Přejít na výpis diskuzí
TES V: Skyrim bude měnit obtížnost dynamicky a komplikovaně
16.6.2011 | Petr Poláček
62 příspěvků
-
Neměl podobný systém Two Worlds? Aspoň jednička.
-
No at to bude jekove to bude, urcite to bude dobra hra a uz se tesim jak malej Jarda a dekuji studiu ,ze neudelali z TES serie dalsi promarnene MMO
-
pokud vim, tak Todd Howard, někde řekl, že to má blíže k Falloutu, takže bych v tom neviděl zase nějáký problém, snad nejsou tak mimo aby dělali takové chyby znovu po takových zkušenostech, obzvlast, když mají větší možnosti ve všech směrech jak tu hru vyšperkovat do detailu..
-
uplne staticke nastaveni taky nema moc logiku ... ono postava kterou potkas na zacatku hry je easy ale pokud ji potkas ke konci tak stejne jako ty, mela tech x dni/mesicu/let na levelovani a tudiz by mela byt logicky zdatnejsi .. tj. teoreticky, pokud by hrac nejakou dobu jen sedel a neleveloval tak postava kterou na zacatku sunda jednou ranou ho pekne vylevelovana musi zmasakrovat ... nelevelovat v zavislosti na levelovani hrace ale v zavislosti na uplynute dobe s nejakym variabilnim prvkem .. samozrejme takovy medved (a jine bestie) moc neleveluje tj ten je staticky a hrac ho na zacatku proste neda, pak ho da s potizema a pozdeji lehce ... bude to vic HC ale uveritelne ..
-
On tím spíš myslel že tam stáli dva LIDÉ, tedy ne uplně blbé potvory...jednoho střelil a ten druhý tam stál jako by se nic nestalo. Nulová reakce že vedle něj parťák umřel.
Jinak draci si sedají na zem občas, většinou ale lítají a přistanou či se zřítí až sou dostatečně zranění. -
draka musíš dostat na zem speciálním kouzlem, ale to bys musel koukat, číst a poslouchat skutečně pořádně *3*
-
V tomhle s tebou musím souhlasit. Ta AI vypadala dost strašně. Uklidňuje mě pouze fakt, že do vydání ještě zbývá nějaký ten čas, takže to snad vyladí.
-
AI potvor bylo několikrát zmíněno, že bude různorodá myšleno tak, že některé na tebe vůbec nezaútočí. Což bylo dost jasně v prezentaci vidět např. u mamutů a toho obra, kteří ti dali pokoj, dokud si hráč nezačal dovolovat. Mám dokonce pocit, že v prezentaci jednou proběhl i vlk, který na hráče nezaútočil. Že na tebe ale spousta potvor automaticky ve světě útočí není přece problém, naopak to dává smysl, jsou to přece potvory *3*
Co se draků týče, tak bylo opět již několikrát zmíněno, že je nejdříve budeš muset na zem dostat ať už střelbou z luku či pomocí kouzel, opět to bylo ve videu dost vidět. Že občas při útoku dosednou na zem sami od sebe, i pokud nejsou ještě zraněni a neschopni letu, bych taky neviděl jako nějakou nelogičnost. Přece nebudou stále útočit jen "range attacky", všichni víme z přírodopisu, že tak se draci nechovají *3*
Zbývá nám jen ta stealth střelba z luku a tu ti nechám *5* I když si ji teď z prezentace zrovna nevybavuju, dával jsem pozor spíš u toho ostatního. -
Bylo to dost strašný. Od poloviny F3 mě už nic nenutilo hrát dál a od poloviny F:NV jsem hrál jen kvůli zajímavému příběhu a questům, nebýt těch, zabalil bych to stejně jako u F3
-
Obavam sa, ze tento novy a komplexny system skalovania bude v konecnom dosledku fungovat uplne rovnako ako v Oblivione.
Dufam, ze sa strasne mylim :-) -
Skyrim zatím vypadá dobře. Ovšem jak tak postupně čtu tyhle novinky, začínají u mne pochyby. Upřímně jsem zastáncem klasických statických nastavení NPC. O tom snad to hraní je, hrát tak abych si průběh hrou co nejvíce ulehčil - čili co nejvíce levelovat abych mohl killovat potvory. Proč složitě vymýšlet něco takového? Aby to pak nedopadlo zase tak, že banditi budou při vyšším levelu postavy lítat ve skelěných či elfích armorech a mít ebonitové meče, jak tomu bylo v Oblivionu. Doufám, že aspoň vlastnosti nějakých rare předmětů budou statické. Není nic hloupějšího než meč, který získaný na 1lvl má naprosto jiné statistiky jako ten samý meč získaný na 20 levelu...opravdu nevím kde ty hry chtějí tímto směřovat...
-
To já doufám, že to bude vyřešeno lépe než v F:NV. Mám tu hru rád, ale za herní mechanismy bych autory nakopal. Jakmile se postava přehoupne přes 20 level, může se při bojích vesele šťourat v nose, protože souboje se stávají směšnými. To, že je pak člověk v polovině hry na maximálním levelu a má nejlepší vybavení nebo má v první třetině hry tolik peněz, že vůbec nemusí řešit radiaci či nedostatky zásob, je už jen "třešničkou na dortu".
Mně se třeba líbí, jak je to vyřešeno v Mass Effectu. Tam i když je postava na maximálním levelu a má nejlepší vybavení, bez taktizování si prostě neškrtne. Chápu, že asi není úplně na místě srovnávat kordidor a openworld, ale říkám to proto, že teď nedávno jsem si ME zopakoval a úplně mě to praštilo do očí. -
To spis smerovat na vyvojare, ze si vymysleli system, co se snazi pokryt vsechno. Jinak, aby to bylo zajimavejsi, tak si priste z toho popisu celeho systemu muzu vybrat jednu vec a zbytek zamlcet, to by bylo fajn, nebo ne? :)
-
No uvidíme. Zmršenej level scalling je achillovou patou Oblivionu, ale ve Falloutech už to nebylo tak hrozný.
-
No vyzivnost teto zpravy mi prijde velmi podobna predpovedi pocasi , kdy se dozvim ze zitra bude oblacno, misty polojasno az jasno s teplotami 12 - 19 stupnu a na vetsine uzemi muzeme ocekavat srazky.
-
zostrelenie lukom typkov pri skrytom pohybe, 2hy tam len tak stal, nebezal sa skryt, potom vseobecne AI potvor je robena stylom, vidim postavu, rozbehnem sa k nej, dalej kazdy drak si sadne na zem aby sa nechal zabit, (to len co si pamatam, nepozeral som teraz to video)
-
Příklad některého z těch "dost lapsů"? Jsem zvědav, sám sem si ničeho nevšiml a upřímně je podle mě docela nemožné poznat problémy např. s obtížností během 15min prezentace.
-
Doufam, ze se z oblivionu poucili, ikdyz prilety draku mi prijdou jako objevovani bran v oblivionu. Snad aspon ten lvlscaling nezlami.
-
"Nicméně, během prezentace hry na E3 jsme svědky žádného lapsu nebyli"
ja som tam lapsusov videl dost :)
Tiscali, fanusikov je tu dost, budte aspon vy trosku objektivni -
Nemyslim si ,ze by to totalne zvorali a pokud preci jen ,tak drive ci pozdeji nejakovej fanpatch to jiste upravi, tak jakko v Oblivionu :)