Přejít na výpis diskuzí
Systémové požadavky Battlefieldu 3, beta začne za týden
20.9.2011 | Aleš Smutný
438 příspěvků
-
me to pojede na plni detajli na mem 6 jadru a mam dve ati 6990 *5* *5*
-
-
Tak železo bychom měli, teď ještě zapracovat na češtině ;)
-
A tomas akoze 1.5kW zdroj :D
-
-
Ne, rotoped. Nebo možná stádo křečků s kolečky :)
-
-
-
Tak tuhle hru (stejne jako jiné) si zahruju až za pár let. Dnes mam v stolnim PC dvoujádro, 2gb ram, td. Na příští rok plánuju spíš ultrabůk , takže nové výkonné stolní pc hned tak asi neuvidím (repect. nevím co dřív). o to větší prožitek zažiju za pár let kdy si rovnou seženu BF4 a pojedu na max. to bude prožitek..
-
-
Tak za par let budes rad jestli sezenes neco do huby. Nejaky BF4 nebude nikoho zajimat
-
-
Pokud bude umět využívat 4-jádro tak by to bylo super. Dle mě je to jen fantazie.
-
-
to už dávno využíva i BFBC2
-
-
To to podporuje jen DX10? Vše ostatní by mi stačilo, ale tohle fakt ne. To nemůžou, když už dělají tak ambiciózní super hype projekt, udělat hru i s podporou nejrozšířenějšího DX9? Byť třeba na úkor kvality grafiky... Já tedy nikdy Battlefield nemusel, ale takhle se zbytečně připravují o početnou skupinu platicích zákazníků... Jejich blbost. Jen kvůli téhle hře investovat do nového hardware nebudu :-/
-
-
nezlob se na mě, ale nebudou dělat hru na x let staré technologie. Doba jde prostě dál a oni to musí reflektovat a my taky. S aktualizací PC každých pár let je prostě nutné počítat, když je člověk pařan. Každý koníček holt něco stojí a hraní her není výjimkou. *3*
-
nejrozšířenější? OLOL, možná tak mezi kanclkompy
DirectX 11 GPUs 27.68% (+2.54%)
DirectX 10 GPUs 65.09% (-1.30%)
DirectX 9 Shader Model 2b 4.71% (-0.71%)
DirectX 9 Shader Model 2.0 GPUs 1.34% (-0.20%)
DirectX 8 GPUs and below 1.18% (-0.33%)
a už jen pro info - WinXP má ani 19% hráčů a podíl konstantně klesá rychlostí cca 1% za měsíc. tož tak -
to se vážně chcete do nekonečna plácat na rozhraní z roku 2004?
-
DX10 měly už GeForce osmičkové řady někdy pět let zpátky. Na starších kartách by sis stejně asi moc nepohrál.
-
-
No možná ani tak nejde o grafickou kartu - v tom já se příliš nevyznám. Ale i tak si to podle všeho nemohu zahrát, protože kvůli všem těm super efektům to běží jen na Vistách. A ty já z jistého důvodu nepoužívám a zatím je používat nehodlám. To mi přijde jako další volovina, jak přijít o zákazníky. Ač se to možná někomu nezdá, WinXP je pořád značně rozšířený. A zas takový pokrok v grafice, aby to ospravedlnilo tahle nepochopitelná omezování, to tedy není...
Ale nechápejte mě nijak zle. Popravdě po Battlefieldu vlůbec neprahnu. Jen mi prostě přijde vtipné, že taková super vysokorozpočtová hra kašle na polovinu hráčů a nechá se dobrovolně připravit o podstatnou část zákazníků. A to i když všechny ostatní současné moderní hry nabízejí podporu pro obě varianty... Snad na to autoři Battlefieldu nedoplatí... -
-
Visty mit nemusis, muzes si totiz nainstalovat Windows 7. Lpeni na DX9 je prezitek a doufam ze bude brzy uplne odstranen abychom konecne mohli naplno vyuzit potencialu 10/11ky.
-
kolego, skutečně tomu nerozumíte. dělat hru na DX10/11 a na DX9 znamená dělat hru na dvou zcela rozdílných enginech.
-
-
-
-
Zajímavé, jak je CPU s pamětmi v nepoměru ke grafice. To zas někdo odflákl port, co? Nebo žeby nVidie a ATI platili pod stolem za umělé udržování laťky? Hmmm...
-
-
co je na tom zajímavého? střílendo grando je na paměť i na CPU poměrně nenáročná věc.
-
-
Ty mapy pro 64 lidí by mohly v paměti udělat bordel, zvlášť při průletu...to se snad necpe do VRAM... A taky tam snad je nějaká fyzika, nebo tak něco. Particle efekty. To je to takhle vždycky? Mě nikdy nároky nějak extra nezajímaly, ale většinou mi to přišlo...no vyrovnanější.
-
-
není zdejší fyzika náhodou dělaná přes DirectCompute? Mylím, že ano. a info o 64 hráčích je záběr na linku, ne na RAM.
-
-
No jo vlastně, DX10 hra. Ale ty paměti, to jsem myslel mapy, modely...pochopitelně že ne akce hráčů.
-
-
-
-
Port ? Za toto by si si mal polamat prsty... DICE nerobilo port z XBOX na PC, ale z PC na XBOX.
-
-
To že tvrdí? Věrohodnost takového prohlášení komentovat nebudu, ale prostě k tomu budu přistupovat hodně skepticky. Možná že to nějaké jádro hry dělali pro PC, ale ta hra musí pořád fungovat na konzolích bez chyby na stabilních FPS. S tím musí vývojáři počítat ze začátku a tu hru tak stavět. Pochybuji, že nejdřív udělají hotovou hru na PC a tu pak budou nějakým způsobem ořezávat, osekávat a vůbec modifikovat tak, aby šlapala na konzolích.
Ale to je můj laický názor, kdyby mě někdo mohl zasvětit do tajů vývoje s tím, že se mýlím, tak se rád poučím. *4* -
-
Ja DICE verim, este ma nesklamali. Teba ano ?
-
-
No že by neklamali, to říct nemůžu. Celá BC série byla trochu ble. Odnož, ale odnož pořád od Dice. Myslím. A navíc jsou pod EA, která poslední dobou dělá psí i jiné kusy.
-
-
No jo, 1942 byla výborná hra. Obrovské mapy, variabilita. BF2 podobné, ale už mi to nepřišlo jako ten ideál. A 2142 nevím, jen jsem to kdesi zahlédl. Nebyl to moc tržně úspěšný titul. To samé Mirror's Edge. Opravdu dlouho jsem hrál jen ten 1942
-
Dobre, nepocitajme BC2 ale iba cistokrvne BF
BF 1942, BF2, BF2142 ... nic z toho som nepocitil ako zeby ma to nebavilo alebo sklamalo, vsetko ma enormne bavilo a vtiahlo na dlhe hodiny do boja ;)
-
-
-
-
To tvrdi oni :) Pockej az pustis PC verzi a vykoukne na tebe "Press a key to continue..."
-
-
A ? *7*
-
-
-
Ja by som typoval tú druhú možnosť ! Veď teraz je svet plný konšpiračných teórii tak prečo nie v PC a grafikách?!.... *3*
-
-
Právě. Přijde mi, že PC scéna je podezřele klidná. Jako kdyby se pod tím klidem dělo něco strašného...jakože celý internet ovládá nějaký Belzebub.
-
-
a je u teba doma pod postelou ... takymto hlupostiam veria len deti a hlupaci :D
-
-
Ja vím. Ale nevím, co si myslet o lidech, kteří došli k názoru, že někdo vážně věří na čerty.
-
-
-
-
-
No tak holt dokoupím druhou 6870 a mám na další 2 roky vystaráno:-)
-
tak tahle novinka bude mit asi nejvic komentaru v histrorii
-
BF veteráni to stejně budou hrát na nejnižší detaily - jednak kvůli framerate a druhak aby byl ten sniper v trávě pěkně vidět ;-)
-
-
Som veteran a vzdy som sa snazil hrat na maximalne detaily.. takze ako bolo spomenute vyssie, na nizke detaily hraju len egomaniaci..
-
-
Jsem veterán a hraju na nízkých detailech protože mám šrot PC. *15* Respektive střední ještě vytáhnu, ale představa ultra vysokých na BF3..proboha, roztřepalo se mi PC už teď :D
-
-
Spíš egomaniaci s potřebou mít co nelepší K/D i za cenu ponižujícího zjednodušování. Jako srabi a tak.
-
-
Nejsou egomaniaci právě ti, kteří se za každou cenu budou snažit rozjet BF3 na plný detaily? :-)
-
-
Ne pokud se PC verze nějak výrazně neliší od konzolové. A navíc ty "plné" detaily znamená "jak to má být". To je jak lidi co hrají 1.6 s 16b barvami. Střílet todlecto.
Edit: Jo a bych navázal na to předchozí. Neříkám, že by si měl každý s celeronem nastavit plné detaily, ale snižovat je se záměrem usnadnění hry je ubohost na úrovní wallhacku, doslova. -
-
myslim ze mas popleteny vyznam nekterych slov ....
-
-
Ale kterých, to už mi nenapíšeš? A já se tak chtěl poučit...nebo dovysvětlit, že vlastně popletené nemám nic, kromě smyslu orientace.
-
-
-
-
-
me zajima kdyz snizim detaily jestli snipera v trave uvidim ale nezkousel sem to nebo to kdyz ve hre v noci zvysim kontrast hry tak uvidim kde jsou schovany
-
-
Vidím to tak, že počkám, kým hra bude stáť 5-10€, vtedy to už bude relatívne nenáročná hra, potom sa rozhodnem, za plnú cenu mi kombinácia väčšieho BFBC2 a CODMW určite nestojí...
-
-
No to si počkáš, troufnu si říct.
-
-
i7-2600k, 8GB DDR3 1600, GTX 570. Vsechno celkem vyrazne pretaktovane, stejne neverim, ze to pujde na max. Jak uz to tu kdosi psal, bez SLI/crossfire to nebude ono. On ani ten Crysis z roku 2007 neni na tehle sestave uplne idealni:)
A pro zavistive blbecky, koupil jsem si to za svoje penize, ktere jsem si sam vydelal poctivou praci neb rodice uz me radu let nezivi... bohuzel:D -
-
Mám prakticky tutéž sestavu a crysis mi jel na max bez jediného problému. Když se povypínají nesmysly, člověk se o PC dobře stará a nemá člověk prostě smůlu na zmetek, musí s tímhle rozjet BF3 bez jediného problému.
-
-
Opet jak rikam, jsou plne detaily a plne detaily, je plynulost a plynulost. Staci se podivat na profesionalni testy grafik na zavedenych webech, kde urcite nemaji nevyladene sestavy a netestuji to amateri (az na vyjimky samozrejme) a hned vidite jaka grafika na co staci. Zajimave, ze mistnim pisalkum jde vsechno krasne ale grafy na zavedenych webech rikaji uplne neco jineho:) Ono v Crysis staci treba jen shaders srazit z maxima o stupinek nize a hned mam ze 40fps 80fps. Jenze to uz pak jaksi na max neni, ac to normalni clovek zrejme nepozna.
-
-
Jedna věc je mít high-end počítač, druhá je ho umět používat. Takže jestli ti tohle nepůjde v pohodě na plné detaily, problém bude mezi židlí a klávesnicí, jak se tak říká.
-
-
No vzhledem k tomu, ze hry hraju odjakziva a PC jsou moje obziva, troufam si trvrdit, ze vim jak to pouzivat:) Jsou plne a plne detaily. Nekteri lide jsou schopni tvrdit, ze maj neco na plne detaily a pak se ukaze, ze sice ano, ale v DX9:) To je pak uplne jina pohadka. A taky je plynulost a plynulost. Opet znam lidi, co jsou schopni tvrdit, ze je neco plynule pri 15 FPS:) Ja stravil vetsinu sveho gamesnickeho zivota u Q3A a pod 40fps pro me proste hra plynula neni. Obzvlast MP zalezitost. A snad mi tu nikdo nebude tvrdit, ze tohle pujde v 1920x1200 vsechno full s minimalne 4x AA na jedine GTX570. To by byla opravdu velka naivita... pokud tedy ma hra vypadat jak se slibuje.
-
-
Nejde o nějaké primitivní nastavování ve hře, jde o za.....hmm...zatěžování systému různými stupidními tweaky, starými ovladači, programy zbytečně náročnými na systémové prostředky a vůbec čistotu systému.
A ano, to tvrdit chci, pokud tedy nemáš nějaké hlemíždí paměti.
Na druhou stranu, vzhledem k těm nárokům ta hra nevypadá pro grafiky nějak zvlášť optimalizovaná, tak si budu muset počkat než to vyjde >.> -
-
Tak tohle snad ani nema cenu zminovat. Pochopitelne mluvim o vyladenem systemu bez zbytecneho balastu.
-
-
-
Na plne detaily??? bez SLI??? no neviem neviem :D
-
-
Bez Quad-Sli ani ránu.
-
-
JJ moja rec GTX 580 do quard SLI by mohlo byt fajn ale iba s 3 GB Ram na VGAcku :D
-
-
-
-