Přejít na výpis diskuzí
Streamovací společnost Oculu žaluje Oculus Rift z krádeže trademarku
13.2.2014 | Ladislav Loukota
67 příspěvků
-
Problém je právě v tom, že to nejsou "ti špatní". Oni tu známku zaregistrovali pro svoje podnikání v době, kdy po OR nebylo vidu ani slechu. I z toho důvodu jim prozatím věřím, že ta nabídka odkupu přišla. Přímo od protistrany pokud vím žádné potvrzení není.
-
Teď jde o to, jestli to věděli už v momentě, kdy teprve název pro svůj produkt vybírali, nebo jestli to zjistili se zpožděním a případnou koupí se snažili pojistit proti případnému soudnímu procesu (což se jim evidentně nepovedlo)
-
Boha jeho ty společnosti neustále někoho žalující za odcizení názvu...to už je vážně trapné. Neřeknu, když se jedná o zjevný plagiát produktu, ale toto je něco úplně jiného. Oculus znamená v latině "oko". Takže jasně, mohli si vybrat z mnoha jiných názvů, ale zjevně z důvodu účelu zařízení není záhadou, že si vybrali právě toto slovo.
A těžko by si úmyslně vybrali slovo připomínající název nějaké neznámé streamingové služby. Jaký by z toho měli profit? copyright, patenty a autorská práva musí nutně projít nějakou změnou, jinak se za chvíli nebudeme moct ani uprdnout, aby to náhodou neznělo jako název nějaké namibijské společnosti na výrobu plážových deštníků... -
Z článku jsem pochopil, že ten odkup je pouze domněnka, tvrdí to Oculu (ti špatní), aby jim to dalo vodu na mlýn a to je tak všechno co o tom z článku jde vyčíst, nebo máš i nějaké jiné informace?
-
Já bych teda nechtěl, aby mi někdo napodoboval moji ochrannou známku. A to ani kdyby měl úžasnej produkt.
-
Evidentně tam to riziko vnímáno bylo, jinak by jim ten odkup nenabízeli. Jak by dopadl případný známkový spor, je otázka. Lámalo by se to určitě na rozsahu ochrany a dokazování, že Oculus Rift má skutečně spadýno na streamování.
-
Jak se říká ... i negativní reklama je reklama. Nikdo je do teď neznal, teď o nich bude vědět každý, kdo se zajímá o OR. A napíšou o tom všechny weby co se zajímají o hry a technologie ...