Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě osobně jako velice málo lidí nebojte vím o tom Skyrim moc nechytnul pro dlouhé hodiny hraní myslím že mám odehráno deset hodin a nemám větší potřebu dohrát a myslím si že ani tyhle přídavky mě nepřesvědčí jak se psalo ve verdiktu pro fanoušky super ale pro ty ostatní nepřesvědčiví ted sem si třeba myslel že to nový rozšíření dragonborn by mě zase mohlo přitáhnout ale potom co sem si přečetl o tom tak zvaným llítání na drakovi který nemůžete řídit ovládat ani zadávat směr sem zase rychle vychladl. No a o tom rozšíření kde si stavíte vlastní dům a který by se v poho mohlo jmenovat TES: Skyrim- The Sims se ani nezminuju.
    • 10 hod? Tak to je lepšie ako kampaň v COD, buď rád, že TES existuje!
      *3*
      • no možná je to delší než kampan v COD ale pro mě osobně ted arozhodně ne lepší to už sem si tu stupidní koridorovku užíval víc než Skyrim a nemyslete si že sem nějakej hráč co miluje jen akční střílečky co zaberou pět hodin hraní mám rád RPG i poměrně dluhý první díl zaklínače sem dohrál tak abych měl vše splněný za nějakejch 70hodin ale prostě skyrim mi nesedl autoři se moc zaměřili na megalomanskej svět a potom už se věci jako třeba pohyby postav který byly hrozný to musíte uznat nebo celková grafika jdou stranou viděli ste např. ty nový modifikace textur díky nim vypadá skyrim vo 1000% líp a udělali to fanoušci bez nějakejch profi programů.
  • 0:13
    Dobre, že ste spomenuli, jal som sa updatovať, že koľko hod mám vlastne nahraté ...
    Že konverze existujúceho obsahu ... vraj pár minút ...
    230 hod
    čiže 32e : 230 = 0,13 centa, takže SKYRIM sa naozaj oplatí!
    *1*
    • Kein
      Jo, jenže jaké hodiny a jaká zábava to je? U Skyrimu prosedím týden, protože prolézám dungeony v naději, že v nich bude něco zajímavého. Po týdnu této "zábavy" zjišťuju, že to zábava není, ale jen planá naděje, která pramení z toho neskutečného množství neprozkoumaných dungeonů co tam jsou. A když ani v té třicáté kobce nic není, přichází střízlivost.

K tomu si připočti questové linie, které jsou tak stupidní a neustále se opakující a krátké (no dobrá, že jsou krátké, je možná v jejich případě +), že to člověka znechutí ještě víc (můj případ). Náhodně generované questy? Co to je za nápady? Nikdy to nefungovalo, a nefunguje to ani ve Skyrimu. Nevěřím totiž, že někoho může bavit jít Xkrát během 30 min do toho samého baráku/jeskyně/whatever, pro tu samou věc, která je na stejném místě.

V době kdy vyšel Oblivion, jsem si ani nepomyslel, že někdy řeknu slovní spojení "Zlatý Oblivion." Jo, herní mechanika byla extrémně špatná, a herní svět extrémně nudný, ale to hlavní, questy, tam byly o tři úrovně jinde.

O Morrowindu se nezmiňuji záměrně, to už je moc velká minulost. Skyrim u mě snadno propadá i v porovnání s Oblivionem.
      • questy v oblivionu? No, já si to teď znova zahrál a dost bída. Questy za Fighter Guild - nudná protahovaná snůška jdi-zabij questů + asi tak tři questy řídkýho příběhu, že je třeba zmasit konkurenční cech, protože fetujou a zabili velmystryni syna-
        Questy za Mages Guild - poměrně krátký, třetina questy jdi-přines aka doporučení na univerzitu, pak pár questů na záískání magickýho klacku a jdi-dones/zabij na postup v cechu a nakonec poměrně krátký příbeh o mannimarcovi.
        Thieves guild - to už bylo lepší, ale krátký, natahovaný akorát nutností nakrást nějaký prachy pro postup. jinak všechny questy jdi-šlohni. vcelku nudný, akorát poslední quest ušel, neb byl dlouhej.
        Dark Brotherhood - první questy pro Cheydinhall Sanctuary skvělý díky těm podmínkám na získání bonusů, jinak nudná vyvražďovačka. Po vyhubení Dark Brotherhood v Cheydinhallu nudná vyvražďovačka po celym Cyrodiilu zpestřená závěrečným dějovýn zvratem.
        Upřímně, suma sumárum, questy v Oblu stály celkem za prd, finální odměna minimální. Většina questů byla na úrovni radiant questů ze Skyrimu a příběhová část jednotlivých linií byla chabá až velmi chabá. Skyrim má ty questový linie mnohem zajímavější a líp oprommyšlený, jediný problému je v tom, že všechny ty questy jdi-zabij/šlohni/dones, který tak natahovaly Oblivion jsou nepovinný, takže se ta linie zdá krátká. Pokud ale budeš chtít třeba kompeltně restaurovat Thieves guild, tak se sakra proběhneš.
        • Kein
          Jestli se ti questové linie v Oblivionu zdají krátké, tak jak bys popsal questové linie ve Skyrimu? *1* Ale obhajovat Oblivion zde nebudu, pokud se ti zdají příběhové linie lepší ve Skyrimu, ok, je to názor...nad kterým se jen nevěřícně zašklebím, ale brát ti to vážně nebudu. *3*
          • Ja ti dam ze neco vytesnuju:)
            guildu zlodeju jsem hral na jeden zatah , to ze jsem predtim ve meste udelal nekolik ukolu mi prijde normalni..ale ROZHODNE se mi nestalo aby me v guilde posilaly 10 x vykrast jeden a ten samy barak abych postoupil dal , jak pises vyse...se mi zda ze ty si to vytesnujes jak se ti hodi:)
            A svata pravda je jak rekl Grygar v recenzi..jaky si to udelas takovy to tam mas..to znamena kdyz je nekdo nespokojenej rapl..tak ta hra podle toho taky vypada:)
      • Nemas stary ovladace grafiky ? Ze v tech dungeonech nic nemas? Ze by se ti to nejak blbe vykreslovalo , pac ja jsem tam toho videl zajimaveho vzdy dost:)
        Nahodne generovanych ukoly jsou tam desitky , ne jen jeden ktery jsi delal porad dokola , to je jiste nuda:)

No vidis , az vyjde TES 6 tak reknes ,,zlaty Skyrim,,...ono si to casem sedne neboj:)
        • Kein
          Máš pravdu, bude to asi grafikou, o té totiž celou dobu mluvím. :-)

Ano, (de)generovaných úkolů jsou tam desítky - desítky špatných nezajímavých úkolů, které nesjou navíc ani jinak prezentovány. Pořád ty samé věty, pořád ty samé předměty. Úplně nejvíc jsem se bavil v guildě zlodějů, kdy jsem musel nakrást určitý počet předmětů abych mohl postoupit v linii dál (což znamenalo - jdi tam a přines to x10, šel jsem několikrát po sobě do stejného baráku, vždy pro nějakou věc, týpek co tam bydlel mě začal i zdravit, asi si myslel, že tam bydlím s ním.). Jo to byla zábava, to jsem se bavil. Stejně tak nošení knih, úplně to samé, akorát chodíš do jeskyň, to byla zábava, to jsem se pobavil.
          • v Oblivionu? to pak jo. radiant questy pro Skyrimskou guildu zlodějů jednak dělat nemusíš a budeš postupovat stejně a druhak zas tak fádní nejsou. je jich celkem dost a pokaždý tě pošlou někam jinam, Ale jo, náplň je v zásadě stejná, prostě něco někde někomu šlohnout. ale to se u cechu zlodějů dá čekat. Kdyby po mě chtěli postavit most, nebo donést deset tisíc krysích ocasů, divil bych se víc.
          • Hmm..tohle jsem urcite v dejove linii zlodeju nedelal a presto jsem ji dohral , zajimave ze , ze bych to hral jinak nez ty? Z toho co pises mi prijde ze jsi takovy smolar a vymetl jsi vsechny nezajimave kouty Skyrimu a ty fajn ti unikly:)
            • Kein
              Chlapci...Catie a Mrkev, zahrajte si Skyrim znova, jelikož z něj vytěsňujete určité části a to vám zastírá úsudek.

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Thieves_Guild_(Skyrim)

Pokud neudělátě pět RQ v každém městě tak se GM nestanete.
        • Desítky náhodných questů, který jsou všecky víceméně stejný. Dungeony jsou všecky podobný kobky.

Ano, zlatej Skyrim, je to hotovej oceán herního obsahu. Oceán hloubky kaluže. Aspoň se neplavci jako ty neutopí.
          • Viktor_H
            Je fér říct, že krajina je navržena opravdu dobře a hráč má radost z objevování, stále funguje to TESovské domýšlení si příběhů různých míst, které hráč navštívil atd. "Hloubka" hry je imho v obrovském množství přístupů k ní. Hráč tam opravdu může dělat kde co, boje lze pojímat velmi různorodě (včetně možnosti se jim téměř vyhnout) apod. Ale prostě to mohlo být po stránce "scénáře" lepší, resp. promyšlenější + spousta aspektů z hlediska designu je těžce nedotažených. I tak jde ale o krále, protože tu prostě podobných her moc není.
      • Viktor_H
        V rámci těch questů a dungeonů musím souhlasit. Je to opravdu bída.
    • 230 hodín x 100 KC na hodinu = 23000 - 1300 hra = Prišiel si o 21700 KC ktoré si mohol mať keby si nemárnil svoj drahocenný čas....
      • Takže předpokládám že ty jsi boháč
      • JohnyTheZik
        Jako SC (sunk cost) je to sice fajn, akorat bys do toho nepocital hru (proc by sis ji taky kupoval, kdyz ji nechces hrat :D), takze by to bylo spis 24 300 Kc. Nicmene racionalni clovek holt maximalizuje uzitek a pro sxg je optimum nastaveno nekde jinde nez u tebe, jakozto uvedomeleho jedince :D..
        Toliko z ekonomie a jinak to byl jeden velkej zvast :D.. Kdybys nedelal spousty veci a jen pracoval za 100 na hodinu, tak mozna budes bohatsi o nejakou korunu, ale za par mesicu umres na nedostatek spanku a nebo zcvoknes na nedostatek nejakyho osobniho rozvoje a socializace :).
      • walltar
        Hmm tak musím říct, že tohle asi prorazilo nějakou hranici nelogiky ... ten konec světa asi fakt bude.

Ale jestli v životě děláš jenom věci co vynáší peníze (což psaní na games asi není) tak tě vážně lituju.
        • Nechaj ho, si uvedomelejší, tak si prečítaj Klimova, Lobačevského, bo aspoň sleduj Koukolíka ...
  • mám na Dawnguard jiný názor, ale ta recenze mě pobavila *1* *1*
    Například: ''Zeptat se jí samotné, jestli nechce zvážit léčbu, mi scénář umožnil až ve chvíli, kdy jsme se soudruhy v pevnosti zapíjeli vítězství. Odvětila, že se o tom nebudeme bavit, tak jsem si šel sednout na svůj kámen.''
    nebo ''Sedím na kameni a je mi dobře i proto, že za to naopak dostanu zaplaceno.''
    *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
  • No koukam ,ze tento nicnerikajici dlc hnuj je jen smutna tecka za touhle serii ... skoda no
    • Bohemund
      A hrál jsi to vůbec, nebo jsi tomu věnoval těch pět sekund aby ses podíval na neodpovidající číselné hodnocení?
    • Prosim tě, co to tady meleš? Zabal si svačinu a táhni do školy.
  • hmmm tak jsem se opět dozveděl "spoustu" důležitých faktů. . .
  • Zas Ja...a zas mi nedá sa spýtať "chlapci na games, podľa čo sa tu začínajú udeľovať hodnotenia?" Ide to na tomto servery stále s kvalitou recenzií dole. Zase mi pripomínate chalanov od Score. Ten časopis už nekupujem!!! Ak chcete strácať čitateľov ako oni .... tak len tak ďalej. Kde sú tie časy recenzií písaných srdcom, s hráčskym zanietením...ako boli Riki, Excalibur a Score v jeho začiatkoch, keď prinieslo skutočnú kvalitu. Score, miloval som ťa... Kde sú časy, keď recenzie boli akurát tak dlhé, aby sa do nich človek stihol začítať a nezačal sa nudiť....a nebolo v nich nikdy cítiť takú nudu a negatívnosť, ako v poslednej dobe napríklad tu. PS: inak môj prvý časopis o hrách bol BIT z 1991 roku a stál ma 29 korún *3*
    • Jestli ono to nebude tím jaké hry vychází než recenzentama
  • czechlord
    Nevim jak vy! Ale já si to urcite nekdy pořídím, jelikoz původní Skyrim je prostě super a tohle bude urco taky pekný dobrodružství :). Jen co to slevní treba na STEAMU. Ted jeste aby nepojabali tu ONLINEovku *7*
    • K online jsem hodne skeptickej, protoze jsem si radou online her jiz prosel a je me jasne jake mechaniky tam daji a co z toho bude. Museli by vytvorit nejaky revolucni system pro MMO a ten se podle me nebude konat. Porad tu bude spousta veci naskriptovanych pro vetsi skupinu lidi.
      Single pro tuto serii je zatim naprosto dostacujici a jeste si nemyslim, ze nastala doba na MMO TES, i kdyz bych si multiplayer hrozne moc pral. Coz znamena ze bych si mozna dokazal predstavit MP pro 2-4 hrace, ale ne pro 100000+, kde je kazdy hrdina.
  • tož stupidní recenze.. ale každý má právo na svůj názor....
    • Ještě žes napsal tu druhou větu, už jsem tě chtěl zjebat :D
  • skyrim me nezaujal kvuli chybam v dizajnu jak je zminil ve svem článku Vávra. Bethesda ma vubec problem s preplacanym dizajnem jak jsem videli treba ve falloutu a jaky rozdil to byl oproti New vegas.
    jinak upiri jsou zajimavy namet a dala by se z toho vytežit super desiva/horrorova atmosfera.
    • Jake chyby v designu? Povidej. Te hre se da vytknout mnoho(hloupe questy,zadna volba,...),ale design?
      • tak si precti clanek od pana Vavry 100 duvodu proč nenavidi skyrim. navic pod dizajn se da shrnout vsechno i questy
        • nejsou tam zachody :D
  • Souhlasím se vším, co je napsáno v recenzi. Měl jsem velice podobný pocit při hraní Dawnguard - díky za fajn recenzi Lukáši.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit