Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Ježiš, ty jsi tragéd... Já si taky přeju recenzi od Dana Vávry, nepotřebuju tady vidět u každé hry desítku - vypadá to, že už je to jen z rozmaru poslední dobou... Anebo možná pan Poláček prohrál pikantní sázku s některým ze svých přátel z řad herních distributorů a takhle to dopadlo. *7*
-
Lidičky, ted nemam čas, ale pozdeji to sepisu... Vysvetlim vam, co je zakladem boje ve skyrimu, proč jste za buzíky co nevykrejou ani šlupku palcatem od maga... vynecham z toho magii a cele to opřu o jakysi přeneseny realny zaklad, o ktery se skyrim celekem překvapivě snaží (ne ani začatečníci v šermu, mily Lote, to nechapou, jak je vidět)... Takže vydržet a čekat na spasitele! :)
-
Nic proti, ale trosku se seznamte se svetem do ktereho spada hra kterou hrajete nez zacnete neco kritizovat.
Battlemages focus on combat using both magic (spell), blunt and blade weapons. Thus, they are very similar to a spellsword.
More nimble and athletic than the sorcerer, and better suited for spell-casting than the knight, the attacks of a Spellsword are unpredictable. Spellswords are great students of combat and magic, serving as warrior-mages, dedicating their lives to learning both the art of war and the ethereal ways of power.
Spellswords are adept at all types of weapons and armor utilization, and are extremely versatile in combat situations. -
Hodne dobre se leveluje vyrobnimi dovednostmi. Ja vyrabel Zelezne Dyky (1zelezo, 1kuze) a udelal na tom X levelu. Proste pro levelovani je dulezite pouzivat co nejvice dovednosti. (kovarina, alchemka, enchantovani, plizeni, luky, magii atd). Proste cim vice veci budes aktivni pouzivat, tim rychleji ti poroste lvl.
-
klady hry: pěkně graficky zpracované zbraně a brnění, temnější dospělejší grafika, atmosféra.
pěkně udělaná výroba zbraní, brnění apod. a jiných vedlejších činností.
zápory: zastaralá grafika, špátná ui (útočí na vás pokud jim pomůžete např při boji proti nestvúře, v boji špatně reagují), nic moc bojový systém, nerealistické reakce na útočení(žádné reakce), špatný inventář, konzoloidní feel zjednodušení a klasicky neohrabaného konzoloidního ovládání, nedostatek příběhově silných npc(chápu ale že v této sérii se todělá jinak), možnosti volby v rozhovorech jsou často spíš na oko.
Mám rád open akční rpg, takže za mě 7/10. -
Asi máš málo zkušností, nebo to jen neumíš. Já od pátku ;) hraju norda s palcátem, štítem, heavy armorem a kovařinou (nic jiného nepoužívám a nezlepšuju) a nemám sebemenší problém. Soubojovej systém mi vyhovuje, v rámci historie série TES je momentálně nejlepší prostě super. To že tě sejme mág palcátem je klidně možný, když se může naboosterovat na chvilku lektvárkem, kterej mu zvedne jednoruční zbraně. I kdyř je to NPC neni důvod předpokládat, že by něco takovýho neuměl. Navíc palcáty na vyšších percích uměj ignorovat zbroj i krytí nepřítele, takže asi tak ;)
-
rikej si tomu jak chces...mas tu ciste bojovku - mortal kombat s propracovanym zpusobem boje, mas tady akcni RPG blade of darknes, ktera je zamerena na boj a dalsi doplnkove veci = bojovy system je min propracovany nez v MK, mas tady Skyrim, kde je na boj kladeny jeste mnohem mensi duraz nez v blade of darkness = ma mene propracovany system boje.....
Jestli hrajes Skyrim kvuli boji, tak jsi pro sebe jednoduse vybral spatny titul, protoze o tom Skyrim proste neni. -
Nevím jak ostatní v redakci, ale já bych byl rozhodně pro, aby Dan svůj pohled destiloval do nějakýho textu. Sám bych si velice rád přečetl, co konkrétně mu na Skyrimu vadí.
A tu fantasmagorii o Ceneze si nech od cesty. Že by do obsahu webu kecal jakejkoliv distributor je absurdní. Můžou si stěžovat a fňukat, ale to je všechno. -
ano ta hra te to nuti, pokud chces hrat na nejtezsi obtiznost...proste cisti valecnici ve svete Skyrimu nejsou tak silni jako valecnici, kteri se dokazou behem boje lecit, privolavat pomocniky nebo co ja vim co vsechno...tak to proste je. Ta hra neni simulator valecnika, neni to bojovka, hra ti da postavu + spoustu moznosti a rekne ti, delej si s tim co chces ! Mas nejvetsi obtiznost coz znamena jedine, pouzivej nejsilnejsi vlastnosti a kombinace.
-
Tohle byl příspěvek na vlákno cahira - přímo reagovat už nešlo, tak jsem zkusil vypsat vlákno a poté zapsat příspěvek.. taky evidentně nefunguje.
-
Naopak je napsaná zdaleka nejlíp. Ale bohužel to joudové tvojeho typu nedokážou docenit. Perly sviním *12* *7*
-
Přijde mi, že tady moc lidí nedokáže pochopit krásu ryzího válečníka bojujícího ocelí, kterej už jenom z principu pohrdá magií a podobnejma teploušovinama. Ve hře, kde nabojuješ desítky hodin musí fungovat soubojoový systém. Ve Skyrimu nefunguje - mág s palcátem prorazí můj kryt obouručního meče - kde má tohle logiku - mág klasicky slabí charakter,který využívá hlavně magii na mě zaútočí palcátem, který by neměl ani unést a MĚ, velkému barbarovi ze severu prorazí kryt mého meče...
-
Cenega má sílu asi jako polámaný mraveneček. Kdyby jakkoliv byla schopna zasahovat do dění na netu, tak jsem já osobně už dávno umlčen. Jenže já ještě nebyl ani napomenut *1*
-
Koho chléb jíš toho písěn zpívej.
-
To zní libově a hlavně vypadá ( http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Daedric_Armor_(Skyrim) ) *1* Díky ti *3*
-
sk: aha, takže kvantita na úkor kvality? Všechno je totiž o přístupu. Někoho otráví soubojovej systém, ale nakonec se nechá udolat tou spoustou dalších prvků, které hra nabízí. Jenže ne každej jsme takovej, já osobně zastávám názor, že buď máš věci dělat pořádně, nebo vůbec. Zajímá mě úroveň hry, ne její rozsah. Soubojovej systém ve Skyrimu mohl bejt lepší. Body dolů. Nemluvě o tom, že souboje v něm hrají velice významnou roli, nikoliv podružnou. Jak by mohl vypadat, předvádí právě např. 10 let starý Blade of Darkness - hra, která je v tomto ohledu elegantnější a zároveń o dekádu starší. Z tohoto hlediska jsou příběh a další prvky irelevantní - "Má to hodně dalšího obsahu", jako odpověď na otázku, proč má ta hra blbě řešený mechaniky boje, mě opravdu neuspokojuje.
Risen byl podle mého právě ukázka výborného kompromisu mezi mechanikami a umem hráče. Přeháníš. I kdyby jsi byl sebelepší, bez pořádné čepele, několika bodech ve skillu používání meče (bez toho bys ani nemohl protiútočit) a pořádné dávky zdraví bys ty nejtěžší potvory prostě nedal. Nemluvě o tom, že souboje s potvorami byli těžší než s humanoidy. -
2TBF > Gothic (trojka s comunity patchem), Risen, Zaklínač 2 (tam sice myslím bez patřičné dovednosti skrze kryt zranění proniká ale v nepatrné míře).
A o šermu mě nepoučuj - věnoval jsem se mu. Jsou údery které lépe nekrýt (silný úder sekerou) a které se (bez štítu) moc krýt nedají (řemdich), ale pokud protivník kryt prorazí, šlo bez debat o chybě provedený kryt. -
sk + TBF: Aha, takže když mě ta hra nutí, abych byl "holka pro všechno", tak vám to jako připadá v pořádku? Já na nějaký kouzla a luky se*u. Hraju válečníka.
Bavím se o zmršeným soubojvým systému. Ne o tom, že mám problém někoho udolat (nemám). Znovu, obtížnost (spíš jednoduchost) není terčem mé kritiky. -
tak tady to máš:
Dan Vávra by nejspíš napsal: všechno je ve skyrimu na nic, grafika, GUI, příběh, systém boje, kouzlení, questy... pak by zalhal, že prostředí je náhodně generovaný.. a dodal další porci věcí co jsou na nic, kterých si jen on sám dokázal všimnout.
... a při tom psaní by mu v hlavě probíhalo: ale furt jet to sakra lepší hra než Mafia 2 -
Pokud by snad Daniel Vávra napsal tu protirecenzi, jak to někteří tady nazývají, hoďte sem prosím někdo link. Velice pochybuji, že by Cenega dovolila, aby na tomto webu byla taková recenze, takže ji bude muset vyvěsit někde jinde. Rád si to přečtu.