Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To zas bude decek co cely prazdniny stravej u kompu... smutny
  • Proč je v tom WOW logu značka X-Boxu?
  • Jenze dulezity je v tomto pripade vysledek...tuhle moznost meli i vsichni ostatni konkurenti. A kdyby u wowka slo jen o sikovne nacasovani a zbytek byl odpad, tak uz ta hra davno neexistuje...se staci podivat na ostatni MMO jak dopadly. V dnesni dobe neexistuje jediny objektivni duvod, krome neschopnosti vyvojaru, proc nemit s MMO uspech. Zatim kraluje zastarale wowko, takze jsem zvedavy jak doapdnou bioware se svymi SW...jen zacinam mit pomalu obavy.
  • Requiem1990
    To seš tak jednoduchej ?:D
    Je mi 21 a k alkoholu mám averzi.
  • Veškerá omezení zůstala stejná jako v původní trial verzi, tzn nedá se téměř vůbec komunikovat s okolím, používat trade, aukce atd. atd. Dosáhnout levelu 20 je otázka chvilky, za těch 14 dnů by nějaký wow pařan dosáhnul i 85. WoW nikdy nebude zdarma.
  • Uz Ultima Online mela libovolne nastavitelne listy na skilly...
  • tak kdyz ses malej fakan, tak ti logicky nenalejou, tak ani nemas na vyber :)
  • Fallon
    No, s tím úspechom by som to bral s rezervou. Keď si to totiž tak vezmeš tak tým hlavným dôvodom pre úspech WoW neboli ani tak jeho "prevratné princípy"(ktoré boli aj tak z väčšej časti vykradnuté z iných hier) ale to načasovanie jeho vydania. Blizzard skrátka vtedy šikovne vystihol moment kedy už bol internet dosť rozšírený nato aby mohli na hru nalákať dosť ľudí a zároveň dobu kedy v podstate nemali konkurenciu, keďže všetky vtedajšie "top" MMO boli zacielené na hardcore publikum.
    Žiaľ to samo osebe nie je nijako zásluhou hry alebo jej desingu ale marketingového oddelenia, teda ten úspech je dosť relatívny.

Možno by sa dalo tvrdiť ,že revolučnosť WoW spočívala práve v jeho jednoduchosti ale ani to nie tak úplne pravdou(presnejšie je to kravina). Pretože drvivá väčšina WoW predchodcov/konkurentov vznikalo v dobe kedy internet bol všetko len nie rozšírený a lacný. Bolo teda vcelku logické ,že ak vtedy chceli tieto ranné MMORPG uspieť museli sa zameriavať práve len tých HC hráčov ,ktorý ako jediný(snáď) boli ochotný si platiť internet spolu s mesačnými poplatkami. Ako toho využil WoW je už popísané vyššie.

Jo a ešte k tým "WoW zlepšovákom" za ktoré býva často(neprávom) ospevovaný. Napr. taká spodná lišta na sklliy bola už aj v skorších MMORPG len u WoWka sa nahromadilo toľko ľudí čo to vydreli po prvýkrát až z toho urobili akúsi WoW zvláštnosť. Pričom ani táto "zvláštnosť" nebola na začiatku veľmi dobre spravená. Pôvodne ste totiž mali len tú spodnú lištu s 12 políčkami a ďalej nič, to až hráči cez addony dodali do hry tie bočné lišty ako ich poznáme teraz. Blizz to už len nakopíroval a vhodil do hry. Podobne to bolo aj s takým Quest helperom, tiež pôvodne vymysleným a vytvoreným hráčmi...

Teda áno WoW dosiahol vskutku fenomenálneho úspechu ale to ako ho dosiahol už tak fenomenálnou vecou nie je.
  • Ale rozdíl mezi neoffikem a offikem je asi tak velkej jako mezi mezi mužem a ženou.
  • jej genialita je v tom ze na hranie zadara nepotrebujes ziaden crac ani CDkey.
  • Requiem1990
    Tak patřim do tý skupiny co nepaří WOW ani nepije alkohol :D
    Ale kdybych si měl vybrat mezi těma 2 tak radši budu pařit wow :D
  • jeeee tys mi ted vnukl napad projet vsechny Baldury a icewind dale... Diykyyyyyyy
  • a co nebejt alkoholicka troska co paří na automatech a nehrát WoW, taková kombinace by šla uskutečnit? Ja nerejpu, ja jen ze je víc alternativ :)
  • ved oni nech si robia co chcu. mne to je jedno. len mi proste vadi to chvalenie toho kroku jak kebyze je to nejake uzasne.

no to ti zavidim ze ti pride hodina denne pri MMO dost. ja som toho odohral dost a bud hram MMO s tym ze na serveri budem nieco znamenat, budem zapojeny do najvyssej politiky serveru atd, alebo to nebudem hrat. Ale samozrejme to je kadeho osobny pristup.

Ale myslis si ze taky hrac co hra stylom ze mu staci lvl cap na 20nu a bude si tu hru "uzivat" dlho si potom predplati hru, aby dal 30 dolarov na mesiac ak sa bude hrat 5 hodin? Podla mna urcite nie
  • Je tedy fajn, že jsi hrál alespoň to pravý hardcore RPG - Diablo 2 :-D Mám ho rád, ale přece jenom to s RPG typu Baldurs Gate či Fallout moc společnýho nemá. :)
  • prosímtě je to offtopic, ale mohl bys mi rict, jakej v tom Black Prophecy je svět? ted myslim proste jestli ej to velky, da se tam delat spoustu veci a jestli tam je dobry PvP a PvE system. Diky.
  • ja ani zadný rpg kromě chvilky nad diablem 2 nehral a nemrzí mě to jsou to hlouposti
  • nevim no.. casove neomezenej trial je sice peknej ale me vzdycky odradilo kupovani 4 krabic z toho tri uplne zbytecne.. jen protoze blizz rejzuje a rejzuje.. zas tak uzasna hra to neni.
  • kostejnesmrtelny
    Tak to už jsi velkej kluk *3*
  • Je to tak, že se tam snažej přilákat co nejvíc lidí i co nikdy ani MMO hrát nechtěli. Ti u toho nějaký ten měsíc vydrží. A pak boom a je to titan...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit