Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jene tak btw: preorder neměl s betou nic společného. *3*
  • Chcete nazor, tady ho mate. Uhral jsem v bete vseho vsudy cca 80 hodin. 6 ruznuch postav, pres level 18, nejvyssi lvl 25.

Guild system nenabizi krom chatu vubec nic. System pro hledani dalsich hracu do skupiny neexistuje, pripravte se na general chat spam ala WoW pred 3mi lety.
    PVP je silne nedotazene jak po strance vyvazeni postav tak i features. Ten nesmysl s balonem se tam navic ani vubec nehodi a nezapada do kontextu hry.

Voice Over je sice hezky, ale proboha ty texty aaaaaaaah. To se nedalo poslouchat. Furt dokola to same. Dialogy jsou kapitola sama pro sebe. Nemaji zadnou variabilitu a krom light/dark (light sith! yeah!) a vlivu na companiona, nemaji na nic jineho vliv. Navic po case zjistite, ze celej dialog jde hrat stylem - 1 space 2 space 2 space 1 space 3. ARGH!

Jak uz tu nekdo psal questy jsou bez jakehokoliv napadu. Opet to zname KILL, FIND, DELIVER ... *11*

To nejhorsi na zaver. Cela hra je jeden velkej naskriptovanej tunel. Vsude same neviditelne zdi a neco jako exploring ... neexistuje ani na vyssim levlu. Tunel, tunel tunel.
    • Vrook
      Betu jsem hrál taky (zkusil jsem většinu class, nejdál jsem dotáhl Operativa na 30lvl) a nic z toho, co jsi napsal, mi ve hře problém nedělalo. Od dialogů po PvP bylo všechno v pohodě a bavilo mě to víc, než jakýkoli jiný mmorpg.
      Anyway, naštěstí stejnej nebo podobnej názor jako já má imho i většina betatesterů a tvůj názor je spíš takovou odchylkou od normálu. Takže bych se úspěchu SWTOR nebál. *3*
      • Fajn, vzdyt ja nikde netvrdil, ze muj nazor sdili vetsina. A ani nikde netvrdim, ze SWTOR bude fail. Pouze rikam, co me osobne vadi. Jen by me zajimalo ...

Takze to ze guild system je pouze chat vam nevadi?
        To ze vesmirne bitvy jsou naskriptovanej tunel ve vesmiru vam nevadi?
        To ze se po mape v podstate neda libovolne pohybovat, protoze jsou vsude neviditelne zdi vam nevadi?
        • Vrook
          Guild systém: Hrál jsi betu, během hry bude přidána guild banka a na tzv "Wall of crazy" je i guildhall v podobě vlastního guildovního křižníku.
          Vesmirne bitvy: Co bys chtěl? *15* Je to mmorpg a tohle je jenom dopňující prvek, mě to takhle vyhovuje, navíc nejsi nucen se tomu věnovat. A pokud jsi čekal něco ve stylu X3 nebo Freelancera, tak vážně pochybuju o tvym zdravym rozumu.
          Pohyb po mapě: Vůbec nevim o čem mluvíš, já neměl s pohybem ani nejmenší problémy a na neviditelný zdi jsem nikdy nenarazil. Jestli myslíš to, že když se dostaneš třeba na tatooinu mimo mapu a začne ti to ubírat HP, tak to je naprosto v pořádku, takhle to bylo i v KOTORech. Lepší než aby byla celá mapa ohraničená pohořím, přes který se nelze dostat, jako tomu bylo ve wowku.
          • Ty si taková naivka...pořád samé "později, během hry", měl by si přestat tolik hltat PR, trochu se zamyslet nad tím jak vývoj takových her funguje.
            • Konečně ses ukázal v pravém světle. Děkuji. Můžeš být v klidu, dál už Tě budu přehlížet, ocenil bych stejnou zdvořilost z Tvé strany. :-)
            • Vrook
              Ty vole ty už zalez někam do hajzlu. Jasný, všichni vývojáři tě chtěj jenom okrást a lžou ti do ksichtu, přitom ta hra bude uplně jiná. Jasný, beta byla vlastně taky uplně něco jinýho, byla to vlastně hra vytvořená jenom pro to, aby nalákala lidi, ale po releasu jí vyhoděj a originální verze bude stokrát hroší. Jsi jenom ubohej whiner, kterýho hrozně všichni game developři okrádaj a ty sám bojuješ proti nástrahám marketingu v prohnilý, ulhaný kapitalistický společnosti, že? Běž se zahrabat, ty nulo..
          • Takze vam ten neexistujici guild system v release verzi nevadi? V roce 2011? :)

Predstavoval bych si minimalne to, co je momentalne uz nekolik let v SWG MMORPG. Ne naskriptovanej single player tunel.

Vy nenarazil, ja ano. Tak vezte, ze na 99% uzemi to nejde vzit zkratkou. Musite to pekne obejit nebo objet podle toho, jak jde hlavni linie pribehovych questu. V nekterych mistech ani neslo skocit ze skaly. *1* dzink ... neviditelna zed. Jeden velkej tunel. *1*
            • Podla mojho SUBJEKTIVNEHO :) nazoru bol SWG pred CU (combat update) uplne genialna hra :) ale vraj sa americke publikum stazovalo ze je to prilis tazke tak to upravili na WoW styl a vtedy to stratilo komunitu. Pred par rokmi som si kupil SWG a cakal som na Pre-CU emulator, ktory nie a nie prist...(vlastnit originalku bola jedina podmienka) a potom ohlasili TOR a SWG zrusili a vyvoj emulatora tiez... ked som este uvidel ten gameplay tak pre mna to bola dvojita rana kedze jednu verziu CU-SWG nahradili novsou s mass effect prvkami :) (znovu subjektivny nazor)
            • Kámo já to hrál asi 20 minut:) jelikož se mi to neuvěřitelně sekalo, njn moje Win potřebujou nutně reinstalovat. Takže obrázek jsem si neudělal, ale to co popisuješ je určtiě reálný.

Jen hlavně nechci aby v tý hře bylo něco jak LFD:) je to proboha ne:) Jestli to tam bude nikdy si to nezahraju
      • Nejdůležitější je end game:) Levelování, že bude fajn veděl každej už tři roky dopředu. Každopádně bude to jen na to první zalevlení.

Každopádně přeju SWTOR úspěch největší. Ať se blizz zpamatuje a začně něco dělat. To co předvádí s WoW je trestuhodné. Doufám, že SWTOR bude zas trochu HC mmorpg. Pokud bude rád se do něj připojím mezitím jdu zkoušet EVE online (to je panečku sousto:) )
        • Nemyslim si ze SWtor miri do skupiny HC MMORPG - stylem je spis zatim zamereny na PVE a na to aby obsahl co nejrozsahlejsi cast komunity. A mainstream nikdy neznamena HC. Problem je hlavne v tom, ze udelat vyvazene HC MMORPG je daleko vic prace nez jednoduchy TAB-TAB system a pak nakonec dojedes na to ze "je to moc tezky, porad me zabijeji, prichazmi se smrti o gear/kosmickou lod(nebo cokoli)" to me nebavi, jdu zpatky na wow.
          V segmentu na ktery je zameren se jedna o kvalitni dilko a bude mit uspech. Nemyslim ze je to hra kde s obavami budes nakoukavat za roh a desit se toho c na tebe vybehne abys nahodou nelehnul. Opet to bude vicemene casual styl: - rana-lezim-ress pls-vstanu-jde se dal a nic se nestalo.
          • no nechci nic rikat ale kdiz vyslo wow hned na zacatku tak pvp taky nebylo vymakane a az po 5 mesicech co vysli patche tak to bylo konecne dobre pvp teda nez vysla Cataklizma a linch king ja ti hre verim ano mozna to bude PVE ale nezapomen nato ze budou vidavat patche ktere to budou vylepsovat a neverim tomu zese nato vybodnou kdiz zato lidi budou platit prachy sorry za cz
            • Nehodnotim uroven hry za 2 roky po 10 patchich. Nehodnotim ani uroven PvP ktere jsem v Bete ani nehral. Hodnotim soucasny koncept PvE hry, ktery proste hardcore neni a nemyslim si ze nekdy bude. Tato hra je zamerena na MASOVOU komunitu. Jejim cilem je evidentne konkurovat WOW. A z toho logicky vyplyva ze to musi byt hra kterou dokaze hrat a bavit se u ni kazdej. Tedy ze ta hra nemuze byt tezka aby byla vyzvou jen pro "hornich 10tis" a ostatni by z ni s brekem utekli ze jim ta potvora udelala bebinko a oni musi zase 2 mesice vydelavat na rozbitou lodicku.
              Hardcore MMORPG proste nemuze byt masovka. Kdyz neberu boje, ale RolePlaying tak Hardcore RP server nemuze mit pravidla jaka nastavil BW (tedy ze nebudou kontrolovat a postihovat hrace kteri se chovaji OOC a kazi tim RP zazitek ostatnim).
              SWTOR v tomhle proste nevybocuje z konceptu tuctovych MMORPG. Jen kopiruje stejne jako korejska MMO. Ma vyhodu silneho universa, silneho zkuseneho studia a vyvarovava se zasadnich chyb. Proto bude uspesny - ale HardCore nebude ani po stovce patchu - protoze hardcore ani byt nema. Ma byt co nejmasivnejsi a vydelat co nejvice penez a sesadit WOW z trunu.
              Tedy pokud si pod pojmem HardCore nepredstavujete "tezkeho bose z WOWka, kterej vam da instant"
        • Co trestuhodného děla Blizz s WOW. Nějak se tu neorientuji, tak mi prosím vysvětli. Díky.
          • treba ten datadisk panda a je toho vic hral sem wowko od zacatku co vyslo mam vsecky data musim rict ze do vodani licht king to zacali posravat a tet treba moje bejvala guilda si porad stezuje ze postavi nejsou vyvazene hlavne v pvp dam priklad za rogunu sem daval maga jak maslo na taliri tet si ani nesktnu i kdiz ome nevi a tomam pvp veci takze od cataklizmy cc 2 mesice sem skoncil z wow a kdiz sem zjistil o pande tak sem se zasmal a raci nase guilda prestala hrat a vcecky si zaplatily SW takze nabirame nove cleny hrajem za sity a jenas 89 clenu tak sup sorry za moji cz sem polak
  • @ Morpheus: Napises v jednom prispevku nasledovne:

"Jednoducho su tu sami fanboyi ktori vyrastli na wowku SW filmoch a pre nich teda ina kvalitna MMO ako SWTOR neexistuje."

Potom napises o GW nasledovne:
    "Bol som z toho uplne v prdeli.. nikdy ma nenapadlo ze taku MMO niekedy naozaj urobia. "

A nakoniec to zaklincujes:
    "Naozaj nema vyznam ich tu presvedcovat. Ked hra vyjde tak urcite nebude mat taky mega start ako tento vesmirny odpad"
    ..... Ja skratka milujem ked zaslepeny kazdeho naokolo urazajuci fanboy druhych skatulkuje ako urazajucich fanboyov ;).... Mna SW velmi velmi oslovilo a nemozem sa dockat az si tu hru zahram, no nevidim najmensi dovod preco by som mal urazat ludi s inym nazorom, ci inu hru. Nech si kazdy hraje co chce, ale ty chlapce, ty si ako cesi hovoria "dobrej sasek" ;) ked druhym nadavas za to co ani nerobia, ale pritom ty sam to robis ;) (za vygumovane fanboystvo ;) )
    • citam si dookola tie dve vety a nejak v tom nevidim naznak neobjektivity, je to jednoducho vsetko pravda... u nas na slovensku takych ako ty volame "nenarocni ludia" keby TOR vyjde pred 3 rokmi OK ale dnes uz cakam od hier nieco viac... hraj si to, urcite sa pri tom zabavis ved MMO je hlavne o komunite ale to ze GW2 je kvalitnejsi je proste fakt :) zmier sa stym.. mna tvojimi recami ze som sasek a podobne neodrovnas, nemam 5 rokov a stojim si nad svojim nazorom
      • Tvoj komentar na moj prispevok bol znacne prehnany a agresivny. Na GW nehadzem spinu, tak ako ty na TOR. Dokonca som povedal ze chapem preco sa to ludom bude pacit. Narozdiel od vacsiny mudrlantov som si sam GW 2 na 20 minut zahral (lebo som si nanho vystal 5 hodinovu radu) a skusil som si ako ta hra vyzera v bete, preto stale dookola opakujem ze to nieje moj salok kavy. Zavana degeneraciou ked z troch "class" teda tank, healer a dps urobis jednu. "Zjednodusovanie" zabilo wowko. Combat je postaveny na nahode, ci ako to mnohy mozeu nazvat "skille hraca" - je zbytocne akcny a RPG prvky v nom hraju malu ulohu. Preto GW2 nebudem uctievat ako modlu zanru.

Avsak je to len moj nazor, nikoho nenutim aby sa podla neho riadil a vsetkym prajem prijemnu zabavu. Narozdiel od teba ktory nema nic ine napraci len zabrdad do ludi ktorym sa paci nieco ine, takze ano, de facto si oficialny forum troll - a este k tomu zly.
        • ak ti to pomoze tak dobre, beriem tvoj nazor, nemusi sa ti GW2 pacit, maj sa pekne
          • Mno nepomoze, stale ma series tym ako kazdemu komu sa paci hra ktora tebe nie vysvetlujes ze je id*ot lebo ty, velky mocny xyz si myslis nieco ine. Skutocne, gtfo.
            • dal som ti tam like.. uz neviem co mam spravit aby si bol spokojny, ja nikoho nenutim mat rad GW2 ..pisal som len nech sa kazdy objektivne pozrie na mechanizmy tych dvoch hier a porovna ich :D ked si sa objektivne pozrel a aj tak si zastanca stareho stylu tak je dobre... ale ked clovke ktory iny system nikdy nevidel, resp. videl ale nic si o nom neprecital tak je pre mna neobjektivny, ked som pisal adminovi tohto webu preco nepisu novinky aj o GW2 tak mi bolo povedane ze to nikto z ich redakcie nesleduje.. a tipujem ze to plati u vacsiny konzumentov MMO zanru
            • Vrook
              +1
      • Vrook
        Doporučuju absolvovat znova základní školu, jestli je na slovensku máte, aby ses naučil význam slova "objektivní". Už jenom to, že tvrdíš, že GW2 JE kvalitnější, když jsi ho ani nehrál *15* ..fakt nepochopim tadyto..
        • Neznasam ked mi nejaky primitiv zacne nadavat do Slovaka len za to ze ma nastavenu CS klavesnicu s diakritikou a hra sa na velkeho inteligenta. Ja vam tu tiez nepisem TY VOLE / TY P*** a nerobim si srandu ze to 90% vasej populacie pouziva namiesto tečky!
          • Tak je fakt, ze to s tym ci mame na Slovensku zakladne skoly trochu prehnal :)) Ale to je taky normalny Cesko/Slovensky podryp :), nie, ze by som s tym suhlasil :), ale pri Tebe ma ten clovek absolutnu pravdu :)....

Si skratka strasne zaslepeny funboy ktory ma len tu svoju jedinu modlu a kto s Tebou nesuhlasi(pretoze si myslis,ze jedine ty mas na svete pravdu a spravny nazor :D ), je automaticky neobjektivny blb :)...

Sry, ale ty si, SASEK :))
            • Vrook
              No vidíš, tady je příklad toho, že na Slovensku školy jsou. *3*
        • ja nie ale desiatky spickovych svetovych novinarov ano ! tu mas ty "sasek" (super slovo budem ho tu pouzivat) http://www.guildwars2.com/en/media/awards/
          pochybujem ze tolko oceneni a kladnych komentarov ma aj SWTOR ..mimochodom na niektorych hernych vystavach GW2 star wars porazilo
          • sugyn
            Tu mas sasku vasku, stacilo se podivat na swtor stranky.
            http://www.swtor.com/awards
            Dobrej seznam co.
    • Mas pravdu v tom ze co clovek to jiny vkus a jina hra. Bohuzel (pro lidi jako ja a hadam ze i Morpheus) 98% lidi tihne k PvE misto k PvP. 85% hracu jsou casual, kteri chcou mmo jednoduche a predevsim nastavene tak aby je mohli hrat pokud mozno solo (proc vlastne do mmo lezou kdyz chcou hrat solo?). 94% hracu radeji budou hrat podle zabehnutych pravidel (i kdyz ta jsou zastarala, spatne fungujici a hraci na nej nadavaji od rana do vecera), nez by vyzkouseli a naucili se neco noveho.

Herni firmy jim jdou ziskuchtive na ruku a proto herni prumysl vypada jak vypada (SWTOR je proste ukazkovy priklad) a proc jsou hardcore hraci jako ja nebo Morpheus nasrani na vas ostatni, kteri jste teto situace vpodstate nechteni strujci.
      • Pekne jsi si to zaskatulkoval. 98%hracu PVE,85% casual,kteri touzi po jednoduche hre a nejlip solo.
        Skoda ze to jsou jen nesmysly.
      • Vrook
        HAHAHA! Za A ti ty procenta nějak nevycházej, za B Guild Wars je primárně PvP hra, za C nikdy jsem v předchozích GW (a imho tomu tak nebude ani u dvojky) nenarazil na nějakou challange pro HC hráče. Všechno mmorpg HC hraní se odehrávalo ve WoWku a ano SWTOR z něj nejvíce čerpá, takže soutěživé prostředí šité na míru "HC hráčům" (teď bacha, nezaměňovat nolifera a kvalitního úspěšnýho hráče, kterýho mám teď na mysli) bude spíš v SWTOR než v GW2.
        • Procenta nevychazeji Blizzardu nikoli me (jejich statistika). WoW a vyzva? Mlaceni do tupych mobu pri nejakem ultra uber porad na chlup stejnem raidu nepovazuju za vyzvu. PvE ti nikdy nenabidne adekvatni vyzvu.

Vyzva spociva v kvalitnim PvP a to ne v nejakych stupidnich arenach ala WoW, kde proti sobe stoji stejny pocet hracu a kde zalezi na gearu a slozeni class.

Vyzva je PvP kde maji vsichni stejny gear, level, skilly atd a zalezi pouze a jen na schopnosti hrace a jeho guildy (a jejich komunikaci a sehranosti) a to SWTOR rozhodne nenabizi.
          • pises Vyzva je PvP kde maji vsichni stejny gear, level, skilly atd a zalezi pouze a jen na schopnosti hrace a jeho guildy (a jejich komunikaci a sehranosti) a to SWTOR rozhodne nenabizi. ale zapomen si napsat zatim *1* prece neveris ze se nato vyprdnou pripominam prvni wow pvp taky nebylo vymakane
          • Vrook
            Nikdy jsem nebyl moc PvP hráč, ačkoli si myslim, že PvP jak ve WoW tak v SWTOR je (resp. u SWTOR bude) o skillu. Ale jde vidět, že ty jsi PVE ve WoW nikdy nehrál na nějaký úrovni, aby jsi mohl soudit. Chceš mi tvrdit, že zabít bosse první na světě na HC mod je brknačka? Aha. Ono to neni brknačka ani zabít ho poslední na světě. Nesuď prosím věci, o kterejch víš h*vno..
            • PvP ve WoWku je vysmech. PvE ve WoWku je na spici o tom zadna, ale jako nePvP hrac nikdy nemuzes pochopit tu extazi kdy se stovkou dobre organizovanych lidi, stojis proti stovce jinach dobre organizovanych lidi (nebo jeste lepe proti presile), kazdy boj je jiny, kazdy krok se meni strategie, za kazdym rohem te muze nepritel prekvapit excelentni pasti,.. Sry ale takovou extazi mi mlaceni do sebelip nascriptovaneho moba nikdy nenabidne.
        • pomer pvp a pve zamerania bude vyvazeny... to co ty pises platilo v GW1 co nebola ani skutocna MMO tak si tam nemohol cakat nejake raidy ako vo wowku
  • A to že nás sem chodíš o svojí "MMO pravdě" přesvědčovat tě nějak přibližuje k datu vydání GW 2 ? Jednoduše..pokud se ti hra nelíbí, nehraj ji.. Vývojáři prostě nemůžou uspokojit všechny, ani kdyby se roztrhali.
    • sry reakce na Morphea.
  • Craft Wars: The Old Star Republic from teh GreenWare...
    • Vrook
      okay.jpg
  • Hmm, tak jsem si prave redeemnul preorder code a nic. Zadny mail ani v accountu nic nevidim. Je to normalni, ze to trva dele, nebo mam jen smulu?
    • Vrook
      Jakej mail myslíš?
      • No nejaky jako thank you for your preorder. Nebo to neposilaj?
        • Vrook
          Tyjo nevim, ale na swtor.com bys měl mít v My Account>Pre-order napsáno jestli to máš aktivovaný nebo ne.
          • to FFStime: Ty budes asi velkej fanboy co? Ano, mozna ti to prijde divne, ale presne to cekam.Za a) Kdyz je nekde napsano, ze to plati do 31.12. jako na tom kodu, tak predpokladam, ze bude do te doby fungovat, zvlast, kdyz je za prachy. A za b) Forum hry je plne lidi, co jim to udelalo to same, zadali kod, vsechno se tvarilo O.K. ale nikde ho nevidi. Tak se laskave uklidni.
            To Vrook: To bohuzel nejde, napsalo to, ze kod je uz pouzivany. A ted jim to kleklo uplne, neda se dostat ani do uctu. Fakt skvela vizitka.
          • No, to prave nemam :-( Uz jsem napsal na support, ale docela mne tahle zkusenost odrazuje. Jak muze bezet hra, kdyz nezvladnou ani takovou malickost jako preorder.
            • Vrook
              Nevim no. Z lidí, co znám (a okolo swtor jich znám dost), se to nikomu nestalo. Zkus to redeemnout ještě jednou s tim, že budeš postupovat pečlivěji. *3*
            • S prominutím - co jako čekáš ? Že si dáš pre order 4 dny před spuštěním a oni se posadí na zadek ?
              Preorder si měl aktivovat co nejdřív, aby ses dostal do bety a následně do early accesu.
              Když si to neudělal, má ti to aspoň zaručit, že na tebe vyjde hra...
  • Tady je ale plno zaslepenců *15* i ty questy ve kterých by měla hra excelovat ( nebo se tak aspoň prezentuje) jsou nudnější než u toho 7 let starého wow. Hrál jsem do 18 lvl a zažil jsem jen: zabij 10 příšer nebo dojdi z bodu A do bodu B a trochu si pokecej. Tuhle hru bude moct hrát jen úplnej Star Wars/ Bioware fanatik, ostatní u ní usnou.
    • Ty jsi hrál čoveče uplně jinou hru, jak se ti to stalo? kdo ti to udělal?
    • a zas o jednoho méně - není nad to, když ještě před spuštěním proběhne malá selekce *5*
    • Čichám, čichám trola. Neznám ani jednu MMORPG, kde by jsi měl interaktivní rozhovory a skutečný individuální příběh. Já jsem hrál WOW, LOTRO, Warhammer: AoR. A všechno to bylo to samý. Konečně se mi dostala do ruky hra ve které prožívám nějaký skutečný příběh. Jestli chceš zůstat u WoW, tak zůstaň. Stejně hlavně záleží na tom, co od hry očekáváš. Přesto si myslím, že je to spíše pouhé trolování než-li konstruktivní názor, kterým bys obohatil tuto diskuzi.
      • Je pátek a kapesný od rodičů došlo...nějak se ty lidi zabavit musí
        • No jo. Jenže nejhorší je, že někteří lidé, kteří neměli možnost tu hru hrát nebo si prostě ještě neudělali svůj názor a tedy nevědí jestli mají danou hru zkusit, tak právě takový "lidé" je od hraní odradí. Podle mě by tady na games.tiscali měli zavést povinnou registraci. Neznám moc stránek, kde by si mohl každý jen tak psát, co ho napadne aniž by ho čekal nějaký postih. Sice tu není možné psát vulgárně, přesto by taková registrace hodně pomohla.
          • Rozumný člověk si zjistí víc informací než do něčeho půjde...komentáře anonymních nicků by měli mít při rozhodování minimální váhu...no ale třeba né každý je rozumnej člověk .))
  • Kdyby to bylo fantasy ve skvele grafice, nebo alespoň nejake postapo jako Fallout nebo Stalker tak bych do toho šel ale sci fi nemam rad a star wars už vubec ne. Jako příbeh v star wars byl hodne dobrej (hlavne Anakin) ale ten smyšlenej svet v kterem se pribeh odehraval byl proste nudnej a detinskej.
    • Tak Star Wars je čistá pohádka (dobro X zlo) s tim se k tomu musí přistupovat...i když stará republika dává trochu prostoru k dramatičnosti...bohužel autoři nechtěli dělat asi nějakou "dark" hru...to je vidět už z vizualizace, čimž neřikám, že tam dramaturgie není...jen se díky zvolenému stylu nedostane tolik pod kůži...
      • No, náhodou mě se umělecký styl hry (tedy grafika apod.) opravdu líbí. Ale jak říkáš ve hře, která je od 16 nemá zrovna prostor pro opravdu dark sci-fi. Jinak jediné "dětinské" Star Wars je podle mě Epizoda I a to ještě úplně zbytečně, protože tam Lucas neměl, co dát a naopak v Epizodě III musel spoustu věcí vystřihnout a zkrátit.
  • jestli je tohle opravdu wow v bledemodrem tak nemam zajem. wowko jsem hral ale pak už proste nastáva stereotyp, porad dokola farmíte gear a když ho nafarmíte vyjde patch a začnete odznova, to same v pvp. Pve hráči alespon dostanou novy obsah s novymi bossy a taktikou ale pvp hráči hraji porad dokola tu samou nudnou arénu, ty same battlegroundy (5 bg ve wowku, *8* )
    Nedavno jsem se nudil a zaplatil si mesic ve wow ale po par hodinach jsem to vypnul.
    • Radil bych vám nejdřív hru vyzkoušet (u kamaráda aspoň, když už bezplatný beta fáze skončili) názory lidí na GT je to poslední čím bych se při koupi nechal ovlivnit..
      • Rozhodně to zkuste a nenechte se odradit. Hrál jsem a můžu vřele doporučit. *5*
  • Osobne se povazuju za protreleho harcovnika mmorpg, hraju je aktivne (pro rejpaly i 12 hodin denne) uz bratru 10 let, takze me jen tak neco neprekvapi. Nicmene na SWTOR jsem se jako fanda hvezdnych valek docela tesil, dokonce do te miry, ze jsem si jako jeden z mala zajel hru (diky limitovane pozvance) zahrat na nedavny GamesCom (A samozrejme take pozdeji beta pro ty kteri budou namitat "ze jsem to hral jen chvilku")
    To ceho se mi nakonec dostalo bych neoznacil za vylozene spatne, naopak hralo se to prijemne a vsechny funkce a featury byly tak povedome z jinych mmo. A to je prave ten problem. SWTOR pobralo ze vsech uspesnych her (resp z 90% WoWka) co se dalo a navleklo to SW kabatku. Na druhou stranu nenabizi NIC co bychom uz tu v nejake forme davno nemeli. Ale to co bych zkousl pred peti lety uz by ve hre pro rok 2012 byt nemelo (zvlaste kdyz se prezentuje jako next gen).
    Grafika je neuveritelne zastarala (ano jiste grafika neni vsechno a vim ja vim ovsem za ty miliardy to mohlo byt lepsi), animace otresne. Na druhou stranu musim uznat ze i s tim co meli k dispozici vykouzlili casto opravdu hezke SW scenerie. Bojovy system je k uzoufani staticky se vsemi znamymi chybami a nelogicnostmi jak je zname z jinych her, skilly jsou provedene nemastne neslane, jeden efekt nepoznate od druheho. Pribeh? Hmm budiz je to fajn zpestreni, ale nehrajeme singlovku, ale mmo coz v BioWare jaksi nepochopili a nacpali do hry prvky ktere mmo zazitek doslova ruinujou, jako napr spolecniky kteri muzou zastoupit zive hrace. Co se tyce samotneho pribehu a questu jsem nenarazil na nic vylozene zajimaveho, ovsem tezko soudit co si scenariste prichystali na pozdeji. Nicmene od BioWare jsem cekal trochu vic po Mass Effectu. Co me skutecne dorazilo bylo uzivatelske rozhrani. Nic tak graficky odporneho a neprehledne provedeno jsem nevidel uz dlouha leta, ovsem to uz jiste doladi addony, takze neni treba zase tak zoufat.

Na GamesComu jsem od SW odchazel docela zklaman a premyslejic zda ma vubec cenu se o SW zajimat dal jsem bezcilne bloumal vystavistem az jsem narazil na roh s Guild Wars 2. Ze zoufalstvi jsem jsi stoupnul do fronty a brzy zasedl k PC. To co me pristich 40 minut cekalo (jakoz i po zbytek vystavy protoze jsem je stravil ve fronte na dalsi zahrani) me i po tech deseti letech stravenych v mmo prikovalo k zidli a ja s upadlou celisti v dokonale extazi prozival svuj asi nejlepsi mmo zazitek vubec. Skvela grafika, animace i scenerie, dynamicky bojovy system, zabavne pvp, zabavne pve (po letech grindu jsem jsi nemyslel ze neco takoveho jeste nekdy vubec vyslovim) paradni UI, vsechno prehledne, intuitivni a zabavne.. A tak bych mohl pokracovat jeste hodne dlouho. Od GW2 jsem dostal presne to co se SWTOR ani neodvazil nabidnout, navdavkem spoustu neotrelych principu. Toto je pratele skutecna Next Gen.

Vysledek pro mne je takovy ze SWTOR minimalne zkusim a urcite to bude ze zacatku stejne chytlave jako WoWko, urcite nicim neurazi, ale ani neprekvapi. Ovsem az vyjde GW2 pujde lightsaber nekompromisne do skrine.
    • 12 hodin denně? Proboha žiješ vůbec? Promiň mi, ale takový člověk jako ty, no fajn znalosti z MMO, ale co ten zbytek? Pochopil bych 5-6 hodin, aby jsi chodil do práce či školy+spánek+přátelé. Ale přijde mi, že ty žiješ v tom virtuálním světě. A grafiku nepovažuji za zastaralou, víceméně za průměrnou, co dnes je nabízena. Takový nový LOTR má mnohem horší grafickou stránku(Jako LoTR je myšlena poslední hra, nikoliv MMO)
      • Napsal jsem i 12 hodin, pochopitelne pres tyden po praci 4-5 max. Nemejte peci pratel, spanku, sexu i rodiny mam vice nez dostatek:-)
        • tak swtor se chlubi hlavne pribehem a verim, ze vetsinu KOTOR hracu ten pribeh zajima nejvice - co v tomto ohledu nabizi GW2? (jen se ptam , nic o tom nevim)..
          • GW2 klade na pribeh minimalne stejny duraz jako SWTOR s tim rozdilem, ze zatimco SWTOR sazi na pribeh vpodstate vylucne jako na singlovou zalezitost, GW2 se ji naopak snazi co nejvice propojit ostatnimi hraci. Pribeh se tam navic pro kazdeho vyviji uplne jinak (jen startovnich kombinaci pribehu je pres 14 000)
            Pokud hledate nejake komplexni informace, tak napr tady jsem nasel moc pekny clanek:
            http://guild-hall.cz/index.php/guild-wars-2-game-info
            • Ten kto hovori ze Star Wars je super uzasny a GW 2 je krok spet je jednoznacne neobjektivny...
              SW som hral a je to hra so 7 (alebo viac?) rokov starym principom, ktore som sa uz mam dost.

a ano sorry mal som napisat vesmirne wowko .. ale tak odpad a wowko sa mi zacina v poslednej dobe mylit
            • @Sarin : ano odrazujem ho lebo tento spor medzi GW2 a SWTOR na tiscali sledujem uz nejaky ten cas... a ked ti chyba trinity system a pvp ti pride strasne a je to krok dozadu tak neviem kto je tu "troll"

P.S. henten web o GW2 je uplne slaby a neaktualizovany. Ak chcete niekto precitat omnoho viac informacii tak skuste www.guildwars2.cz
            • Cahir
              Morpheus: Takže jestli tomu správně rozumím, tak ti co mají rádi GW2 jsou objektivní lidé, ti co mají rádi SWTOR, jsou jen neobjektivní fanboyové. Hlavně že si v další větě nemůžeš odpustit označení "vesmírný odpad", viď ty objektivito. *11*
            • @ Morpheus: Konecne sa tu niekto zacne spravat ako clovek, zada nejake validne argumenty a povie svoj vlastny nazor podporeny aj nejakymi faktami, a prve co uplne nahodny forum troll spravy je ze ho od tejto veci odradzuje, dobra praca chlape. *7*

Ja za clanok dakujem, nieje tak sice nic co by som uz nevedel ale aspon mam link kde je to pekne pohromade a navyse v cestine. Sam sa na GW2 nechystam, chybal by mi tam trinity system a ten combat mi pride strasny. Nehovorim ze to ludi nechyti ani ze to nebude zabava, ale podla mna je to krok dozadu vo vyvoji MMO.
            • Kamo, to je zbytocne tu nieco pisat, na tomto webe objektivnych ludi velmi nenajdes. Jednoducho su tu sami fanboyi ktori vyrastli na wowku SW filmoch a pre nich teda ina kvalitna MMO ako SWTOR neexistuje. Uz len to tvrdenie ze Guild Wars ma nanic pribeh je uplne ubohe. Ja osobne som o GW este pred polrokom nic nevedel. Ale ked som uvidel tu hru tak priblizne do minuty som vedel, ze toto nie je len nejaka tuctova blbost a este v ten den som si pozistoval o tej hre vsetky informacie. Bol som z toho uplne v prdeli.. nikdy ma nenapadlo ze taku MMO niekedy naozaj urobia.

Naozaj nema vyznam ich tu presvedcovat. Ked hra vyjde tak urcite nebude mat taky mega start ako tento vesmirny odpad ale casom ked vyjdu objektivne recenzie a gameplaye tak tych arogantnych kritickych iracionalnych ludi mozme ocakavat v hre.
          • Vrook
            To je právě ten problém. Lore GW2 nikdo, kromě hráčů GW1 (jestli v tý sérii nějakej lore vůbec je), nezná. Pokud neni lore, tak k čemu budu zabíjet nějakýho bosse ve světě, kterej je mi víceméně ukradenej, protože je nepropracovanej? A pokud je propracovanej, tak je nepopulární. Narozdíl od SW, což je univerzum známý napříč generacema..
            • No právě že Ty jsi samé pokud, jednou, možná...
            • Vrook
              avp8: Kde jsem prosimtě napsal, že tam neni. Napsal jsem "POKUD tam neni.." a následně jsem dodal "Pokud je propracovanej.." neboli "Pokud tam je..". LTFR
            • Zajímavé....když Ty ho neznáš tak tam není, takový přístup se mi líbí :-D
            • To je pravda. Osobne za nejlepsi lore povazuju svet Warhammeru (at uz fantasy nebo 40k), ktery taky zna velmi malo lidi. vsechno je to o reklame. GW2 ma take kvalitni lore, podporene knihami (bohuzel jen v anglictine).
          • kurna, mela byt reakce na prvni prispevek sry
        • To pak palec nahoru:)To se omlouvám. Protože bohužel znám lidi, co mají 12 hodin, ale celý týden a bál jsem se, že je to i Váš případ.
          • Kdysi tomu u me tak bylo, ovsem jak pribyvaji leta, tak prichazeji i jine veci:-) Nicmene i tak jsou hry hlavni naplni meho volneho casu. Rozhodne to povazuju za lepsi nez vysedavani po hospodach:-)
    • Jimei
      příprav se na flame od fanboyů
      • Jediný, kdo se tu snaží rozjet flame jsi ty, ty šášku.
    • začni žít nebo ti život proteče mezi klavesy, když to hraješ opravdu 10 let 12 hodin denne. z toho bych zešílel
    • jinými slovy: GW2 fanboy (primárně PVP hra) na diskusi o SWTOR (primárně PVE hra)...všechno jenom otázka preferencí a vkusu :)
      • typicka ukázka ignorantskeho prispevku, ktery si ani neprecetl na co reaguje a když tak se ani nezamyslel co ten, na koho reaguje napsal
        • To bych neřekl. Přečetl jsem celý článek a přesto musím říct, že ve spoustě bodů jsem byl proti. Betu jsem samozřejmě hrál. Jinak bych nemohl na článek ani reagovat, že? *1*
        • No když myslíte *1*
    • "Grafika je neuveritelne zastarala..." lol, dál už jsem to nečetl, to je zbytečný *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit