Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Butters

    mě ten konec přišel celkem předvídatelnej... zpracování za jedna, ale "hluboký a s dopadem na sociologii/psychologii"? ehm... nevim nevim, v tomhle ohledu mi přišlo "lepší a hlubší" TLOU2, jako vyústění toho co se stalo na konci jedničky.


    A ne, že je Ellie na holky a Abbey má větší bicák než já stehno, mi nevadí... vlastně, než sem četl různý poznámky jiných hráčů, tak bych tomu vůbec něvěnoval pozornost.

  • iSpirit

    Cituji sám sebe:


    "ale objektivně dvojka má hratelnost mnohem lepší"


    Na tom se shodnou snad i ti největší hejtři hry. Dvojka selhává hlavně v naraci, v plot holes, v céčkových zvratech a nulové možnosti ovlivnit hru, herně je pak lepší než jednička, tím neříkám, že je to nějaký herní klenot. 

    Chce to pořádně číst.

  • No vidíš a přitom u některých lidí převládá názor, že dvojka je oproti jedničce trash. Já si užil oba díly. 

  • "herně to bylo triviální, vše naskriptované". Tady někdo hrál příběhovku na nejlehčí obtížnost 🤣 Jinak dokud jsem sám neměl děti, tak mě filmy a hry s dětskou tematikou nebavily/nezajímaly. Až teď si takové hry "užívám" a v úvodu jsem bulel jako želva 😀

  • CHROCHT

    Já zase nechápu člověka, který píše bez varování, či zakrytí zásadní spoilery kde se mu zachce.

    Ty musíš mít smutný život... ☹

  • uher

    Čekal jsem jestli se objeví... řekněme člověk mdlého rozumu, který napíše hloupost ve smyslu: "něco je X let staré = všichni to znají..."

    A cenu vyhrává palcov! Gratuluji k životnímu úspěchu.

  • frank.horigan

    V tom případě si prostě počkej na PC verzi a pak to tam sázej ve 4k a 144fps..  Pokud ti ty desetitisíce za HW (a elektriku dnes už taky) stojí....

    Já Last of us 1 ,2 dohrál na holé PS4 a byla to stejně pecka.

    Na PC jedu v 1080p/60fps a tak to zůstane do konce mého života. Absolutně bez strádání :)


  • iSpirit

    co tak se naučit číst? Jasně dole píši, že je to deset let stará hra, která už při remasteru měla značně zastaralý gameplay, hra dostala následovníka, který herní mechaniky značně vylepšil, jelikož tenhle "remake" tyhle mechanismy neobsahuje a vylepšili pouze vizuální stránku a to hlavně na začátku hry(na konci hry už to není tak slavné), tak je za mě zarážející, že tomu někdo je schopen dát tak vysokou známku za plnou cenu.

    Tady to není o subjektivním názoru, tady máme určité fakta, které je potřeba brát do kontextu této hry.


  • "Absolutně nechápu, jak ta hra může dostat 9/10 nebo 10/10"

    Jinými slovy nechápeš, jak někdo může mít jiný názor? No ty nebudeš mít jednoduchý život :-D

  • Derp_1337

    Jo, ta cena je přemrštěná. Snad jim to moc lidí nekoupí. Nad tou hrou má smysl uvažovat, až pořádně slevní.


    Třeba Mass Effect Andromeda byl víceméně odpad, ale jednou jsem to koupil v nějakém Bundlu za 50kč, takže to beru za dobrou investici. 😂

  • iSpirit

    Máš pravdu, že pro casual hráče to může mít dobrý gameplay, ale objektivně dvojka má hratelnost mnohem lepší, takže je za mě zarážející, že ty mechanismy nepoužili, když se to nazývá remake. Já automaticky jako recenzent bych min 2 body strhl za gameplay a lenost předělaní systémů do dvojky, když si za to účtojí 80 éček.

  • Derp_1337

    "hra, která nemá dobré herní prvky a nehraje se to dobře včetně stealthu"

    Tohle je hodně subjektivní. Někdo má rád tohle, někdo zas tamto. Ty tomu můžeš dát 5/10 , někdo jiný 9/10. To, že se tobě něco nelíbí, ještě neznamená, že to ostatní musí vidět chybně.

    Znám člověka, který hraje jenom fotbal FIFA pořád dokola několik let vkuse a komentuje to slovy, že všechny ostatní hry jsou nudné. Sto lídí, sto chutí.


    PS: Jinak samozřejmě souhlasím v tom, že hodně recenzentů to vidí nadsazeně s růžovými brýlemi. Ale já už jsem hodně zkušený gamer, co už toho hodně zahrál a jen tak něco mě nenadchne. Hráči nováčci pochopitelně nemají tak velké nároky na zábavu.

  • Viz https://www.youtube.com/watch?v=v8uJL_Fx_-4 

    40fps Part I bohužel opravdu nedává :( Ta hra jede na max.

    Naprosto s tebou souhlasím, že ta krabička (PS5) za ty peníze a za to co je uvnitř, podává neuvěřitelné výkony. Poměr cena/výkon naprosto luxusní záležitost. Ale byť mě o ten poměr určitě jde, tak jsou určité limity, pod které nechci jít. A pokud se PS5 profiluje jako nejlepší konzole vůbec a neustále opakuji "Play has no limits", tak 30 fps v roce 2022 limit sakra je. Už PS4 Pro bylo profilováno jako mezikrok. Buď 60 fps nebo 4k 30 fps. Beru. PS5 mělo být bez kompromisu. A je to pořád otázka kompromisu.

    Tedy moje kritika není, že ten hw to nedává, moje kritika je, že vydali konzoli, která to nezvládá. Měli více přitlačit na pilu i za cenu vyšší ceny. Nebo udělat rovnou silnější druhou variantu místo mechanika/bez mechaniky.

    Dyť se podívejme okolo, rok 2022, lidi hrají na 144hz monitorech (ne že bych to považoval za něco potřebného) a mastí VR tituly též 90-144 hz (to už za důležité považuji). A pak je tady krabička, co je furt zasekla na zlomku.

    Já s tebou samozřejmě souhlasím, že nejde jen o rozlišení. Je to jasné, že Mario vykreslíme na 20k a stejně to nemá smysl. Určitě je bod, kdy honit se za pixely na úkor kvality scény je nesmysl. Ale Part I i II jedou interně jen na 1440p a to už je sakra málo, to už jde vidět hodně. 30 vs 60 už pak okecat nejde, to člověk  cítí každou sekundu. Dynamické rozlišení může být také řešení, jak píšeš, ale znovu vyzývám, koukni na to video od digital foundry. Bohužel nic takového tam implementované není. Ta hra jede v performance modu stále na slaboučkých 1440p a nikdy se nezvedá. Kdyby to bylo jak v Horizonu, kde i performance režim je pořád dost ostrej (po updatu) nebo jako v PS4 remasteru, kde to jede na 1800p, tak neřeknu ani slovo. Ale výběr mezi 4k/30fps vs 1440p/60fps není výběr pro mě.

    Obecně cítím, že s koupí PS5 pro mě PSko uplně ztrácí smysl. Koupil jsem si ho kvůli exkluzivitím, ale ukazuje se, že všechny exkluzivity vyjdou na PC v mnohem lepší grafice a bez kompromisů  za dost méně peněz. Celá ta politika Sony se mi začíná zajídat. Hry z PS store neuvěřitelně drahé, vždy o několik stovek dražší než v obchodu, kde musí ještě platit fyzické médium a marže obchodníku. Není žádný důvod, aby to bylo v PS store tak drahé. Kašlou na starší hry - doteď neexistují updaty pro PS5 na řadu first party her. Některé hry, jako třeba Shadow of Colossus je na PS5 uplně rozbité a oni mají ještě tu drzost dát si to do traileru, který ukazuje, jak hry pro PS5 vylepšují, když tady nevylepšili nic, a ještě to zhoršili. A když už nějaký update udělají, jako třeba Uncharted, tak za něj chtějí 300Kč. Za pouhý update na 60fps, které zase nejsou pořád ve 4k. To je prostě směšné a smutné za toto platit.

  •  Myslíš Part 1, ne původní TLoU? No to není uplně pravda. 

    Fatk doporučuju mrknout na detailní rozbor všech verzí od digital foundry (ne to 50 min video) tady - https://www.youtube.com/watch?v=v8uJL_Fx_-4 (jen 15 minut). 

    1) 40fps mod můžou mít jen lidé s 120hz zařízením. Což dost lidí prostě nemá.

    2) ten 40hz/fps mod je právě jediný, který DF nedoporučují, protože prakticky nikdy to těch 40fps nedokáže držet :( Ostatní mody jsou v pohodě.

    Takže bohužel je to 4k 30 fps a 30 fps je opravdu málo. Neříkám, že se to nedá přežít. Dohrál sem Uncharted 4, GoW i TLoU 2 na 30 fps....ale uffff. Každou sekundu jsem to cítil.

    Myslím, že čas to moc nespraví. Ten výkon v té konzoli není. Za ty peníze je to úžasná krabička, ale při současné grafice to 4K nedá. Museli by dost ořezávat detaily.

    To už vidím víc řešení v technologiích jako DLSS (ne ty verze bez AI od AMD, které jen doostřují obraz) nebo ta skoro magická technologie z nového Unreal Enginu 5, která dokáže rozlišení vizuálně taky zvedat.

    4K chce prostě hrubou sílu - ale možná tam jde dojít chytřeji. Alespoň od určitého momentu.

  • iSpirit

    já zcela chápu, že lineární hra může mít vysoké známky. Já nechápu ovšem, že hra, která nemá dobré herní prvky a nehraje se to dobře včetně stealthu, může mít vysoké známky a to i 10 let od vydání. Už na PS4 to bylo značně clunky.

    TLOU2 má přece jenom ty mechanismy o něco lepší, přesto se neobtěžovali je absolutně použít. Spousty recenzentů tohle absolutně ignoruje, proto ty recenze nejsou validní za mě.

  • spoock

    je to příběhová lineární hra se stealth prvky, nechápu, že někdo nechápe, že i lineární hra s přesahem může mít vysoké hodnocení

    za mě je remake taky spíše za 8/10, protože tu hru prakticky v ničem neposunuli a je to velká škoda, strašně jsem si přál, aby tam přidali většinu prvků z TLOU2 a předělali levely, jak vidno to neudělali, takže koupím až v období herního sucha v nějaké pěkné slevě

    mám dojem, že jedničku dostaneme až s přidanou hodnotou v tom HBO seriálu

  • iSpirit

    ano, napsal jsi to správně. Funguje to jako seriál. Nefunguje to moc jako hra. 😉

  • J.V.Stalin

    Takže ty jsi viděl všechny filmy, četl všechny knihy a hrál všechny hry starších 10 let? Tak to jsi fakt machr, jak si to všechno stihl?

    A ještě co třeba lidi, kteří nevlastní PlayStation? Ti o tom 10 let vědí jak?

  • Slavik_Jenda

    Za mě je 10/10 naprosto v pořádku... Funguje to skvěle jako dobrý seriál s herními pasážemi...  Každý den člověk může odehrát kousek a něco si zažít... Samotný závěr bych tolik nevyzdvihoval ... Mě dostala hned v úvodu... 

  • Slavik_Jenda

    Má cenu to řešit... Napsat to z ničeho nic do komentáře, je prasárna... Kdybych si tu hru koupil jako novou a mrkl do diskuze co na ní říkají ostatní, tak bych byl pěkně zklamaný... Naštěstí je dost dobrá i s vědomím toho, co se stane / nestane... Zážitek z té atmosféry je nepřenositelný... 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit