Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Řekl bych že system craftění a skillů je mnohem lepší než New Vegas. A asi nebude nikdo překvapen, pokud dalši Fallout přebere spousta funkcí ze Skyrimu. New Vegas by byl lepší, KDYBY ... a Jessica Black by byla lepší zpěvačka než Beyonce KDYBY ... Ale když si dáš práci a všechny ty KDYBY poskáláš dohromady, vytvoříš ultimátní hru kterou nikdo nepřekoná.
Jinak je celkem troufale něco předpokládat, když si to ani nehrál. A překvapivě kritizují hlavně ti, co tu hru ani nehráli. -
grafika je hezká věc ale nejduležitější je hratelnost.Navic né každej má top mašinu.
-
jediná věc krom hloupého inventáře mne vadí.A to co už chybělo v Oblivionu ,ale bylo v Morrowindu je levitace.Zase tu není.Jinak u mne 98%
-
SK: A hrál si vůbec Demons Souls nebo Dark Souls?
-
Je tohle komerční web nebo jste nezávislá parta lidí, co dělá všechnu práci doma na koleně a z vlastních peněz si hradí hosting? No, zdá se, že ty reklamy okolo budiž mi odpovědí.
U recenzích ten problém ale nekončí. Píšete tu, respektive někteří zdejší redaktoři píšou, o zajímavých tématech (příběh o Team Bondi, o umělé inteligenci, o adveturách, proč nejsou konzole zlo), což je sice dobré počtení, ale aby jste něco zkritizovali, to ne. Naposledy jste to předvedli v podcastu číslo 53, kdy jste na Skyrimu něco zkritizovali, ale vzápětí jste řekli, že vám to nevadí a že to ani není problém a vlastně jste to změnili na klad. A to už pak není žádná komerce, ale vaše redaktorské diletantství.
Ale co bych se o to staral nebo to nějak dál řešil, nemám to zapotřebí. Vy zůstanete na svém, úroveň článků a kritiky se nezmění, tak co. Neměl bych sedět u počítače a psát takové komentáře, měl bych být zticha, svoje názory si nechat pro sebe a radši jít najít lék na rakovinu nebo postavit most. Sám sobě se směju, že se vůbec otravuji a něco sem píši.
Pro ty, kdo umí anglicky, můžu doporučit následující článek 7/10: The review problem:
http://www.computerandvideogames.com/326413/features710-the-review-problem/?page=2 -
Já si nemůžu pomoct, klidně mě vykastrujte ale kdyby měl Fallout New Vegas lepší grafiku, jak teda pořád píšete, že Skyrim má, tak by Skyrim asi nebyl taková jednička.
-
Hrál a ještě pořád skyrim hraju. Pokud zběsile nesekáš power útoky, tak máš staminy dost. To taky dost nechápu proč normální útoky staminu nežerou.
-
Na nic nečekej, jedině tak na slevu ceny. Většina bugů je směšná a zanedbatelná. Věř mi, že zážitkově je to pecka a jestli si fanda TES, budeš naměko každejch pět minut. I pro nováčky to musí bejt mazec, ale pro věrňáky (já sem fanda od trojky) jsou to pomalu orgie. A to, co kritizujou klikaři z tunelovek, to je pro zážitkáře D&D fakt směšný. Tahle hra je pro takové, kteří se nebojí svobody a umí si jí užívat!
-
Hraju taky Norda, jedu těžký brnění, kovařinu, ale obouruční meče. Líbí se mi jak se snim napřáhne - úplně cejtim tu hroznou pecku co by dal *1*
-
The Ballad of Todd Howard ... musíte vidět. :)))
http://www.youtube.com/watch?v=B7trmEmI5Js&feature=related
Jsem velký fanda Bethesdy, jen počkám s hraním na první velký patch (jako u všech předešlých titulů). -
Nemyslím, že má někdo problém s povoláním Battlemage. Ale od pradávna tomu bylo tak, že ač ovládal oboje, ani jedním nevládl tak dobře jako specializovaná povolání - nekouzlí tak dobře jako mág a nebojuje tak dobře jako bojovník (a přiznejme si, žetenhle princip je docela dobrý simulátor reality). Jenže zdá se mi, že v TES se kombinování povolání oproti specializaci docela protěžuje. Nic z toho by nemuselo být , kdyby byl soubojový systém (a teď mluvím čistě o bojových mechanikách) trochu promakanější. Takhle do sebe prostě třískáte, kdežto pán čáromeč si k tomu přidá i nějaké to kouzlo . Tobě se jako čistě bojovému povolání žádné hlubší možnosti neotevřou. Pokud to byl záměr a tvůrci mají takovouto představu Battlemaga, pak to repsketuju - je to jejich univerzum. Já se ale obávám, že jde spíš o nepřímý důsledek těžkopádného a málo variabilního bojového systému.
-
Jo aha, tak dík za objasnění... *7*
-
je to hovadina *11* *12* davam 1/10. zahrajte si BF3 to je lepsy hra *5*
-
jenom pro ty co jsou ovlivněni dnešním desítkovacím systémem známkování. 7/10 je u mě velké hodnocení. 9/10 jsem na svojí osobní škále hodnocení dal zatím jenom 4 hrám a 10/10 dám jediné hře v životě co možná přijde *5*
-
lol vsak v gothicu taky zadny system boje nebyl :D to pak i RIsen vedle toho vypada promakane.
-
Napadlo mě to. V tom případě, ikdyž je to celkem pěkná hra, mi ale přijdou některé mechanismy hry troch unelogické a přemrštěně namíchané. Jsem prostě zvyklí na jiný druh her. Ale co, sto lidí sto chutí.
-
to ale vycházíš pouze z paradigmatického vnímání žánru. To, že kdysi byli mágové slabí, neznamená, že to bylo dobře, nebo že je to jediný správný přístup ke gamedesignu rpgček. To je podobný, jako se u "dámy" vztekat, že tam není šachový kůň. Prostě jiná pravidla v rámci stejné kategorie her. Ber nebo nech být.
-
Tak ty seš teda velkej blb a Risen jsi viděl tak maximálně z okénka některého z japonských rychlovlaků... *7* Jestli měl něco Risen ještě promakanější než série Gothic, tak to byly právě souboje, které naprosto excelovaly.
-
2TBF > A k těm videím - takhle to vypadá v neřízené konfrontaci s klackama.
1) Železo se chová úplně jinak (opravdu nesrovnatelně) než tyč.
2) Málo kdo si řekne těch pár rán mečem snesu (s pořádným brněním a trochou štěstí by mohl - spolehni se na štěstí když jde o kejhák), na čemž v tom co jsem viděl všichni postavili svou taktiku... -
Obtížnost jsem nerozebíral, na nejvyšší nemám žádny problém a hra mi přijde trochu lehká.
Přesně jak říkal Cahir, jde mi spíš o pocit z boje. Pokud se ten mág takhle naboostil a zahrál to jako mág bojový,proč ne, jenomže on to tak nezahrál xd žádné takové lektvary neměl u sebe ani jeden z nich. Proč by měl mít palcát schopnost prorazit kryt obouručního meče?O-O