-
Jak jsi sám řekl, Hatred je srračka z úplně jiných důvodů, než je její téma =).
-
Pokud by vyšla hra založená na exkrementech, taky by se to nikomu nelíbilo. Tak oč jsou nějaké nádory lepší než exkrementy?
-
Hry, stejně jako jiné média, můžou (a měly) odrážet i vážná témata ze života. Pokud na to TY nemáš, neznamená to, že by takové hry byly za hranou.
Fakt mě udivuje, jak se tohle u filmů, knih a komiksů v pohodě toleruje, ale jakmile se něco podobného dostane do videoher, polovina herní obce kroutí hlavou a diví, co to má znamenat. Podobné to bylo i u Hatred. Můžu vyjmenovat desítky filmů s podobnou tématikou, stejně tak brutální a mnohy i více povrchně šokující. Komiksy to stejné. Ale jakmile si tohle dovolí hra, je oheň na střeše. Ano, Hatred je blbá hra, ale má právo na existenci, stejně tak jako tahle, pro tebe asi nepříjemná, záležitost. -
Pokud se ovšem autor rozhodne pro záměrné expresivní zobrazení tak aby lidem bylo nepříjemné a nelíbilo se jim, pak se nemůže divit, že se lidem nelíbí, když to byl od začátku jeho záměr, ok, udělal jsi hru kterou je nepříjemné hrát, good job, ale chválit za to nebudu. Podobný pocit ve mě vyvolávají například filmy režíséra Michaela Hanekeho, ten taky na férovku řekl, že netočí filmy proto, aby se lidem líbily a opravdu těžko se na ně kouká, protože jsou doslova hnusné. Možná je pro něco takového prostor i v počítačové branži, ale neni to můj šálek čaje.
-
('nesouhlasim' klidne klikejte ale vazne by me zajimalo s cim; jediny vyjadreny nazor byl ze autor muze delat co chce, jestli nesouhlasite s tim ze muze autor delat co chce tak prosim)
-
Proc se tady vsichni vyjadrujou, jako kdyby neexistovaly hry 'co je zabavej a neprinesou jim depresi'? Vznikne jedna hra/interaktivni cosi, jehoz primarnim cilem neni zabavny zabijeni casu, a tady to vypada jako kdyby nic jinyho najednou neexistovalo. Kdyby tahle vec nevznika tak si muzete spokojene zit dal, ale kdyz se neco takovyho ukazalo tak najednou konec?
Rozhodne klidne piste 'ja nechci pri hrani depresi ale zabavu, tohle hrat nebudu', ale nedelejte z toho jako kdyby se stalo neco spatnyho tim ze to tu najednou je.
Sem silne proti tomu aby hry byly exkluzivne 'cira zabava, jenom zabava a nic nez zabava' (zaA ma kazdej za zabavu neco jinyho (kamenak, babovresky, angry birds, hh), zaB rad cas travim necim co mi i neco da, ne jenom co mi ten cas vezme). Kazdopadne kdyz vznike vec mimo vasi zabavnou zonu, tak vam to nijak neskodi, tak se netvarte tak ublizene.
Tohle urcite nikomu nevynese tolik jako masivni zabavne-orientovana aaa hricka, protoze chapu ze masy chteji 'zabavu' (whatever that is). Kazdopadne ale hry nejsou fanservice, autor si s nima muze delat co chce, vas tim o nic nepripravuje. Just ignore and move on -
Už se ptali i na Bonuswebu co dohnalo tvůrce nasadit si za tohle dílo ne zcela lidovou cenu... když na to tak koukám hra to byla hluboká ani ne takto co jste hráli a viděli ale ve vaší představivosti, co ty rodiče prožívali atp... pocit zoufalství a beznaděje. To se snad nedá zachytit úplně ani ve hře.
Možná by bylo lepší kdyby to bylo třeba Freeware nebo aspon nějaké Shareware že když se vám to bude líbit zbytek si doplatíte. Chápu že vývoj nebyl zadarmo ale i tak.
Jinak je to typ hry kde se musíte odprostit ale zjevné reality a vcítit do toho človíčka komu odbývají hodiny... než nakonec dojde do cíle (smrt). -
Hlavne ked som hovoril pred casom ked tu boli nato ukazky nazor, ktori tu teraz vsetci zdielate tak som tam dostal skoro same minusky
Presne ja sa chcem pri hrach zabavit niekedy mozno v onlinovkach nervy ale stale lepsie ako toto -
tak aj filmy a knihy sú také a očividne si to svoje publikum nájde aj keď asi nie medzi klasickými hráčmi AAA hier, čo to majú ako oddychovku.
-
Co přijde dál, simulátor deprese nebo zácpy? Originalita ok, ale v určitých mantinelech zábavy a oddechu, ne, že si člověk něco zahraje a má z toho depku...
-
Nehraji hry, abych měl depresi. Každý se se smrtí vyrovnává jinak. Ale toto už mi přijde za hranou.