Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ja som sa nalogoval do hry na 3ti den early access a to uz bola na legion of lettov hodinova cakacka, a kedze niesom masochista co caka hodiny na ro aby sa nalogoval do hry sli ske s kamosmi na chundaar server, pise sa tam vyhradne po anglicky a uz som narazil aj na zopar cechov ktory sa tiez nevopchali na LoL.
  • Zdravím, chci se prosím zeptat, zda je zde něco jako ''dungeony''? Četl jsem, že je zde potřeba dost spolupracovat s ostatníma hráčema, ale cca po 2 hodinách hraní jsem tu potřebu opravdu neměl (ano, asi to teprve přijde). Ale byl bych vděčný někomu, kdo by mi ve stručnosti shrnul jaké jsou zde možnosti? Nějaké ''profese'', nebo zda je zde něco jako v jiných mmo truhly rozházený po světě? Děkuji :)
    • výborně.. děkuji vám za info pánové ;) !
    • Tak nějak těm "dungeonům" připadl název flashpoint. Jinak po světě jsou i těžší questy, jak správně píše kolega, ketré nejdou dát sólo, ani s parťákem (možná pro HC hráče bráno jako výzva). Profese, další zaměření postavy a hromada dalších věcí až po tom startovním světě, až se dostaneš na flotilu. Ten začátek je takový rozjezdový, dál už to má spád.
    • jsou tam questy ktery v jednom zezacatku nedas, jsou oznaceny jako heroic nebo group a pocet lidi ktery by na to meli byt
      truhly po svete jsou
  • Supééér. Těším se, až se za ten rok na SWTOR uvidíme.

A těmi frontami bych se nějak nezabýval. EA a Bioware musí vydělávat peníze, ne se starat o servis pro hráče, to dá rozum.
    • K těm frontám, ono je to jednoduchý. Na začátku Bioware rozdělili guildy na různé servery, bohužel to nikdo nerespektoval a všichni nalezli na tzv "svoje" servery. Třeba jako že češi si myslí že Lol je český server. Rusi si myslí že Lol je ruský server. A dohromady to udělá hezkou frontu. A nová hráči, místo aby šli na prázdný nebo aspoň prázdnější server tak jdou na ty plný. Ať už kvůli pocitu "náš server" nebo proto že když je server plný tak to přece ve světě nebudou sami,ne?
      Je to jednoduchý, kdo se chce vyhnout frontám,neleze na plný servery. Kdo prostě na ten server musí jít, tak si vystojí frontu.
    • delate, jako by treba u wowka pri spusteni fronty nebyly :)
      • Nedělám. To jsem nikdy a nikde neřekl.

A vůbec... jelikož to bylo i ve WoWu, tak je v pořádku, že to je i u TORu? Protože špatnou věc dělají jedni, tak můžou i druzí?
        • Reagoval jsem na radoby vtipnou vetu "EA a Bioware musí vydělávat peníze, ne se starat o servis pro hráče, to dá rozum." Myslim (verim tomu), ze oni se o hrace starat chteji, a ze se o ne i staraji, ale ne vsechno proste vyjde tak, jak si naplanujes. Kor v takto masivni veci. Clovek by to snad i mohl pochopit, ale co cekat od nejakeho maleho Cechacka, kery ma svou jedinou pravdu o svete a kdyby si alespon dvakrat za den nezanadaval a neponizil nekoho uspesneho, tak by nemohl jit spat :)
        • walltar
          Samozřejmě že je to dobře ... když wow-klon tak se vším všudy. Jak s hroznou grafikou tak s frontama při vydání. *1*
          • Tak to už je další pohled na věc. *1*
    • Teď budeš terčem STWOR, Bioware a EA fanboys.
      • Alex81
        EA má nějaké fanboys?
        • Po prodaných kusech NFS: The Run bych se odvážil tvrdit, že ano :D
  • No hezky, no. Ted zase uz asi hodinu praktikuju "cheking back again soon" kvuli extremne pretizenejm serverum.
    To ted bude porad, co? No koukam ze moje prvni zkusenosti s MMO budou opravdu horky - uz ted toho lituju : D
    A ty zminovany fronty pri kazdym hrani - jak to s tim presne je?
    • Zkus otevřít velký obchod pro mnoho nedočkavých nadrženců a při otevření Ti nejspíše vylomí vstupní dveře, budou řvát u pokladen, že stojí frontu a budou naštvaní z toho, že je v krámě moc lidí ... za tohle nikdo nemůže, jen kvůli prvnímu náporu nebudou kupovat 6x více serverů, které pak v běžném provozu neužijí ... jednoduchá rada pro všechny mmo starty (počkat 1-2 dny) a pak je vše ok.
    • Problem vetsiny mmo lanchu, vetsinou se to do mesice ustali...
      Manzelka se na Red Eclipse logla pred chvili bez problemu a to je jeden z tech plnejsich serveru (ma tam holt ale kamarady).
      Predpokladam ze tobe to ale checkuje aktivaci toho seriaku na webu ne? Tam nevim ze by nekdy nekdo cekal ale dnes byla cele dopoledne server maintenance - tak treba ted maitainujou ty registracni servery.
      Pak te jeste ceka stahnuti 20GB klienta *1* .
      • No to seriovy cislo jsem chtel zadat do originu, ale ten me presmeroval na swtor.com. Tam jsem se i pres nechutny pretizeni nakonec uspesne zaregistroval.
        Pak ve snaze zadat tam to seriovy cislo travil cas ve fronte. A fronta nakonec konci obrazovkou
        SWTOR.com is temporarily unavailable as we are experiencing extremely high traffic. Please check back again soon!
        Ted teprv jsem si vsiml, ze je to skutecne nadepsany MAINTENANCE. Ani zadnej casovej odhad tam neni.
        No nezbyva nez cekat.
        Je pak aspon ta hra plynula? Vyberu si asi radsi nejaky prazdnejsi servery - stejne bych to nejradeji hral snad i v singlu, proste jako RPG od Bioware : )
        Budu s takovym ocekavanim zklamanej?
        • Pokud ti nevadi graficky zpracovani zklamanej nebudes. I na full serverech s 2MBit lajnou je to naprosto bez lagu. Az do 20 levelu to jde hrat vsechno single aspon co vidim vedle u manzelky. Dal nevim.
          Pokud nemas zkusenosti z MMO - v Kotoru diky tomu ze je tu "moc lidi" je princip nepratel udelany tak ze se na stejnem miste v pravidelnych intervalech objevuji (bez ohledu na hrace). Muze se ti tedy stat ze jdes mistem kde nic neni a naraz vedle tebe plopt plopt plopt zacnou z niceho vyskakovat nepratele a strilet do tebe (uplynul interval - timer - od toho co je nekdo pred tebou zabil).
          Nebo je zabijes, zakecas se 5 minut s questovou postavou a zacnou se ti tam pod nohama znova objevovat ti ktere jsi uz zabil. Je to proste DEBILNI "vlastnost WOW-Clones MMO" (ja vim ze to bylo i pred WOW v dedeckovi Ultime Online) a SW Tor je proste dobre zpracovany a zabavny WOW Clone.
          Fronty "ve hre" - muze se stat. Mas za ukol nekam dojit a donest predmet X (zabit postavu Y).
          Jenze von to nekdo udela tesne pred tebou. Predmety se taky objevuji v onech prednastavenych intervalech. Takze pockas 1-5 minut nez se predmet objevi.
          Nekdy se proste pred objevujicim se predmetem sejdou 2-3 lidi co cekaji az se objevi. A nekdy je tam *12* co pribehne a predbiha ve fronte (stava se na vsech MMO). Manzelka nadavala na tohle jen jednou. Pokud nekde ma cekat beha kolem a z nudy nez se objevi "ukolovej predmet / potvora " proste likviduje obycejne nepratele kolem pro expy a kredity.
          • Tak moc diky za info.
            Jestli je to cekani jen takhle jak popisujes, tak to je v pohode - ja se bal nejakejch hodinovejch front na pripojeni...

Ted jsem ale aktualne nasranej zase necim jinym. A to uz je myslim skutecne ze sfery cistyho kokotstvi:
            Fakt mi neprijde normalni, abych si koupil hru+30denni pass, a ty kriplove mi pak rekli: "Hahaha, stejne nemuzes hrat, dokud si nenastavis automaticky obnovovani, nebo nekoupis extra dalsi pass". Moc hezky praktiky.
            • Zadas platit jeden mesic kreditkou a hned to zrusis. Penize to neodecte a unlockne se ti tech 30 dnu co bylo (ne)zdarma ke krabici.
            • O hodinovych frontach na cekani jsou tu romany. Ano na nekterych konkretnich serverch jsou. Pokud nejdes nekam kde mas uz ted kamarady vyber si servery s nizkou populaci a cekat nebudes. Manzelka sla na Red Eclipse kde je fronta na pripojeni 0-30 minut (je to jeden z tech casto plnych serveru) kvuli kamaradum z Jedi RP Clanu.
              Co jsem videl ale seznam u ni, tak nejmene polovina serveru je s 0 frontou i ve spicce a zase preplnene vyjimky co maji treba 2 hodiny. Problem je opravdu tehdy pokud nekde mas kamarady, chces k nim a jsou na narvanym serveru.
              I tohle se ale stejne casem odladi. A je mozny ze lidi co si museli ted vystat frontu dostanou od BW nejakej bonus (spise ale myslim virtualni predmet jako omluva ve hre, co BW nestoji nic, nez prodlouzeni predplatneho zdarma) *1*
  • Bioware ma sklamalo pristupom.Blizzard ponuka wow s mesiacom hrania, a naozaj mozete mesiac hrat, o nic sa nestarat a potom zvazit co dalej.
    Bioware ma iny pristup.
    Tych 30 dni v cene je podmienenych ze alebo zadate uz cislo kreditky alebo si kupite gametime kupon na dalsie dva mesiace, inak mate smolu, takze pozor.Ak neplatite kreditkou (ako ja), musite si teda kupit dalsich 60 dni aby ste mohli vyuzit aj tych 30, inak si nielen vobec nezahrajete ale ani nenapisete do ofic fora na cust. supp. svoj nazor.
    Kalsem TOR, vraciam sa k WoW a Blizzardu, nemam rad taketo o*** zakaznikov.
    • myslím, že tohle není ani tak chyba bioware, nýbrž těch sviní od EA...
    • Kdyz vynecham fakt,ze po zadani cisla platebni karty (kreditku po tobe urcite nikdo nechce,ale to uz je jen detail:) )muzes transakci ihned zrusit a hrajes skutecne jen ten mesic zdarma,pak naprosta vetsina hracu si hru kupuje s tim,ze u ni vydrzi dele nez mesic. Takze to temer nikomu nevadi.
      Pokud z nejakeho duvodu nechces platit platebni kartou,pak to zrejme zrusit nejde,to mas asi pravdu.
    • Blizzard me zklamal pristupem. Asi pred 6 lety kdyz wow hraci zacinali progressovat Zul'gurub jsem si zakladal acc a musel jsem si koupit gamekartu. Za celych 999 Kc, ne 600 jak ta pro TOR dneska. Ono me to totiz nepustilo hrat tech 30 dnu, leda ze bych zadal cislo kreditky, ale tu jsem tenkrat jeste nemel. See my point?
      • nie... kupil som hru za 45 EUR v cene ktorej je "vraj" mesiac hrania zdarma.Az na ten detail, ze ten mesiac si nezahram, KYM si nekupim DALSIE dva mesiace.Samozrejme kym si tie dalsie dva mesiace nekupim, odpocitavaju mi dni aj z toho mesiaca ktory mal byt "zdarma".
        Pre porovnanie, ak kupis WoW, mas v cene mesiac hrania zdarma BEZ PODMIENKY DOKUPIT DALSIE DVA MESIACE herneho casu aby si mohol vyuzit ten "zdarma".
        Kapis rozdiel ?
        • este to zjednodusim, vysledok je :
          a) Kupis SWTOR - bez kreditky/dokupenia casu NEHRAS ani 1 den.
          b) Kupis WoW - bez kreditky/dokupenia casu HRAS 1 mesiac.

(cielom nie je apriori porovnavat, ale konstatovat ako Bioware oblbuje ludi)
          • WoW pred 6 rokama kdyz zacalo, koupis krabici a bez kreditky/dokupenia casu NEHRAS ani 1 den. Kapis?
            • Kosmodisk: Ano, bylo to stejne jak dnes na TOR, bud koupis a zadas gamecard nebo nekoupis (hned zrusis) ale zadas cislo kreditky.
            • Začínal jsem cca v té době taky a kreditku jsem měl a nic jsem si předplatit nemusel. Nutnost použít číslo gamecard pokud nemáš kreditku platí neustále.
  • na kolik to můžu hrát jako loner?
    • Okrem party questov (1-6 na kazdej planete), flashpointov a operacii uplne cele.
      • a ty heroic questy muzes taky udelat sam, pokud se k nim vratis na vyssim lvlu ;]
  • TÁÁÁK..! a nerdi maj předčasnýho Ježíška...!
    • Cahir
      Jak příznačné od pravidelného návštěvníka herního webu - tímto tě tedy zdravím, kolego nerde! Nebo sis to tu spletl se stránkami o kulturistice?
      • kde jsem napsal že nejsem nerd..? Jenom říkám že někteří z nás mají svátek..
        • Cahir
          Nenapsal jsi to přímo, ale zdálo se mi, že je v tvém příspěvku implicitně obsažen výsměch a pohrdání . Pokud ne, tak se ti omlouvám.
          • Felczar
            Aneb troll nasycen.
  • Mne TOR hrozne láká, ale asi počkám na Guild Wars 2. Nelíbí se mi to prostředí, máma rad přírodu, lesy apod...
  • Mám dotaz,existuje tu něco jako otevřený svět? jako že vyběhnu z města a můžu si běžet "někam"? nebo je to jen taková volnější koridorovka. Z informací kolem jsem to nebyl schopen zjistit. Každý tu píše,jak je to solo hra a nikdo ještě nenapsal například,že někde ve volném světě dostal náklep od opoziční frakce. Kvůli tomuto váham s koupí. Poraďte tedy prosím, jak to je.
    • Tak to asi hraju jinou hru, jsem lvl23, udelal jsem Ord Mantell, Coruscant a koncim na Tarisu a je to totalni koridor.
      • Jo souhlas, ale ... Coruskant mi skoro totál zkazil náladu - hnusný koridor, ale pak se objevil Tatooine a Alderaan a najednou je vše jinak - už se dá běhat volně jako v jiných mmo. Alderaan je opravdu nádherný - monumentální. Jsem teď na 32-36 mapě planetu za níma taky volný ... dál zatím nevím
      • Smutne.. sandboxovy Galaxies odstrania a ako nahradu urobia themeparkovy linearny TOR... Ale hlavne ze si isti ludia nabalia vrecka :)
        • Co je na tom smutneho? Nebavi,nehraj. SWG mel par priznivcu,ale zase takove terno to od jiste doby nebylo. Me se nelibi ani tenhle novy SW,takze ho zkusim nejdrive v dobe,az bude nejaka trial verze.
          O penize jde vzdycky. Chces hry delane s laskou a pro radost? Zkus (nektere) nezavisle tituly.
          Chces tzv ''ackovy'' titul? Ten v dnesni dobe bohuzel bez penez nejde. Doby,kdy skvelou hru na ZX Spectru dokazal udelat 1 clovek za par mesicu,ty doby uz jsou navzdy pryc.
      • taky jsem zatim na tarisu, a i ten taris i kdyz pusobi volneji tak je to porad jedna ne moc dlouha okruzni cesticka s par miniodbockama... snad budou dalsi planety rozlehlejsi a volnejsi
    • Cahir
      Doporučuji přečíst první dojmy na Eurogameru, tam je tvůj dotaz zodpovězen.
    • Je to mmo takze jednoznacne otevreny svet,krom hranic daneho regionu(mezi kterymi muzes cestovat).Byva to tak ze treba do 10 lvl jsi jeste v uzavrene zone abys pochopil zakladni principy
    • je to temer stejny jako Cataclysm co se sveta tyce.
      Svet je otevrenej a muzes si v nem kam se ti zachce. Jen questy jsou propojeny nejakou linkou, takze kdyz odbehnes z lokace, kde si to jeste uplne nedodelal, tak se v nejaky dalsi lokaci k nejakejm questum nemusis vubec dostat
    • Nemam to overeno, ale zhruba na lvlu 24 se jde na Tatooine a to uz je klasicka otevrena zona.
  • Takový menší dotaz, jaké jsou měsíční poplatky ?
    • Erien
      Kartou 12,99 euro na měsíc. Já kupuji game kartu za 15 liber na 2 měsíce. Na www.thehut.com

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit