Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Toho teď hraju já - velkej ošklivej berserk s dvouruční sekerou. Naprostou většinu věcí sundám na jeden power-strike - když se k nim tedy dostanu. Slabina jsou logicky lučištníci a hlavně mágové, takže bych řekl, že kožený brnění není moc dobrej nápad *3*
-
aha, vadí ti, že vykrývání ubírá zdraví... vysvětlení jsem našel přímo ve skyrimu, v jedné vesnici v horské rozsedlině jsem vlezl do kasáren legie a ukradl jim z knihovny příručku s podtitulem "face-to-face fighting, jak na to"... autor, starý legionář válečník v ní nabádá:
blok je základ, nejdřív obrana pak útok a i když blok bolí, bolí míň než chytit úder na plno. Takže blok pak pořádná pecka a dodělat odkrytého protivníka (doslova tam píše, neboj se ho zmasakrovat, když padne na zem, to je válka *4* ). K používání úkroků pak nabádá ve chvílích, kdy se nepřítel napřáhne na silný úder...
takže odpověď na tvůj problém, kryt bolí míň než to chytit bez něj, ale přesto bolí, proto ti ubírá zdraví.... užij si tu hru, lepčí fantasy RPG momentálně není *3* -
No tak snad mas blok, ktery teda urcite nepouzitelny neni...jenze je to skill jako kazdy druhy, ktery je potreba natrenovat a dat do nej perky. A jestli stitem vykryvas utoky obourucakem, tak se nediv ze to boli, ono by to totiz sakra bolelo i v realu
-
Chtěl bych se zeptat, má někdo zkušenost s nordem na two-hand zbraně? Začínám druhou postavu a nevím zda-li light nebo heavy armor. Vrozeně má na light 20 a myslím, že by s ní byl rychlejší a stamina by ubývala pomaleji. Těžko říct jestli potom něco vydrží *1* . Díky za radu
-
no v TES se leveluje jinak nez v ostatnich rpg...v tes dostavas ,,XP,, za zvedani dovednosti v jednotlivych skillech a ty jednotlive skilly zvedas tim, ze je pouzivas....takze muzes splnit klidne milion bocnich Q a zustat teoreticky na 1. lvlu.
V podstate v TES a specielne ve Skyrimu je nejvyhodnejsi mit spise nizsi lvl, ale jednotlive skilly co nejvyse. -
Tak používání svitků a kouzel zrovna neholduju. Hraju za Orka (kteří tu vypadají hodně dobře) a specializuju se na boj zblízka.
Nepovažuju za dobrý realtime soubojový systém, když se téměř nedá vyhrát bez toho aby mě někdo ubral životy i když člověk neudělál chybu.
Chápu že je to pořád RPG a statistiky tu musí hrát nějakou roli. Ty by ale měli ovliňovat spíš vstupní veličiny jako počet životů, síla útoku nebo schopnosti a ne to jestli mi nepřítel ubere zdraví když mu ten úder fyzicky vykryju. -
Parim to celkem intenzivne od minuleho patku co to vyslo a jako jo, s tou desitkou bych vyjimecne i souhlasil :D Ja bych dal 9,5 (protoze je vzdycky prostor pro zlepseni) ale je to poctiva parba na ktere si nekdo dal zalezet a je to na tom sakra poznat.
-
S tímhle naprosto souhlasím. Až mě někdy štve, když mám obra skoro mrtvýho a on začne sprintovat směrem ke mně. Vyskočim na nejbližší skálu a těšim se, že až se mi dobije mana tak ho sejmu jedním mocným fireballem, no a on zdrhne naznámo kam :).
-
mě se přístup k fightingu ve skyrimu líbí (jasně, přidej target-lock, uskakování a máš Witcher 2... nic proti, v aréně jsem strávil týdny )
"kdo umlátí toho druhého dřív" je matra všech soubojů i v reálu *4*
taktizování.. hraju na master obtížnost a hra mě nutí hledat odlišnou taktiku, dle typů protivníků. Nutí mě používat svitky, kouzla, odstřelování z dálky, útoky ze skrytu, ve skupinách likvidovat nejdřív nebezpečný čáryfuky, lákat silnější nepřátele do pastí nebo si sehánět lepší vybavení... jsem zatím jen na začátku, jestli to takhle půjde dál... *14* -
súhlas vo všetkom, naozaj dobre napísané...
čo sa týka thiefa, tak odporúčam do Oblivion stiahnut Thieves Arsenal, pridáva prakticky všetku výbavu ktorú mal Garrett v T1-3 a zlepšuje reakcie AI. -
pěkně napsáno
-
Pravda, postava už při diagonální chůzi neklouže po zemi a dali postavě nový animace soubojů ale systém jako takový má snad všechny nedostatky co byly v Oblivionu. Souboje nablízko jsou jen o tom kdo umlátí toho druhého dřív. Je tam minimum prostředků k taktizování. Útok, silný útok, prakticky nepoužitelný blok a občas nějaké zařvání. Dost tu chybí třeba úhyb a hlavně target lock
-
U dvou zbraní problém mám taky, ale u jedné + štít fakt ne, když přehodím z luku, přehodím jen na meč a štít se dá už automaticky. *3*
-
I z prispevku v teto diskuzi vypliva, ze nadpolovicni vetsina hracu se znamkou 10 vicemene souhlasi (i kdyz by se to na zaklade usilovneho snazeni jednoho trola nemuselo tak jevit :) )
Ja bych po delsim hrani sel s hodnocenim nahoru (na 9), protoze podobny poctivy pristup k hracum uz skoro zadni vyvojari nepraktikuji (viz: DA2 odes.ane dungeony, Portal 2 za par hodin dohrano, atd.. )
Kdyby recenzi psal Dan, mozna by ta skepse byl druhy extrem ... A ted je otazka jestli pozitivni pristup neni (i v zajmu nas hracu) preci jen vhjodnejsi? Diky tomu da vyborny hre sanci treba i clovek, ktereho podobny zanr nezajima, a muze se skvele bavit...
Poslat vsechno do s.acek je jednoduchy a Lukas negativa korektne zminuje.
Jen bych do recenze asi nedaval tu sebekritiku, mne se oblivion libil, po pridani OOO a immersive interface (a jeste asi 3 modu) to hra na deset klidne byla (a je)...
(Se skyrimem si rovnou koupite i novy dil thiefa *4* a ted jen jestli se tam nekde neukryva i system shock *1* ) -
No já hlavně v zápalu boje u této hry zapomínám ukládat *1* To taky o něčem vypovídá. Já mám odehráno necelých 70 hodin a je to paráda. Samozřejmě mušky tam jsou, to né že né. Ale i tak si myslím, že za tenhle rok nic lepšího prostě na PC nevyšlo.
-
Jedna z nejlepších her, co sem kdy hrál a to RPG moc nemusím. Odehráno zatím jen cca 10 hodin, z toho 9 včera v kuse. Dlouho se mi nestalo. abych šel spát v 5 ráno a to sem si tak od 1:00 říkal, že to musím vypnout, ale ještě se podívám tám a pak ještě tam.. a co je ještě tady, koupím koně a jedu :-) Od jednoho souboje sem musel utýct, protože mág, co hlídal kobku byl moc silnej, ale předpokládám, že je to normál a vrátím se tam, až budu na vyšším levelu. Jinak je normální, že sem za tu dobu teprve na pátem levelu? A to se snažím plnit všechny questy i ty vedlejší.
-
Pohyby a souboje jsou tam úplně jiný, než v Oblivionu, sice nevím, co to hraješ, ale Skyrim to nebude :X
-
Nemůžu se zbavit dojmu že Beděžda se soustřeďuje mnohem víc na množství obsahu než na kvalitu zážitku. Vždyť systém ať jde o pohyb, souboje či AI se prakticky nezlepšil od Oblivionu. A rozhodně se nedá říct že by na něm nebylo co vylepšovat. Je to velká škoda. Pak by to mohlo být opravdu RPG roku. V tomhle směru by se mohli učit od Piranhy či From Software.
-
Je fakt že jako celek působí graficky pěkně, ale nelze přehlídnout ty příšerně opakující se textury. V tomhle směru byl mnohem lepší i Fallout 3
-
presne, co jsem vylezl z tutorialu, dal jsem obtiznost na maximum a dostavam na budku zcela pravidelne. Konecne trochu vyzva...i kdyz po zkusenosti s prvnim drakem se celkem bojim, co se mnou udela druhy, protoze tam nebudu mit s sebou 10NPC (cti potencionalnich cilu pro draka)