-
Proste bez dalsiho zarizeni, ktery by davalo zpetnou odezvu, je to fajn jen na velmi specificky vyuziti, ale nikoli na stadardni hrani. V tomhle clovek nevidi na klavesnici ... takze moznosti ovladani cehokoli jsou velmi omezeny (a to samo i v pripade vyuziti joisticku/gamepadu/...)
-
-
Další developer kit má VR tracking. Na klávesnici i joysticku hraju i v naprostý tmě... je to jen o zvyku. Naučit se s myší je těžší.
-
-
Naopak myš držíš v ruce,ale klávesnici jsem pořešil vytrháním tlačítek okolo a tak tam mám jen ty na hry a nemůžu zmáčknout vedle.Gamepad je asi lepší jenže s ním nezamíříš.
-
ja na klavesnici hraji taky v 90% po tme a nemam s tim problem je totiz svitici *1*
-
-
-
no tak na OR jsem hrál skoro všechno a třeba HL2 patří mezi ty nejlepší tituly. feeling při hraní je úžasnej, ale je fakt, že asi jen tak cca 20 minut. poté přechází euforie do pocitu těžkosti a blujna. (dáno hlavně tím, že tam akcelerujete z nuly na X skokově, ne spojitě)
-
U toho se dá vydržet akorát minutu a pak *11* To je snad důkaz pro všechny, že na tom se hrát nedá....
-
Myslim ze je zatial stale velmi skoro vynasat nejake sudy. Jednak je to stale dev kit a nie finalna verzia. Dalej na jednom videu, nevime ci to boli novinari alebo priamo ludia z Valve, ukazovali ako rozdielne vpliva zmena ovladania v TF2 prave na nevolnost. Cize dost bude zalezat na hrach a moznostiach nastavenia. Tak isto zatial stale niesu na trhu hry ktore boli priamo na Oculus dizajnovane a s moznostami si vyladit nastvaenie. Predsa len kadzdy ma inu uroven vnimania. Ono treba si uvedomit ze niektorym ludom aj pri beznych 3d hrach byva blbo. Tak isto, starsi hraci, si budu pametat ked boli bezne papierove manualy k hram, ze tam vzdy aspon na jednej strane bola vystraha pre epileptikov ze moze hra vyvolat zachvat (a to bolo nie len pri fpskach ale aj dungeonoch,plosinovkach a dalsich hrach). Dnes predsa len ked su manuale v pdf tak to uz nikto necita/nevnima. Iste Oculus asi nebude pre vsetkych a nie vsetci ho zvladnu mat na hlave rovnako dlho, ale pockal by som az na filanu verziu a vyladene hry/aplikacie. Potom sa na masovej populacii ukaze ci to bude vomit surfer alebo pohoda :-)
-
Nevím, jakej to bude rozdíl (nikdo neví), ale tohle je první verze developer kitu. Crystal Cove je údajně už jiný a finální verze...
Navíc v tom videu, co jsem postnul si hráč chválí, že se mu nedělalo špatně ani při rychlým průletu portálama v Portal 2 a že je to "definetly playable" (je rozhodně hratelný) a "very, very cool". -
-
Ono to vypadá, že Pavel je na tohle citlivější. Taky jsem viděl spoustu videí, kde si pochvalovali, že s tím mohou hrát hodiny a hodiny. Myslím, že před vynášením rozsudků o 15 minutovém hraní by si lidi měli prostě Rift vyzkoušet. Někomu se dělá blbě při čtení v autě, já čtu z Kindlu v autobuse skoro pořád.
Jinak mě docela mrzí, že Valve svůj VR systém zatím nehodlá vydávat. Podle všeho byl ve všech ohledech lepší, než Rift. Dokonce to přesvědčilo i Blowa, který teď do The Witness přidá VR podporu. Zbývá jen doufat, že Valve teď s OR bude spolupracovat více těsněji. -
-
Vzhledem k tomu, že se jejich prototyp ukazoval jen za zavřenými dveřmi jsem k němu trochu víc skeptický. Konkurenci bych ale, jako zákazník, samozřejmě uvítal :-)
Pokud vím, Valve už prohlásil, že Oculus hodlá podpořit... nevím ovšem, jak (a jak moc). Možná tak přispůsobením Steamu a jejich OS.
-
-
-
By mě zajímalo, nakolik přesně jsou ty dva displeje synchronizované. Vyšší obnovovací frekvence nemusí řešit problém.
Dále si fakt nemůžu taky pomoct, ale chce to chlapa, který ten Oculus zvládne na více než 10min. Pokud se fakt nikdo takový nenajde, tak je produkt špatně zkonstruován. (podobně, jak některé "3D")
No a jináč si umím Oculus dobře představit v závodních hrách. Prostě pohled z kokpitu s touhle hračkou musí být boží sranda. :-) Ač něco podobné simuluje série BF s myší. -
-
1: Taky nevyřešil. Je spousty článků, kde píšou, že ten problém ke trochu komplexnější, ale rozhodně pomohl tnově přídaný přesnější tracking.
Taky jiný systém vykreslování obrazu prý pomohl. Sposty novinářů napsalo, že přestože původně vydrželi třeba jen dvě minuty (Oculus co má games.cz), teď jim celá ukázka (20minut) nedělala problém (Oculus Rift Crystal Cave).
2: Na youtube je dost ukázek, kdy hráči hrajou i 30 minut. (Stříleček jsem tam ovšem moc nenašel).
Otázka je, jak moc takový člověk zastupuje průměr v populaci
V Oblivion tkay popisuje hráč slovy "no dissiness" (není mu špatně) http://www.youtube.com/watch?v=VFTW6CpWBVI -
jasně že je špatně zkonstruovanej, protože jsou to zatím víceméně pořád všechno prototypy, který se testujou a je snaha právě tohle odbourat... z toho důvodu taky stojej majlant a jsou určený jen pro hračičky (nebo závodníky v hodu šavlí)
-
-
Asi nemáte v redakcií TrackIR hm? Jason niekde posielal obrázok, ako hrá Rise of Flight s OR a kompletný 6-dof poriešil TrackIRom... Čiastočné riešenie, ale mohlo by to pomôcť proti tej nevoľnosti... Hádam, že Crystal Cove asi dostupný nebude?
A inak som na final verziu moc zvedavý, môže to byť parádna náhrada TrackIRu v simulátoroch *14*
BTW, argumenty s nevoľnosťou neberem, kým nebude na trhu final verzia. Treba si uvedomiť, že toto je ten starý devkit, ktorý má od finalu hodne ďaleko vo všetkých parametroch, takže patologickí OR hateri pohov! -
Ta druhá hra s droidy musela být děsně frustrující. Přišlo mi to tragicky nepřehledné, asi bych se v takovém prostředí zbláznil. Mohl by to někdo použít jako mučící nástroj, nasadit týranému oculus a hodit ho do podivného nepřehledného prostředí, kde pořádně neni vidět kde je dole či nahoře a on se za nějakou dobu zblázní frustrací. Vypadá to že velký problém zařízení je kooperace s lidským smyslem pro rovnováhu a orientaci v prostoru. Je asi potřeba nejdřív chvilku trénovat a najít si ten systém, který je nejpohodlnější. Osobně bych asi nedoporučovat ten, který má pohyb myší i hlavou, nebo jen myší. Pro mozek je matoucí a nepřijatelné, když viděním pohybuje něco jiného než hlava či oči. Asi bych řekl, že lepší volbou bude ovládání pohybu pohybem hlavou a myší pouze střílet, či se kurzorem pohybovat po obrazovce ale neotáčet s ním. Což i dokazuje reakce v tomto videu. Sám si dokážu představit že s určitým ovládáním se mi udělá blbě. Jiné ovládání ale zase může být přijatelné po čase..
-
-
Jako mučící nástroj to má jen jednu jedinou vadu, zavřeš oči.
-
-
pavle dotaz jelikoz vim ze na tom existuje UDK editor tak by me zajimalo zda se pri vytvareni modelu muzes orientovat oculusem a zda ano jestli by jsi nam to neukazal:) UDK je zdarma a urcite najdes v redakci grafika co ti nejakej ten model nahraje nebo tak myslim si ze by to zajimalo nemalou cast procent divaku kteri maji vyvojarske ambice nebo jen zvedavost
-
tohle bude takova bomba asi jako 3D bryle*1* ... proste jen takova demo ukazka na vystavy ci vytahovani se pred prateli hele co tu mam...a to jen pokud se jim podari vychytat vsechny mouchy jinak to nedosahne ani na rozsireni dnesnich 3D minitoru, ktere tu jsou jiz nekolik let tak schavle pochlubte se kdo z vas hraje denne na svem 3D monitoru hry ve stereoskopickem 3D s brylema na hlave? no a tolik z vas bude za 5 let pouzivat OculusBlift *11*