Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls Online nechá role hráčů volnější
3.7.2013 | Aleš Smutný
79 příspěvků
-
kde sem tohle už slyšel...
-
Úplný svůdce *15*
-
Kruciš, ono se mi to líbí čím dál víc. To se bude těžko odolávat... *9*
-
Ještě že na takový hry nemám čas :)
-
Me bude stacit,kdyz to bude jen the elders scrolls s moznosti coopu a pvp.
A budou pridavat pravidelne nove pridavky.
Raidy nutne u teto serie nepotrebuju,spis je ani nechci,dopadlo by to pak,ze by ty raidy byly klonem WOW. -
Nedělaj nic jinýho, než že prostě pracují na TES akorát v online podobě. Celý ten systém, který se představí v TESO, je znám už mnoho let ze single player her série The Elder Scrolls. I tam byly předdefinované classy, které si člověk ovšem mohl postupem doby různě upravit, takže třeba lučištník mohl léčit, používat firebally a já nevím co.
Mimochodem, hybridné třídy (classy) jsou v MMO zcela běžné. Z těch MMO co jsem hrál, bylo normální, že tank mohl tankovat, dělat dps a někdy dokonce healovat. Nevidím v tom problém. -
Lidi pomalu ve všech MMORPG vidí WoW klony. To je pak těžký a klidně si kdokoli může tvrdit, že i Guild Wars je WoW klon a já nevím co, i když je to naprostý nesmysl. Ve skutečnosti je opravdových WoW klonů jen docela málo. Já sám ten termín vůbec nemám rád. Pro mě není WoW vrcholem main stream MMORPG a je mi jedno, kolik to hraje lidí.
-
Kdo chce o téhle hře něco vědět, tohle video je skoro nutnost:
http://www.youtube.com/watch?v=sD7x1KF8N8o
(V angličtině, ale už i ty obrázky stojí za to a poskytnou nějaké info., pokud anglicky neumíte.) -
To bude.
-
Budou tam classy jen v rámci těch class bude několik možností. Rozhodně to nebude MMO bez class. V rámci příslušné classy si bude moci hráč vybrat, jakou zbraň chce používat, jakou zbroj a bude tam i pár speciálních skillů/abilit, které si bude moci každý hráč vybrat pro sebe. Takže bez class to rozhodně nebude.
-
Jo a jake to byly doby, kdy neexistovali ciste causal hraci :)
-
záleží na modelu ale počítej že počáteční investice bude podobná jako za jiné AAA tytuly... ale záleží také na strategii, zda si koupíáš jen hru a pak hraješ zdarma nebo zda si budeš kupovat game time a počáteční herní pack bude obsahovat měsíc zdarma, nebo něco jiného.. každopádně si šetři něco přes ten litr..
-
http://www.film-game.cz/hry/pc/elder-scrolls-mmorpg-online-pc,1002143.html
-
Jak by to mohl někdo vědět? Vždyť to nejspíš neví ani vydavatel.
-
Při troše štěstí to nebude další "pay to win" sra*ka s online obchodem... *12*
-
reálné to je.. ta změna neni problémem v technice.. je to většinou problém v investorech, producentech a také v hráčích, v těch casual hráčích... Pokud se dělá změna tak s tím musí souhlasit všechny ty skupiny, nebo alespoň investoři a hráči. A investoři s producentama budou sázet na to co chtěj casual hráči, a tam je to risk zda to přijmou nebo ne.. no musí se to vždycky zabalit do něčeho co se jim nakonec bude líbit.. a v tom je to umění.. Casual hráči můžou překousnout změnu, ale musí to stále mít casual featury v sobě nějak... Musíme se smířit s tím, že casual hráči nikdy nepřijmou uplnej hard core, což někteří hráči by chtěli, casual hráči chtějí vždy aby to bylo zabalený do pro ně stravitelného a zábavného obalu, a tka to s MMO bude většinou, u AAA tytulů vždy...
-
Ja neříkám, že je to jednoduché a zda je to v současnosti reálné, aby se změnila sfera v MMO. Ale změnu to chce, a osobní náhled na MMO mám za ta léta dost rozdílný, ale může se to lišit člověk od člověka :)
-
No je těžké předělávat MMO mechanismy, jde to pomalu... Sám při svém game designování sem začal celkem velkoryse a později sem to začal víc osekávat vůči podmínkám i přes to, že tam mam věci, které jsou hodně mimo main stream. V mnoha mechanismech to zůstane dost podobné, jiné mechanismy se mohou uplně předělat, změnit, vyloučit či nahradit, ale něco zůstane dost podobné..
-
Já sem u game designu, který si tak navrhuji, přemýšlel nad systémem, který by na to byl vhodný. Došel se k názoru, že je dobré mít volnost, tak aby si hráč mohl svou postavu tvořit tak nějak podle libosti, ale zároveň je důležité vést hráče tak trošku za ručičku když potřebuje. To znamená že by tam existovaly archetypy (jako v Shadowrunu), hráč by měl možnost si svou postavu utvářet podle nějakého vzoru, byl by vzor pro válečníka pro kouzelníka atd, takže by hráč věděl kterým směrem se vydat, začátečníci by mohli následovat vzor a pokročilí hráči si třeba budou víc modifikovat svoje postavy. Myslím že uplné sandboxy dělají chybu v tom že dostatečně neukážou cestu začátečníkům, nebo lidem, který třeba nejsou na ten systém zvyklí, pak jsou lidé zmatení, je potřeba jim ukázat cestu a to hlavně ze začátku.. jestli že hráč neví co má dělat nebo si přijde zmatený v prvních několika desítkách minut hry tak to položí, nekdy i 5 minut stačí. Je potřeba se tomu víc věnovat, dát lidem volnost ale také zároveň je navigovat když potřebují.
-
A nebo byl bylo lepsi udelat uplne jiny system oprostujici se od beznych zakladnu MMO :). Neco co ochromi a bude bavit a nebude to jedno a to same v blede modrem :)
Kazdopadne uvidime, tesim se ale jsem momentalne spis pesimista, ale to je celkove k MMO. Nejlepsi MMO leta mam za sebou a tezko hledam pokracovani (nahradu).