Přejít na výpis diskuzí
Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure - recenze
27.6.2014 | Daniel Kremser
91 příspěvků
-
Tahleta recenze je pro mě důkaz, že psaná forma plus číselné hodnocení je pro elektronické médium zbytečný krok zpět. Chápu, že pro recenzenty vyrábějící rychlokvašky je to fain, protože třeba na takové poctivé videorecenzi obsahující vlastní záznam je mnohem lépe vidět jak daleko ve hře došel, jaký má s tímto typem her zkušenosti popř. skill.
Hru nehraju, ale sleduju playthrough na YouTube kanálu od Jesse Cox a hra mi příjde zábavná, a hlavně příjemně jiná než většina low budget her dnešních dnů. -
Mě taky, až do jedné osudné chvíle. Viděl jsem ho totiž ochutnávat svůj vlastní holub z nosu. A pozor, teď nejde o pomluvu, nýbrž o holý fakt. Sám to ví, já to vím, možná to ví ještě někdo, kdo ho viděl. Samozřejmě důkazy nemám, ale jak jsem mohl vědět, že zrovna když se na něj budu dívat, tak provede takovouhle strašlivou věc.
-
Warhorse tak žádají o pomoc herní komunitu. Prostřednictvím Kickstarteru chtějí vybrat 300 tisíc liber. Tedy zhruba 9,9 milionu korun. To je pochopitelně částka, jenž na vývoj hry ani zdaleka nestačí a sami vývojáři ji označují zhruba za desetinu potřebného rozpočtu. Dosavadní práce podle nich vyšly přibližně na 30 milionů korun.
-
Neurážej mutanty jo? Nebo si pro tebe dojdu.
http://i.imgur.com/LWoPwzK.png -
Ale proč by musel recenzent hru testovat měsíc a déle? U MMO bych to třeba pochopil, ale u single-playerovky ne. Třeba ji prostě dohrál, nelíbila se mu, a tak to sepsal. Nevidím problém. Pokud jde o nízké hodnocení, je známo, že pro tvorbu uceleného názoru čtenáře je vhodné přečíst si více recenzí od různých autorů. Stále nevidím problém.
-
Hotline Miami má k pixel artu daleko :) Samozřejmě že je to záměr tvůrců, protože na lepší grafiku (myšleno opravdu lepší ručně kreslenou) neměli prostředky/schopnosti.
-
Tak prečo tú hru celkovo hodnotí ako nepodarok a prirovnáva k moderným hrám? Prečo indie hry s piatimi pixelmi hodnotia úplne iným merítkom? Asi by si to mali ujasniť najprv.
-
Hotline miami nemá vôbec nejakú zastaralú grafiku. To bol len zámer tvorcov, je to len iný štýl grafiky (pixel art). Ale inak máš pravdu.
-
nevěřím tomu ve smyslu, že recenzent testuje na herním webu hru měsíc a déle. Mě to spíš příjde, že někdo hodil dotaz na recenzi a ten někdo kdo viděl tu hru 5 minut odpověděl, že to vypadá zle a tim i skončil u této recenze. : *6*
-
To docela vyšlo. Jelikož hra vyšla 7.5.2014 (a je 28.6.2014), pak z toho vyplývá, že už "před měsícem možná i déle" redakce mohla vidět, jak hra vypadá, a z toho něco málo usoudit. Tím pádem si větu "Nevěřím tomuto webu ani slovo" strč za klobouk, a než něco takového vypustíš, zjisti si fakta. Možná reaguju trochu přehnaně, ale prostě nemám rád rýpavé kecy a něco takového mě dokáže slušně vytočit.
-
jojó, kdyby se tak tou obecnější optikou hodnotily i indie hry, místo toho je tu něco jako trojí metr hodnocení, jeden pro AAA, jeden pro Indie a jden pro ten zbytek
-
Recenzent Daniel Kremser musí být mutant! *1* Jinak není možné aby nového Texe "nepochopil" a dal takhle ostudné hodnocení.
-
dobrej vtip
-
Pre teba je 1 milion dolárov malý rozpočet ? Češi z toho v pohode urobia AAA hru - Kingdom Come
-
"S vědomím, že Tesla Effect je zastaralý titul, který si s největší pravděpodobností užijí jen fandové značky a lidé, co si přesně takovou podobu hry zaplatili na kickstarteru, musíte k hraní přistupovat už od začátku. O to více je obtížné hru hodnotit obecnější optikou."
ja by som povedal že to autor pochopil veľmi dobre -
Neřeším to číselné hodnocení, spíš nechápu ten přístup recenzenta. U jiných her nevadí, že mají například špatnou grafiku, protože na lepší nejsou peníze (Hotline Miami), ale tady je to omíláno několikrát dokola a zjevně to vadí. U jiných her nevadí, když je použit koncept z minulosti jako záměr (Legend of Grimrock), zde to vadí.
-
ked to pisal pan Kremser, ktory ma pisanie pre games.cz a Level iba ako vedlajsak popri skole alebo co, tak sa nie je comu divit....spomenme na jeho legendarnu recenziu Lords of Shadow 2 *3*
-
Autor asi nepochopil zásadnú vec. Tá hra bola robená pre fanúšikov a to, že vyzerá a hraje sa ako staré časti je jej zámer.
-
ešte k recenzii, tá mi pripadá strašne povrchná a cítit z nej ako keby bola spíchnutá horúcou ihlou ...mám pocit, ako keby recenzent túto hru hral z donútenia a prefrčal ňou raketovou rýchlosťou len aby ju mal za sebou a rovno aby mal za sebou recenziu ....také mám z toho pocity
-
herci boli narokom vzdy takí bčkoví ...oni narokom takto prehrávajú :) mne sa to strašne páči