Přejít na výpis diskuzí
Streamovací společnost Oculu žaluje Oculus Rift z krádeže trademarku
13.2.2014 | Ladislav Loukota
67 příspěvků
-
Mně jsou tvoje rady celkem ukradené. *4* Kdybych to dělal špatně, nedostával bych za to peníze. Trh soudí objektivně, ty jen žvaníš. *3*
-
Já jsem jen ukazoval na to, že nemusí být shoda ve znění ochranné známky. Což nemusí. A na jejich úmyslech ve skutečnosti nezáleží. Odpovědnost za porušení ochranné známky je objektivní. Ten spor - pokud se to skutečně dostane před soud - bude nepochybně velmi složitý a dovedu si představit, že to Oculu neustojí s ohledem na rozsah ochrany. Ale ten hate vůči legitimnímu vlatníkovi ochranné známky je na palici. Evidentně jste nikdo nestáli na straně toho slabšího, méně známého.
-
Dobrej fór. No jestli to myslíš vážně, tak se tím být tebou nechlubím. Stále platí, že tvé přirovnání s Microsoftem je zcestné...
-
Pardon, ale to je hodně přestřelené. Nevšiml jsem si, že by něco kopírovali (Odidas) nebo se chtěli přiživit na nějaké známé značce (Mikrosoft). Dělají dvě rozdílné věci a mají jen podobný název.
-
Je mi třicet a živím se tím. Až to přirovnání pochopíš, můžeme se o tom klidně pobavit.
-
Aha, takže když jsem světoznámý, tak můžu dupat po ochranných známkách menších podnikatelů? Ne, díky. I když věřím, že by se to někomu opravdu líbilo.
-
Kolik ti je, Pepíku? Deset? Jak tady s čím souvisí registrace OZ Microsoft? Tvé přirovnání s Microsoftem je zcestné...
-
Podobnost je taková, že jde o zaměnitelnost. Shoda v rozsahu ochrany je samozřejmě důležitá, ale naprostá být nemusí.
-
Takže si myslíš, že si můžeš zaregistrovat Mikrosoft a prodávat software? Nebo - a to se běžně děje - prodávat zaručeně pravé botasky Odidas? *4*
-
Jo? Tak si zkus zaregistrovat OZ Microsoft a povíme si. *1*
-
Ja bych s takymito co chcu vytahat prachy, lebo vidia ze sa to da, rychlo vy*rbal.
Oculus rift uz vela ludi pozna. Takze proste spravim kampan a zmenim nazov.
Napriklad predstavia novsiu verziu a rovno aj novu znacku.
A este to bude zase vatsia reklama pre nich. -
Nejdřív si o této problematice něco nastuduj. Tvé přirovnání s Microsoftem je zcestné.
-
Ale oni mají produkt který nikdo neznal, takže je to neporušuje.
Nikdo si nemyslí, že je to od Oculu, protože o nich nikdo nevěděl. Takhle si jen získávají reklamu. -
Prepáč, ty si nejaký ich zamestnanec, že ich tu tak horlivo brániš? *15*
-
No ja mam pocit ze oni si registrovali Oculu a nie Oculus Rift :-)
-
Proto taky nepoužívají Oculu, ale Oculus Rift.
-
Jedná se jen o podobnost. Navíc jde o jiný produkt/službu. Samozřejmně, že jsou to ti špatní... Jako by Tatra žalovala Tatranky Opavia...
-
Oculu asi taky nebude jméno něčí babičky. A když se někdo rozhodne vyvíjet software pro mikroprocesory, tak i když se to přímo nabízí, nemůže používat známku Microsoft.
-
A nešli jen po názvu domény ? Je běžná taktika si kromě toho správného jména koupit i nejčastější překlepy a dát si na ně redirect, než to stihne koupit nějaký parazit... pokud mám doménu oculus.com, tak bych si oculu.com zkusil bloknout pro jistotu taky...
-
Podle mě spíš to druhý, ale je to jejich problém - měli si udělat řádnou rešerši již zaregistrovaných známek.