Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Aby se skutečně vyplatila, tak zisk z prodeje musí pokrýt náklady + něco navíc..."

No jo. A ono to ve výsledku není o ničem jiném. Jen si troufnu říct, že oni mají tu "ideální" cenu, která se jim vyplatí nejvíc spočítanou mnohem líp, než co navrhují lidi na fórech, kteří by to jen chtěli levněji :-D

• Veskoslav

Za ty prachy fakt ne....Stačilo že jsem jak blbec koupil II. díl. Tohle začíná zavánět typickou rockstarovinou riznutou Disney.

A zrovna tady by to chtělo mít oddělení hodnocení hry a samotného remaku. Hra klidně na 9/10, ale podle videí atd. samotný remake za moc nestojí a mnohem větší skok byl z PS3 na PS4.

• Inquisitor

Za chvíli se budou dělat remastery rok starých her. To už je zoufalost.

• Slavik_Jenda

Tohle je krátkozraké uvažování... Je jedno jestli ta hra stojí 2100kč nebo 21kč... Aby se skutečně vyplatila, tak zisk z prodeje musí pokrýt náklady + něco navíc... Pokud hodně lidí odradí 2100, tak hrozí, že neprodají dost a tedy se to nezaplatí...

Já mám TLOU hodně rád, ale můj problém je ten, že Sony dala do PS+ kolekci her, kde je TLOU remaster jako součást předplatného... Hru jsem si užil, fakt byla super a klidně bych si ji zahrál znovu v lepším zpracování, ale 2100 je zbytečně moc... 1500 je moc... Dal bych tak 600, 800 max... Předpokládám, že většina lidí co má PS5, si platí PS+... Pak nedává smysl dávat plnou cenu za TLOU remake... Můžeš říct, že si člověk může počkat... Jenže tím to ztratí téměř veškeré kouzlo... Ta hra má hodnotu buď jako úplně nová nebo za pár šupů ve výprodeji... 

Takže z pohledu byznysu mi celkově to vydání remaku smysl nedává... Ještě bych dodal, že na hraní nemám moc času, tak si platím jen základní PS+... Kdybych si měl platit vyšší tier, tak si 100x víc promyslím jakou hru si koupím a TLOU remake by se do toho asi fakt nevešlo...

• Tak se mrkněte na další hodnoceni. Skoro všichni tomu dávají 9/10. Jasně pro lidi co tu hru znají to možná není dost změn, ale pro nováčka kterých si koupil svoji první konzoli PS5 tohle musí být prostě pecka a o to tu jde. Za mě je tohkle nejlepší hra za dlouhou dobu takže já nemám problém investovat do toho peníze. 

• Toto je přece úplný nesmysl z hlediska peněz. Pokud by se rozhodly to dát i na PS4 tak by podle mě cena byla právě menší mnohem díky mnohem více konzoli. Šli cestou pouze na PS5 ( možná rozhodnuti Sony, aby podpořil prodeje PS5) a proto museli dat cenu vysoko. 

• twicer

Chytil se na udičku. :)

Příležitostní hráči jsou na všech platformách, ale už z dostupnosti ke hraní a ceny je nasnadě že na konzolích jich bude prostě víc.

Když pak dojde na hodnocení, tito lidé budou méně kritičtí, než člověk co paří 20let. Netvrdím že to je jen otom, ale určitě to má taky svůj vliv.

Všechny zmíněné hry jsem na konzoli drtil a byli super, vytýkat by se jim ale určitě dalo.

• Gulivera84

Pekne nas musi podojit na nostalgii a ruzovejch brilich...jako ta cena to je pleskanec do ksichtu..nic vic

• uher

Velmi podivná recence. Text mi nějak neladí s výslednou známkou. Celou dobu jsem si říkal, za co že to vlastně má 9/10 a nikde jsem to nenašel 😀Pokud si hra zachovala kostrbatost originálu (tutorial, žebříky...) tak nechápu proč ji vlastně kupovat (navíc za takovou cenu). Ve své podstatě tam nevidím žádnou přidanou hodnotu. Vlastně spíš naopak, když tam není MP. Tím nechci říct, že hezčí grafika a lepší AI je zrovna málo, ale takový peníze jim za to nikdy nedám.

A to prosím LoU mám fakt hodně rád, ale vocaď pocaď...

• Proč? Souvislost je tam jaká?

• Tý jo, ale v čem nemá pravdu?

Pro mě byl třeba příběh taky tou nejslabší stránkou. Možná je to tím, že jsem starej a prožil jsem takové to období, kdy se zobies cpali snad do všech her do cod po rdr. A od té doby je pro mě prostě zombie příběh známkou největší lenosti scénáristy vymyslet něco nápaditějšího. A to i když přijde s tím "to vůbec nejsou zombies, protože jim mozek napadla houba a to je přece úplně něco jiného a nového". A i mimo to, ta část příběhu o tom vztahu postav apod, které vlastně jen tom, že holku celou hru vedeš pod kudlu, jen aby jsi pak řekl, že nechceš aby šla pod kudlu, bylo dost divné.

• Herní business začal požírat sám sebe. Stále větší a nákladnější hry už se nějak nejsou schopny zaplatit a tak se dělají remaky remastery re....

• Obhajovat cashgrab tím, že společnost prostě musí vydělat? Ok, tak mají udělat produkt, který za tu cenu stojí. Původní hra za sebou měla roky vývoje a úprav od úplného základu, přes scénář, level design, hratelnost, motion capture a stovky dalších věcí. Remake přináší jen vyleštěnou grafiku a drobné změny v hratelnosti a AI, naopak ubírá ve své době chválený a populární multiplayer, a přitom stojí o 10$ víc než hra před 9 lety. To mi připadá absurdní. Bohužel Sony si tenhle systém ověřilo už u Spider-Man: Miles Morales, když vydali DLC s třetinovým příběhem a 90% recyklovaných assetů jako novou hru.

• Maxianimal

Tak tohle je nečekaně špatně napsaná a vyargumentovaná recenze. Víceméně z půlky negativní, jedná se pouze a jen o grafický update, ale lup ho 9/10, a kdyby se sáhlo víc do hratelnosti (tzn. sáhnout alespoň nějak), tak 10/10? Ach jo. :)

• Jojo remake remaku, prequel sequelu, bohatá to doba plná kvality a originality .. :)))

• No pak to mohli vydat i na PS4 (protože smyslem nebyla jen grafika, ale i předělání AI, accessibility, apod). Ale dvojka na PS4 a remake jedničky není graficky o generaci dál ne? Takže není důvod, proč by to nejelo.

To rozhodnutí to udělat jen na PS5 je ve výsledku jen strategiské rozodnutí, aby se vyhli hejtu, že na PS4 vydavají za takovou cenu remake PS4 hry. A mohli předstírat, že je to generační upgrade, což vlastně není. Jenom do enginu, který běží na PS4 předělali hru z PS3 a z marketingových důvodu to pustili jen na PS5, aby to nevypadalo blbě.

• po tomdle bude 2ku nenavidět každej :DD

• Ano, na konzolích hrají casuálové a na PC bozi, nadlidé. Proto je na PC takový zájem o tyto PS casual hry.

• frank.horigan

Četl sis tu recenzi celou? Vždyť tam říká, že ten wow efekt na rozdíl od dvojky není, ale teprve po shlédnutí remasteru a nebo nedejbože původní hry z PS3 zjistila, "že ten skok je masivní"...

Point je v tom, že původní hru si všichni pamatují v superlativech, takže tento remake je "fajn", ale žádný extra nextgen....

DOKUD nekouknete zpětně na PS3 verzi..

Jinak obecně výraz "next-gen" poslední dobou vůbec nemusím. A to z důvodu, že rozdíly mezi jednotlivými generacemi HW jsou čím dál tím mizivější - respektive potřebujete čím dál víc navyšovat výkon abyste (stejně) udělali daleko menší posun v grafice než například v roce 1998. 

Takže rozdíl mezi PS1 a PS2 byl totálně astronomický, zatímco PS4pro vs PS5 je skok mnohem menší. 

Vemte si že PS4 má necelé 2Tflops, PS5 jich má přes deset, vnímáte rozdíl v grafice jako 5x lepší???  asi nee.   

• Podíval se na to někdo z hlediska businessu? Všichni dneska na netu jen hejti všechno protože to je cool. Ano, cena je opravdu vyšší (oficiálně možná 2100 Kč což je nonsense, ale já sehnal za 1530 Kč) a ano mohly dát majitelům remasteru slevu na upgrade. ALE! Musíte to opravdu brát z pohledu, že to děláte hlavně aby vám to vydělalo. Až budete mít svůj vlastní business tak to možná pochopíte. PS5 pořád není tolik aby se jim ten vývoj vrátil. Strávili nad tím spoustu času a tím i peněz a potřebují to prostě zaplatit. Pokud by ta hra byla i na ps4 tak to je jiná. Ale pouze na PS5 je prostě problém,  protože jich prostě není na trhu dost ( přes 20 milionů ) Takže někdo chytrý v Naugty dog si spočítal, že pokud se last of us 2 prodalo 10 Mega ze 120 milionů konzoli které jsou k dispozici, tak na 20 milionů PS5 to nebude žádná sláva. Tak proto ta cena. A nikdo vás to nenutí kupovat teď za plnou cenu, takže jak tady bylo řečeno tohle půjde dolů. A v Naugty Dog, ví že s přibývajícími konzolemi se jim to bude pořád prodávat i za tu nižší cenu a tím se jim to zaplatí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit