Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Pocit, když vidím ty vševědecké debaty tady: http://stream1.gifsoup.com/view5/2837510/michael-jackson-eating-popcorn-o.gif
-
-
On bol predsa BELOCH! *1*
-
-
říkejte si kdo chce co chce, M$ je velký spáč a málokomu vychází vstříc.
Valve fandím a doufám, že to prosadí skrze dobrý design, funkčnost, flexibilitu a otevřenost.
Jsem děsně línej, raději si koupím hru na steamu, než v kameňákově.
Vesměs ve slevách, ale občas, když to už tak nějak nejde, za plnou.
U akcí spíš kompenzuju pocit viny, že jsem je kdysi nehrál řádně.
Jindy rád podpořím vývojáře, CSGO PayBack, ArmA 3
rád bych napsal pár nepěkných slov na M$ a řádně to zdůvodnil, ale nemá to cenu, někdo se ze svých chyb prostě nepoučí -
Bože lidi co to je za retarda? Proč se s nim vůbec bavíte?
Steam OS - Pokud eliminuje všechny ty hovadiny co ti brzdí PC ve winech, bude osekanej o všechny ty hovadiny co nabízí okna a bude výhodnější a lepší pro hry du do toho!
Steam SW - Friend list, achievementy, greenlight " když se nudíš ", obchod, slevy všechny tyhle věci na jednom místě a je to hezky zpracované. O tomhle je prostě byznys, nemáš nic převratného, ale máš tam vše a ještě trochu vylepšené a člověk nemusí nikde nic hledat atd.
Pak ten cloud na hry a savy no bomba nemusim tahat a myslet na to jestli ty hry mám u sebe a nebo jestli mám vše v PC nainstalované. Jestli mě někdo šmíruje na to už kašlu. Stejně si myslim, že po reinstalu PC ti v prvních 10s zapnutého OS microsoft kouká co máš v PC a už tě šmíruje a dnes když se ti někdo bude chtít do PC a nebudeš imba hacker, tak se ti tam dostane.
Chlapče moc to vše hrotíš, měl by si trochu upustit a nehrotit to tolik.
My tento program používáme, protože nás baví a vyhovuje nám, ale to ty asi nikdy nepochopíš.
Práci zdar! -
neviem o čom je diskusia keď vás nikto nenúti si kúpiť steambox alebo steamos a steam bude aj nadalej normálne fungovať
-
Tak sem se od mistnich kritiku Steamu moc nedozvedel. Dozvedel jsem se, ze jim vadi nutnost online. Asi jezdi kazdou chvili nekam do mist internetem nedotcenych alespon na 3 tydny, jinak vazne nechapu v cem je offline mod muze omezovat.
Dale pak tu mame smirovani v podobe sledovani statistickych udaju o casu stravenym u her apod. Me to nevadi, ale chapu, ze nekterym to vadit muze. V takovem pripade at sahnou po jinem zpusobu distribuce.
A co dal? Ze nektere hry steam vyzaduji? V tomto pripade to chapu a souhlasim, ze hrac by mel mit moznost volby.
Na druhou stranu si rikam, ze kdyz uz vydavatel steam vyzaduje, tak to znamena, ze veri v nejakou pro nej z toho plynouci vyhodu. Koneckoncu steam je DRM. Jak moc funguje nebo nefunguje je otakzkou. Ovsem vydavatele na to zrejme slysi a kdovi, jestli by vsechny z tech her, ktere steam vyzaduji, na PC vubec vysli, pokud by tu steam nebyl.
A pokud ve vsech vyse zminenych bodech jde pouze o princip, tak budiz, ale z praktickeho hlediska mi to prijde jako malichernost.
Porad tu ale je moznost volby. Pravda, ne u vsech her, ale otazkou je, jestli by takove hry vubec bez steamu na PC vysli (viz vyse).
A argumenty typu, uzivatele steamu jsou vypatlanci, kteri basti gabenovi vse, slysi na slevy a ignoruji negativa? Napadlo vas, ze mnozi steam vyuzivaji protoze jim proste vyhovuje? Vyhovuji jim uzitecne funkce, ktere steam nabizi a vyse zminena negativa pro ne problem nepredstavuji?
Steam by mel byt moznost, ne nutnost. Bohuzel tomu tak uplne neni, na druhou stranu tu mozna diky nemu mame hry, ktere by tu jinak mozna nebyly.
Nejedna se o dokonaly SW, ma sve mouchy, ma sve limitace, ale pro spousty lidi predstavuje vice vyhod, nezli nevyhod. -
-
Chapu, ze pro spousty z vas jsem jen dalsi vymlety steam fanboy. Vymlouvat vam to vskutku nebudu. Pouze jsem chtel, aby se mistni kritici opravdu specificky vyjadrili, co jim vlastne vadi. Bohuzel u vetsiny z nich zustalo jen u velkych slov o ovladani hracu, omezovani svobody a devastaci svobodne platformy a kolovratek o nutnosti online , ale na konkretni otazky schopni odpoveded nejsou. Vid jejdasku? *1*
Timto se s vami loucim a at si kazdy hraje na cem chce. *3* -
-
Ja jsem ti odpovedel co mi vadi. To ze jsou napr. hraci pod kontrolou Valve a zavisli na jejách rozhodnutich dnesnich i budoucich je konkretni fakt. Nemuzu za to, ze to nejsi schopen pochopit a ani to vlastne docenit. Je to asi jako kdyz divocak bude praseti domacimu vysvetlovat, co se mu nelibi na zivote ve chlivku. Ano, praseti je ve chlivku dobre, dostava nazrat a muze se v nem valet, po svobode netouzi, vlastne ji ani nechape a neumi si predstavit, co to je. Netusi, ze je to konkretni odpoved, pro nej je to bezobsazne mlhave prazdne nic.
-
Presne tak, pouzivej co ti vyhovuje, ja budu pouzivat co vyhovuje me. A steam to proste nebude. Jestli to nekdo nemuze rozdejchat, smula. *3*
-
-
No , pak jiste ozelis ty hry co ti uniknou *15* smoula pro tebe hochu. *2*
-
-
Ano, povez mi jak mi unika neco co nechci. A jak mi to strasne vadi. *7*
-
-
Pak je tedy vse v nejlepsim poradku, pokud ti nic neschazi *3* .
-
-
-
-
-
-
Od valve bych nečekal druhou quiu. Ale zase tady je takovejch fanboyů, že pokud je to ve zbytku té díry, která si řiká okolní svět stejné, se ta konina stejně chytne. Jinak abych trochu ty mínusy eliminoval, steam mám rád.
-
Pochvala za super napisany clanok !
Taka... uvaha :)
No veru o necely tyzden mam 10 rokov steam.
Normalne spomienky pri clanku, ako padal, odpajal ludi z hier, zhadzoval servre... :D
A inak Osobne sa tesim na ten ovladac.
Ok a dualbootnem si tiez rad :D -
Nikdo si dobrovolně "konzoli" z PC neudělá, maximálně bych to viděl jako 2. OS, ale když mě jede steam i na oknech tak je to taky zbytečný. Pokud by to mělo být jen na tu jejich konzoli, tak si matně vzpomínám na nadšení z té levné android blbosti po které dneska neštěkne ani pes a nedávám tomu o moc víc šance (překvapit ale může to zase jo). A co se týče těch názorů tady že Steam zničilo PC platformu... pochopíte už lidi že vás to nikdo používat nenutí ? To je jak kdyby jste si chtěli koupit sušenky albert kvality a vadilo vám že je neprodávají v Lídlu ...
-
-
To je prave to, ze ti ten steam nuti. Kdyby treba u skyrimu fungovalo, ze chces komunitni, socialni funkce, fajn, zaregistruj si ho na steam. Ale pokud te to nezajima, nechces aby jsi byl pod trvalou kontrolou Valve a zavisly na jeho serverech, software a online pripojeni, fajn, tak ho neregistruj a hrej tu hru bez steamu, stejne jako jsi hral daggerfall, morrowind a oblivion - pak by bylo vse v poradku. Jenze tohle nejde. A ja nechci byt pod kontrolou distributora sveho zbozi, nota bene, kdyz to zbozi treba ani nedistribuuje. Predstav si, ze si koupis v mallu treba pracku, lednicku a tak dale a tyto budou fungovat jen tehdy, kdyz budou moci sledovat, co a jak s nimi delas a informovat o tom mall. Libil by se ti takovy totalitni svet? Chtel bys v nem zit? A presne tohle steam zavedl do herniho prumyslu na pc. Vlastne je to jeste horsi, ani uz natom steamu nemusis nakupovat, jsi na Valve zavisly i kdyz koupis retailovy skyrim pro pc. Pokud dnes chces svobodne, bez kontroly a zavislosti hrat skyrim, tak muzes jedine na konzoli a to jeste s omezenim (patche). A to jsou konzole svou podstatou uzavrene platformy. To co Valve provedlo na pc je zverstvo nejhrubsiho zrna.
Pochop ty sam, ze je to jako bys byl trvale pod kontrolou tesca co kdy a jak jisi kdyz nakupujes v albertu. A ze to tolika hracum nevadije smutne, jsou mladi, blbi, zaslepeni slevami a nechapou, jak moc je to spatne. -
Nektere hry steam vyzaduji, takze v techto pripadech moznost volby bohuzel nemaji.
Jinak SOS muze mit v dual bootu smysl, pokud se potvrdi ta vetsi efektivnosti prace s HW a tedy i lepsi beh her na nem. V opacnem pripade to bude mit smysl opravdu jen na tom SteamBoxu pro lidi, kteri chteji hezkou pc krabicku do obyvaku. -
-
Dam priklad, Mackbook pro a Dualboot.
Ked mam nahodeny Windows 7 tak baterka vydrzi o stvrtinu kratsie...
No a ak bude steamOS taktiez vyladenejsi a nenarocnejsi ako windows, hry sli rychlejsie...
Tak preco by som si ho nedal. -
-
Dej si tam linux a vydrzi ti to jeste kratsi dobu.
-
Presne tak. V takovem pripade mi dualboot dava smysl, jinak asi ani ne.
-
-
-
-
PC is dead. Piece bratři
-
-
ze "piece" ..to je kktko :DD
-
Redakce, dejte ban vsem Bíbrům. A taky se prosim pekne preji "kousek".
-
Taky mam rad knedliky
-
-
Co tím chce básník říct ?
-
-
Ze tvoje zvasty vubec nestojej za to, aby na ne nekdo reagoval.
-
-
Ten prispevek popira sam sebe, to mel byt ucel? :D
-
-
Jo a kdyz uz chces byt cool a pouzivat anglictinu, tak se ji alespon prosimte nauc a nebo pouzij aspon slovnik *3*
-
Moře je žluté a letadlo je bagr bez kytiček.
-
-
Veskoslave proč se tak ztrapňuješ?
-
-
Veskoslave, proč se tak ztrapňuješ?
-
"Když odpočíváš, jsi králem dohlížejícím na své statky. Pohleď na lesy, na pávy běhající po trávě. Buď králem svého vlastního poklidného království."
-
-
-
No rekl bych, ze muj prispevek mel priblizne stejnou informacni hodnotu *3*
-
-
-
-
Omyl, to nejlepší, co by se hraní na PC mohlo stát je, že by vybuchly všechny konzole na světě a továrny na ně. *1*
-
-
A proč? Vždyť konzole PC platformu nijak neomezují, ne? PC normálně existuje vedle konzolí a nijak se neovlivňují...
-