System seller: Kvůli čemu jsme si koupili konzoli?
-
"jako ze problem s fake kody se na konzoli stat nemuze?"
No zatím jsem na konzoli neviděl žádnou, kterou bych musel aktivovat přes product key... takže si to moc neumím představit :-D
-
Jo z gauče bolí záda:)
-
PC me hlavne daleko sirsi nabidku her obvzlaste u online hrani tam je to neporovnatelne ve prospech PC ale hlavne v dnesni dobe je tolik her ze nevidim zadny duvod hrat jinde anina tom PC jeden nezvladne zahrat vse co za zahrani stoji...
-
Tak já jsem zrovna ten druhý případ. :) Měl jsem Playstation 1, byla to moje nejoblíbenější konzole (a pořád je, na "starý" kolena jsem si koupil PS1, 2 a 3 a udělal si malou sbírku). Ale jakmile mi rodiče koupili ve 14 letech první PC, ke konzoli jsem se pak víceméně dostal až u PS4, a to až 4 roky od releasu. PC pro mě byla vždy nadřazená platforma. Ale je pravda, že u PS4 se ty exkluzivní hry už ignorovat nedaly.
-
ps2: god of war 1,2
ps3: gow3,gow:a
x360: gears 1,2,3
ps4 - last of us remastered :D
xbox nepotrebuju: gears 4,5 a forza na pc :D
-
První herní systém: Sega Master System 2 - asi okolo roku 1993 - dárek od rodičů za operaci. Playstation 1 - asi 1997, tam už to bylo kvůli okolí a faktu, že jsme neměli na PC. Hry jako Tekken 3, THPS, Gran Turismo, Syphon Filter a hlavně Metal Gear Solid. První PC - 2003 s nástupem na střední. První hry Vietcong a Call of Duty. Pak byla dlouho s konzolemi pauza, akorát jsem si půjčoval bratrův PS3 kvůli MGS4. PS4 pořízeno asi před třemi lety kvůli exkluzivitám, které se nedaly ignorovat. PS5 koupím, až bude více her, ale koupím.
Byl jsem jeden z těch, kteří chodili ke kamarádům na počítač obdivovat hry a občas mi bylo povoleno si zahrát :)
-
jako ze problem s fake kody se na konzoli stat nemuze? 😂 ja nikdy s koupenou PC hrou problem nemel zato orifginalni disk hry pro konzoly nesel nacist a reklamovat jsem to nemohl pac to bylo koupeno na vylete v zahranici...
-
Ps2 - Vice City
Ps3- Last of us
Xbox one - Forza
Ps4-Horizon zero dawn
Switch-Zelda
-
Kdybych za každý podobný argument na který jsem narazil na internetu i mimo něj dostal korunu, mám soukromé letadlo, ale abych ti úplně nekřivdil, před 20 lety jsem takové názory měl taky. Gamepass, bazarovky, slevy na digitální verze. Osobně cenu her neřeším ani na pc, když něco chci nečekám na slevy, ale pro lidi, co řeší peníze a nemají herní pc je dneska nejlepší Xone s/x a gamepass.
-
K argumentu o pohodli: Nemyslim si, ze zapojit PC k televizi a vynutit jednou v-sync v ovladacich pro vsechny hry je nepohodlna procedura. Jestli ti prijde hra neplynula, tak preset grafiky hodim na medium a jsem jak na konzoli a nebo locknu fps na nejakou nizsi uroven. Oboji hotovo za minutku.
Na konzoli si dnes taky kolikrat muzes vybrat mezi rozlisenim a fps. Akorat ze casto u PS4 pro musis jak idi*t lezt do nastaveni a prepnout rozliseni na 1080p. Fakt uzasne pohodlna procedura. Takovy BorderLands 3 ma navic pomerne nepouzitelne mody oba, pri modu rozliseni neudrzi ani tech 30 a pri performance modu je ten rozsah taktez velmi nestabilni. Jeste "stesti", ze se inzenyri od Sony neobtezovali implementovat Freesync, ktery by umoznil tyhle nestability z vetsi casti tolerovat.
Situace u 1st party her je samozrejme jina, tam clovek fakt malokdy ma vubec co resit, protoze vsechno jede jak po masle. Ale ty multiplatformni hry... nevim, nevim. Priklady, kdy je na port na PC zpackany urcite jsou (z hlavy FF XV, Arkham Knight, N: Automata), ale nad tim jsem v porovnani s vykonnostnimi problemy konzolovych verzi obecne schopen mavnout rukou.
-
No neřekl bych že "to na konzolích prostě není"
Jako uznávám, že zrovna v rámci strategií je na konzolích nabídka omezenější. A pokud člověk hraje primárně tohle, tak na tom bude na konzolích hůř. Ale ty největší hry si tam člověk v klidu zahraje - Xcom 2, Cities Skylines, Prison Architect, Civilization 6, Tropico, Frost Punk, Planetfall, Desperados + Shadow Tactics, Stellaris, Two Point Hospital,...
-
Já hraju spíš strategie a v poslední době mne potěšila nová vlna her typu banished a factorio, to na konzolých prostě není. Navíc her je tolik, že už mám "TODO(PLAY)" list plný dopředu na hodně dlouho. Zejména když se mezitím člověk i vrací k sandboxovějším hrám typy cities skyline/transport fever nebo po novém updatu zase rozehraje workers&resources.
-
Slavnostně hlásím, že jako správný dinosaurus pořád pařím na PC a jediná příležitost, kde chytnu do ruky ovladač je kalba + PES a Tekken. Holt klávesnice a myš je pořád na strategie nepřekonatelná a navíc paradoxně se mi lépe hraje na židli u monitoru než na gauči u TV (divné, což?).
-
"pohodlnejsi system - kdyz chci na net, staci mi jen vypnout hru apod."
Tak to jen záleží na tom, jaký si doma uděláš herní koutek. Já když hraji na konzoli a chci mrknout na internet, tak nemusím hru ani vypínat, ani vstávat z křesla....
-
Tak topit PS5 určitě bude. Všechny ty teraflopy nebudou zadarmo a zrovna u GPU AMD žádný mistr v disciplíně výkon/watt není.
Jestli zatopí PC výkonem? No doufám že první rok ano, protože u PC je potřeba posun jako výkonový tak cenový, což vždy nové konzole akcelerovaly. Ale jak historie ukazuje, tak PC konzole vždy rychle dohnalo a předehnalo a v této generaci konzole při vydání za PC už zaostávaly.
-
Tak ono asi obecně platí, že skoro každý konzolista je původní PCčkář. Ale málokdy potkáš PCčkáře, který je původní konzolista.
Ať si každý přebere, proč lidé přecházejí jen jedním směrem. Nějak jsem ještě nerazil na člověk co by tvrdil "hrál jsem výhradně na konzolích. Ale pak mi nestačil výběr her, vadila mi technická stránka věci, tak jsem se na konzole vybodl a přešel jen na PC, kde jsem teď spokojenějí" :-D Tyhle argumenty slyšíš akorát od lidí, co konzoli nikdy neměli :-D
A ještě si často všímám trendu, že konzoli nechcou a nepotřebují spíš mladší hráči, o jejichž HW výbavě ve výsledku rozhodují rodiče. A v době kdy se osamostatní, začnou mít příjmy a můžou si herní koutek vybavit jen podle sebe, tak začne vypadat trošku jinak. (ono člověk "PC na učení" obhájí snadno. Konzoli, velkou TV a gauč si do dětského pokojíčku nevydupe každý.)
-
No má normální člověk šanci uhrát "vše zajímavé"? :-D
-
Inu byl jsem zarytý PCčkář. Do doby, než jsem si před xx lety pořídil v rámci jendoho roku několik her, se kterými byly fakt jen potíže. Od nefunkční product klíčů v krabičce (není nad to, když jsou tam tři - jeden natištěný na disku, druhý natištěný na manuálu a ten přelepený nálepkou se třetím a ani jeden nefunguje), potíže s častým padáním, alchymie s ovladači (nová hra nejede bez updatu, jiná starší hra zlobí po updatu a teď si vyberte) a podobné kraviny. Tak jsem prostě nakoukl co že to ty konzole nabízí, zjistil, že hry co hraji nejvíc jsou tam také - a často třeba x letým předstihem (hry o velikost GTAčka, Mass Effect, apod člověka přesvědčí snadno), tak jsem tu konzoli zkusmo koupil a od té doby bych neměnil zpět.
-
100 lidí 100 chutí, pokud ti hry na PC vyhovují tak je vše v pořádku. Já jsem byl zarytý PCčkář, ale nabídka titulů mě donutila koupit PS4 a byla to pro mně životní revoluce. Dnešní third party studia se ženou jen za výdělkem, všude cpou mikrotransakce. Takové Sony je už pomalu jedina z mála firem, která ti dá za tvoje peníze kompletní herní zážitek. Proto už dnes hraju téměř jen Sony exkluzivity.
-
Unavovalo tě cpát nemalé peníze do PC, tak si budeš kupovat každou generaci konzolí a kupovat dražší hry než co si měl na PC :D Chce to ty výmluvy ještě trochu potunit :)