Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
"A že kryt ránu nevykryje pouze ztlumí (proboha proč?) přispívá k tomu že se obtížnější souboje pravidelně zvrhávají v běh pozadu za zběsilého klikání. " Přesně!
"Nevíte někdo - na vysokých úrovních krytu v boji se silnějšími obludami - je kryt reálně použitelný? Kolik % zranění dokáže utlumit?" - taky bych to rád věděl. Páni z Bethesdy asi nechtějí, aby jsme mechanikám hry naprosto porozuměli. -
Dotaz a hrače Oblivionu:
Je moc rozdilny oproti Skyrimu? Bojovy system, rozmanitost světa, skilly? Hraju two_hand/heavy_armor. Jestli by nekdo stručně popsal největší rozdíly, plusy / minusy. -
jakou hraješ obtížnost?
-
mě úprk na zad za zběsilého klikání nefunguje (master obtížnost)... protivník mě vždycky dožene a skne... když chci zdrhnout a dát se do kupy, musím se otočit zády a sprint (když zbývá ještě stamina...)
-
"že nechtějí stejný "spásný úkprk na zad a hack&slash;"" - Fér, teď je to ještě větší hacknslash.
-
ha, koutouli tam nejsou... uskakovat se moc nedá, vývojáři sami se k tomu vyjádřili, že nechtějí stejný "spásný úkprk na zad a hack&slash" jako v Oblivionu (haleluja)
dual weapons je ve hře vysvětleno tak, že při máchání obouma rukama nezbývá síla na kryt... což zní divně, je to asi blbost.. možná se tak rozhodli, protože se tento styl stával nevyvážený?? kdo ví.... -
Nemožnost krýt v případě dvou zbraní či kombinace zbraň+kouzlo je asi záměr (díky tomu není kombinace zbraň+kouzlo přemrštěně silná ale dvě zbraně jsou naopak na nic). A že kryt ránu nevykryje pouze ztlumí (proboha proč?) přispívá k tomu že se obtížnější souboje pravidelně zvrhávají v běh pozadu za zběsilého klikání.
Nevíte někdo - na vysokých úrovních krytu v boji se silnějšími obludami - je kryt reálně použitelný? Kolik % zranění dokáže utlumit? -
Cahir: Pod to se klidně podepíšu krví *5*
-
Proč přehánět? To může být hra buď tupá rubačka, nebo Mortal Kombat? Spousta RPG (Witcher 2, Blade of Darkness, Risen) dokázalo, že lze vytvořit promakaný soubojový systém, který dobře kombinuje jak skilly, tak um hráče. Bethesda to, zdá se mi, nezvládla.
-
Doporučuju vylevlit smithing (velice jednoduche, staci delat leather bracery) a enchanting (taky to jde celkem rychle, hlavne je to pak velmi profitabilni), mam lvl49, full deadric armor(prekvapive je lepsi než dragon), dva enchanty na vsem a vsechno legendary.
Když máš two-hand/heavy armor skill90+ a level40+, začne to byt uplně jine vino, pak už ani mágové a lučištníci nejsou problem. Vlastně se da řict, že začneš byt prasacky overpowered. -
Jenze to neni konzolova bojovka, neni to mortal kombat, nejsou tam komba, uskoky, kotouly a podobne (ikdyz teda v Oblivionu byly - zalezi na dovednosti se zbrani, takze jsou mozna i ve Skyrimu, ale stejne se to nedalo rozumne pouzit). Proste je to tradicni rubanice, zadny scifi kungfu shaolin karate serm.
-
teda už je to nejmíň hodina, co to začalo...
-
Řešíte jenom část toho, o čem píšu a nedáváte žadné odpovědi, takže na svém příspěvku nevidím nic špatného.
EDIT: aha, už jsem si to všiml, je to ještě níž. Tak to potom ok. *3* -
Proč? Já nechci bojovat lukem, já chci bojovat mečem. Není-li hra dušující se rozmanitostí gameplaye schopna nabudnout plnohodnotný zážitek za všechny styly hraní, je něco špatně.
-
ale vždyť o tom se tu už dobrou půlhodinu bavíme, Mlho *13*
nic ve zlém, pročti diskuzi tak 20minut zpátky *3* -
zkus luky *3*
-
No vidis a proto treba pro me neni DS vic nez Skyrim. To ze jsou TES klasicke proflakle fantasy s hrdinou co zachranuje svet je uz tak neco jako tradice, ktera k tehle serii proste patri.
-
Mám několik výhrad k boji. Hodně mi chybí nějaký klávesy úskoků, úkroků nebo kotoulů. V praxi to totiž vypadá tak, že kolem sebe s protivníkem běháte jak jelita a odbíhat vždycky na zad, když vidím, že se rozmachuje, je silně nepraktický a když už nic jinýho, působí to směšně. taktizovat se v boji holt moc nedá, minimálně jsem zatím na žádné fintičky nepřišel. Blokovat s dvojručákem nemá příliš smysl, jelikož i tak to bere hrozně moc života (snad to napraví perky v blokování, pokud se teda vztahují i na zbraně, což dosud nikdo nebyl schopen potvrdit a to ani na ofic. fórech)a ochuzuje to boj o další rozměr - buď ho prostě třísknu dřív já, nebo on mě, takže klikačka. Jediným pozitivem tak zlstává jakýsi protiútok při držení krytu, ale i ten místy působí hrozně neprakticky, jelikož protivníci mají tendence "těkat" po hrací ploše a naprosto nepředvídatelně měnit vzdálenost od hráče (pozůstatky gamebrya, totiž onoho plavání, resp. těkání, z něhož se nedá vyčíst další protivníkův pohyb).
Navíc mě dost štve, že jsem zatím nepřišel na to, kolik přesně mi to sebere života, když se kryju, a tak nevím, jestli se vyplatí investovat do perku, jenž kryt zlepšuje o 20% (20% z kolika?) Dá se to někde zjistit? Jestli něco nesnáším, tak jsou to RPGéčka, která mi zatajují mechaniky...
Jo a nemožnost krytu v případě dvou zbraní je bug, nebo záměr? Páč to je ta největší píč*vina, jaké jsem byl zatím u soubojového systému RPG hry svědkem.
Ten boj prostě mohl být udělán lépe.
Přátelé, sečtu-li to se svými dalšími výhradami/poznámkami, které jsem psal předtím, vychází mi z toho, že tohle není ani náhodou desítková hra. Baví mě to, užívám si to, ale chyb, nedodělků, povrchních řešení a hlavně kroků vedle to má opravdu spoustu. Za sebe dávám po zhruba 20ti hodinách hraní 8/10 -
no vidis a v Bethesde si nejspis rekli, ze lepsi pro gameplay bude, kdyz i blok ubere nejake to HP...jinak Skyrim je super prave tema moznostma ktere nabizi, takze pokud se ptas co delat tak muzes pouzit lecici kouzlo, muzes vypit lektvar a to ne jenom na leceni, ale treba neviditelnosti, aby jsi v klidu odesel, ikdyz jsi bojovnik, tak porad muzes pouzit ,,draci rev,, napriklad na zmrazeni nepritele....proste muzes udelat cokoli, jen si prosimte nestezuj, ze pri blokovani ti uberou cast HP.
-
Ideální by bylo kdy zde byly zásahové zóny.Pak by záleželo na tvaru štítu a postavení bojovníka.Hlavně by konečně záleželo na mušce a ne na skillech. Skill typu žádné poškození od štítů atd to teda perly :)
No bohužel to zde není tak to řeší skillama.Některé skilly mne také příjdou UBER :) I když mne více vadí to,že každý může mít skoro vše.Tedy i kouzla vysoké úrovně když na to má manu.Není nad bojovníka s magickým armorem a summonm, tomu se nic nevyrovná :)