Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Je zřejmé, že jsi Skyrim ani nezkusil hrát nebo jsi skončil během tutoriálu, protože jinak bys nemohl vyplodit takový nesmysl. Samozřejmě že Skyrim je jasná desítka, jako jediná hra letos si zaslouží absolutní hodnocení. Tohle není nějaká trapná koridorová střílečka ale otevřený fungující a obrovský svět, na to nezapomínej.
-
Jistě, koukal sem na youtube, hned prvni odkazy vyhodily asi 3 videa 1vs100 ... velmi velmi reálné, jak měl v sobě šípy že vypadal jako ježek ale nic mu to nedělalo. Jo, to je přesně co píšu, chceš realne nepřatele ale nadlidsky vlastní char.
-
Kde si sa na niečo pýtal? V príspevku, na ktorý som reagoval? Hm, to asi nie. A že nenadväzujem na tvoj príspevok? Tak to sa mýliš, nadväzujem práve na to tvoje "povídej, prehánej." Asi nechápeš prečo... no to bude tým, že si mount and blade nehral a na môj príspevok si reagoval aj keď nemáš ani najmenšie tušenie, o čom hovoríš. Ty jeden "nezmysly mimo misu"...
No čo, ešte, že to máme plnú diskuziu ľudí, čo hrali jediné rpg za život - a hneď je to najlepšie rpg ever. No, ale veď zmysel to dáva, takže np. *2* -
Prosím, nauč se číst. Umíš-li to, přečti si znovu, pozorně, co jsem psal a nevkládej mi do úst něco co jsem nenapsal. Kde jsem psal něco o tom že má smysl se pokoušet vykrýt cokoliv? Nebo o tom, že se má během krytu stát nemáš hýbat?
Ti zkušení týpci od psího bratrstva mají zkušenosti se železem? Předpokládám že máš představu jak moc se liší boj s krátkou tyčí od kovových zbraní. Ilustrovat zrovna na nich jak vypadá šerm nepovažuji za šťastnou volbu.
A jak víš kolik mám let zkušeností? Pro tvou informaci něco přes 3 roky německá škola, 13. století - ale nevěnoval jsem se tomu nijak intenzivně. Takže se rád nechám poučit - pokud budeš pro změnu reagovat na něco co jsem napsal a nevkládat mi do úst kraviny. Čemu se věnuješ ty?
A mimo jiné - oslovení vole toleruji u kamarádů. My se známe? -
s tim OOO u oblivionu samozrejme souhlas... pak tomu klidne 10 taky dam... bez nej ale nedohrano, protoze nebavilo....
-
2gimli - máš pravdu hru jsem nehrál ale taky ji nijak neodcuzuju. Akorát mě bavil atmosférou víc Fallout než běhání po lese s lukem a nahánět dráčky:). Ta atmosféra mě nějak nebere ale hra ta může být skvělá. Prostě mě zatím nebere.
-
Pravda. Trochu mě mrzí, že efekty počasaí mohly bejt lepší,nebo třeba stromy a voda mi nepřídou nic moc. A samozřejmě lepší textury. Ale jináč, jsem opravdu rád, že vystřihli grafiku timhle realističtějšim stylem, mám ji nejradši.
-
Hm, tak to je potom šokujúce, že napríklad ten mount and blade sa s tými headshotmi dokázal vyrovnať celkom jednoducho - a to mohla byť hlavná postava v bitke aj s 1000 vojakmi (bez modu 150 ak sa dobre pamätám, no nebolo ničím zvláštne, keď polovica boli lučištníci/kušovníci).
-
srdečně jedno
-
2lugal -o cem to mluvis? Vubec nenavazujes na muj prispevek a placas nesmysly mimo misu. Chci slyset ty jine RPG s mnohem vypracovanejsim bojovym systemem. Na to jsem se ptal.
-
Uvědom si, že v realu žadny stat jako damage a health neexistuje. Takže by bylo uplně jedno jestli použiješ ebony nebo iron luk a šíp a máš level 1 nebo 50 - veškeré staty by ztratily smysl. Mimoto realně by stačilo trefit do hlavy jednou i tebe, takže bys asi zabil QuickSave/QuickLoad tlačitka při větším boji. To by se ti ale asi nelibilo, co? Ono je to takove srandovní, chtít ať je to víc reálné, ale tvůj charakter ne, ten ma byt stale nadlisky.
Jinak 2x damage ze stealthu je asi proto, aby chcipnul na jednu ranu a nezalarmoval stráže. Uvolněné svaly, nepozornost, nulové krytí... je to jako dostat pěstí když to nečekáš a když ano... celkem rozdíl tam je. -
Tak, tak, nehral si to, ani netušíš o čom hovorím, ale samozrejme ide o nudu, lebo ti marketing 3+ mesiace nevymýval mozog s tým, že ide o super best top uber hru všetkých čias... *7*
-
Vazne to po tobe nekdo cetl? Ja to po prvni vete vzdal...
-
Tak proti wizardry nejde nic rict, ale nerek bych, ze je to prima konkurence. A me se na skyrimu ta akcnost libi. Co se tyce ovladaní, tak mi prijde v mnoha aspektech vytecny. A i na system menu se da vcelku zvyknout, i kdyz to je co se tyce ovladaní nejhorsí cast. Tak ci onak mě to od toho světa "neodpojilo" a to jsem na nejakejch 40ti hodinach. Zatim nemuzu hodnotit hlavní přibehovou linku, protoze na ni vesmes kaslu, ale celkově je to prostě uveritelnej fantasy svet ve kterým si uzivam kazdej dungeon, pevnost, atd.. Coz je podle mě to nejdulezitejsi.
-
New Vegas je pecka. Bohuzel notne omezena Oblivion enginem. Rekni to jinak-New Vegas pod ''Skyrim'' Engine a Skyrim by nemel sanci. Pod to bych se podepsal.
Ja se ale bavil u New Vegas a bavim se i ted. -
Povidej,prehanej. A nezapomen na fakt,ze bojovy system nedela kvalitni RPG. Radeji budu grat hru kde je vsechno nedokonale,ale dohromady je to skvely zazitek,nez nez mit nektere herni prvky dokonale,ale v konecnem dusledku jde o nudu.
-
dej si facku at se probereš než něco napišeš *16*
-
samozrejme je to volba hrace, jestli chce honit level. neni problem treba jit a behem chuze si nonstop delat "zbytecne" nejake ochranne kouzlo a najednou koukas - iluze level 100 (kupodivu se to nijak umerne neprodluzuje ve vyssich lvl). Bohuzel nejde osetrit, ze to clovek dela schvalne, i kdyz nemusi. Na druhou stranu nemuzes porad kouzlit utocne kouzlo, protoze se zapocitava pouze to skutecne ucelne, kdy zasahnes cil. Duvod proc honit level je samozrejme pro rozdelovani bodu na perky. Nicmene radim to nijak neresit, proste si delej co chces, hlavne ze te to zabavi. Me staci mit destrukci na 75, zamky na 55 a vic nepotrebuju. Casem se rozhodnu levelovat na alchimii nebo vezmu mec a budu vse resit mecem (a levelovat zbrane, blok, armor). Skyrim te nijak neomezuje, volba postavy na pocatku neni omezujici, jako napr. v morrowindu a jinych hrach.
-
tak nic nebude, spasitel začal chlastat dneska večer a čumí po holkách co jsou 10/10:)
navíc dostal mínuska a to je hrozně demotivující, tse tse...
2 mMalleth: jseš tu za trola, a nebo tě nejde chápat, alnébrž skáčeš z jedné věci na druhou a zdánlivě si nevšímáš a nebereš v potaz odpovědi, které jsou tak říkajíc prímo "k věci"
2 Lot: napsl si mi, že tě nemám poučovat o šermu... i tak to ještě krátce zkusím, ale za víc možná nestojíš... vole, kdo tě učil, že krýt jakýkoliv úder v boji a stát při tom nohama na místě je správně? vždycky pryč od úderu, neexistuje kryt, který by fungoval, když stojíš na místě, nikde a nikdy.. i kdyby ti ten kryt jako že fungoval a nezasahl, tak další kombinace úderů tě rozmlátí, to už pak nejde stíhat... ty kluci na videu od psího bratrstva maj xx-let zkušenost (oproti tobě) a ne že to tak dělaj shválně, že si to nechávaj dopadat, ty prostě nestíhaj.. a teď glo glo glo
Tanky Boří Frontu *2* -
Aj taký mount and blade, čo je viac stratégia ako rpg, malo zásahové zóny... Napríklad archery tam bolo vyriešené krásne, keď si predstavím, žeby sa k tomu pridali perky čo sú v skyrime, napr. spomalenie času, mohlo to byť super.
Takto je to len priemer, možno ani to nie, ak sa to porovná s inými rpg, ktoré majú oveľa prepracovanejší bojový systém.