Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
kouzla (a vlastne cokoliv) jdou davat do favurites a pak vyvolat jednou klavesou jak pises, s tou obtiznosti myslim ze jsi jen nenarazil na ty spravne typky :)
-
Takže tomu dáváš mínus protože jsi očividně slepý a neumíš anglicky? *1*
-
lvl49, fully enchanted deadric, troll padne na dvě rany obouručakem... hraju to na tu středni obtižnost... v pozdější fázi hry mi to krytí a štíty přijdou úplně zbytečné, jen to snižuje damage... faktem že jsem mel hodně problemy s některyma monstrama na nižšich levlech, ale teď už je to zas všechno až moc lehké...
-
bojový mág je sila :P taky jsem začínal meč a štít klasika prostě, ale teď chodím v levé ruce kouzlo a v pravé meč :)
-
Na WoWfanu jsme zavedli diskuzi jen pro registrované a většině lidí to vyhovuje, nikde nebyl problém a plno problémů jsme vyřešili :)
-
1) ano, u očarovávacího stolku budeš potřebovat neokouzlenou zbraň, soul gem s duší (jak je v sérii zvykem) a nějaký enchantment. Já ho získávám třeba tak, že při svých toulkách najdu očarovanou zbraň/zbroj (má třeba +50 health), přijdu ke stolku a vyberu disenchant (nebo jak by to bylo v anglické verzi). Tím získáš to či ono kouzlo, proto je lepší tyto předměty neprodávat (i když vás jistě láká cena) a radši je zničit k získání těchto kouzelných výhod.
2) Já mám level 18 (specializace na blízko, meč a štít) a necítím se, že bych byl neporazitelný. Třeba trolla nebo obra ještě sám dát na blízko nedokážu (uběhat s lukem a kouzlama sice ano, ale není to moc hrdinské). Musím říct, že jsem mágy celkem podcenil, kouzla jsou zde dosti silná, možná se přeorientuju na ně :-) -
už tam lítám asi 10 hodin a zaboha nemůžu přijít na to jak enchantnout jakoukoli zbraň (je nutno zbraň, pak nějaký soul gemy a enchantment a to má být jako co????), nemůžu najít nikoho kdo by to případně udělal za mě a nikoho kdo doplní magickou energii mým zbraním když jsou vypotřebovány. kde ti lidi jsou??? :( pak ještě jedna praktická...když mám kouzlo a chci si dát meč tak opravdu musím do items a složitě ho hledat a vybrat? to opravdu nejde jedním klikem někde překlikávat mezi kouzlama a mečem? (vím o kouzlech pod klávesou Q) btw lvl 15 a nikdo mě už neublíží...trošku brzo ne?
-
OK nieco som si z tvojho nazoru zobral, nieco nie. Uzatvaram to teda takto: slubujem, ze autorov podporim kupou tejto hry, ale az vtedy, ked nastupia zlavy a opadnu ceny za to, ze je to novinka - cize asi az po vianociach. Predsa len konzoly su podla mna dielo satanovo a uznajte sami: tiez nemate chut platit plnu uvadzaciu cenu za 4 valcovy motor, ktoreho pohon zabezpecuju prve 3 a posledny stvrty plni len funkciu zotrvacnika. Z toho dovodu ani ja nemam chut plne podporit hru shape-ovanu na tie mizerne konzoly, ach jaj...
-
To už je spíš na tvém morálním kompasu jestli dáš peníze a jakou částku případně. Vždycky můžeš počkat do nějaké slevy. Na druhou stranu když si člověk uvědomí jaké hry jsou někteří vydavatelé schopni vydávat za AAA tituly, tak je Bethesda se sérií TES pomalu zjevením a podle mě si Skyrim zaslouží nákup za plnou cenu. Té zábavy tam pro příznivce tohoto typu her jsou stovky hodin. Já hraju už asi od června střídavě Morrowind, Oblivion a teď k tomu ještě Skyrim a zatím se mi TES prostředí neomrzelo. Rozhodnutí je na tobě *3*.
-
Ahoj,dnes jsem po dlouhém shánění sehnal xbox verzi a jsem zklamán.grafika jak ve Falloutu3,herní styl mě připomíná nějaké hry z 90 let (myslím tím ty ruce),mám odehráno pár minut ze začátku ale myslím si že na 10 to není. A hlavně co mě opravdu s...e je to že se opět neobtěžovali s českou lokalizací na konzole,za ty prachy už do toho příště nejdu,koupím si lepší notebook a hry opět začnu kupovat na netu zadarmo a česky.
Za mě dávám 7 mínus 4 za lokalizaci takže za 3 a kdo opravdu neumí anglicky tak na konzole to jsou vyhozený peníze. -
Mas recht - oproti Oblivionu je to naozaj skok aj ked sa dalo urobit viac. Mne ide skorej o to, ze za poslednych 5 rokov som hral predovsetkym Bethesdovky(a jednu Obsidianovku) a tieto hry jednoducho zerem. Ale zacinam byt nahnevany ze dostavam cim dalej tym viac synteticke sladidlo namiesto prirodneho cukru *3* . Takze preto vaham
-
Sám píšeš, že i přes grafiku která tě zrovna nenadchla je hratelnost a znovuhratelnost na 10/10. Podle mě by si měl hru jednoznačně zakoupit. Koneckonců, kdyby Bethesda Skyrim nevydala, tak bys ani neměl co si upravovat těma modama.
Mě grafika vyhovuje, ale já na ní zase nejsem až tak vysazenej. Hlavně jsem spokojen, možná až nadšen, z velkého dohledu a absentujícího doskakování předmětů. To je pro mě osobně hodně důležité. A když jsem poprvé zavítal do Ustengravu tak jsem nestačil valit bulvy. Takové dungeony v Oblivionu fakt k vidění nebyly. Podle mě tam posun je.
Vzhledem k tomu, že je Oblivion a Skyrim na stejné generaci konzolí, tak bych řekl, že Bethesda odvedla hodně dobrou práci. Znatelnější posun v technologické stránce bude nejspíš v další TES hře, která už bude dělána pro novou generaci konzolí. Uvidíme čeho se dočkáme za těch dalších cca 5 let.
PS: já do PC zas až tak moc neinvestuju, takže jsem rád, že i na starších strojích hra běhá skvěle. -
Na mňa zasa poslal vrahov mág od tej veľkej dwemerskej truhly aj napriek tomu, že už bol po smrti keď som kradol :D
-
V prvom rade sa ospravedlnujem, ak sa moj prispevok niekoho dotkne alebo ho urazi. Kupil som svojho casu Oblivion a Fallout3. Potom som hral samozrejme aj New Vegas, bohuzial uz nacierno. Vsetky tieto hry mi priniesli hodiny a hodiny zabavy a verim ze Skyrim mi to iste prinesie tiez.
Aby som dokazal, ze nie som az tak vytazeny na grafiku, tak rad by som podotkol, ze este pred rokom som skoro znovu uhral GTA:SanAnderas + mam teraz rozohrany Fallout2 - Ano dvojku citate dobre. Taktiez ALE by som rad podotkol, ze som clovek ktory rad investuje peniaze do PC racionalnym sposobom tak, aby mal z toho aj nieco....
Skyrim pravoplatne povazujem za pokracovatela Oblivionu. Ale kde je ten skvely dojem z krasneho prostredia? Prave teraz mam napumpovany Skyrim modmy (shadery+hires texture packy) zo skyrimnexuss ktore riesia aspon z casti zakladny problem skyrimu - a to je ten, ze bol postaveny pre lowendove stroje. A verim ze coskoro pribudnu dalsie mody. Nehnevajte sa na mna, ale po fakt stovkach hodin stravenych nad Oblivionom, Fallout3 a NewVegas mam pocit ze vidim stale ten isty recyklovany engine. Uz ma nelaka postavit sa na vyhliadku a sledovat krajinu tak, ako tomu bolo v Oblivione. V Oblivione, pozerat sa na Gold coast a ine lokacie z perspektivy hraca bolo jednoducho uzasne. Teraz tomu uz tak nie je. V Skyrime je vsetko pekne tak do 100 virtualnych metrov, co je skoda. Priblizim sa kusok ku skalam a co vidim? Textury 512x512 a namiesto skal vidim rozmazane sede blato.
Inak aby som len nekritizoval - hratelnost a nepochybne aj znovuhratelnost je na 10/10 ale zacina ma fakt hnevat ten Bethesdovsky pristup recyklacie enginu a grafiky.
A teraz podla vas - mam tuto hru kupit a podporit tak autorov v tejto politike alebo nie? Ano hram ju, mal by som, ale je tu jedno velke ALE.... -
Zabit se nedají,ale posílat na mne zabijáky mohou.Parchanti mrňaví :)
-
Musíš jej dať hrniec na hlavu. *1*
A žiadne deti sa v hre nedajú zabiť. -
Bohužel nijak :( Ta smlouva na mé zmlácení od malé holky je mne na prd.Když jsem za ní šel,že jí tu smlouvu předvedu v praxi tak v nešlo nic dělat to je škoda:(
To vypadá,že to je pouze jednosměrný trest za krádež.Divné jak to to NPC může vědět.Že by ta holka děla,že spí a přitom mně pozorovala?Pak tak ta A.I není blbá :) -
Když zabíjím bandity za použití spring power attacku, tak mi těsně před smrtí drobně vyčiní abych si dával pozor. Zřejmě se spustí skript pro reakci na sprintování blízko NPC. Celkem zábavný mini bug *4*
-
to tam opravdu bylo?
*1*
a jak je to s takovýma doplnujicima predmetama? -
Divná je možnost,že po ukradnutí nějaké věcí na hráče čekají najatí zabijáci kteří mi mají dát dle smlouvy přes držku a nebo mne zabít :) I přesto,že není možnost aby NPC v domě kde kradu vědělo,že jsem tam kradl :) To je divné.
S tím se pojí komická situace kdy jsem zjistil,že ty zabijáky na mně poslala malá holka heh.No koukám,že má kontakty již od mala.