The Last of Us: Part I – recenze krásného remaku
-
Já si to rád přečet. Je to skoro 10 let stará hra, u toho spoilery už vážně nemá cenu řešit. Jo a Darth Vader je otec Luka Skywalkera .
-
já jsem žasl už při hraní remasteru, že to může být desítková hra. Ta hra má jeden důležitý okamžik a to konec, který je opravdu hluboký a s dopadem na sociologii/psychologii.
Jinak herně to bylo tragické už na PS4, příběh naprosto triviální. Vše naskriptované. Absolutně nechápu, jak ta hra může dostat 9/10 nebo 10/10 znovu po deseti letech za plnou cenu.
Mám pocit, že recenzenti se museli úplně zbláznit.
-
Tak remake Resident Evil 2 měl v sobě tak velké zásahy, že to je skoro jako celá nová hra. Jeden z nejlepších remaků v historii.
-
-
Jo, taky miluji takové ty možnosti nastavení, které pak reálně člověk na hře nepozná. 😀
-
Sarkasmus?? Tak čím se podle tebe Classic liší od ostatních remasterů a remaků, které vylepší grafiku a trochu upraví hratelnost? Prakticky je to na stejné úrovni.
-
Hra je to skvělá! Pokud má remake možnost přiblížit tuto hru další generaci hráčů, tak je to super. Za plnou cenu ho ale nekoupím, jelikož mám remaster, který jsem dohrál před rokem. Pokud by byl pro majitele Remasteru za dejme tomu 20 USD tak proč ne. Možná jednou....ve slevě....a dám si příběh znovu :-).
-
"""""4k a 30 fps v roce 2022 je fakt výsměch.""""
Tak 4K a 30fps (40fps) opravdu výsměch není, když se vezmeš že ta konzole má v útrobách ""RX6700XT"", tak u budoucích titulů bude vůbec zázrak jestli to něco ve 4K a 30fps utáhne.
Nejde přeci jen rozlišení samotné, ale i složitost vykreslované scény, nové hry ji budou mít čím dál víc složitější a o to těžší bude udržet pak to rozlišení a fps.
Obecně je nejrozumnější cesta jak tyto absurdní rozlišení provozovat právě ta dynamická možnost, kdy ve rychlé chaotické scéně rozlišení (ale i LoD, nebuďme naivní) na sekundy nebo jen desetiny sekund klesá a ty si stejně ničeho nemáš šanci všimnout.
-
Beztak to ani sám nedohrál. :)
-
Já to neberu jako hejt a svým způsobem jsem rád, že to dělají, protože hra je to super a je super mít možnost si ji zahrát v lepší grafice... Ale objektivně tam nevidím tu hodnotu pro sebe... V rámci PS+ jsem dostal remaster a teď nedám 2100 za to samé v jen hezčí grafice...
Co mě ještě baví jsou takový ty řeči, že člověk nevidí ten rozdíl, dokud si nezahraje ty předchozí verze... To je právě ten problém... Já mám na TLOU dobré vzpomínky, které časem budou "ještě lepší"... Jaký má smysl si pak ten remake kupovat třeba za rok..?
-
Veškeré komentáře jsou zbytečné... Diskuze je forma zábavy...
-
Nevím čemu říkáš zombie hra, ale za mě to po příběhové stránce převyšuje drtivou většinu her vůbec, natož drtivou většinu zombie her...
-
I když obecně tenhle přístup moc rád nemám, musím na druhou stranu přiznat, že za některé remastery/remaky jsem rád. Např. Resident Evil 1, 2 a 3 jsem v době koncem 90. let, kdy vyšly původní hry, minul, i když bych si je býval rád zahrál, jelikož jsem si jaksi ještě sám nevydělával a PSX jsem z dobrodiní svých rodičů taky nevlastnil. Jsem proto rád, že se v Capcomu rozhodli vdechnout jim nový život.
Souhlasím ale, že vydávat remake hry, která prošla remasterem před 7 lety, a chtít za to plnou palbu, je nechutný cash grab. Sám jsem velký fanoušek TLoU 1, ale s nákupem remaku si počkám. Za půl roku bude za polovinu.
-
Ty ale ono je to drahý i jako "nová hra pro člověka který ji ještě nehrál".
Po technické stránce už to není top (dvojka co běží i na PS4 vypadá lépe). Po příběhové stránce je to pořád jen zombie hra. Po herní stránce je to dost basic stealth (opět třeba ve dvojce už lepší) smíchaný s walking simlatorem. A herní doba nějakých 15h.
Za mě by pořád odpovídalo nacenění tak 1500kč pro nové hráče a aspoň tisícovka sleva pro ty, kteří už to v knihodně vlastní.
-
Snažit se pochopit hate, to musí bavit.
-
Ono je to i otom, že původní wow hodně lidí nehrálo, v dalším vydaném datadisku už je zájem poloviční.
Netvrdil bych úplně že teď vydají všechno znova a ty miliony lidí potom opět skočí.
To že je člověk něčeho fanoušek ještě neznamená, že to bude slepě následovat za všech okolností, všechno má své hranice.
-
Ještě bych doplnil nesmyslnou cenzuru her a zavření Japan studia.
Americké vedení je to nejhorší co si Sony mohla udělat...
-
all hail Todd the great
-
Přesně tak, já to hrál poprvé někdy lednu a ve svý době asi fakt pecka ale z dnešního pohledu je ta hratelnost tak na 5 z 10. Tvl ty žebříky... 😁 Takže si to můžou graficky leštit jak chtějí
Jako hra dobrá jasně, ale že bych z toho byl nějak vystříkanej to ne...
-
Presne to sem si rikal, jak sou vtom Blizardu chytri, ze jim ty datace budou vydavat postupne znovu.... A ten Classic nema nijak zmenenou grafiku, ze.....jen polazenou hratelnost, a jak rikas, fanboys bezely, shut up and take my money....