Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar
    A nebo by stačil obyčejný PK systém s full lootem ... pochybuju, že bys nějaké plně vybavené PK potkal. Open PvP bez PK systému stojí zanic ... to už potom je fakt jenom pro high level lamy, které gankují noobíky. A PK systém bez full lootu taky za moc nestojí.
  • Tak to máš pravdu, mě taky docela sraly v některých hrách pitomci co byly o 40 lvl výš a měli top sety z bonusy a když tě zabily tak se ti ještě smály a nadávaly do noobů, spíše bych to udělal jako endgame, jako že by to mohly dělat jen top levely top levelům. Pak by to mohlo být i zábavný, se třeba s nějakou gildou poprat o bosse atd.. ( přesně tohle se stávalo mímu klanu v L2, šly jsme na bosse nebo do cata farmit různé itemy na crafting a potkaly jsme tam jiný klan se kterým jsme měly vyhlášenou válku, skoro vždycky to dopadlo tak že jsme se tam pak v pohodě i hodinu rvaly, později to vyústilo v bitvy skoro všude kde jsme se potkaly, ale byla to sranda, hlavně při obléhání hradů).
    PS: vim mam tam hodně chyb, omlouvám se.
  • Nevím, jak to je v L2, ale toto zabíjení mi připadá jako největší ptákovina všech dob. Kdykoli jsem hrál někde, kde bylo možné zabíjet se bez omezení, tak se nikdy nepotkali dva hráči stejné úrovně, kteří, když byli třeba Horďák a Alík, by zápasili na život a na smrt. Vždy se obloukem vyhnuli, nebo si se prostě nevšímali. Jediný, kdo zabíjel během expení, byli o 40 levelů větší namachrovaní kreténci, kteří si na tom zvyšovali e-falus. Takže pokud nebude omezení na zabíjení levelově (a ideálně v určitých oblastech, jako tomu kdysi dávno bývalo třeba v RuneScape, nevím, jak to je teď), nebo pokud nebudou speciální ne-PvP servery, tak mě tam nedostanou :D
  • no myslím, že jsem viděl video kde se bojovalo o hrad....tak nevím s tím open world pvp. Každopádně jestli máš pravdu tak ta hra uz mě dost klesla.
  • na tomhle mě láka pohled z první osoby jinak nic moc nepředvedli...uvidíme
  • naopak si myslím, že je dost hráču, kteří rádi hrajou heal a support...třeba v riftu jsme včera byli cela WF healeři za guardiany kdyby tam nešla změnit role tak by to byla asi docela sranda *2*
  • Trochu skeptický? Podle infa co zatim vydaly tak to bude ovládání co známe z TES her (asi konkrétně z Skyrimu), podle mě to zas tak špatný systém nebude, a co mi víme, třeba tam půjde jako v L2 zabijet ostatní hráče a být něco jako PK, každopádně tam určitě budou nějaky bitvy z hráči a raidy.
  • Co se samotné hry týče, stojí na podobně pevných základech vybudovaných singleplayer hrami tak jako kdysi WoW. V tomhle by mohla být jedním z jeho největších konkurentů, co se týče oblíbenosti světa, pokud to teda vývojáři nezprasí.
  • Vypada to jako dalsi tritlacitkova koridorovka ala neverwinter "2 minuty bouchej do stojiciho bosse, kterej obcas udela abilitu, ktery se musis vyhnout nebo vyhealovat". Graficky jsou exteriery na elder scrolls hodne slaby, hlavne ohraniceni objektu znacne ubira na vizualnim dojmu, ale interiery jsou naopak celkem slusny. Open world PVP tam taky nebude....klasika to zas budu hrat necelej mesic a pak zase zjistim, ze to byla ztrata casu.
  • Bez pitomců bude málo hráčů. V mass pvp bude tato zvěřina chybět :-)
  • Klon WOW se vyznačuje těmito body:
    1. Systém nepřátel je stupidní "spawn" s aggro range, případně předscriptovanou procházkou navíc s téměř nulovou inteligencí protivníků.
    2. Základem "zábavy" PVE jsou exphunt/gearhunt/repetitivní primitivní questy.
    3. Smrt nemá žádný zásadnější dopad, uprdnutím hráč ožije. V PvP je systém NO-Loot.
    4. Svět je zcela statický a nereflektuje činnost největších guild a společenství hráčů - kráč nemá šanci na globálním měřítku další vývoj "svého světa" ovlivnit. Nemají možnost organizovat a pořádat vlastní eventy ani nijak zasahovat do vývoje světa.
    5. Svět není uvěřitelný, ale účelově rozsekaný na zóny pro "jednotlivé levely".
    6. Hrdinové mají předem archetypně rozdělené role, a vývoj postavy je defakto předem určen a je nevariabilní/svazující a lineární. A nelogický.
    7. Soubojový systém je hloupý ikonoklik s cooldowny na několik málo abilit jen v s různou silou účinku a různým efektem, což opět nedává prostor pro variabilitu ale vede k repetitivnímu stylu ubíjení davů protivníků stále dokola stejnou metodou (a vede k používání botů a powerlevelingu s jejich pomocí, protože předscriptovat primitivního bota na primitivní spawn ubitelný stále dokola primitivní taktikou je prostě - primitivní. )

MMO, které tímto "osvědčeným zažitým konceptem" funguje z alespoň 5 bodů z těch 7, je z mého pohledu WOW klon a tedy nezajímavé a zmrvené MMO bez ohledu na použité textury a lore. Jistě, před WOW takhle z velké části fungoval DAoC, EQ, ... Jenže právě úspěch WOW (neuvěřitelná jednoduchost tak, že jej dokáže hrát dítě 5+) vedl k tomu, že většina dalších prostě s mírnými odchylkami tento koncept kopíruje. A jak hra stárne tak aby přilákala ještě více lidí, zjednodušuje a urychluje vývoj proto, aby nováčci měli motivaci se přidat protože dokážou dohnat veterány. Což zase nasírá veterány, kteří mají tendence odcházet, ale často zůstávají díky sociálním vazbám na kamarády, co hrají, díky tomu, že se jim nechce zahodit to, co budovali X měsíců/let a nechce se jim začínat v novém klonu od nuly (a procházet si porodem repetitivního a nudného bezduchého probíhání stále se opakujících daily/přines/zabij questů někde jinde.
  • Nevím proč řešíte funkčnost...fungovat ono to bude....o tom žádná, nicméně poslední fáze je lidský faktor...a lidi, jakože hráči, jsou ve svém základu blbci...ne všichni, ale silná většina, a pofrčí si radši svoje egomasturbačnídmg s tím, že ostatní to zvládnou, hráči jsou zdegenerovaní jednoúkolovýma mmočkama a když nastane problém, tak jde vše do kopru...natožpak když by jakože třeba museli zastoupit healera...takže buď to nakonec budou muset tvůrci předělat, aby vyhověli plačícím hráčům, a nebo se časem odfiltrují pitomci
  • Zní to hezky, ale moc nevěřím, že by to mohlo dobře fungovat. V boji bude děsný zmatek, když všichni budou dělat všechna (příkladem je třeba Guild Wars 2); třeba z WoWka už známe, co uléčí nespecializovaný healer (paladin třeba) - na vyšších levelech je celkem k ničemu. A pak ještě by mě zajímalo, jak bude fungovat Dungeon Finder (pokud bude), když budou nejasné klasy. Celkem vzato si stejně myslím, že do skupinových PvE budou stejně nejžádanější čisté dps, healer i tank.
    Nakonec ta "smečkovitost" mobů - když si budu chtít zasólovat nějakou oblast, tak se vždycky budu muset vypořádat s většinou nepřátel, protože má být skupinový pull...no, neznám nic otravnějšího než neustále usmrcování tun slabších nepřátel.
    Snad to dopadne lépe a já jen maluju Deathwinga na zeď....
  • Tak hraj Dungeon & Dragons Online, tam můžeš bejt klidně válečník v lehkém brnění. Jen si musíš dát vyšší obranost aby jsi nahradil výpadek v obraném čísle a využil lepší pohyblivosti v lehkém brnění. Navíc si můžeš dát feat Weapon Finess a pak na vybrané lehké zbraně (např. rapier) budeš používat jako bonus do útoku obratnost místo síly. Je to velmi variabilní a proto se mi to líbí daleko víc něž ostatní MMORPG.
  • No to je opravdu "revoluční" myšlenka, až na to že v Dungeons & Dragons Online to je od začátku, tedy již téměř 10 let. Postavu můžete multiklasovat až do tří povolání. Je to skvělá hra, která nemá právě to klasické dělení DPS a tank a navíc má mnohem aktivnější boje než v jiných MMORPG.
  • Tož to by měly udělat stejnej systém jako je v SWTOR. Questy by měly bejt uzamčený pro jednotlivce/skupinu v samostatných prostorách ohraničených bariérou (jako SWTOR :) ). Protože opravdu nevim jak by se třeba narvalo 100 lidí do nějakýho dungeonu ze Skyrimu či Oblivionu -.-
  • tak to taky budu, v srpnu je brigáda, takže na TESO budou peníze
  • dík
  • neverim tomu že to bude funkční
  • vypada to moc pekne. opravdu vrele doporucuju video o par postu nize. jedine co mi trosku vadi jsou animace, ale to je problem snad vsech tes her :-) a z videa mi prislo, ze postavy, nebo jejich obleceni by si zaslouzilo par polygonu navic. docela mi to prijde podobne s wowkem, kde nektre casti jsou v podstate jen textura a dalsi maji zase daleko vice detailu....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit