Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Žijte si dál svoje trapné klikací online životy . Já jdu se jdu podívat ven ;)
    PS :Zrušte Games a založte MMO Ráj .....
    • EuroSamurai
      Hlavně nepřepadni přes zábradlí.
    • Chaby pokus.
      • Dobre receno, obvious trol is obvious *3*
        Btw trochu me mrzi, ze do te hry nepridali vice exoticke rasy a jsou tam jenom "lide" v ruznych barvach.
  • U slicingu vidim jediny problem a to momentalni nedostatek excep. vybavy, do ktere jde vsadit augmentace. V clanku to je lehce zmineno, ale az bude vice schopnych crafteru a kazdy clovek bude mit vybavu osazenou sloty, tak slicing opet ziska na dulezitosti ne pro noseni kreditu v kufricich, ale diky augmentacim. Myslim, ze tak jak slicing nerfnuli - je to asi o fous vic nez by se mi mozna libilo, ale budiz, tak porad tenhle crew skill umoznuje trening, ktery jeste navic prinasi maly zisk.
  • Mě připadá, že není ani tak smyslem co, ale jak. Vývojáři prostě zase ukázali jak umí bezmyšlenkovitě zasáhnout do hry a část omezit aniž by se zamysleli nad důsledky v dlouhodobém výhledu. Začínám být rád, že jsem nekoupil, protože takové zásahy budou přibývat podle toho jak moc budou děcka řvát. A nedivil bych se kdyby byla hra nakonec F2P.
    • miker17
      zajímevé že nejvíc vědí ti co hru nehrají ani nehrály...slicing ani jiný skill noužívám a i přesto mám 300tísíc cred. a víc ,takže co omezily exploit slicingu tím že sis hrál PVP a mezi tím ti společníci donesli 20 kufříků s pěnězi...
    • Jak vise ze to bylo bezmyslenkovite? Vidis jim do talire?
  • Nebudu nejak qqovat nad nerfem slicingu, ALE... Ted dava 0,7-1 credit za sekundu, 5 companionu na misi = vsichni !! a mas necelych 20k cr za hodinu. Tzn asi tolik ze se mi ani nevyplati kazdych 10-30 minut 5x kliknout. Takze tak
    • 20k je malo?? To mam za cele hrani na urovni 20. Ja myslim ze je dobre ze to nerfnuli. Aspon se tak brzo nedockame sto milionovych cen v aukci i my kteri zrovna slicing nedelame. O to jim asi slo. Daleko lepsi mi prijde eonomika postavena na vyrobe neceho a to neco pak musis umet prodat - cili na craftingu. Vyrabet penize je nesmysl ktery by podle mne vedl k velke infalcni spirale - hraci se stamiliony kredity vs. newbiky s par nasmudenymi tisicovkami a aukcemi jen pro par vyvolenych..
      • Ano, 20k za hodinu neni nic. Jedna abilita 45+ u trenera stoji 13k, speeder r2 a r3 stoji 250 a 330k, druha banka stoji 400k. Vyndat epickej upgrade z armoru stoji 29k. Lootovanim mrtvych mobu vydelam za 15 minut vic jak slicingem za hodinu a to mluvim o 5 companionech naraz. Hrac totiz muze chtit delat i jiny profese. Tzn v tomhle stavu je 20k za hodinu nic. Je to ekvivalent ne vic jak 5-10 goldu na wowku.
  • Tak přesně pro tohle onlinovky nehraju :D protože některý lidi už přestávají chápat že tohle jenom hra a ne reálnej svět! Článek o ekonomice ve hře? Nevím možná jsem divnej ale to mi přijde už trochu moc! Hry jsou aby se člověk odreagoval a ne aby v nich žil druhej život !!!
    • Presne jak je psano vyse. Ekonomika hry je jeden z nejdulezitejsich bodu v MMORPG(a vubec kazde RPG). Bez spravne nastavene ekonomiky ve hre neudelas nic. Vlastne kdyz tak nad tim uvazuji,ty nemuzes hrat nai offline RPG *1* Ale pokud tobe o ekonomiku nejde,proste necti herni fora. Hraj si jak chces ty.
      Za sebe muzu rict,ze cteni hernich for te ktere MMORPG mi VZDY kazi zazitek ze hry. Nekdy dokonce natolik,ze jsem hru prestal hrat. Proto na fora her ktere hraji nikdy nelozim.
      Neco jineho jsou takovehle obecne jako toto.
      • ale tak to neni pravda, muzes si projit pribeh a na nejaky kupceni a craft a ekonomiku se vykaslat...samozrejme pokud je clovek napr. nezamestnany nebo neschopny, tak krafti aspon v onlinovce *1*
        • Prosim? Bez fungujici ekonomiky muzes rovnou zrusit vsechny vendory,protoze nebude mit smysl cokoliv prodavat/nakupovat. Bez fungujici ekonomiky(v ramci hry-nikoliv realna napodobenina sveta) neni RPG RPG.
          Jestli te bavi jen prochazet,zabijet a obcas si pokecat,pak si muzes hrat akcni hry. K tomu nepotrebujes RPG zanr. A je uplne jedno jestli je to MMORPG nebo klasicke RPG.
    • EuroSamurai
      Hry jsou aby se člověk odreagoval a ne aby v nich žil druhej život-Dovolím si nesouhlasit(RPG=ROLE PLAY) a bylo by hezký kdyby si nekázal ostatním co maj dělat páč nato seš moc malej pán *3*
      • jojo vzdycky zustane par zoufalcu bez realnyho zivota a ti se pak chopi alkoholu, nebo mmo her... ale nebudume z toho delat neco beznyho ani normalniho, ze ne?
        • hraju mmo hry a mam dokonce i praci a realne kamarady..psycho ze?urcite jsem jeden z milionu:)
        • miker17
          vlastní skušenost, co? *1*
        • EuroSamurai
          Ty máš hodně omezenej pohled na věc, ty asi budeš velkej primitiv vid?
    • A to si představ, že nějaký ztroskotanci dokonce hrajou hry, kde jde jenom o ekonomiku. Různý tycoony, simcity, civilizace,…
      Někdy je těžký poznat, jestli lidi píšou příspěvky, aby si zaflamovali nebo to myslí vážně. Nikdy jsem žádný MMO nehrál, ale rád si o nich přečtu. Bohužel diskuze je vždycky plná těch, který mají potřebu sdělit ostatním, že marní svuj čas u her. Což na herním serveru tak úplně nechápu.
      • On spis proste nechape, ze ekonomika je v podobny hre ohromne dulezita.
        Pokud je pro nekoho nejslozitejsi zkusenost nejaka ta "spravna rychta", tezko si predstavi zpusob jakym tady penize proudi...

Kubiku... vyvazenej model je pro MMO RPG skutecne dulezita vec *1*

Mimochodem mi v TOR zatim prijde uplne akorat. Na dvacatym levelu mi porad kasicka bobtna spis pomalinku, akorat na obcasnej upgrade vybaveni, leceni, opravy, skilly, apod., abych mel co delat, abych nasetril na ten zatracenej speeder *1*
    • vidno ze si ziadnu MMO nikdy nehral.. inak by si vedel ze obchodovanie v MMO svete je tiez jedna z foriem zabavy...
      • myslel som foriem zabavy v ramci nejakej MMO
  • Zdar chtěl bych se zeptat zada existuje najaká české Guilda na serveru Lord Calypho (nebo tak nějak se to píše). Díky moc.
    • preco neskusis oficialne forum? tam je urcite nejaka LFGuild diskuzia
      • Jo ale jak jsem psal, většina ČR/SK komunity je na LOL serveru. A tak jsem chtěl zkusit jestli tady nění někdo na tom mém. V předminulém článku mě jeden člověk tady psal, bohužel mě už nenapsal svůj herní nick takže nevím jak ho zkontaktovat.
  • Ke konci "článku" mi začaly docházet kapesníky. Chvílema smíchem, a jindy protože jsem je posílal mailem autorovi článku.

Mám rozehranýho lvl 33 Powetech BH. Abych si mohl dovolit pořádně skillovat Cybertech, Underworld trading a Scavenging, tak si classový skilly kupuju většinou se zpožděním až o 2 lvly. A jsem spokojenej, nadšenej.

Konečně něco, co člověku aspoň trochu háže klacky pod nohy a nedělá z další onlinovky záležitost pro každýho retarda. Prostě, když chceš mít dost kreditů a kvalitní recepty v profesích, musíš se snažit. A to už dávno nejsem žádnej hard-core hráč jako před lety v TBC wowku.

Autor by se měl na craftování vyprdnout nebo přestat brečet. Těším se na jeho reakci, až Bioware v nějakým budoucím patchi něco opravdu podělá. Asi tu nastane apokalypsa.
    • Erien
      Myslím, že to stále nechápeš autor sám přiznává, že slicing je třeba upravit, tedy upravit rozumně tak aby bylo možné něco vydělat, ale né zase zbohatnout. Problém je asi v tom, že Bioware to nerfnuli tak, že ta profese pomalu nevydělá ani na poplatky za misi, nebo vydělá úplné minimum = nikdo jí nebude dělat = mrtvá profese. Takže tam bude úplně zbytečná.

Podle mě tu profesi asi ani dělat neměli, je velmi těžké určit hranici kdy to vydělává hodně a kdy je to v pořádku. Tímto si jen komplikují práci a kdyby tam takovou profesi nedali, nebo dali jinou, bylo by to v pohodě.
      • Slicing stale zaraba takze prachy k si clovek da tu pracu a zbiera vsetky nody vo svete. tak by to malo byt... len slicerov je strasne vela zatial, ked ich ubudne a kazdemu sa ujde viac nodov tak to bude vpoho. Je nezmysel aby si len dvoma klikmy zarabal tak vela penazi. Sam som si po nerfe spravil alta a kym som odisiel z Dromund Kaas tak som mal 45k creditov, lebo nikto na tom lvli slicing uz nemal :)
  • EuroSamurai
    Merwis:A jak to je když je v grupě jeden dobrák a druhej záporák ?
    • Každej zvolí odpověď, která se mu líbí (light/neutral/dark), proběhne Roll a konverzace se dál odvíjí podle odpovědi toho s nejvyšším Rollem. Light/dark body ale dostanou všichni podle svejch rozhodnutí. Dobrej systém to je
      • 2avp8-Naopak. Pribeh je hlavne to co dela dobre RPG dobrym RPG. A kdyz vidis svou postavu jak v namluvenych cutscenach reaguje na deni pri questu,pak je to prijemna zmena a dobry zazitek.
        Muzu se jenom opakovat-kdo nevyzkousel,nevi.
        V kazdem pripade k idealu to ma daleko,v tom s tebou souhlasim.
        • Ano v tom mas pravdu. Ale pred chvili jsi napsal ze to vlastne pribeh nijak neovlivnuje. A tva postava reaguje jen kdyz hra rozhodne nahodnym tahem ze reaguje...to je to co se snažím zdůraznit. :-) Jen mi to pripada ze ta temna svetla strana tam je jen pro parádu. Protože partu můžou zformovat klidne dva protiklady a hra za ně rozhodne a vlastně to nic neznamená.

Přitom představa že by všichni začali nastejno, a pak se začali diverzifikovat a už spolu nemohli chodit plnit úkoly kvůli rozdílným přesvědčením by byla zajímavá, a z hlediska RPG správná. :)

Uff, snad jsme se už pochopili, já to jinak nemyslel nijak špatně. :-)
      • A nepřípadá Ti že to trochu nedává smysl?
        • Erien
          Ano realně je to hloupost, ale když chci cestu světlé strany, tak nestojím o to aby někdo dal temnou a dalo mi to body do temné strany. Tohle je vymyšlené moc dobře, kdy to nikoho neomezí.
          • Kdyz nestojis o temne body tak nechod s lidma co delaj takova rozhodnuti ne? Nebo si dovedes predstavit napr. nejakeho Jedie ktery by dobrovolne doprovazel nekoho kdo dela takova rozhodnuti? Nechapu jaký má význam ten multiplayer faktor kdyz si vlastne kazdy hrabe na svém pisecku absolutne nezavisle na tom kdo ho doprovazi a jake delaj rozhodnuti.
            • @huhi: Až na to že to co popisuješ nemá s RPG nic společného. Dál to už rozebírat nebudu, protože bychom chodili v kruzích. :-) RPG by mělo být o tom že se vžijes do role kterou hraješ a té se držíš a to ovlivňuje chování Tvé postavy. Pokud hraješ např. Jedie a přihlížíš klidně nějakému hroznému skutku a nic neuděláš jen proto že je to pro Tebe, né tu postavu pohodlnější, tak už prostě nemáš nárok být Jedi. (můžu dát za příklad třeba dřívější D&D hry od Bioware, kde když Ti kleslo přesvědčení pod určitý limit už jsi neměl právo brát si další levely povolání které sním nesouhlasí).

Nehledě na to nechápu jaký má význam hrát s více lidmi, když stále hraješ sám, protože žádné vnější vlivy hráčů neovlivní vývoj tvé postavy. To je docela dost nevyužitý potenciál více hráčů, takhle se to tváří jako násilně portovaná singl hra do multiplayerového prostředí.
            • 2avp8-ono ziskat body jedne ci one strany chvili trva. Neni to otazka 20 -30levelu. A ten zbytek? Chces realitu? V realite by se postavy zacaly hadat a mozna ,kdyz se neshodnou,by se i postrilely. Ono fakt ze jednou ''vyhraje'' pri rozhovoru jedna strana nic nemeni na pribehu hry. Tyka se to tzv flashpointu.ktere muzes chodit porad dokola. Podruhe treba ''vyhraje;'' svetla strana. Podle tebe to neni RPG,podle me je to zatim nejlepsi zacleneni RPG faktoru do MMORPG hry. Nic lepsiho neznam. Ty ano?
              Taky jsme to mu neveril,ze je to dobra vec. Tohle je neco co se spatne vyvetluje,to se musi zkusit.
            • @Hobofogo, @huhi: Někdo dole psal že ten kdo je více nakloněn temné straně má temnější rysy obličeje, jako v původních dvou hrách, takže poznáš. Nepoznáš to akorát na začátku, než si člověk vypěstuje "image". Ale o tom by to mělo být ne? Nepřijde mi normální aby Jedi sledoval jak někdo zavraždí třeba 10 lidí ve svůj prospěch a pak sním šel vesele dál s útěchou "já to udělat nechtěl", takhle brání mír a zákony v galaxii? Kdo přihliží podobnému aktu a nic pro to neudělá aby tomu zabránil je stejně špatný jako ten kdo to dělá. Hra nehra, to je jedna z věcí co by ze hry dělala RPG. RPG nedělá levelování a staty jak si dnes většina vývojářů, už mi připadá že i v BW, bohužel myslí.
            • Nehlede na to,ze hledani party na skupinove questy by zase bylo o hodne tezsi. Kdyby tedy clovek poznal podle oci jak kdo uvazuje *2*
            • Skvela myslenka. Designeri TOR se ted jiste placli do cela. *1*
              Jen nevim, jak se od pohledu takovej clovek pozna.
  • Nerf slicingu byl zcela v pořádku. Žádný whiner na tom nic nezmění.
  • http://i43.tinypic.com/2uz813r.jpg

http://www.swtor.com/community/forumdisplay.php?f=11
    http://www.swtor.com/community/forumdisplay.php?f=255
    • absolútne nechápem čo si chceš dokázať... očividne reaguješ na česky písané príspevky anglicky čož je pre mňa absolútne nepochopitelné kedže sa nikto nepripojil do diskusie s tebou v angličtine...
    • MrSanta
      By mě zajímalo co bylo účelem celé této tvojí exhibice?
      • mati uci anglictinu a dostal domaci ukol jinak je bez vecere a 3 dny bez PC!:)
      • Jeho projev nese vsechny znaky rukopisu trola.diskuzniho - to si vsimam uz dyl.

Je to mor.
        Nebo jen jeho jinej nick? *1*
      • miker17
        +
    • Hloupy pokus o trolling
      • A Bio-Force is strong in this one.

But no, no trolling. Just a different view. And accepting different views is important.
        If you can't wrap your head around that concept I suggest you leave... and don't come back until you do. Good evening.
        • miker17
          Moudrý člověk se pozná když se sám chová podle rad která dává. takže naschle a už se nevracej.....
          • I see. You have nothing to refute my points, so you lower yourself to ad hominem level and attack me personally.

But the bogeyman doesn't disappear when you close your eyes.
            • miker17
              nějak se mi zdá že ty sis tu hru ani nekoupil natožpak hrál, jen tu buzeruješ...to to je můj poslední přízpěvek protože s takovím imbecilem se mi diskutovat nechce... BTW přečti si pravidla fóra a respektuj je jinak jsem nepiš...
            • Maybe I'm showing off a little.
            • sorry.. len mi to tak pride ked tu machrujes anglictinou ked to nikoho nezaujima
            • No, my dear god.

I don't want people to stop playing. I want them to know what they are playing. And if they enjoy it despite the flaws, I will be happy for them.

Also stop being a effing faggot and don't attack me personally.
            • miker17
              On a journey, ill;
              my dream goes wandering
              over withered fields.
            • ty si mal dnes moc THC ze? :D alebo o co ti ide? myslis ze ked tym ludom co ich to bavi posles tieto screeny a napises im ze SWTOR skonci tak oni to jednoducho prestanu hrat? hadzes hrach o stenu .. radsej si chod trenovat svoju anglictinu na omegle.com
        • kamo pisem to znova.. SWTOR nehravam a ani to nemam v plane.. ale to ze je ta hra zle optimalizovana nie je pravda, to ze ta hra neprinasa nic nove do mmo zanru je akceptovatelne.. a to ze si v bete nasiel nejake bugy to nic neznamena :)
          • Optimalizovana je naopak skvele(vzdycky se najdou lidi ,kteri maji s grafikou problemy) a prinasi par novych veci. Ne ze ne. Pocinaje spolecniky,vybornym(dle meho nazoru) craftingem pokracujic a konce zcela namluvenym svetem(to se muze zdat jako nedulezita malickost,ale je to neco,co dokaze cloveka zcela vtahnout do hry. Navic dabing je vyborny)
            V kterem MMORPG tyhle veci byly?
            Neni to revoluce,ale je to dobra hra. A jako kazda hra samozrejme neni pro kazdeho *2*
          • A reveleation shall be given next year.

Maybe it means something. Maybe it doesn't time will tell.
            • That indeed was the implication I was implying.
            • tak potom si musel naznacovat ze sa to neuchyti..a toho by som nebal.. minimalne niekolko rokov sa ziadny titanic nekona
            • No. I don't care for Guild Wars 2.
            • to akoze naznacujes prichod GW2 ? lebo ak hej tak potom si vsetci len kvoli ludom ako ty myslia ze GW2 budu hrat len sami trolovia
    • http://i42.tinypic.com/2rqh75u.png

http://i42.tinypic.com/o0uuxx.png
      • SWTOR nehravam a ani sa ho nezastavam ale Gforce 520 moc vykonna grafika nie je.. skor si myslim ze ten typek je dost blby ked investuje do takych blbosti ako ultimate verzia win7, predlzena zarucna doba a nejaky antivir... mimochodom a 12gb ram je uplne jedno ked SWTOR vyuziva mozno 2-4gb.. ide o frekvenciu a tu tam ten typek nenapisal
        • miker17
          hra mi jede v v pohodě a to mám průměrné PC nevým co furt mají za kydy a pokud vím tohle jsem na foru četl a nakonec se zjistilo že ten jeho problém byl uplně v něčem jiném...
      • http://i41.tinypic.com/25zqe6q.jpg

http://i39.tinypic.com/256bb53.png
        • miker17
          Fake ....taky se mi to parkát stalo ale jen pokud byl cíl u stěny a já spatně postavený a to hraju od rané bety
        • http://www.youtube.com/watch?v=PiczLzXRIjQ

http://www.youtube.com/watch?v=GrsBIDJbFQc

May the force be with you, Star Wars fans. You will need it. Seriously. Cause history is about to repeat. See you in F2P... in few months.
          • miker17
            BTW tohle je české forum takže mazej
            • *8*
          • miker17
            kdybys tam tak dal něco jiného než záběry z bety :-)
            • Yes, there was a picture describing people like you... but I can't find it now.

Basically it was a picture of a guy seeing a game being bad and over time he kept telling himself... It's just alpha... It's just beta... It was just released... But they'll patch it...

Keep believing. Keep your faith. Dark days are coming.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit