Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jsem hrál před tím WOT, ten přechod k WT je těžký a parádní zároveň. Tady tank je tank. Těžký neohrabaný monstrum. Tady cítíte tu ohromnou váhu. Je to parádní.
    • No aby si to pak děcka nevybrečela..
  • na to že je zadarmo je ta hra neskutečnej nářez *4*
  • Další důkaz že i přes některé stálé přetrvávající problémy Warthunder vyřazuje WOT z boje protože je v každém aspektu lepší vypracovanější a lépe optimalizováný. Zahrajte si a přesvěčte se sami!
    • Kein
      Asi tě zklamu, ale ač je War Thunder kvalitní hra, tak mě i přes všechny jeho kvality baví WOT více. Hrál jsem closed betu a teď i open betu. Asi jsem spíše arkádovější typ hráče, co se týče tanků, což je zvláštní, protože jinak mám realismus ve hrách velmi rád. Ve WT mě, ale někdy, strašně otravuje.
      • Veskoslav
        No protože ve WoT se ti nestane, že při nárazu do stromu odrovnáš částečně tank, kopec či voda, sviští to skoro furt stejně, smyk jsem ve WoT nikdy nedostal a o střelbě ani nemluvím. Jako jo arkáda je WoT dobrá a na slabší pc asi ideál, ale nemyslím si, že by se jim teď hrnuli noví hráči. Obzvlášť když ani téměř po 5 letech nejsou schopni hru vydat.
        • Kein
          Polemiku o "příhrnech" nových hráčů" bych zde opravdu nerozebíral. Za prvé nemáme dostatek informací a za druhé to vždy skončí u " já si myslím". Navíc mě to je opravdu úplně jedno, pokud nemusím čekat na bitvu 10 minut.

Spíše mi jde o to, že nepotřebuji reálné proporce u hry tohoto typu, když se v reálu stejně takto v tancích nebojovalo a někdy mě dost otráví, když se nemůžu otočit na místě, kvůli špatně zařazenému kvaltu či nemožnosti otočit věž na projíždějícího enemáka ve T-50. Nicméně mluvím za sebe, jsem si jist, že obě hry budou mít svoje hráče. Mě osobně vyhovuje plynulejší tempo WoTka.
          • Dlouho jsem teda WoTko nehrál, ale přijde mi tempo lepší ve WT, protože tam všichni nekempí a dost se to tam pohybuje.
            Ale je možné, že ten kempící přístup se ve WoTku změnil
  • Co dodat u WOT nahrano pres 100 000 H a War Thunder 10 000 a tanky +- 300 H beta open
    WOT Plus
    :CW :Historicke boje :komunita gilda klan
    minus
    :Semafor lagi :stereotyp map a to jich je 40 :patch 9.0 omalovanky :stale co patch horsi kvalita :kazdym patchem vetsi nesmyslne naroky na PC :Drahe premium tanky coz by nevadilo pokud by zustaly statove tak jak si je poridim !!!! :nerfovani tanku kazdy patch as na uroven co tank to stejny skoro parametr skoro zadny rozdil : mam pokracovat???
    War Thunder
    minus
    :zatim malo map :kapove zony u tanku bych rekl nesmysl ..... : dost bugu jeste ale je to cerstva open beta :zatim nevim dal ...
    Plus
    :poskozovaci lamavy model bozi :grafika uzas :engine vs WOT 100% optimalizovan :realne valecne stroje :palba zvuky pastva pro usi :kazdy tank jiny pozitek z jizdy :letadla a tanky dohromady krasny moc moc :kreativita map nadhera jsem zvedavej na mesta jak se stim poperou.... :dalsi srovnani neni potreba ...... : myslim ze jasna paka ne letadla uz davno vyhrala a tanky vypada ze asi jasna paka as zprovozni world war neboli budouci CW .....
    • At pocitam jak pocitam "War thundere" wot si hral 11 a 1/2 roku cistyho casu. Si fakt cool mazak.
      • To byl odhad WOT hraju od bety snad uz 4 roky ??? mam 40 tanku v garazi 10 desitek a vsechny tanky mam i s doplnkama vybaveny takze pocitam nakejch 100 mega tam mam?
        asi 10 premiaku 2x 8 tier lowe T34...

Bavi me ted uz rok vic War Thunder jenom me schazi komunita a klan....
    • Mě zrovna u toho, že jsou letadla a tanky v jednom vadí i společná garáž... mám jeden tank (zatím zálohu) a už nemám místo
      • Veskoslav
        Základní tři sloty jsou málo, ale další dva Tě vyjdou na 60 000 a 6. Tě vyjde na myslím 200 zlatých, což se dá získat herně během eventů, takže budeš mít 3+3.
      • vadit Ti to nemusí, protože jak jednou nějaký stroj koupíš, tak ho vlastníš. Garáž slouží jen pro to, které stroje nasadíš do následující bitvy. Jednoduše řečeno o stroj nepříjdeš, když ho v garáži nahradíš za jiný.
        • Spis jde o to, ze je to vopruz, protoze musis neustale prehazovat techniku podle toho, co chces zrovna hrat. Navic pokud mas posadky se specializacema, tak abys jeste zkoumal, ktera ma co, abys ty stroje pridelil spravne ...
    • Dokud tohle WOT nevezme v potas z5 ani nahodou!!!

http://www.petice24.com/chci_zpt_hratelne_wot
  • No nevím, mně teda Ground Forces docela zklamalo. Všichni uchcávaj nadšením z toho, že to vypadá líp než WoT a že se i lépe chovají vozidla, ovšem gameplay jako takový podle mě dost selhává. Vyzkoušel jsem všechny tři herní módy dost důkladně už během uzavřené bety a...

Arkáda je imho příšerná (narozdíl od letadel). Opravdu nechápu, koho může bavit střílet na sebe přes stromy a trávu jak ocas, mít tučně vyznačené všechny nepřátele a ještě i zóny pro kritické zásahy. Hrát arkádu je zhruba stejná zábava jako hrát Counter-Strike, kde mají všichni wallhack. Naprosto žádná výzva, spíš naprosto zmatený fraghunt.

Realistické bitvy jsou lepší v tom, že vám nepřátelé nesvítí jako vánoční stromeček, ale pořád jsou tam mapy (hlavně Jungle), kde se prostě někdo zakempí za šutrem a všechny ostřeluje skr stromy, protože týpek si nejspíš úplně vypnul veškerou vegetaci *7*

Simulace je podle mě jediný režim, u kterého se dá celkem taktizovat, nepřátelé už nejsou označeni a určitě je tento mod největší výzva, přitom není vůbec nějak těžký. Ovšem stejně jako u letadel trpí delší čekací lhůtou před připojením, všichni totiž hrají arkádu...

Co se ostatních věcí týče, nelíbí se mi dělostřelectvo, které působí spíš jako cheat, u kterého se můžete hezky rozhlížet po bojišti. Tato věc tam podle mě nemá co dělat, gameplay to nezlepšuje, spíš naopak... Celkově jsem zvědav, jak se WT bude dál vyvíjet, ale i přestože jsem velký fanda tanků, tak letadla mi momentálně příjdou mnohem zábavnější. Tanky jsou zatím strašně nedopečené a předpokládám, že se ještě budou dost měnit.
    • Musim s tebou celkem souhlasit. Arkada u letadel me bavi hodne, u tanku opravdu zmatene strileni prez stromy a kere, lidi jen rushujou.

Me bavi nejvice simulatorova bitva, cekacky jsem mel zatim snesitelne, ALE ten matchmaking.
      Proc proboha neustale narazim na T-34 se svym tier 1 nemeckym tankem? To se ze zapasu stava peklo na zemi. Na 1 T-34 jsme museli byt prakticky 2-3 nemci,abychom ho zdolali. Premiovy T-34 prototyp je taky tier 2 tank zakoupitelny pro tier 1, wtf?

Co jsem cetl, tak za nemce si to clovek asi musi pretrpet do pozdniho tieru 2,aby to bylo lepsi.
      Tier 3 mi zase za rusy prave v T-34 prisel celkem spatny, ze me to nutilo pouzivat tezke tanky.
      • Rusové jsou stejně jako u letadel na začátku velmi "overpowered". Zatímco Němci disponují jen zoufalým PzII, který je dobrý tak maximálně na poškrábání laku, tak Rusáci už můžou mít houfnici a tančík, která zničí cokoliv na jednu ránu. Sice mají asi pomalejší věž, ale to při správném zacházení nehraje roli. O tancích na tier2 ani nemluvě - T-34 je prostě hrozná mrcha, to sice byla i v reálu, ale tady máme hru, která by měla být nějakým způsobem vyvážená aspoň v té arkádě.

Co se weak spotů týče, ty se mi moc nelíbí, protože když hráč nestřílí přímo do nich, tak může do tanku vysolit klidně 50 ran a nic se nestane, což je prostě blbost. Tank je velká věc plná pohyblivých součástek a v reálu má mnohem víc weak spotů než 3 místa. Pokud se hráč v arkádě nenašprtá, kde má každý tank svá slabá místa, tak pak nemá v "simulaci" šanci uspět... Je možné, že to Galijin ještě časem předělá, ale moc bych tomu nevěřil. Těžko budou měnit základní herní mechaniky, spíš budou vylaďovat bugy (kterých je požehnaně) a přidávat nový obsah.
        • Kez by opravili match making a celkove to vyladili. Myslim,ze potencial to ma a z meho pohledu je to nejlepsi tankova hra poslednich let (ultra simulatory nehraju). Jak jsi psal, chtelo by to vice map podle reality. Dobre, ze jsi zminil Armu, treba mapa Chernarus je tak krasna, protoze je delana podle reality (at zije Ustecky kraj!). Zkratka hrac pozna, ze mapa dava smysl a neni to jen par stromu a keru nahazenych do nejakych koridoru/kanonu. Potom je to teprve to prave orechove.
          Jinak hry z vychodu mozna maji vice bugu, ale i tak to podle me stoji za to. V posledni dobe Ceske (Arma,Space engineers), Polske (Dead Island, Witcher) a rusko/ukrajinske hry (Stalker, Metro, WT,WoT) jsou hodne kvalitni kousky, podle kterych by se zatuchly zapad se svymi neustale stejnymi CODy a Battlefieldy mel inspirovat.
        • wenceslaus
          Může vydržet 50 ran... pokud má 100mm plát a střílíš do něj 76mm dělem na 1km. Ale taky mi přijde, že těch weak spotů je tam trochu málo... nebojsou málo "weak". Pásy v arkádě vydží od menších ráží hrozvivě moc.
          Na druhou stranu, damage modely se docela mění... někdy i razantněji. Rozhodně bych to nezatracoval.
          • Jasně, ale souboje v arkádě ve WT obvykle probíhají do 400m a než jsem přišel na to, jak je označený ten weak spot, tak se mi několikrát stalo, že jsem do soupeře vytřískal 10 ran do věžě a motorového bloku a vždycky to hodilo hlášku "target undamaged" :-) Prostě jak to hráč nedá přímo do weak spotu, tak má smůlu. Jinak zezačátku mně přišly Ground Forces fakt příšerné, ale po pár hodinách už jsem tomu docela přišel na chuť, uvidím, co vše se ještě zlepší.
            Letadla mě ale pořád baví mnohem víc, hlavně tam mám pocit, že to vše správně funguje a skvěle vypadá (což se zatím o GF říct nedá)
            • wenceslaus
              Souhlas a souhlas (s tou grafikou GF výše).
    • wenceslaus
      Pokud vím, tak od prvních fází CBT už zony kritických zásahů zvýrazněný nejsou. Ovšem souhlasím, že ty červený světýlůka jsou trochu otrava... wallhack to ale zas není. Nejčastěji kill dostanu právě kdžy někoho překvapím. Fraghunt? Na stejné úrovní jak letadla - prostě arkáda.
      Zkoušel jsem vypnout vegetaci, ale úplně všechno mi to nevyplo (jinak hraju ji mám na max). Nemyslím, že to je zas taková výhoda není.

Simulace mě fat baví, ale těch lidí je málo :-( Snad až lidi budou mít výšší tier (v CBT byla docela oblíbená)

Dělestřelectvo je jedna z věcí, co mě tam štve - a nejen kvůli tomu rozhlížení. Hlášení souřadnic pomocí mapy (al Vietcong) by bylo lepší... ale asi zas moc přesné (a rozptylem se to řešit nedá).
      Tak je to beta - snad se ještě zmnění. Ta hra má fakt velkej potenciál - snad ho využije.
      • Jestli jsem to dobře pochopil, tak označení kritických zón tam pořád je (v arkáda) - křížek v zaměřovači totiž na určitém místě zezelená. Ze srandy jsem si vypnul trávu a dal vykreslování stromů na minimum a najednou jsem si připadal jako king. Stačilo si na spawnu stoupnout na vyvýšené místo a všechny jsem kropil skrz stromy přes celou mapu. Vůbec jsem neviděl, po kom střílím, ale stačilo, abych zamířil tak, aby byl křížek zelený. Nic horšího jsem asi nikdy po multiplayeru nehrál.

Simulace je jiné kafe,ale nebaví mě hrát Kursk pořád dokola, ta mapa se mi vzhledově nelíbí, nemá hlavu ani patu, jsou to jen náhodně rozházené stromy a křáče - Galijin by potřeboval lepší map designéry.
        • wenceslaus
          Jo tohle... není to zas tak směrodatný. Dřív se zasvítila zasažená kritická zona přímo na tanku :-) Mě to všechnu vegetaci vyplo jen v prvních verzích. Později mi to vždy něco nechalo - ale dlouho jsem to už nezkusil, pravda.

Ten křížek hardcore hráče nenadchne, jasný... ale pro lidi, co nejsou zvyklý je to jedinná šance si občas zahrát. Proto je tu víc modů.

S tím posledním souhlasím. A bohužel asi ani WT nikdy nebude zaměřenej na simulaci jako na primární mod... Kdyby bylo víc takových her, věřím, že by se mapdesign i herni mechanismy dostali na vyšší úroveň. Snad se do toho pustí i někdo ze západu.
          • Přijde mi, že spíš z východu poslední dobou chodí lepší (zajímavější) kousky. Sice většinou trpí bugy a horším ovládáním/přehledností, ale až do nich člověk pronikne, tak je to paráda.
            Západ se naučil dělat líbivě zjednodušené kousky, aby to pěkne vypadalo, pohodlně se hrálo a zvládl to i šimpanz po lobotomii (kupovaly masy), takže herní mechaniky jdou do ******.
            • WT vypadá skvěle ze vzduchu, občas až fotorealisticky, hlavně v těch mapách podle reálu. Jakmile se hraje ně najkém tom sci-fi ostrůvku plném obřích jeskyň, tak už to celkově grafiku shazuje. V Ground Forces se mi grafika už zdaleka tolik nelíbí - mají sice skvěle vymodelované tanky, ale krajina strašně zaostává. Jednotlivé stromy, keříky a tráva sice vypadají samy o sobě dobře, ale jsou strašně nepřirozeně rozestavěny.
              Skutečná příroda má totiž nějaký smysl a není jen tak vygenerovaná, ve WT se ti na jednom 3m2 placu opakuje 5 druhů rostlin a jde to pořád dokola - jedna žlutá, druhá růžová, třetí zelená atd. Stromy jsou ledabyle rozházeny po mapě a tím pádem působí celý layout strašně nepřirozeně. Korunu tomu nasazují fušersky vymodelované kopce v pozadí, které rovněž vypadají jak z nějakého generátoru.

Jsem zvědavý, jestli časem budou i nějaké mapy podle reálu, kde třeba bude i nějaká vesnička nebo tak něco, rád bych viděl detaily jako šotolinovou cestu, podél které vede příkop s potůčkem, vedle něj jsou křáče a podél cesty je elektrické vedení, které vede z jedné vesnice do druhé atd. Prostě rád bych viděl map design, který má hlavu a patu a ne jen nějaké anonymní kamenolomy, ve kterých jsou náhodně rozházené stromy. Tohle podle mě nejvíc degraduje vizuál v Ground Forces.

Proto i ta Arma vypadá líp, protože tam jsou (hlavně ve trojce) krásně promyšlené a udělané mapy.
            • wenceslaus
              Souhlasím, ale šlo mi jen o vyváženost - Rusové vycházejí z jejich záznamů a já bych chtěl vidět historickou hru i na základě Britských a Amerických.

Pořád doufám, že úspěch těhle studií z východu by mohl časem nastartovat takový trend i na západě.

Navíc i když je ve WT tancích grafika fakt pěkná, u ARMA mi přijde přirozenější. WT mi přijde malinko přibarvený a přepálený.
            • Rusové sice mají výborný cit pro grafiku, větší realismus (než je standardem) a historickou přesnost, ale prakticky vždycky jsou jejich hry prolezlé bugama skrz naskrz. Fakt si nevybavuju jedinou hru z východu, která by šlapala bez problémů a to jsem jich hrál celkem dost. "Západ" možná produkuje zjednodušené a líbivé kousky, ale zase dobře fungující... A pak si člověk musí vybrat mezi skvěle fungující "hrou pro šimpanzy" nebo nefunkčním "polosimulátorem", u kterého se akorát navzteká.
            • Walldstein
              K tomu šimpanzovi se docela hodí hláška z nejmenovaného seriálu: " ... jsem sám ve vesmíru s chlapem, který má mozek jako vycpaný leguán." odpověď: "Co je to leguán?"
    • Co se týče dělostřelectva: Ber to jako spůsob, jak vyhnat toho kempera za šutrem *3*
      • Od toho je tam kua letectvo ne? Maximalne bys mel pto letectvo oznacit cil, kde se ti v letadle nejak zvyrazni zona, kam mas zautocit ...

Ovsem to by nekdo v gajinu musel aspon trochu premejslet ... chjo ... nadto kdyz sem hral cbt za letadlo, tak sem schdil pumy ... a nez sem doletel na letiste dozbrojit, bylo po bitce ... chmm tohle proste nemaj domysleny.
      • wenceslaus
        I tak ho nemám rád. Ale dá se to přejít.
  • konečne to skusim *14*
  • Grafika, detaily tanků, ozvučení, realismus ve všem je WT o celou generaci napřed ale popravdě po krátkém testování ( po delší době možná změním názor) mě ale stejně asi baví víc WOT protože na ten hodně realistický styl WT si nemůžu moc zvyknout fakt se mi to blbě řídí natož ještě bojovat *1* ale uvidím jak se to vyvine *4*
    • Veskoslav
      Já dneska utopil minimálně 3 tanky, takže asi tak:)
  • Gaijin by mohl trochu poresit taky nastaveni grafiky. Snazil jsem se hrat se vsim skoro na max, ale jakmile jsem zacal dostavat zasahy z mist, ktere jsem prez travu nevidel a nepritel ocividne ten problem nemel, tak me to trochu zamrzelo. Trava se da totalne vypnout, jde myslim i omezit vykreslovani stromu a to hodne ovlivnuje hrani,coz je velka skoda. Kez by Gaijin misto vypinani, umoznil spise jen snizovani detailu. S tou travou hra vypada svinsky lepe, ale bez travy se zase casto lepe miri a muzete se vsadit, ze kvantum lidi si vypne co se da, aby vice videli (vzpominam na Counter Strike 1.6 kde to "profici" hrali s vyplyma texturama postav). Taky artilerie by nemela umoznovat "UAV" vyhled za kopce. War Thunder se mi porad libi, chce to jen svinsky vychytat..
    • Pust si demo projizdku ... tomu kur... rikam teren pro tankovou bitku. A ne ty srackoidni mapy ktery tocej. Kdybych velel armade, zastrelil bych osobne kohokoli, kdo by poslal do neceho takovyho tanky ...

A presne stim souvisi i problem kerej zminujes - neda se to hrat, protoze na tebe litaj strely, a ty nevis odkud a i kdyz vidis napis, nevis kam mirit, protoze pres vsechno to krovi nic nevidis ... coz musel navrhnout totalni trotl ... v tomhle ohledu wot vs wt 100:0.
      • Nehraj arkádu a nebudú na teba strielať z opačného konca mapy
        • Arkady nehraju a stejne vidim lautr howno ... cim to asi bude chmm ... ale jo, tanky bezne bojujou v lese ... mezi hroamdama sutru a skal ... to je takovej beznej tankovej teren ..
  • tak sem to zkusil tank vypada jak tank do detailu zpracovane kam se hrabe wot i kdyz je ten ted vymakany co se tyce hratelnosti. wot sem zacal hrat abych zkratil cas na cekani thunderu letadla uz tam mam a pres milion na ucte
    • Walldstein
      Eh? Pardon, ale mě se bez čárek ve větách fakt blbě čte. Co tím chtěl básník říct?
  • No hlavně ať tam nedávají GOLD ammo, jako u jedné nejmenovaný hry pro děti, kde zlatý náboje degradují všechny armory a stala se z toho bezduchá střílečka *3* Tohle se hraje moc dobře.
    • Gambit92
      Gold neboli APCR nebo HEAT střely tam samozřejmě jsou... mají ale vlastnosti skutečných střel a ne jenom zvýšenou penetraci
      • a platíš za ně stříbrňákama a ne goldama
    • místo gold ammo je tam prémiový Sherman ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit