Přejít na výpis diskuzí
Steam omezuje funkce pro uživatele, kteří neutratili alespoň 5 dolarů
20.4.2015 | Aleš Smutný
114 příspěvků
-
Mno konečně , už mě ty spamy nebavili.
-
Takže vezme si nějaký jeden přiklad. Franta z Pivotic na Moravě moc hry nehraje, má velice pomalý net, ale je velký fanda GTA, takže před ním stojí dilema, se svým pomalým netem stahovat 70GB dat několik týdnů(extremní přiklad) ze Steamu, aby mu neomezili funkce nebo koupit krabicovku a hru hrát hned, ale tím pádem bude mít omezené funkce Steamu. Jako bonus pak dostane v obou situacích další DRM v podobě Social klubu, který funguje podobně jako Denuvo, takže pořád něco kontroluje. Opravdu radost PC-hraní..
-
-
bude ten franta z Pivotic na Moravě používat Chat kvůli GTA? Proto že jestli má tak pomalí net že to nemůže ani stáhnout tak nebude moc hrát online
-
To je ale debilní příklad. Franta z Pivotic si může za 5dolarů (cca135kč) koupit nějakou menší hru a GTA koupit krabicové. Pokud je Frantovi líto dávat něco přes "kilo" tak ať PC radši nezapíná, a ušetří za elektřinu.
-
Toto je prakticky lez. Hru bude moci hrat s veskeryma funkcema co hra nabízí. Pratele na steamu nemaji s hrou nic spolecneho.. Chces vyuzivat komunitni funkce steam? Neco si kup. Nechces tak nekupuj a jen hraj bez omezeni.
-
Pokud koupíš krabicovku, žádnej Steam potřebovat nebudeš...
-
Franta má ještě jeden problém. když si koupí krabicovku GTA, tak nemá se steamem nic společnýho :D
-
Pokud vim tak komunitni funkce nejsou ke hrani potreba, jsou pouze neco navic. A jestli ma na steamu jen krabicovky "z donuceni" tak nechapu proc teda pouziva ty komunitni funkce kdyz ten steam tak nesnasi a nepouziva treba facebook.
-
-
Franta ty sociálni služby třeba vůbec nepoužívá ale protože neutratil 5$ byl po letech užívání Steam klienta hozen do jednoho pytle se spamery a podvodníky.
-
-
Když Franta moc nehraje tak mu budou nějaký funkce na Steamu asi ukradený, ne?
-
-
zaplatil si hru, takže Franta očekává všechny výhody a ne poloviční... Franta si nenechá sraát na hlavu...
-
-
Neřekl bych, že výrobci garantují možnost přidávání přátel na steamu, resp. služby které nabízí steam a které může měnit.
-
Doporučil bych Frantovi začít tím, že si zjistí jak co funguje. Jak napsal už Ocelot, GTA Steam nevyžaduje a pokud si Franta koupil GTA mimo Steam, tak nemá se Steamem vůbec nic společného.
-
-
nejen ze nevyzaduje on taky krabicovej gtav na steamu NENI! nebo se da krabicovka gta v nejak pridat na steam ucet????
-
víš co je přiklad? Uvedl jsem GTA jelikož je to macek, co se týče dat, určitě se nějaké hry s podobnou velikostí, co se aktivuje na Steamu dočkáme... Jen se neboj...
-
-
-
-
Tak si pak ve sleve koupi neco za 5 Euro a bude v pohode, kazdopadne mas bod, jelikoz je to validni bod, ovsem to jsem rikal uz v momente kdy vsichni Steam blahorecili
-
Na novych konzolich muzes vyuzivat vsechny online funkce zadarmo?
-
-
WTF *1* bude hrát v obou případech? Bude, tečka
-
-
nedá se to obejít krabicovou verzí? přece jen spameři si nebudou kupovat ani tu krabicovou verzy, i když je fakt že u toho nemusí dávat kreditky
-
Tak stým už mám léta, tuším kvůli kabicovému Orange boxu.
A koukám, že jsem to naprosto mizivé procento, co si tam nikdy nic nekoupilo. Jednou jsem málem koupil Age of Empires II, když na mě přišla neodolatelná touha si to zahrát a nehledat kvůli tomu, v jaké krabici je prastará DVD mechanika, akorát že po prohledání internetů jsem zjistil, že to bylo právě v humble bundle, takže zase skrz stým nic.
Jinak jsem ani nevěděl, že tam takové funkce jsou, doteď jsem to bral jen jako prográmek na spuštění hry. S klidným srdcem je i nadále oželím :) -
Problém s fake účty chápu! Sám blokuji už asi 200 účtů. Když jsem nedávno prodával na marketu dražší věc tak mi za jediný den přišlo asi 50 pozvánek o přátelství od účtů: level 0, soukromý profil...někdy stejné avatary a dokonce i jména. Takže problém chápu, ale tohle řešení se mi nezdá úplně správné.
Edit: Na druhou stranu, jak už tady někdo psal, 120kč není tolik... -
Milí steame,jsem velice nespokojen tím jak okrádáte hráče :)
-
*12* *12* *12*
Ať jdou laskavě do p*dele! Založil jsem si nový účet, starý jsem měl na jiný mail, než hry na battle.net, origin, gog.com. Stejně jsem tam neměl moc her, které bych ještě někdy hrál, tak jsem si vytvořil nový, na kterém jsem si aktivoval kód na Batman Arkham Knight. No a pak jsem zjistil, že ty sviňky mě blokují žádosti o přátelství. Takže já tam aktivuju hru, kterou ty vydřiduchové mají nechutně předraženou (v přepočtu za 1400, já koupil kód za 599), a jsem stále omezen? A to i přesto, že tam mám položku v hodnotě za 1400 Kč?! (Ano, tu hodnotu myslím vážně, natolik si oni SAMI cení tuto hru.) Zlodějina. Nehodlám tam utratit ani korunu! S přítelkyní se v multiplayerových hrách stejně najdeme i bez této ludračiny. Ať mi ta zlodějská chátra nevykládá, že to nejde zařídit jinak. Aktivace kódů, dosažení určitého počtu achievment bodů atd. To vše by mělo odemknout zbývající funkce. Pokud ne, platit za to rozhodně nehodlám. Vyžírky a zloděje prostě podporovat nebudu! Za 5 ďolíků si na steamu koupím kulový, za to v obchodech s digitální distribucí za to můžu mít sice starší, ale pořád hodnotnou hru. A třeba i AAA titul. Viz. třeba Arkham Asylum, zloději to mají za 20 éček, já si GOTY edici můžu koupit za 109 Kč v akci, za 199 Kč normálně. Arkham City 21 éček u zlodějů, cca 150 Kč jinde. Zrovna mě nenapadl případ, který by přesně pasoval na těch 5 dolarů, ale pro příklad to snad stačí.
*16* *16* *16* -
-
Bez Vás se, pane, na Steamu obejdeme - my všichni zloději, vyžírkové, pro které je 5€ úplně normální a pochopitelná daň jak bojovat se spammery. *3*
-
-
Steam účet mám několik let a nikdy mě nikdo nespamoval ani neprudil. Možná to bude tím že her které vyžadují ke spuštění Steam klienta nemám kvanta. Ovšem fakt že bych měl utratit 5 $ jen proto abych nebyl považován za spamera a podvodníka, noo pěkný. No já si o Gabeovi také myslím svý takže jsme si vlastně kvit. *6*
-
Naprosto logický a nutný tah ze strany Valve. Hranice 5 dolarů je nízká, byl bych pro 10. Služba steamu není bezůdržbová a stojí nějaké peníze. Lidé co nemíní investovat do vlastní zábavy ani 5 Euro/dolarů nemusí mít nárok na všechny funkce. Třeba služba Xlive/PSnetwork se paltí měsíčně, takže tento krok pouze vítám a povedew jedině ke zkvalitnění služby a úbytku spammerů a ostatní havěti.
-
-
Až na to že na Xboxu a PS platíš úplně za něco jiného. Platit měsíčně za steam? RIP Valve, to by tam už nikdo nebyl. Navíc Valve má tak obrovské příjmy, že to opravdu nedělají kvůli penězům.
-
-
A za co jiného teda v PSN aXlive platíš měsíčně výpalné? Kromě toho že udržují servery a službu v chodu, můžeš hrát jinak blokovaný multiplayer (což je nehorázné) a jednou měsíčně si můžeš sosnout na omezený HDD konzole postarší gamesu (u Xlive novinka, kterou MS teprve nedávno zkopíroval po vzoru PSN).
-
Oni to dělají pro větší dobro, viď? :DDDDDD
-
-
srovnávat Steam a PSN je blbost. Steam je jeden velký bordel proti PSN..
-
-
to urcite ne.
-
-
určitě ano, nejhorší je člověk co zná jenom jedno, já znám obě a PSN je světelné lígy před Steamem...
-
-
A v com ako je svetelne roky pred steamom? ;-) Realita je taka , ze steam ponuka daleko viac sluzieb zadormo ako PSN za prachy.
-
Pokud je na steamu bordel tak je to dano tim ze je tam tisickrat vice her nez na psn.
-
-
-
-
-
To je tak vylizany ze si nemuzu pridat kamose ku*va proc to tak je debilne udelany *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *16* *16* *16* *16* *16* *16*