Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
800 prispevkov ? *8*
-
Takhle účelnej a populistickej článek jsem tu snad ještě nečetl. Docela mizérie, to vám řeknu. A navíc ho předhodit zčásti nevyzrálýmu publiku, to už je ubohost.
Co se mě týče, až bude konzole podporovat myš nebo alternativně přesnej ovladač (ne něco, kde se musím nejdřív dostat do neutrální pozice, abych se začal otáčet druhým směrem), až budou na konzolích fungovat mody, až bude alespoň lehce přizpůsobitelnej OS, kde nebudu muset trpět jedno jediný rozhraní, co mi někdo podstrčí, tak začnu konzoli zvažovat jako alternativu. Pryč jsou doby, kdy člověk musel s PC řešit chybový hlášky a problémy každou chvíli. Dnes už nemusí řešit skoro nic. A obývákový hraní mě nechává chladným. To je pokoj, kterej sdílím s ostatníma členama rodiny a kterej si nemůžu zabrat pro sebe, kdy se mi zachce. Takže zatím mi konzole nemá co nabídnout a přesouvat PC do obýváku mě neláká. Ale když Gabe věří, že na tom vydělá, tak ať to zkusí. I kdyby to byl fail, Steam ho udrží hravě při životě. A že PC hraní vymře? Dost možná, stejně jako dojdou zásoby ropy, uhlí... Zítra ani pozítří to nečekám, takže neřeším. -
-
SteamBox samozřejmě myš a klávesnici podporovat bude, ale to je trochu požadavek mimo mísu, když je to záležitost, která vzniká primárně pro obývák. Nicméně Valve se snaží řešit i tohle, proto taky přišli s tím gamepadem.
-
Tak já to chápu a máš v podstatě pravdu. ale je to dost subjektivní pohled. Já třeba žiju s přítelkyní a obývák jde zabrat jen pro Sebe. :) A nebudu ojedinělá vyjímka.
Když sem byl mladší, tak jsem měl taky v pokoji gauč a s kámošema sme chodili k nám hrát PSX. Doteď mě to nenapadlo, ale konzolové hraní opravdu nemusí směřovat jen do obýváku. To je asi taky nutné brát v úvahu.
Já jsem začínal na PSX a PS2 ale potom jsem přešel na PC. Konzole mi ale dost chybí. Hlavně to hraní s přáteli na gauči u jedné obrazovky. Nestraním ani jedné skupině. Tohle beru jako příležitost skloubit obě možnosti do jedné. Dál si hrát nějaké hry u PC ale i pořádat herní sezení s kámošema, kdy to není tak neosobní a je důležitější zábava než fragy. Myslím si, že je Gabe to nějak dá a dopadne to dobře. snad se i díky tomu přestanou pořád hádat lidi na téma PC vs Konzole. -
Nechápu za co máš pluska, vdyť je to jen hromada typických pcčkářských keců od lidi co nikdy na konzoli nehráli ani minutu. Jsem rád že většina kvalitních her na PC vůbec nevyjde, protože PCčkáři si to ani nezaslouží. Holt kdo ne*nanuje na PC je tady za trolla. *6*
-
-
..vlastním Nintendo...PS...PS2...PSP...PS3...Herné PC...a PC určené len na grafiku. Premýšľam aj nad kúpou PS4. Na playstation je veľa fajn hier...napriek tomu hrám väčšinu hier na PC...a tvoj názor je mi celkom cudzí...
-
No pokud to je na me tak já jsme si konole otestoval. Automaticke zamerovani a jine detske kraviny co tam mate me fakt nezajimaji. Nejsem dite jako nekdo. Co se tyce her kurvej konzole herni trh dost tobre. Ale jedna pozitivni zprava je a to ze hry jsou diky konzolim spustit i na kalkulacce *15* protoze HW je 6 starej. vic k tomu nemam co dodat. Konzole je mor a je to protoze se do toho sipe hodne penez ale je divne ze Sony a jeho PS divize prodelava a to same Xbox sekce je prodelecna jako prase ale porad se to drzi to je hnus velebnosti.
-
-
Jistě, chtěl bych vidět jak spustíš crysis 3 nebo battlefield 3 na průměrném PC (které bude 3krát dražší než konzole). Nemluvě o tom že dle tvého vyjadřování na PC hraješ tak akorát hry v prohlížeči a děláš ze sebe profíka. Fakt trapas, je třeba si uvědomit že konzolisti jsou nadřazení PChráčům. Ludry zlodějský co nemají špetku skillu to nedokáží pochopit. proto se taky na PC naučí hrát každé malé děcko, konzole jsou pro starší a zkušenější gamery. Doufám že si na svém komplu užíváš hry jako red dead redemption atd. To si na svém dělu určitě zahraješ *2*
-
-
No mam 2GB grafiku a I5 na 3,4 GHz co mas ty v PS3. 512 grafiku a 2 jadro nejake no name. Kolik mas na PS3 FPS pokud vis co to vlastne je. Ja rozjedu vse na vysoky detail a mam cca 60-80 FPS to tobe se o tom muze jen zdat. Jo a kdyz ta mam za sebou vic nez ty chlapecku. Nejen ze jsem byl 3 na TWL EU ale taky jsem delal admina na ESL ale to ani nevis co to vlastne je. Ty jsi jen tupej koncak kterej kdyz mu marketing od Sony nebo Microsoftu rekne ze ma jasat tak jasa. Mas v hlave prazdno a skill na konzoli ty vole to je uz moc a prej profik hraje ma gamepadu. To hrajou jen ubozaci kteri maji musi mit zapnute automaticke mireni jinak se netrefi ani do dveri :D a stare hry nehraju mam nove a hraju to na FULL HD coz u PS3 ani nevis co to je. Az PS 3 klesne na prijatelnou cenu tak si ho koupim jako prehravac filmu na to je silnej snad dost *15*
-
dvojklikem na .exe *3*
-
-
Vzdyt on nejspis ani nevi, co to lagy vlastne jsou, vzhledem ke kontextu. *3* *1*
(po precteni tohoto prispevku nejspis zhavi wiki, aby mohl spravne odpovedet, ze samozrejme vi o cem je rec) *1* -
Proc lagy? Internet mam v pohode. A v singlu jsem lagy nikdy nemel.
-
Sakra chlape, to nemuzes jen tak na tvrdo vytahnout dvojklik na .exe. Vzdyt ho vyplasis, mozna si mu zpusobil i dusevni ujmu.
-
enjoy your lags *6*
-
-
-
No ale toto chapu iba PC čkari čo si kupia kompa sami, konzolisti to nemôžu pochopiť, lebo ježišek prnes PeeESko, tvl to nemôžeš čakať že toto pochopia ....vylízaná generace...
-
-
vylízaní jsou tak akorát ti PC retro dědci co hrají 20 let starý olezlý kraviny a remcaj o tom jak dřív bývali hry lepší. *5*
-
-
Ja rad hraju 20 let stary olezly kraviny. Nektere starsi hry (i kdyz ne tak stare) imho dodnes nejsou prekonany, treba Jagged Aliance 2 na sveho prekonavatele stale ceka. A kdyz srovnam treba stare UFO s novym XCOMem, tak se jen musim smat, co si vlastne dnesni trh zada. Nektery stary hry jsou hodne dobry a zastaralejsi technicke zpracovani mi nebrani si je uzit.
-
-
Oni neznaji historii a vyvoj her a HW a ve skolce ani ve skole je to nema kdo naucit protoze ucitele jsou asi stejne stari jako oni. A pise o PC hracich ze jsou tady deti a trollujou. Kolik mu je podle fotky 10 let. Ale je chytrej jak radio a v rusku byla 5x. A to nikdo nemluvi o progamingu kterej na PS3 a Xbox minimalni. Tohle je clovek kterej si jen tak zahraje a nic vic. Proste spotrebak a ne hrac ktery ma jiz neco zasebou jak v klasice tak v nejake lize na strane hrace nebo admina. Jo a pro jistotu ja hral na prvnich Atari a amiga atd. konzolich to ani nevi co to je a bude delat chytreho *15*
-
-
-
Buď rád že tě lidé považují alespoň za trolla, ta druhá možnost je méně lákavá.
-
-
...máš moje plus
-
Bravo mistre davam +1 konecne prispevek ktery ma hlavu i patu a se kterym 100% souhlasim, protoze doted jsem tady musel cist jen slinty podobne vyplodu choreho mozku od GGG, jejdasek a pod reta*dovanym jedincum
-
-
Nemusel si číst nic, mohl si jít směle do pr*dele, příteli. Kolega surikata si pravda taky mírně rýpnul, ale jeho zachraňuje vybalancovaná subjektivnost a jistá střízlivost. Je to taky jeden z mála lidí tady, co umí používat hlavu, než aby neustále překydával hnůj. Že nemá zálusk na konzoli všelijakýho typu je u něj rozhodně přijatelnější a respektu i diskusi hodnější, než jiná srdceryvnější žvatlání averzně, ale vakuově založených místních gum. A tak no...
-
-
Tak podobný názor jako on má podle mě mnoho lidí, bohužel ne všichni je umí vyjádřit tak pěkně. *15*
-
-
-
-
Zezačátku si předražený steam box u mě důvěru nezískal, ani Newellovo nápady s Linuxem, ba naopak. Říkal jsem si, že vymýšlí nesmyslné věci místo toho aby konečně ohlásil Half Life 3, o kterém se posledních pár let vůbec nemluví. Ale postupem času si tento nápad získal mojí pozornost a nakonec i můj obdiv. A to z několika důvodů, prvním z nich je jakási záchrana PC trhu, jelikož tento segment je stále klesající a hrání na PC už není to, co dřív. Jediná pořádná základna pro PC hraní je právě Steam. Na origin jsem si zvyknul (hlavně kvůli Battlefield 3), sice těžce, ale zvyknul. UPlay je kravina, Ubisoft je doufám si toho vědom. Jedině Steam má podporu od hráčů z celého světa, takže jakási záruka díky tomu zde také je. Další věc, je ta že systém má běžet na linuxu a to dává smysl až nyní, jelikož Newell a jeho Steam po linuxu už dlouhou dobu nenápadně pokukuje. Otázkou je zda budou na Steam OS dostupné všechny hry z kniovny Steamu. Prý zde je usilovná spolupráce s AMD, nVidií a dokonce i s Microsoftem, čemuž se divím, protože vývoj vyloženě herního systému odpoutá zaryté fanoušky PC hraní od Windowsů. Takže jestli na linuxu, na kterém poběží Steam OS bude rozhraní DirectX, tak hraní Crysis 2, Borderlands 2, Grand Theft Auto IV nebo třeba L.A. Noire už nebude na platformě Linuxu takové sci-fi jako doposud. Věřím, že si Valve opatří svoje hry (Half-Life, L4D, CS, …), ale jak to bude s ostatními vývojáři je zatím otázkou. Zda Steam udělá plošnou funkčnost všech Steam her, nebo bude vést jednání se všemi vývojáři všech her v knihovně Steamu. Ostatně vývojáři by nejspíš měli spolupracovat, jde o jejich záchranu a především o jejich peníze. Otazníků je ovšem zde pořád mnoho, ale věřím, že společnost Valve si s tím poradí. Steam OS, který předpokládejme, že bude zadarmo a bude mít nadšence ve všech sférách, tak ten se uchytí dle mého celkem snadno. Ovšem Steam Box, který si budete podle posledních informací i sami nakonfigurovat už bude mít pozici těžší, avšak alfou omegou budou především hry, pokud se je podaří rozchodit a dobře ovládat na připravovaném ovladači, tak má Valve víceméně vyhráno. Nechme se tedy překvapit. Závěrem i ten Half Life 3 dává větší smysl, Valve si ho vydá na svojí předem připravenou platformu a využuje třeba exkluzivitu … to je zatím ještě ve hvězdách
-
-
DirectX na linuxu určitě nebude. Vývojáři budou muset zapracovat a udělat linuxové porty svých her, jinak jediný způsob jak si zahrát nenaportované hry bude to in-house streamování. Hypoteticky by se dalo uvažovat i spouštení Steamu ve SteamOS pod Wine (poměrně dost windowsovských her na Linuxu přes Winde funguje), ale pokud tohle někdy půjde, tak to podle mého soudu nebude záležitost Valve, ale linuxové komunity.
-
-
Poslat vsechny zlodeje do koncentraku, to by bylo to nejlepsi, co se muze hernimu PC stat, ale to by u PC zbyla maximalne 2% soucasnych hracu.Konzole vladnou a vladnout budou, protoze zisky s konzoli jsou neporovnatelne jinde.
-
-
Všechny zloděje do koncentráku? To by tu zbyli jen majitelé PS3
-
-
Tebe bych poslal delat poskoka Biebrovi *3*
-
Ukradl jsi profilove foto... dost pochybuju, ze mas licenci na pouzivani... Takze Ty bys tu urcite nezustal .)
-
-
Bohužel pro tebe stažení fotky z internetu není trestné *14*
-
Není to zloděj, je to JB!
-
-
-
To by nicemu nepomohlo, misto kradeni her je nebudou hrat vubec. Prospesnejsi bude z nich ty penize dostat. Diablo jasne ukazuje, ze pc platforma ma pomerne silny ekonomicky potencial, kdyz se podari efektivne zabranit piratstvi. Timhle smerem se musi vydavatele zamerit. Bohuzel to pak znamena nutnost online pripojeni a zavislost na nejake treti strane. Tedy nic pro me osobne (ale pry to mnoho pchracum, steamistum, nevadi), je to takova dan za nizkou mravni uroven.
-
-
Nizkou mravni uroven? Ty delas jako kdyby na konzolich se to hemzilo samymi sporadanymi obcany s moralnimi zasady az na Mesic, zatimco na PC jen ta luza.
Pricemnz halvnim duvodem, proc se na konzolich nepirati v takove mire, je nejspis realtivni obtiznost takoveho pocinani a veskere obstrukce s tim spojene.
Coz se proste s par kliky na torrentech a nejakym tim crackem s blbuvzdornym navodem neda moc srovnavat.
Ale u tebe jejdasku me podobne tunelove videni vubec neprekvapuje. *3* -
-
Ne, to ne. Kdyby slo na konzoli snadno krast, tak se tam take bude krast. Ono se staci podivat na iOS a Android, to je ten samy pripad. Ale na druhou stranu, protoze je to na pc lehci nez na konzoli, tak se kolem pc samozrejme houfuje urcity typ lidi.
-
-
Jo tak potom uz souhlasim. Do jiste miry to urcity druh lidi asi pritahovat bude, na tom se shodnem.
-
-
Na druhej strane to, že je na konzolách pirátenie zťažené mnohých hráčov prevychovalo a naučilo ich to si hry kupovať, poznám mnohých bývalých pirátov ktorý si dnes na konzole hry poctivo kupujú a už nad tým ani nepremýšlajú. Takže to, že konzolisti sú o niečo "morálnejší" v tomto smere je z časti pravda. Preto ak by existoval spôsob ako aspoň obmedziť pirátenie na PC, tak by to tejto platforme výrazne pomohlo.
-
-
Jo to je mozny. Ja zase znam par lidi, ktere podobne "prevychoval" steam. Ale stejne si myslim, ze je to spise o veku, respektive o financnich moznostech.
Dokud je clovek na zakladce, stredni, tak musi tahat penize od rodicu a tak si casto ty hry misto toho stahne. Jakmile zacne mit brigady a hlavne pozdeji pracovat, tak casto zacne hry mnohem vice kupovat, nez stahovat.
Presto bych si nedovolil tvrdit o nejake herni platforme, ze ma moralnejsi hrace. -
-
Xorxox: to je úplne jedno, aj keby si to znížil na polovicu, z 1 miliona predaných kusov by si nemal nič. To len na margo toho aký vraj dostatočný zisk majú vývojári z milióna predaných kusov.
-
Ucho:
Chces rict nehospodarnost firem a jejich neefektivita. To cislo co jsem psal byl priklad. Nevim kdo to byl jestli Ubisoft s nejakou hrou, kdy predpokladali ze prodaji milionu pet a prodali jeden, hra se jim zaplatila a i na tom vydelali.
A hram nejvice zere marketing, ktery mi prijde obcas opravdu silene prestreleny (co se cifer tyce).
Tanhauser_Gate:
50 Micu? To je solidni palka. To se ale bavis o nejake multiplatformove hre, ktera da jeste 30 za kampan. Pripadne nejakou ultra obri strategii ne? :) -
"a prodaj jeden, sice to zplati naklady a jeste na tom dost vydelaji"
skús použiť jednoduchú matiku základnej školy a spočítaj si koľko sa im vráti vo forme zisku pri nákladoch na vývoj povedzme striedmych 50 mil. USD a predaných 1 milión kusov. -
Xorxox: tvorba her je byznys. ve velkých firmách se točí dost peněz a platí tam dost lidí. ty firmy mají prostě velké náklady na svůj provoz a proto musí generovat mnohem větší zisk. tedy nemohou se spokojit s tím, co by si vydělalo malé studio. ta firma ty peníze potřebuje i na další věci, financování dalších projektů, rozvoj... to se rozkutálí rychle. a proto když se dělá nějaká hra, mají od ní nějaká očekávání. pokud by se hra jen zaplatila, za pár let to můžou zabalit. ale chápu, to je každému zde jedno...
občas mě udivuje ekonomická negramotnost některých zdejších lidí (a přitom jsou to věci, na který stačí selský rozum), že když vidíte, že když toho prodají hodně, jsou automaticky nenažraní... ty společnosti mají prostě další závazky, výdaje. musí vydělat na svou existenci a rozvoj. vy žijete jen v tom, že když se zaplatí vývoj, tak že je to ok a že víc nepotřebují? no tak to holt není. pokud ve hře utopí spoustu peněz, očekávají jistou návratnost s jistým ziskem. takže buď z vás mluví závist nebo hloupost... v současnosti to proto AAA hry nemají jednoduché, jejich vývoj je risk. lépe se dnes mají menší studia, která udělají menší hry. lépe pokryjí náklady a nemají tolik závazků. i ty menší hry nejsou špatné, ale občas je fajn zahrát si nějakou hru, ve které je utopena tuna peněz. ono je to na těch AAA hrách většinou vidět... -
Jenze nezapominej ze prodeje se delaji tak, ze reknou "Prodame deset milionu kusu" a prodaj jeden, sice to zplati naklady a jeste na tom dost vydelaji, ale proste neprodali deset a tak za to muze buhvi kdo (vetsinou pirati). Ale uz nepocitaji ze s tim ze je to proste blbost (jak by mohla byt jejich hra blba, ze ano) a ta hra proste spouste lidi nic nerekne
-
To ucho: Neni treba k zamysleni jejich nenazranost, kdyz z te prodejnosti nebyli odvareni ?
-
Wonderful101: ke Crysis: the sales were considered disappointing overall. On the other hand, Cevat Yerli stated during an interview with PC Play in April 2008 that he was disappointed to see the game leading the charts in piracy and because of that his studio would not produce any more PC exclusives, as he believed a game such as Crysis would sell four to five times more copies if it was released on consoles.
mimochodem uvědomuješ si, že u Crysis a Killzone 3 srovnáváš nejlépe prodávanou hru na PC (a přesto nebyli z prodejů odvaření) s pomalu nejhůře prodávanou hrou na PS3? a přesto jsou na tom s prodejními čísly podobně. není to k zamyšlení? *5* -
celú dobu sa ti snažím napísať, že presné čisla nepotrebuješ. To podstatné je záujem vývojárov pretože tí jediní majú presné čisla a presne vedia na ktorú platformu je výhodné ich hru vydať. A tou platformou sú žial konzole.
-
Pro doložení něčeho tak zobecňujícího skutečně, nemáš nic, to je nepopiratelný fakt. O většině PC verzí můžeš tvrdit, že prodaly 10 000ks nebo milion a nebude v tom rozdílu, protože krabicovky se často nesčítaj, ale čísla z digitálu se většinou, i kvůli daním nezveřejňujou. Jen občas se tu a tam nějaký developer/vydavatel pochlubí, tam se čeho chytit je. VGCcharts a podobné sajty brát s rezervou, nedokázali sečíst ani prodané konzole od Sony na BlackFriday a hry mají taky samou chybu.
Nicméně takové Crysis 1 se prodávalo lépe či minimálně stejně jako takové Killzone 3. Dá se to dohledat i na wikipedii srovnáním čísel. Takže vidíš, každý si můžeme najít příklady jaké potřebujeme, ale celkový přehled nemáme ani jeden. -
MAB: sú to holá fakta ktoré hovorí trh.
-
Wonderful101: nemám v ruce vôbec nič ? neklam sa, pokial vývojárovi nestojí PC platforma ani za to aby na ňu vypustil port tak čo ešte potrebuješ aby si sa zobudil ? mimochodom často má jediná konzola vyššie pradaje ako celá PC platforma, nehovoriac o cenách hier ktoré mnohdy dosahujú zlomky konzolových.
-
Jaká "holá fakta", jen proto, že to tady Juro říká? *15* Po patnácti letech na konzolích je ze mě PC only hráč i když nevím kam s prachama. Protože hraji hlavně multiplaty, konzolové hraní je pro mě v současné podobě na vedlejší koleji. Netroufám si ale své preference a to jak nakupuju zobecňovat, jako tady experti, kteří chtějí určovat, kdo je víc a kdo míň morální. Kdo kupuje a kdo nekupuje...
-
Tanhausere, nejenom že nemáš ucelená čísla pro prodeje PC her, srovnávání dvou a více konzolí s PC je zcestné. Nemáš v ruce vůbec nic a usuzovat něco lze tak jen s trendů, podle toho kolik na které platformy vychází her. Zatímco PC a konzole se svými unikátními hrami i multiplaty vzkvétají, Wii U je jedné prokazatelně na hrnci, mohou za to piráti?
-
otázka veku - to isté predsa platí u oboch skupín. A morálka je otázkou výchovy, ak platforma vychová hráča k tomu aby si hru poctivo kúpil je v tomto smere morálnejší zákazník.
-
-
Není, pirátiví konzolisté pirátí dál zvesela na PC "vyzkouší" na konzoli pak (možná) koupí a ještě se tím holedbají. PS3 i X360 jsou dnes dávno bezpečně prolomeny a konzolové verze velkých her se objevují na torrentech dříve, než PC verze. Morální konzolisté a amorální PCčkáři, to je pohádka pro (velké) děti, jako je elitář jejdásek. Existují jenom morální jednotlivci, kteří na žádné z platforem pozitivně nepřevažují.
-
-
ucho : smutné je ako ti okamžite niekto klikol na "nelíbí" len čo videl tie údaje *1*
-
na nejmenovaném trackeru si vyhledám například hru Tomb Raider.
celkový počet stažení +-:
PC: 13000
PS3: 4000
XBOX360: 4000
mně to jako vzorek, ze kterého si udělám představu o poměru mezi platformami, stačí... ale samozřejmě celková vypovídající hodnota je malá. těch problémů je víc. na konzole se prodá dost her i přesto, že jsou dražší... na PC jde cena rychle dolů, takže ten zisk není určitě tak zajímavý... -
možeš si klamať a žiť ďalej v ilúziách ale reč peňazí hovorí jasne - vývojári profitujú z konzol nepomerne viac ako z PC, pretože na nich predajú podstastne viac hier. Nie je v tom žiadna konšpirácia ani veľká veda a namiesto toho aby sme si ako PC hráči otvorene priznali, že čosi v tej našej komunite nie je vporiadku radšej si ako vidím budeme ďalej zakrývať oči a odmietať holé fakty.
-
-
-
-
to je otázka, jestli za úspěch diabla 3 může jen protipirátská ochrana. ono na hře jako diablo 3 (což je kult) se něco celkem blbě dokazuje. navíc je tu další fakt. cenová politika blizzardu. cena jejich her neklesá, tedy když si tu hru lidé kupují, vědí, že za měsíc hra nebude o stovku levněji a že za rok nebude za polovic... to vidím u některých her taky jako podpásovku, už nejednou se stalo, že vyšla nějaká hra za cenu x a za dva týdny po vydání někde dali akci 20 %. to není pro kupujícího moc velká motivace koupit hru hned.
souhlasím tedy, že má pc platforma silný ekonomický potenciál, ale problém bych neviděl jen v tom pirátství... -
-
Jen piratska ochrana za to urcite nemuze, ale vliv dle me mela velky az rozhodujici. Dalsi mega uspesna hra na PC je WoW, take ve vybornem protipiratskem provedeni. Tudiz protipiratske provedeni nezaruci pc hre prodeje v radu deseti milionu, ale bez ni to take nepujde.
-
-
Tak pokud je online ochrana to nutne zlo, ktere by stalo za opetovnym vzestupem PC jako herni platformy, tak at to ma klidne kazda hra.
Net uz dnes je skoro vsude, v tom bych problem nevidel. V urcitych situacich to sice muze byt neprijemne, ale v beznych situacich by to melo byt ok, snad az na samotny launch, kdy ty servery byvaji casto pretizene. -
-
U steamu je to systemova zalezitost a jsou tim posiízeny vsechny hry zavisle na steamu. U konzoli to chtel systemove zavest microsoft a se zlou se potazal, takze si to rychle rozmyslel. To dava nadeji, ze to ZATIM tu muze byt na dlouho. Ojedinelé to samozrejme nejaky vydavatel zavest muze a tomu ja reknu jednoduse ne, diky, nechci a neporidim si to. Kdyz v tom budu sam, nepomuzu si s tim, ale pokud nas rozumnych bude dost, bude to vyznamny ekonomicky tlak na vydavatele umocneny tim, ze piratství na konzolich neni tak silny ekonomicky problem. A prave situace kolem xboxu ukazuje, ze hraci na konzolich tomu umi rict ne. Na rozdil od hracu na pc, kteri neumeli rict ne a podlehli vabeni slev na steamu. Samozrejme, muze se to v budoucnu zmenit. Pak zmenim platformu a pujdu tam, kde budou hry nezavisle. Ale dnes k tomu nemam duvod.
-
Problem je, ze u konzoli je podstatne to slovicko ZATIM. Pokud se da neco usuzovat ze slov Sony, kdyz se vyjadrovala k tematu online ochrany na PS4, tedy ze oni to po vydavatelich vyzadovat nebudou, na druhou stranu tomu branit nebudou.
Pak je zrejme, ze to cele bude stat na vydavatelich a to uz je pak otazka do pranice, jestli po tom driv nebo pozdeji nesahnou.
Muj osobni nazor je, ze se to driv nebo pozdeji uz na nastupujici generaci objevi. Bohuzel.
Ale treba se pletu. -
Tohle nutne zlo je treba pro me duvod preferovat konzole, kde tohle nutne zlo zatim neni. Viz treba zrovna to diablo. Ja nechci hry, jejichz funkcnost je na nekom zavisla. Ale souhlasim, ze to je adekvatni a nutna reakce na piratstvi, ukazuje to, ze piratstvi skodi, nikoliv prospiva, jak bylo moderni tvrdit jeste pred par lety.
-
-
-
-
-
Let the Flame Wars begin :D
-
Paroubek topolánek švancenberg klaus havel a kupa dalších to bych souhlasil do koncentráku s nima, ale pokud chceš opravdu všechny zloděje poslat do koncentráku tak to je tahle planeta moc malá osobně si myslím že na celé planetě není víc než 2% lidské populace co nikdy v životě nic neukradla a to jsou jen novorozeňata. Tady nějaký Biebrofil napíše že konzolisti nekradou a přitom jeho idol Bieber na twiteru žebrá po fanoušcích odkazy na warez. Kdyby byla ACTA tak jen postaví okolo čr zeď a hází nám tu všechny lidi co mají PC, ty si to neuvědomíš ale omylem nebo nechtíc nezaplatíš za 1 MP3 peníze a jsi hned zloděj, co se týče konzolistů tak ti mají nejrychlejší piratskou scénu na světě, GTA 5 ani nevyšlo a 2 týdny před vydáním ho měli ke stažení, když výjde nějaká hra tak jí konzolisti mají již zpirátěnou i když ve stejný den vyšla PC verze. Je možné že nejvíce vydělají herní vývojáři na prodeji her na konzole ale to neznamená že jejich hra pro danou konzoli není na internetu ke stažení pro upravené konzole.
Co chci říct že pirátská scéna se více věnuje Cracknutí Konzolovích her než PC kde trvá prolomení ochrany i několik týdnů po vydání hry. -
-
Clovece s tim GTA V jsi si dost nabehnul, az nejaka PC hra vydela miliardu dolaru za tyden, tak jim nebude ani vadit, ze je na torentech, asi tak.
-
-
ale je to zajímavý problém. ceny her na PC jsou drasticky snižovány a za chvíli jsou kolikrát ty ceny až směšné. dochází tu k jakémusi znehodnocení her (které přesto neřeší to, že si řada lidí hry pořád stahuje, takový paradox). GOG se proti tomu snažil na začátku bojovat, ale už se taky zamotal do pravidelných akcí a slev (čímž klesne počet lidí kupujících za plnou cenu)... když to vezmu na sebe, nedělá mi problém koupit htu na ps3 za 300-400,-, protože vím, že takhle se ty ceny většinou pohybují, když cena padne na to pomyslné minimum. u PC ale vím, že ta cena padne do roka na 100-200 a za dva roky kolikrát ještě níž (u většiny her, jsou výjimky), takže mě moc neláká nakupovat za draho (a většinu her bych za těch 300-400 nekoupil), když hry nehraju hned... ceny u konzolí tak rychle neklesají. když se nad tím člověk zamyslí, tak to s PC hrami moc růžové být nemůže, když je takový tlak na to, aby šla cena rychle dolů...
-
-
...toto info som čítal na rôznych weboch...ale nikde nebolo napísané takto subjektívne a účelovo. Všetci sa sťažujete, aká je tu, pod článkom, diskusia. Ale tu na Games je diskusia vždy na tejto úrovni. Prečo? Nie je to čitateľmi a hráčmi v jednom...ale autormi článkov. Úmyselne sú písané články spôsobom, ktorý provokuje. Podobne ako je urobená provokatívna reklama. Namiesto toho, aby autor normálne informoval o novom systéme SteamOS...tak v článku uvádza nezmyselné fakty a dohady. K čomu to vedie, vidíte sami. Takzvaný konzolista, si tu škriabe ego a pc-čkár len krúti hlavou. Kašlite na to.
To že padne PC kvôli konzolám či nejakému SteamOS je utópia. Predaje hier na PC každoročne stúpajú...takže nevidím dôvod, prečo by sa niekto toho trhu dobrovoľne vzdával... -
-
hoď prosím nějaký odkaz na ten přehled, jak každoročně stoupají prodeje her na PC. celkem by mě zajímalo, podle jakých dat k tomu došli a jak si PC vede.
-
-
...každý, kto má o tieto údaje korektný záujem, si to dokáže zistiť sám. Ja nikoho presviedčať o svojej pravde nechcem. Je to na každom jedincovi zvlášť, aby si skôr ako niečomu uverí, overil pravdivosť a fakty. Inak nechápem, prečo sa robíš hlúpejším, ako si. Games tak isto nedokazuje svoje tvrdenia v článku...sú to len teórie autora. Nech on dokáže svoje tvrdenia...
-
-
dobře, takže sis to vycucal z prstu a kecáš, chápu... (něco jsi tvrdil a já tě požádal, abys to doložil (protože mě opravdu zajímalo, kde jsi na ta data přišel, protože i selský rozum ti musí prozradit, že je růst nepravděpodobný). já doložil pravý opak tvých tvrzení, tedy jsem dokázal, že jsi lhář... jestli si chceš hrát na pana tajemného, prosím. přitom stačilo ukázat, s jakými daty pracuješ... ale zřejmě jsi chtěl jen provokovat)
edit:
každopádně jsem teda mrkl na net a něco sem dodám (ano, je to i s konzolemi, ale počítám, že tam nebude fungovat nepřímá úměra):
http://images.wikia.com/vgsales/images/6/6d/US_Inflation-Adjusted_Revenues_1973-2011.png
růst si představuji trochu jinak...
edit2: tak zde je i PC a opět pokles:
http://www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2013.pdf -
-
PC games played by year, with % change from previous year. 2005 568,968....2006 558,074 (-2%)....2007 2,920,185 (+423%)...2008 5,857,447 (+101%)...2009 6,187,437 (+6%)...2010 15,728,587 (+154%)...2011 29,631,542 (+89%)...2012 33,355,879 (+13%)
Console games played by year, with % change from previous year. All Nintendo, Microsoft, and Sony combined, including portables. Hardware listed is the year in which the hardware was released. 2005 48,621,847 XBox 360, PlayStation Portable 1000...2006 140,890,341 (+290%) DS Lite, PlayStation 3, Wii...2007 321,998,102 (+229%) PSP 2000, PlayStation Eye...2008 578,241,141 (+80%) PSP 3000...2009 570,507,923 (-3%) DSi, DSi XL, PSP Go, PS3 Slim...2010 614,779,227 (+8%) Kinect, 360 Slim, Playstation Move...2011 578,873,094 (-6%) 3DS, Wii Family Edition...2012 445,278,842 (-23%) 3DS XL, PlayStation Vita, Wii Mini, Wii U...
Some observations: In 2005, PC popularity was 1.17% of consoles. In 2012, PC popularity was 7.49% of consoles. +5863% PC gain from 2005 to 2012. +916% combined console gains from 2005 to 2012.
PCs have increased six times as much as consoles have.
PCs are trending up much faster than consoles. -
-
pozorně si přečti, co se tam píše. velmi pozorně. a pak si přečti, co jsi tvrdil: "Predaje hier na PC každoročne stúpajú..." a pak si znovu přečti to, na co odkazuješ... doufám, že ti dojde, v čem ses spletl...
-
-
http://www.steamgifts.com/forum/YAKms/2005-2012-pc-vs-console-gaming-population-growth-rates
-
-
-
Zrejme to nebude taka stratova zalezitost ked si Valve z toho moze dovolit R&D novej konzoly, vlastny OS a financovat vyrobu Ackovych titulov...
-
-
valve chytře využilo pár let zpátky mezeru na trhu a teď sedí na prameni. přeju jim to, ale je třeba si uvědomit, z čeho žijí a kolik jim to může tak nést... každopádně nikdo neřešil, že je to ztrátové, ale že je v tom pokles. a pro to jsem chtěl vidět ty data...
-
...správny postreh...aby si pochopil niektoré veci, nemusíš by na ne odborník...stačí ti stačí zdravý rozum...
-
-
-
-
Ale na jednom se doufám určitě shodneme, že konzole je vlastně počítač pro chudé. *1*
-
-
Já bych teda řekl spíš pro "bohaté" *2*
-
vydáváš se za mě? Upadnou ti varle
-
-
Ty se v tom už vyznáš, že jo? Být GGG a automaticky ti upadnou varle. To vysvětluje spoustu věcí a to že máš obrázek JB!
-
-
Já se za TheGGG nevydávám čili smůla, vše zůstane na svém místě. *3* Nemyslím ale že člověk co neumí ani napsat slovo war nějaké koule má
-
-
War nebo Wor? To je můj Nick ne hra. Koule mám velké, jako vejce od slepky. Jedna váží 20kg. a samozřejmě roura je tak velká, že dělá hraniční čáru Ruska. Tobě můžou jen zůstat oči pro pláč.
-
-
-
-
predevsim chude duchem *5*
-
-
Když jednou chytil básnické střevo již tolikrát citovaný klasik (pozn. ještě, že čtu jen samý chytrý lidi):
Nevíš ty pane náš, co tady zkusíme,
pitomců lopat poslouchat musíme.
Prý diskuse v prdeli, na další čekáme,
snad se tě mozku, snad se tě dočkáme.
Gumy tu od pondělka do neděle,
s Games jsme to došli do pěkné p*dele.
Klid ať už máme, normální žití,
A pitomců banda - ta je nám v řiti. -
-
kupovat a chvalit konzole je asi jako kupovat a chvalit rohlik za korunu v kauflandu (tvari se to levne, pritom je to nechutnej blaf)
sony u ps4 opet otevrene priznava, ze hw dotuje, protoze si to pak nakrade na hrach (prej se to vyplati, kdyz si konzolista predplati tu jejich online sluzbu a jednu hru, ktera hra to bude nikdo neresi, protoze predrazeny sou vsechny) *6* -
-
Já jsem ale kalkulačko-PC uživatel, takže mě to celkem nebere. Ale, guma jsi, to zase jo...
-
-
-
-
-
Chromebooky slaví úspěchy - Píše ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Slivovice ) Adam ( http://christiananswers.net/q-aig/aig-adamforkids.html ) blbosti ( http://test-blbosti.main.cz/ ) ? *14*
-
Kolik musím projít stránek diskuze abych našel názor k článku?
-
-
jdi na konec, tam je jich pár a pak zhruba každý 30-50-tý příspěvek
-
-
Autore, operovat s trhem PC a porovnavat to s mobily muze leda hlupak ... Prodej PC klesa jednoduse proto, ze vyvoj je defakto nulovy. Pro kancelarske ucely staci bohate stroj i 10let stary, na hrani neni vubec zadny problem 5 let.
To vubec nic nevypovida o penetraci PC v domacnostech (ve svem okoli znam jen nekolik malo vyjimek, kde neni, ale stejne tak tam neni nic jineho - ani tzv "chytry" mobil). Mobilni zarizeni PC nenahrazuji, ale doplnuji - jsou kupovana jako druhe/treti zarizeni. Sam mam rekneme slusne PC, k tomu "chytry" mobil, taky ctecku, ... a to PC je z toho vseho nejstarsi.
Zadna "post-PC era" neexistuje, tou sou jen vyplody chorych pisalku. A o uspechu "chromebooku" a dalsich sezonich hracek si muzete nechat zdat ve svych mokrych snech ... bude presne stejny, jako uspechy "net-booku" ... a dalsich krabek nanic. -
-
Co kdybys za post pc eru povazoval obdobi, kdy pc ztratilo dech prekotneho vyvoje, neni potreba ho obmenovat kazde dva roky (tim padem jde do vyvoje mnohem mene penez, maji minimalni marzi a spousta konkurentu se slucuje nebo konci, proste se v tomhle byznysu presraly tocit velke prachy) a tohle misto zaujaly mobily a tablety?
-
-
Byl by nějaký důkaz, že se v tom přestaly točit velký prachy ? To, že nějaká firma zkrachuje nebo se sloučí je zcela běžný jev, je prostě horší než konkurence.
-
-
Zadej si do googlu frazi "globalni propad pc trhu". To neni ojedinely jev, prijmy klesaji celkove a dlouhodobe.
-
-
A pak si zadej globalni propad prodeju ctecek, pdacek, chytrych mobilu ... a zjistis, ze ve vsech pripadech vzdy dojde k prudkymu narustu behem 2-3 let, a pak k postupnemu utlumu prodeju. Duvody jsou zcela jednoduchy ... jen par postizenych si kupuje novy telefon co pul roku. Normalni lidi ho pouzivaj dokud funguje, coz byva rekneme 3-5let (ale i vic).
Stejne tak existuji narky na propady prodeju ctecek ... a argumentuje se tim, ze na cteckach prece nikdo necte, protoze vsichni kupuji dotykace ...lol. On totiz kdyz tu ctecku uz nekdo ma, tak si jaksi nema duvod kupovat dalsi. -
To je propad prodeje komponentů a nových PC (má to mnoho důvodů a fatální mi to nepřipadá), co software ? Ten taky padá o 10 - 15% ?
-
Verim, ze z toho mas naramnou radost *1*
-
-
Jejdasek - Uz jen to, ze znis jako seriozni ekonom mi rika, ze bych mel verit Tvemu neoblobnemu zaveru :-D
-
To neni o radosti, to je o znalosti faktu a vyvozovani patricnych zaveru. Ale tak nekteri radsi sazi na viru, no.
-
-
-
-
-
To je davová psychóza, propaganda a marketing, řada autorů se nechá strhnout a píšou nesmysly bez náznaků jakýchkoliv ověřených faktů. Možná to píší úmyslně, aby popíchly určitou komunitu a pod článkem bylo 1000 příspěvků :)
-
-
...moje slová
-
-
Chces taky plusko??
-
-
-
-
Jen tak mimochodem k těm lžím že tato diskuze probíhala poklidně než jsem sem začal psát. NENÍ TO PRAVDA. Ještě jednou jsem si přečetl ty takzvaně "neVINNÉ" příspěvky ze začátku diskuze. A? Přesně jak jsem čekal, klasický PCčkářský fanatický boj proti konzolím a jakási snaha tvrdit že je PC (haha) konzolím nadřazeno. Nedopustím aby tu šílení fanboys uráželi všechno kromě svých předražených PC na kterých nemají co hrát. Reakce na moji profilovku jen ukazují že vám chybí charakter i argumenty. *5*
-
-
najviac si ma pobavil vetou "Nedopustím aby tu šílení fanboys uráželi všechno kromě svých předražených PC na kterých nemají co hrát." *1* .... mam pre teba strasnu spravu - skus otvorit a rozobrat konzolu...vies co zistis? ze konzola je vlastne tiez len obycajne pccko... lisia sa dizajnom "skrinky" a niektorymi on top sluzbami, vacsinou dostupnymi hlavne v US... a este sa lisia tym, ze vypocetny a graficky vykon konzoli mozes vyuzit len na hranie hier... konzola je v podstate ekvivalent DVD prehravaca.... ked porovnavas konzolu a PC je to ako keby si porovnaval kalkulacku so smartfonom... jeden Xbox mam doma a urcite sa neda hovorit o vyrobku ktory nahradza pc, takisto ako nemoze byt pc nahradene smartfonom ani tabletom... vela stastia prajem aj autorovi clanku pri vyrobe prezentacii a dokumentov na tablete, urcite to bude prudko profesionalne a nebudu ho z toho bolet oci ani chrbat a ruky :) ..... a na zaver -> cim toho clovek menej vie a menej pozna, tym ma na veci vyhranenejsi nazor, ze GGG? :D
-
Argumenty: PC hraní dalo základ hrám obecně. Konzole je jen nástroj který vzniknul za jediným účelem. Na konzoli si neotevřeš exel, world a k tomu si nezahraješ hru. Tím pádem je to jednoučelové zařízení. PC je komplexní stanice se vším všudy co potřebuješ. Pokud vím tak stejně ke konzoly potřebuješ PC když používáš nelegální soft. Konzole totiš neumožňuje stahovat jinak než přes předem dané místa. PC je svobodná platforma a další věc je že PC dalo žívot všem hrám a hlavně dalo vzniknout mnoha herním seriím jako je CoD, NHL, FiFa atd. Co se týče výkonu tak PS3, Xbox 360 a i P4 a Xbox one jsou již dnes zastaralé a brzdí vývoj her a na to si stěžují nejdřív vývojáři viz. reakce Crytech technologis a UE a jejich vyjádření na nové konzole. Každý dnes má v PC 1 nebo 2 GB grafiku a procesor o 2 až 4 jádrech na technoligii Intel. AMD i když výkon procesorů roste tak nestačí na Intel. I když bude mít 8 jader je to pořád málo protože fregvence 1,6 GHz je směšná. Já si pamatuji když PC se začalo prodávat a to 286. To ty jsi ještě asi nebyl na světě a budeš tady vykládat jak PC je špatné a konzole jsou super?
-
-
Obavam se, ze projevujes neznalost historie vyvoje her.
A na ucelovosti neni nic spatneho, kdyz chci kvalitni fotky, fotim radsi jednoucelovou zrcadlovkou nez univerzalnim mobilem.
Vyvoj her nebrzdi konzole, ale ekonomicka stranka veci.
Ja jsem zacinal uz na XT, ale na hry to jeste dlouho nebylo a didaktik v oblasti her poskytoval mnohem lepsi zabavu. A ano, klidne se pripojám k tomu,ze konzole jsou super. Hry a zabava totiz nejsou o vykonu. A pc neni spatne, jen nenitak dokonale, jak si nekteri mysli a ma i sve nevyhody. Spatny je ale steam, ten to hrani na pc dost pohnojil. -
-
No ja hral jeste pres kazety na 64 commodor Atari atd. Takze jsem si prosel celou historii herniho vyvoje. Co se tyce brzdeni herniho prumyslu tak asi nectec prispevky vyvojaru. Kdyz ti BF 3 na /S3 jde 30 FPS a na PC 60-150 tak nevim jak muzes rict ze to nebrzdi je to v HW konzole a graficke karte ktera ma 512 MB. Jiz i telefon ma lepsi grafiku nez PS3. Vyvojari na zacatku o konolich rikali super 2 nebo 3 hlavni platformy nez nutnosti optimalizace na X moznosti oproti PC. Coz je zlevneni vyvoje her ale cena v porovnani s PC je 2x vetsi nez u PC. A jake ma nevyhody PC oproti PS3 nebo jinemu kramu to fakt nevim. Dale konzole nici prodej PC a komponentu coz drive nebylo ale trh ted prechazi na drazsi HW protoze lide vedi co si kupuji a chteji vykon. Herni Enginy se stale potrebuji vetsi a vetsi vypocetni vykon pro lepsi textury a grafiku atd. Konzole bude obnovena za cca 6 let a to vyvoj napr. procesoru jiz ude davno jinde a grafik taky. Tim padem se hry museji orezavat aby PS3 nebo PS4 a Xbox danou hru rozjel viz. BF3 a jine.
-
-
Tak historie herniho vyvoje zacala jeste pred commodore, ale to uz je detail.
Ja to muzu rict jednoduse. Nikdo nikomu nenarizuje, ze se vyvoj her musi ridit podle konzoli. Kdyz jsou PC 10x vykonnejsi nez konzole, klidne mohou vznikat jen hry pro PC, ktere na takovy vykon adekvatne reaguji. To ze to vyvojari zhusta nedelaji, ale vyviji primarne na konzole a na pc jen portuji je dano ekonomickou nutnosti. Neni nikdo, kdo by tak rychly vyvoj zaplatil. Je nutno si uvedomit, ze rychlost vyvoje je funkci investic. Kdo chce rychly vyvoj, musi hodne investovat. Mozna ze kdyby pc hraci byli ochotni platit za spickove hry spickovou cenu, dejme tomu 8 tisic korun za hru, ze by vyvoj her na pc vypadal jinak.
-
-
-
-
Bez si radsi hrat na simulatoru strelby a uz to dal nerozpatlavej. Ses jak mala holka mistre. *3*
-
len pár slov k tej predraženosti, ak si niekto kúpil konzolu pred 6 rokmi za 10 tisíc a každý rok si kúpil 14 hier v priemernej cene okolo 1200 kč, zaplatil za svoju konzolu cca 35 000 kč. To je viac ako som ja investoval do upgradu svojho PC za posledných 7 rokov. Na ktorom dnes spustím čokolvek pri 1200p. A že nemám čo hrať ? naopak, neviem čo skôr spustiť a už vôbec neviem ako si na to všetko nájsť čas.
-
-
Práznacne ze porovnavas cenu konzole+her s cenou pc bez her. Proto se hry delaji cim dal tim vic primarne pro konzole.
A mimochodem, ja kupuji mnohem vic her (na playstation platformu jich mam za 3 az 4 roky pres 300), ale cena 1200 neni prumerna, je to spis maximum, na spocitani takto drahych her mi staci moje prsty. -
-
jejdasek, jejdasek, ja žiadnu cenu hier neporovnávam. Porovnávam cenu konzole + to čo si za konzolu platíš v hrách s cenou PC. kapišto ?
a 1200 kč je priemerná cena nový áčkových hier. -
-
tanhauser, tanhauser, ja prece take neporovnavam cenu her.
Ano, presne na to upozornuji, ze porovnavas cenu konzole+her s cenou pc bez her. Kapisto? -
-
Mam z tebe ten samy pocit.
-
mám písať po česky alebo fakt nerozumieš ?
-
-
-
-
-
Mně se líbí, jak se pořád porovnává cena hardwaru, ale např. cena her, to tu raději nezmiňuješ že. A to PC hráči i za nové tituly v době svého vydání mnohdy zaplatí téměř polovičnu cenu, co ty dáš za konzolovou verzi.
Navíc bavíme-li se o PC, které by mělo dosáhnout plynulého hraní v grafice, která bude podobná té konzolové, nejsou to až tak vysoké částky a peníze uspořené při nákupu her můžeme vrazit do patřičného upgradu. *3* -
Ti "sileni fanboys" jsou pravdepodobne 1-3 stejni lidi, kteri si sem chodi vybijet vztek z codu,doty nebo buhviceho a ty jen sestoupis na jejich uroven a oplacis jim stejnou minci. Ztracet tady timhle cas neni zadny reseni a jestli se timhle bavis, tak je mi te lito. Proc je proste nenechas se tu vyzvracet a nestaci ti minus ?
-
jezus marja, vono se to zlobi...
-
-
Ale prdlajs, vono se to nemuze zlobit, protoze vono to nema mozek
-
-