Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O tomto nepovedenem klonu WOWka jsem to tvrdil od zacatku navzdory orgastickych a euforickych vylevu fanatickych zastancu. Do roka F2P. Do 3 let konec. Prvni cast je tady.
    Dalsi WOW klony NIKDO NECHCE. Kdo chce WOW klon, hraje WOW.
    Udelat ponury svet SW v detske Clone Wars grafice, s maximalnim zjednodusenim, smesnymi arkadovymi "vesmirnymi bitvami" ve stylu automatu z treti cenove, jako klon "osvedceneho wowka" v tragickem Hero Engine a spolehat na to, ze se najde dost blbcu co bude pravidelne platit za single player s coopem a namluvenymi dialogy kazdy mesic? End content 0, replayabilita po dohrani 1x za Dark 1x za Light 0. Za dva mesice volnym tempem projity komplet za obe strany a konec.
    F2P tomu lehce prodlouzi zivot, ale sWOW Tor povazuji za historicky nejvetsi MMO propadak v historii zanru.
    Ale stale ma SWOW sanci ze jej v tomto primatu neco trumfne. TES Online, ktere sazi na stejne "osvedcene WOW mechanismy"

Vyber neWOWek je v MMO bohuzel dost uzky
    Prababicka Ultima Online, EvE, WoT....
    Chtelo by to neco noveho v zanru MMO pro dospelou generaci a ne furt dokola "stylova grafika PEGI 8+", "intuitivni ovladani PEGI 3+" a kazdy muze byt namachrovanym hrdinou za 100$ equip v auction house.
    • Shania
      Spousta lidi WOW clon nevadi, ale musel by byt udelany kvalitne MMO, coz se SWOTOR nepovedlo, do teto kategorie se radi akorat tak RIFT a ten to bohuzel na zacatku podelal.
    • Jedním z MMO pro dospělé bych určitě označil Secret World. Jen je mi jasné, že ve stínu přehypovaného GW2 bude pro většinu hráčů jen šedou myškou, která zůstane opomíjená. Jinak s EVE souhlasím a ještě bych přidal Anarchy Online. Bohužel už graficky nikoho příliš neoslní. Kdo se v MMO pohybuje, tak musí vidět jak se vývoj MMO pohyboval před WOW a po něm. Což je smutné. *13*
    • presne tak!
  • MMOček je prostě moc. Dojelo na to DC:Online, Star Trek Online a vůbec všechny nové MMO. Trh je přesycený a MMO vycházejí obrovskou rychlostí. Plus všechny vypadají a hrají se v základu stejně. Nevím jestli vydat dnes MMO bych považoval za hloupost nebo odvahu. Každopádně SWOTR měl dobrý plán ale selhal v tolika drobnostech, že mu to nakonec zlomilo vaz. F2P model ho možná zachrání ale kompletně změní skupinu hráčů, která ho bude hrát. (Sbohem Roleplay, na RPG serveru). Osobně si stále myslím, že místo MMO měli udělat SP s MP prvky. Klidně tolik class ale vykašlat se na celý MMO koncept. Čas teprve ukáže zda F2P model bude vymyšlený tak, aby se hra nezvrhla v hyper silné platící hráče vs zbytek komunity.
  • ;)) Když jsem tu to tu zmiňoval ještě než hra vyšla to bylo ale mínusek .Hype byl od začátku jasnej a hra strašná. I to wow se hraje lépe ;)
    KOTOR 3 by byl aspoň úspěch
  • No jo, prostě hra 9/10.
    • Jak souvisi hodnoceni(byt premrstene) s F2P modelem? Cetl jsi vubec ten clanek? Sledujes deni kolem MMORPG her?
      • Samozřejmě to nijak nesouvisí. Je to skvělá hra, svým technickým zpracováním, kvalitou obsahu, absencí chyb a nedodělků a hledáním novátorských postupů převyšuje konkurenci. Počet hráčů ji klesá a přejde na F2P jen proto, že je to současný moderní trend. *4*
        • Shaker
          Ono behem tech prvnich dvou mesicu, kdy se obvykle vypousti recenze se to fakt tvarilo jako skvela hra, jenze jak nadseni opada a zjistuje se, ze krome blasteru a lightsaberu tam neni nic extra a naopak nektery veci jsou vic na prd nez jinde, tak to hold jde dolu...
          • tak hlavně že musí bejt recenze během prvních dvou měsíců...
            • Cahir
              Kecáte kraviny, hoši. Zrovna Aleš Smutný si dal s recenzí na čas, games.cz ji měli snad i o měsíc později než konkurence. Recenzi byla opravdu dlouhá a Aleš sám potvrdil, že u hry strávil kvanta času.

A jen dodám, že mezi kvalitou titulu a kvantitou hráčů není přímá úměra a překvapuje mě, že si to někdo myslí.
            • No, ja som to ako prepadak odhadol uz vo svojej recenzii v case uvedenia hry na trh, za co ma vsetci biodroni nemilosrdne skritizovali. A teraz, teraz akosi tie zastupy brainwashed jedincov mlcia... Ale viete ako sa hovori, kto mlci, ten svedci *1*
        • Nice irony, bro.
  • "Velmi podařené MMORPG, které není bez chyb, ale žádný z jejích klíčových prvků není vadný či špatný. Naopak, to, oč se hra opírá, funguje skvěle. Výjimečnost jí ale zajišťuje „kampaňová“ část, která může úspěšně suplovat klasický singleplayer." 9/10

Ano, a proto počet předplatitelů padá a padá, hra přechází na F2P model. Prostě idylka, pohoda a naprosto normální hra s kvalitou služeb 9/10 v rámci svého žánru, že.
    • Cahir
      kvalita =/= prodejnost/úspěch *3*
      • Tojo, ale swtor neupada kvuli tomu ze je to nejaka hardcore hra zamerena na malou skupinu lidi. Je to casual, nabizi 'SP kampan' atd. Upada prave kvuli kvalite provedeni. (imho)
        • Cahir
          Podle názorů z fór apod. upadá proto, že to je špatné MMO (o čemž se nehádám, protože tomu nerozumím), ale kampaně, postavy, questy apod. jsou vnímány veskrze pozitivně.
          • Shania
            Jo jenže k dobrému příběhu se ti bohužel nabalí opruz typu zabij 10 krys navic s petiminutovym dialogem o tom, jak je to dulezity, příšerné cestování, obzvláště z planety na planetu, q co te posilaji na corusant a sposty zdanlive malickosti, ktere ale nakonec shazuji hratelnost o dost velky kus. Je fine, ze nektere veci uz opravili, ale k tomu vubec nemuselo vubec dojit, kdyby sledovali chyby, ktere udelal jejich vzor.

Cely problem SWTORU je ten, ze Bioware sice delalo WOW clon, ale z nepochopitelneho duvodu naklonovali jen 7 let starou verzi (mozna dokonce z free serveru) a nebrali vubec v potaz zmeny, kterymi MMO za tech 7 let prosli. Nikdo by dneska nechtel hrat WOW pri startu, at uz nostalgie rika co chce.

A finalni problem HC fanboyove a jim oddani tvurci kvuli kterym, protoze zjevne miluji behani v prazdnych koridorech trvalo 15 minut dostat se z planety na planetu, navic pres tri dlouhy nahravaci obrazovky, s materialem jako je tento se opravdu dobra hratelnost udelat neda, kiksu jako je tento je ve SWOTORU bezpocet.
            • blbě to naklonovali... lidi z bioware totiž nehrajou WOW, protože mají život
    • Malleth
      Až na ten obsah, konkrétně mizerný postavy, příběh (obzvlášť za Consulara), neuvěřitelně nudný lokace (například Coruscant nebo Dromund kaas). Zážitek z kampaně se nedá ani omylem srovnat se single player hrama jako je třeba Kotor.
      • Rofl, jeste ze jsem za consulara hral a musim rict, ze pribeh byl peknej :). Asi jsi hral rozdilnou hru a nebo mas hrat jinej typ hry a pribehu.
        • Malleth
          Já sem za něj taky hrál, a jediové mi tam přišli jako zdrogovaný, brainwashnutý jehosvisti. Borci, co psali ty dialogy viděli star wars asi jen z letadla.
  • Chachahaááá, aspon raz sa ukazalo ze znacka nerobia uspech. Tam to mate nazer sa trapna EA. Ze WoW killer :D, chudák free to play. Neskutocny fail. Hlavne ze koli tomu zabili Galaxies.
    • Mesto spravenia paradneho KOTOR 3 tak spravia online krávovinu. Tak sa vam to krasne vrátilo.
  • neni to spatna hra. pekny pribeh za kazdou postavu, ale je to spatne MMO
  • turgingpoint
    Já jsem si hru koupil hned po tom co jsem udělal 15. úroveň v trial verzi. Zatím sem dohrál příběh Jedi knighta a rozhodně s tím neplánuji seknout. Docela mě vyděsila ta f2p verze, ale pokud bude možnost normálního předplatného, kde bude existovat jenom jedna herní měna a ne ještě nějaká za kterou budu muset platit opravdové peníze, nemám s tím problém.
  • Líbí se mi jak SWTOR 90% lidí zatracuje. :) Pro mě má každá mince dvě strany. Sice mě trochu štve, že SWTOR přejde na F2P (podle mě to F2P není). Ale rozhodně si nemyslím, že je to konec hry. Ba naopak si myslím, že je to nová příležitost jak se dostat aspoň z louže do bláta. Samo sebou BW a EA hodně podcenili komunitu. A jejich rychlost reakce je hodně špatná. Už v lednu komunita poukazovala na to, že je potřeba transfer ale BW a EA čekali a čekali. A to jejich čekání je stálo dle mého skromného odhadu 400-500 tisíc hráčů. Protože jejich transfer přišel až koncem červa. A počet serveru byl z 91 redukován na pouchých 11. Kdyby transfer přišel už v lednu nebo únoru maji dnes cca o 200 tisíc více hráčů. Mě jen mrzí, že se BW a EA nepoučí a tak říkajíc na názor komunity moc nedaj. Nicméně hru stále nezatracuju a veřím, že se udrží. :) Narozdíl od TERY, která je mrtvá už teď, teda aspoň v evropě.
    • 11 serveru to jich má více everquest 1 :-))) ....ale nechci hanit SW určitě to je zábava min. na pár týdnů :-p
    • No rekl bych, to ze hraci odesli, nebylo jen prazdnymi servery, ktere samo mely veliky vliv, ale cela koncepce a end game hry byl a je spatny a nedodelany, protoze hra je primarne zamrena na skoro singlvlovani postavy s pribehem a to je hodne spatne pro MMO.
      Ono kdyby jiz od pocatku, byly ve hre dungeon finder, cross realm pvp, ranking system bodovani hracu a hlavne Ops, ktere jsou opravdu vyzvou a ne jen bugnuti bossove s hromadou treshe, tak verim, ze hra by dnes mela daleko vice hrajicich hracu.
      A jak pises BW dela vsechno pomalu a to je jiz ted pozde, misto reseni danych problemu, pridaji do hry system legacy, ktery je defakto uplne k ho*nu a ma donutit znudene hrace jeste vice lvlovat alty no hnus velebnosti...
    • Hru jako takovou nezatracuji. Co si lidi vybavi pod jmene Star Wars "Hvezdne Valky" ?? To je snad jasne bitvy ve vesmiru ale i na planete, tady se drzi pouze na planete sice zde jsou space mise ale to jen strilim nic vic.. podle me to bude za neco stat az udelaji vesmir se vsim vsudy..
      • Vidlec
        Star Trek online? A jak dopadl... No teď jde trochu nahoru, ale proč? F2P
        • Taky ho mají docela dobře udělané. Vůbec bych nevěřil, že někdy překonám svůj odpor k placení MMORPG a jim už jsem po troškách nasypal docela hodně. *4*
    • Bez ireoni, existuje jedna poučka businessu, kterou jsem si náhodou přečetl -
      "Poslechněte si, co vyžaduje zákazník. Pak 90% z toho nechte plavat a vnuťte mu vámi vytvořenou ideu."

Zdá se, že BioEA se tohoto přístupu drželi příliš dogmaticky.
      • EDIT: *ironie
  • residentevilfans
    Klon wowka + mass effect kolecka a nudny svet.Na F2P jim sere pes chceme dalsi KOTOR! *16* *5*
    • A seš si jistej, že by to měli dělat Bioware?
      • residentevilfans
        Ale ja nepsal ze to ma delat bioware! Jen chci kvalitni hru ze sveta SW ne topic penez! *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit