Přejít na výpis diskuzí
Steam slaví 10. narozeniny a oznamuje službu na sdílení her
12.9.2013 | Ladislav Loukota
72 příspěvků
-
A ty se stim kamosem neumis domluvit? Rict mu "tohle ted hraju" => pocitej stim, ze kdyz si to pustim tak tebe to vykopne?
Me by spis zajimalo, jestli pujde "zarizeni" autorizaci odebrat. -
Tohle je podle mě škoda:
"As the lender, you may always access and play your games at any time. If you decide to start playing when a friend is already playing one of your games, he/she will be given a few minutes to either purchase the game or quit playing. "
Proč to nemůže být tak, že buď nasdílím určité hry např ty dohrané a ty co momentálně hraji si nechám pro sebe tudíž kámoš by mohl hrát něco z těch mnou nabízených a já bych hrál to, co mám teď rozehrané. Škoda, třeba to upraví, protože jinak to ztrácí smysl, protože rodině i kámošům ten účet můžu půjčit. -
Lego Lord of the Rings jsem koupil za stovku, vlastně ho i teď můžeš koupit za obdobnou cenu, pokud si koupíš celý bundle lego her (5 her za 500,-)
Tomb Raider jsem koupil za 200,-
všechny CODy MW jsem koupil po 260,- za kus (schválně mrkni, kolik stojí na těch shopech normální evropské verze)
předobjednávat teď Ghosta není moudrý, tisícovka je pořád zbytečně moc...
edit: a ještě by sis měl uvědomit, jak tvoří cenu ty obchody s klíčy (neoficiální). z logiky věci není možné, aby jejich cena byla nižší, než kde se to dá koupit jinde... proto když se teď podíváš na akce na g2play, u každé hry je obrovská pravděpodobnost, že jinde byla k sehnání mnohem levněji... přiznám se, že svou první hru na steam jsem koupil tam. pak mi ale došlo, že lze nakupovat mnohem výhodněji... -
Nedávno jsem zpozoroval, že jsem na STEAMU dostal frčku za 9 let služby. "Phe" sem si říkal, to určitě nebude nic moc. :) A ono je maximum 10 let. :)
-
Pouze 10 lidí tudíž pravděpodobně jim pošleš invite nebo je začleníš do toho programu.
EDIT:
"See a family member's installed game that you want to play? Send them a request to authorize the computer. Once authorized, the lender's library of Steam games become available for others on the machine to access, download and play. "
zdroj: http://store.steampowered.com/sharing/ -
Jde to přes email podobně jako když spouštíš steam poprvé na novém počítači. Pro mě je to blbý spíš z psychologickýho hlediska. Kámošovi se bude líbit nějaká hra z mojí knihovny, bude jí pařit, ale pokaždý když si budu chtít zahrát já něco úplně jiného ze STEAMu, tak vyskočí tabulka jestli ho chci vykopnout. Co udělám? Rozmyslim si jestli chci opravdu hrát něco na STEAMu a nebo svýho nejlepšího kámoše kterej má hluboko do kapes pošlu nemylosrdně do hajz...? Co když je do toho zrovna teď zažranej? Nebo je těsně před koncem questu? ----Ze strany kamaráda je to podobné jakékoliv službě. Seš rád, že je zadarmo a že funguje a poskytovatele miluješ, přinejmenším ho máš tak nějak rád. Nehorázně tě ale namýchne, když mu ta služba fungovat přestane.
-
Asi jsi to nepochopil. Když ty budeš hrát jakoukoliv hru na Steamu, tak tvůj přítel nebude moci hrát jakoukoliv hru z tvé knihovny. Nejde jen o jednu hru, ale celou knihovnu.
-
BTW: BOMBA nápad jestli se to rozjede o důvod méně proč si kupovat páčkovače...
-
I kdyby předražené, pořád daleko levnější než Steam. Namátkou Key4You vs Steam (euro = 25 Kč): AoE2HD - 370 vs 475; CoD:Ghosts - 970 vs 1500; Lego Lord of the Rings - 400 vs 750; Tomb Raider - 420 vs 1250 a dalo by se dlouho pokračovat. Jak už jsem psal, dříve jsem ceny na Steamu nijak neřešil, začal jsem se o to zajímat až v poslední době, ale co jsem zatím viděl, tak ceny jsou oproti ostatním obchodům o kategorii výš. Neříkám, že se jim občas nepovede pěkná akce, ale většinou to jednoduše nestojí za to.
-
jo na aukru je to síla :) hlavně ruské verze a popis instalace, že se s tím chce někomu takhle drbat, když to může mít pro náš region a ještě levněji .) přesně jak píšeš
-
jak říkám, je to pouze o neznalosti. rome 2 se dalo sehnat na steam za 600-700, z normálních obchodů, které přeprodávají i steam hry. ty prodejci klíčů jsou takoví vychcánci, co jen těží z toho, že se lidé neorientují. stejné jako prodej her na aukru... prostě je to vydělávání na lidské hlouposti, případně lenosti...
-
Když jsou ty narozky budou nějake slevy ? *1*
-
Bohužel výše zmíněný pisatel tvrdil, že na steamu je to dražší i když je daná hra v akci. A to pak pravda není, protože v summer sale pak měli na steamu nižší ceny, než například na g2play:)
-
Jasny, treba zrovna to Rome 2, steamova cena suprovych 55E a na key shopech predrazenych 799. *3*
-
To jo, ale přihlašovací údaje si můžeš dovolit půjčit snad jen nejlepšímu kamarádovi, kterýmu věříš. Takhle se ale dostaneš do knihoven třeba sta lidí z friend listu, i když nevím, jakým způsobem se bude žádat o to sdílení.
-
Tedy ještě pro upřesnění. V prvé chvíly to vypadalo, že budu svého známého vyhazovat, jen když budeme chtít hrát jednu a tu samou hru z mé knihovny v jeden moment. Bohužel to je tak, že cokoliv budu chtít hrát ze STEAMu, tak to začne známého vykopávat.
-
to je samozřejmě nesmysl plynoucí z neznalosti. právě obchody s klíči jsou předražené (stačí se podívat na g2play nebo key4you), tedy pokud myslíš neoficiální prodejce klíčů. co se týče normálních obchodů, tam se občas najde nějaká výhodnější akce (amazon, gmg, gamefly, ...), ale když spustí akci steam, rozhodně za nikým nezůstává pozadu...
-
Ja to vidím jako skvělý nápad. Demoverze vychazí čím dal míň a je to skvělý zpúsob jak hry vyzkoušet a rozhodnout se zda koupě opravdu stojí za to.
-
přesně tak, přijde mi to jako půjčování účtu s tím, že dotyčný nezná tvé přihlašovací údaje. ale tak i tak je to krok kupředu a pro pár kamarádů dobrý způsob, jak ušetřit. tedy pokud každý z nich nehraje 10 hodin denně...
-
Tak ne. Pořádně jsem si přečetl původní znění a pochopil jsem to tak, že sdílet lze jen celá knihovna (první kix, kterej ale dorazí hned ten druhý) a navrch pokud bude někdo hrát z MOJÍ knihovny, JÁ ho při spuštění JAKÉKOLIV hry začnu "vyhazovat" (resp. se mu na obrazovce objeví, že chci hrát já). Tedy, jak už někdo podotknul níže, to mu můžu rovnou půjčit celý acc. Takhle to ochrání pouze uložené pozice. Ehm...takže nic moc.