Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Za celou dobu co hraju jsem potkal jenom jednu partu magu, kteri me rozsekali. Se zbytkem se da poradit, pokud ne, mas partaka. Ale vetsinou vsechno vyridis sam. Take nedokazu posoudit jestli je to podle lokace, nebo se nepratele zlepsuju umerne tvemu levelu...Dulezite je pouzivat cely arsenal...cili shouty, magii, luk a klasicke zbrane. Takoveho Gianta kterej te ma na jednu ranu muzes v podstate ustrilet 4-6 sipama ze sneaku, kde mas nasobnou dmg.
-
Za málo sexu hodně konzole... Nebo tak nějak to rčení zní, ne? Pro sérii Zaprášených Análů vskutku pasuje! *5*
-
No dobre, Risen byl na tom podstatne lepe, nez treba Arcania, ale s rozlohou, ruznorodosti terenu a moznostmi Skyrimu se to neda srovnat. To podzemi z risenu bylo celkem frustrujici, odehral jsem v ni snad vetsi pulku cele hry a ke konci uz to lezlo hodne na nervy.
Gothic (1, 2) a Skyrim bych nesrovanal...Kazdopadne nevim proc, ale stejne byl atmosfera lepsi v gothicu a za hradbama v temnych lesich jsem se i bal :) I gothic mel svoje pro a proti, bugy atd...presto jsou to obe skvele hry.
Co se tyce dungu, tak mam vycistenych 15 (kdo prehledl, v journalu je statistika) a tou podobnosti jsem mel na mysli v podstate stejne hadanky (kameny-claws, obcas kombinace pak). Neucinne pasti kterou uberou tak 10% zivotu a vicemene fakt ze se v dungu snad nejde ztratit :) Hadanky mi prijdou prilis snadne...
Trol: jak jsem rikal, nejsem fanda TES, takze hraju to co mi nabizi aktualni trh :) A skyrim je bezpochyb ted nejlepsi novinka. Spise mam ale obavy o novy "piratsky" gothic - tam uz jde videt, ze autori opravdu nemaji zadny trumf v kapse. -
zalezi co chces. skyrim je celkove jednodussi. to muze hodne lidem vyhovovat. je to skvela hra, ale JA vybrat si na pusty ostrov jen jednu, tak pro me rozhodne morrowind.
-
Nesdílím vaše nadšení, přátelé. Na rozdíl od Dragon Age 2 je v této hře velmi málo sexu...
-
To me zajima, rekni mi, jak ty osobne poznas spatny preklad od dobreho (nejlepe s priklady) a jak jsi poznal ze prekladatele nehrali zadne hry? :D
-
Co jsem zatím nahrál tak je to mnohem lepší než oblivion.Ve světě máš volně NPC/monstra která zabiješ snadno a která normálně nezabiješ.Nejsem na extra velkém levelu,ale pořád potkávám slabé a silné.Ne,že by bandita měl najednou Daetrické zbraně.Záleží na lokaci.V různých lokací jsou různě oblečení a vybavený.Co jsem četl tak ani na velkých level to není tak,že by základní nepřátelé měli najedou to nejlepší vybavení.
-Nemohu přesně posoudit jestli má bandita v jedné lokaci to samé na 1 levelu a na 20.Hodně jsem cestoval tak nevím přesně.Ale rozhodně to není tak,že by byl ten zakladní stejně silný.Spíše jak máš lepší věci je to pak slabší.Co jsem zatím pozoroval. -
Děkuji za poučné hodnocení... *4*
-
Co kdybys poslech svou vlastní radu, šel hrát svůj Risen a Gothic, a přestal tady zbytečně prudit? Svýmu nicku bys asi nedostál, ale to je steně fuk, bo trolling ti stejně od ruky moc nejde.
-
mam zatial nahrate 50 hod a opakujuce sa dungeony nehrozia... a to som presiel uz dost. mozno tak 5 bolo celkom podobnych ale ziadne take ako v oblivione kde boli len ine stolicky a vuala new dungeon... tu je to fakt roznorode.. to prehadzovanie meca + kuzla do ruk je tiez pre mna chaoticke a nikdy neviem na 100% ci stlacit prave alebo lave tlacidlo na mysi. inac nemam k inventaru vyhrady.
a k nosnosti... kup si dom a nenos dracie kosti/supiny tie vazia velmi vela. mam dost lektvarov 20 ingotov zeleza + strieborne atd po 3ks +- z kazdeho + armory,zbrane, atd a stale mam dost miesta v inventari. mozno len vlacis nejake junky co vela vazia :D -
Risen že byl koridorový? A kde krom toho podzemí?
Ale jinak v tom, že je z té recenze cítit nekritické fanouškovství a že by si ta hra desítku nezaslouží (přelomová, geniální a bezchybná opravdu není), v tom zcela souhlasím. -
Jo jo lepší než Risen to asi je... Ten sice měl něco do sebe ale jinak to byla taková ubohá obdoba gothicu...
-
Jak se tomu říkalo Stezka? :-) Jak běhali a trénovali.. Jojo to by bylo fajn
-
Kamaráde, ten tvůj "koridorový" Risen byl lepší než celá slavná série Starých Svitků dohromady... A to tady ještě nedávám do pléna Gothic. Takže se uklidni a běž radši naplnit těch svých XXX hodin, abys nemusel na příští díl "TES: Dragon Racing" čekat tak dlouho. *7*
-
No to máš zrovna štěstí že tvý povolání tě z toho omlouvá, my obyčejní smrtelníci musíme sekat dobrotu aby ty naše příspěvky za něco stály. *1*
-
Yep, bohužel je. Ty pompézní tvrze a přeplácaný kreatury se spíš hoděj do DnD. Chtělo by to čerstvou krev, nový postavy, případně lepší interakci s těmi starými (naprosto nevyužitý potenciál Filippy Eilhart atd), ale očima jiného Zaklínače. Začátek by mohl třeba vypadat tak, že by ses chystal na zkoušku trav. To by bylo něco...
-
ZeniMax Media Inc. děkuje za penízky. *5*
-
Chtěl bych se zeptat někoho, kdo má už něco ve Skyrimu odehráno. Jak je to s level scalingem? To mi totiž tak znechutilo Oblivion, že mám strach si ho pořídit. Upozorňuju, že pokud si Skyrim pořídim, tak to bude na PS3, takže žádný mody.
-
Chci zareagovat na to s těmi ukazateli questů: Naprosto s Tebou souhlasím, mně by to takto úplně vyhovovalo. V Morrowindu nás vývojáři takhle za ručičku nevodili. I když některé kombinace puzzlů vybízejí k přečtení knih i ve Skyrimu (alespoň jejich klíčových slov v odstavcích) *15* Knihy a deníky tu slouží jako zajímavé doplňky různých detailů z questů nebo různých událostí, jak to známe právě z Morrowindu. Jinak to ale jde řešit tak, že si ty questy nepřidáš do sledování a můžeš řešit úkoly podle získaných informací. U jednoho questu se mi stalo, že abych zjistil správnou kombinaci symbolů, které otevřou dveře, jsem si musel přečíst knihu, kde tato kombinace byla. tato kniha sice ležela poblíž, ale v rámci boje s nepřáteli tato kniha spadla na zem. A chvíli mi trvalo, než jsem tu knihu skutečně našel, protože neležela na stole, kde asi původně být měla, ale prostě díky boje se nám ji podařilo odhodit někde na zem. (a to jsem ten dung prolezl asi 3 x než jsem knihu skutečně zahlédl).
-
Tak za me 9/10 a to pozor hraju FPS,RPG,Strategie, simulatory a nejsem zastancem TES :)
Grafika velmi dobra (nikoli vsak vynikajici) - nechapu jak tu nekdo ma narazky. Hra je dobre vyvazene, beha mi na 60fps a to mam starsi kousek...Body dolu urcite za GUI a prehazovani zbrani. Zacit v boji resit jak dostat do leve ruky zpet dyku (kdyz uz mam jednu v prave) po te co jsem se lecil je velmi otravne a kazi zazitek z boje. Take se mi zda, ze je nizka celkova narocnost, "opakujici se" dungeony a hlavne Forty. Obcas vahajici AI a u me je porad problem s nosnosti postavy. Pokud delate kovarinu (sbirate rudu, kuzi) a alchemii (bylinky, prisady) a mate pritom na sobe nejakou tu vybavu tak temer co par minut musite chodit odkladat veci, nebo z nich neco vyrabet.
Na druhou stranu svet je uzasny a je toho opravdu dost co delat. Hru jsem zacal hrat po treti. S prvni postavou jsem skoncil na lvl 7, s druhou na 13, Ted mam 21 a jsem ani ne v polovine deje tech predchozich postav - Takze kdo chce hrat a uzivat si svet vydrzi u te hry urcite nekolik desitek hodin (spise to bude XXX hodin) ale samozrejme se najdou i takovi, kteri hru probehnou a dokonci ji s 5-10% objevenym obsahem.
Redakci bych vzkazal, ze by tituly nemeli hodnotit "skalni" zastanci, protoze vzdy proste prestreli. Prestrelili i ted, stejne jako s oblivionem ci "koridorovym" Risenem, ktery na 9/10 nebyl ani nahodou...