Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
2 sk: někdo hledá řešení, nekdo se plácá v problému *3*
-
Nechci trolovat, ale ono to jaksi není možné, aby sis udržoval nízký level postavy a vysoké levely dovedností, když ti s postupem na vyšší úroveň u jakékoliv dovednosti automaticky roste i level postavy.
-
jo jinak stromy se ve vetru hybaji :D onehdy jsem s e na to schvalne zameril...hybaji se mnohem min nez v oblivionu a listnate stromy se hybaji mnohem vic nez jehlicnate, ty se skoro vubec nehnou :D
-
proc jit hlavou proti zdi? proc nevycarovat summona napr. ? vsak tech moznosti tam je tolik
-
Asi se budu muset zaregistrovat abych po sobě mohl opravovat hrubky. Těm které z nich bolí oči se tímto omlouvám.
-
,,Že má skyrim ještě nadstavbu v podobě rozhovorů, příběhu atd. je pro boj naprosto irelevantní.,, To je presne ten problem jak na to koukas. Je to jako bych psal o BoD a napsal bych...podivej se, jak ma Skyrim rozlehly a propracovany svet s obrovskym mnozstvim questu, craftem a dalsima moznostma...proc to vsechno nema i Blade of darkness ?? Jak jsem psal nekolikrat Skyrim neni bojovka, nemuzes ignorovat zanr hry a porovnavat to s jinou hrou, ktera ma jine zamereni.
Risen jsem hral na nejtezsi a ano musel jsi uskakovat a ano stacilo vedet kdy uskocit a dal jsi i toho nejsilnejsiho obra...a ted si rekni, kdyby to monstrum ovladal zivy hrac, tak ho proste nikdy nezabijes, nemel by jsi nejmensi sanci... -
jen proto, že na full-contact seženeš sparinga snadněji v boxu než v šermu.
správně provedený kryt v šermu.. bla bla... najdi si na youtube "dog brothers gathering" ať víš jak to lítá v neřízené konfrontaci.
nahoď seznam těch her... -
Klady Skyrimu: mnohem rozmanitější prostředí, lepší obličeje, mnohem lepší dialogy, nápaditější questy, mnohem lepší výhledy do dálky, mnohem lepší level-scalling, místo neustálého opravování zbraní je tu relativně propracovaný systém jejich výroby, spousty drobných vylepšení typu místo kouzla popálení dotykem plameny tryskající z dlaně, knihy co se sami rovnají v knihovničce, dá se vařit a podobné drobnůstky - celkově na mě působí mnohem atmosféričtěji.
Zápory: pro PC hráče opravdu nepovedený inventář, nepřehledný přehled dovedností občas otřesné textury, kvůli zvýšení výkonu se už např. stromy ve větru nekývají, kryt v soubojích je méně efektivní než o oblivionu - přečti si diskuzi je jich tu uvedena celá řada. A samozřejmě - nabídka modů je zatím oproti Oblivionu velice chudá. -
2Cahir: aha, takže máš taky problém s umíráním a pereš se s tím? držím pěsti :)
z míry ho slabý útok nevyvede a taky bere málo zdraví... silnější útok je jiné kafe ale na to je třeba hodně staminy... to je prostě pravidlo, mě se to zdá pochopitelný a vítám takovou obtížnost -
Cely system rozvoje postavy je predelany, myslim, ze k lepsimu (ikdyz treba alchemy mi prijde horsi). Cely svet je podstatne rozmanitejsi nez v Oblivionu. Nedaji se vyrabet vlastni kouzla (doufam ze nekecam). Pouzivani ,,obou rukou,, nema chybu.
-
Dík! ono se to má ale tak, že nejtěžší obtížnost tě má třeba takovej bandita na dvě rány, stejně jako ty jeho. V tu chvíli by se nějaké to hlubší taktizování hodilo, což ve skupinovém boji moc nejde.
-
Taktikou by to smrdělo ve chvíli, kdyby ho ten útok z krytu nějak vyvedl z míry, jenže on je okamžitě ready a kreje tvůj protiútok, případně útočí znovu (HP to sebere zanedbatelně). No nic, zkusím si s tím ještě pohrát.
-
Blade of Darkness se dá naprosto s přehledempovažovat za akční RPGéčko, jehož soubjový systém se Skyrimem klidně snese srovnání - oboje jsou to realtimové hry. Že má skyrim ještě nadstavbu v podobě rozhovorů, příběhu atd. je pro boj naprosto irelevantní. U Zaklínače jsem dělal kotouly hlavně an začátku. Jakmile jsem získal protiútok a další skilly ze stromu meče, hra se stala o dost variabilnější. Risen byl dementní? Soubojový systém z něj považuju za jeden z nejlepších. Nevím, na jakou jsi hrál obtížnost, ale na nejtěžší jsi s trapně umlátit daleko nepochodil, zejména u silnějších protivníků. pokud jsi neuskakoval, případně nevyužíval protiútoků, neměl jsi šanci.
-
aha, to už mi ale nezní jako oblivionovský drž šipku "ýpátky a hekujslešujbašuj" :)
to už smrdí nějakou taktikou.... chápu, že na nejtěší obtížnost se to dá dělat do nekonečna, protože standard útok sebere prd zdraví... asi je to tím, že jsi v tom dobrej, já jim prostě dlouho uhýbat nezvládám a brzo zkapu... proto se to snažím řešit jinak :) -
prozradim vam jedno tajemstvi, kdyz vam nepritel dava na pr..l ve stylu ... musim zmatene prchat a mavat zbranema okolo sebe, tak jste proste slabsi nez on a chcipnete.
-
Teď sem to naházel ani čísla a ani v tom nevidím jedinej problém, možná máš pravdu, že to není rukama, možná je to hlavou...
-
Proč kick-box? Co ten má společného s šermem? V šermu je výsledkem správně provedeného krytu nikoliv menší, nýbrž žádné zranění.
A proč by možnost efektivního krytí měla vést k frašce typu assassins creed? Vím o spoustě rpg her které dokazují že nevede. -
musí to být úprk na zad v kombinací s úprkem do strany (v případě silných útoků) a když už tě dohání, můžeš jeho útok přerušit tak, že se kreješ a současně zmáčkneš tlačítko pro útok.
-
tak zaklinac - tam jsem velkou cast souboju odkotouloval, coz je kravina. Blade of darknes neni RPG je to akcni rubacka a Risen ? tam byly souboje zalozene na demenci nepratel, kteri meli proste svuj styl boje, ktery nikdy nezmenili a sli trapne umlatit. Skyrim neni bojovka a i takove veci jako zakoncovaci udery a podobne tam dali v podstate jen pro konzolove hrace.
-
Nejtěžší.