Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MalyZeli

Nepletu, to ze je to RPG neznamena ze strileni musi stat za vyliz.

• Jasně, já nemám k budoucnosti žádná velká očekávání - beru jako malý zázrak, že existuje hra, která se mi tak dobře trefuje do vkusu.

• Jj, na modery se taky těším :)

• Derp_1337

Jn, taky se občas divím těm lidem, co hru nehráli a už strašně argumentují o tom, že hra bude taková nebo maková.

• 0011

Ale jasně že je to hratelný, ale dokud v tom lidi budou utápět peníze tak nikdy nebude motivace to dodělat, já sleduju progres od začátku ale nekoupil jsem si nic, protože jsem vzhledem k Robertsově minulosti přesně čekal co se s hrou děje, respektive spíš neděje. Dokud nepředá žezlo někomu jinému tak ta hra bude ve "vývoji". Kdyby nebo spíš až za pár let oznámí místo data vydání přechod na jiný engine ani nehnu brvou, maximálně přijdu sem do diskuse napsat já vám to říkal, nešťastníci.

• Já ne. Sice bych byl radši za "Bethesda dělá Outer Wilds" nebo aspoň "Bethesda dělá Outer Worlds" než za "Bethesda dělá No Man's Sky", ale fakt jsem doufal , že to dopadne dobře. A vlastně, nedopadlo to špatně, akorát mám pocit, že možná půl roku počkám na patche a tak. 

• Pleteš si RPG s FPS, to je pak problém.

• Upřímně, občas mám taky ten pocit :D

• Já docela souhlasím, sám jsem měl problém ve Falloutu s tím, že podvědomě to člověk hraje jako FPS ale pod kapotou jsou RPG stats a když narazíte na nepřátele vyššího levlu (respektive vlezete někam, kde vzhledem ke své úrovni ještě nemáte co dělat) tak to nedopadne dobře.  

• vonTossis

Souhlasím. Já jsem zrovna na Bethesdu taky dost vysazený, nejsem ani fanoušek Skyrimu, právě kvůli slibům a následným bugfestům. Starfield jde dost kolem mě, ale mám Game Pass, tak se těším alespoň na zkoušku. Může mě to jen příjemně překvapit. Tady mě ale šokovalo, jak moc velký "hate" jede od první minuty. 

• TheSuffering

To samozřejmě nerozporuji, pak si ale člověk nemůže stěžovat (ta neustálá debata, jak tedy rozumně zvýšit obtížnost namísto obligátního znásobení HP a damage u nepřátel). Já jako "casual" hráč mám zlatou střední tj. normal. A samozřejmě to pak asi souvisí se zvolenými perky. Ale rozhodněte nikdo nebude mít nedostatek střeliva. Co tak ale čtu, větší problém je vyšší obtížnost ve vesmírných soubojích, tam je to dost bez šance.

Asi ale budu muset také trochu přitvrdit, prý je lepší loot.

• Neni to taky o nastaveni obtiznosti ? Napr. Skyrim na max obtiznost byla v podstate uplne jina hra.

• delO

Nemyslím si, že to platí jen o čtenářích, ono to platí i o recenzentech. IGN třeba trolovalo Xbox s God of War, kdo chce, může si to dohledat. Na Bethesdu se dívá herní svět úplně jinak než třeba na Lariany, což jsou dlouhodobě miláčci a chyby se tam odpouští nebo zcela přehliží. Např. na konzoli BG3 v 60FPS modu hra běží od nějakých 28FPS až po 48 FPS v 1080p a všude se dočteš jen, jak moc se hra na PS5 povedla. WTF?! Bethesdě se pak vyčte vše, na druhou stranu Bethesda si za to může sama za nedodělané a zabugované hry v minulosti, takže ta optika teď je mnohem více kritická. 

• SC je hratelný už teď - jasně, zabugovaný, spousta features chybí, ale zase má věci, které SF nikdy mít nebude - reálný povrch planet a měsíc neomezený zónami, třeba.

Tím nechci obhajovat Robertse, ale pro mě je už teď SC věc, ke které se s ženou pravidelně vracíme.

SF je IMHO žánrově trochu jinde.

• vonTossis

V téhle diskuzi se snad každý těšil na to, až tu hru sepsuje a navíc jim recenzent ještě dál náboje. Díky té skupince, která už to hraje a sdílí i reálné dojmy. :-)

• TheSuffering

Ještě k tomu ovládání lodi, které recenzent tak sepsul. Na K+M se to ovládá naprosto normálně, stejně dobře jako Freelancer, Everspace 2, Galaxy on Fire 2 a další podobné arkády, žádný gamepad rozhodně není potřeba.

A co se týče nepřátel, ty bych za "bullet sponge" rozhodně neoznačoval. Jen když jsem na levelu 32 potkal piráty, kteří byli 50/60+. Jinak jsem neměl problém a to mám body pouze v balistice + stealth. Od začátku jsem ale používal pušky (Grendel, Maelstorm, Orion, Equinox, Beowulf) a už posledních X levelů nosím pouze jednu zbraň (stejně jako ve Falloutu, na začátku sice munice méně, o něco později už nevíte, co s ní). Takže ze stealthu, headshot, jedna rána, game over, ale i při normálním boji v pohodě. Spíše je tedy otázkou, má vůbec smysl používat jiné zbraně? Protože pušky mi prostě přišly jako jiná liga (dostřel, zásobník, rychlost střelby, přesnost atd.). Možná to perky zlepší. 

A nepřijde mi, že střelbou trávím hodně času, spíše naopak. Není problém dělat několik hodin questy a skoro nevystřelit. Záleží, do čeho se člověk pustí. A to se mi na tom vlastně líbí, když mě nebaví střílení, klidně běhám po planetách, těžím a objevuji. BTW už jsem si takhle sprostě ukradl z několika planet vesmírné plavidlo. 

A tip na závěr, řekl bych, že se asi vyplatí co nejdříve investovat do spaceship perků, aby se člověk dostal k vyšším třídám lodí a lepším úpravám.

• twicer

Kdyby sis aspoň ušetřil to lhaní jak si ktomu přišel. 

I jako pirát stojíš za pendrek.

• twicer

Tak to je dobré, to je o 3 seká se to méně než je standart bethesdy.

• TheSuffering

Mě to náhodou baví. Od pátku odehráno téměř 50 hodin, level 32 a ještě jsem ani pořádně nezačal hlavní příběh. Je to takový mix Mass Effect 1+2+Fallout. Vlastně jediné, co mi chybí, je trošku větší volnost ve vesmíru, alespoň trocha toho průzkumu, kdyby tam byla po vzoru Freelancera. Po hodně dlouhé době (a po zpackaném Diablu 4) je to hra, u které sedím do ranních hodin a říkám si, tak ještě jeden quest a jdeme spát...

• twicer

Rozumím. U Falloutu hraje prim ta postapo atmosféra.

Já si to rád skládám sám, ale je potřeba vědět, kdy přestat a začít reálně hrát. ^^

Mody vylepšující settlements jsou supr, (už před 2lety, uf) když jsem si dával kompletní průchod tak jsem strávil pár desítek hodin na Red Rocket pumpě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit