby to nakonec nevyslo. Byt to u nas, tak mam dost obavy z "tunelu"...
    • Jason_dinAlt
      A co Kingdom Come? To je "u nás". Tam se tunelu nebojíš?
      • Shaker
        Jenze zapominas na to, ze ve stredovekym simulatoru nema tunel co delat... leda, ze by v nem zil nejakej poustevnik :D
      • Ti prece nevybrali tak velkou castku, jako Star Citizen, nebo ano?
        Stat se muze cokoliv, alfa verzi Kingdom Come bych treba koupil, dopredu jim posilat nic nebudu.
        • Jason_dinAlt
          Tolik opravdu nevybrali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit