Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • http://www.mmocrunch.com/2012/01/03/swtor-uk-sales-plummet-after-one-week/
  • XorxoxTalarius
    Tak ja to SWTOR preji ... tenhle mesic si to kupuju :) Bude to nadherne straveny cas nez mi vyjde "Dark Millenium" :)

A muj odhad? SWTOR urcite nepadne ... na to ma dost fanousku a ti co mu obetovali v bete aspon 10 hodin se knemu urcite vrati a zustanou u nej ... prece jenom uz jenom to ze mam 8 unikatnich pribehu, ktere se vyvyji podle mych cinu je velke lakadlo (kdyz opomenu ze se jedna o svet SW) :)
  • Osobně tomu číslu moc nevěřím, k 17. prosinci měla SWTOR 958 000 předobjednávek a to jen v USA u krabicové verze, pokud by se připočítala i Evropa, Asie a digitální distribuce, tak bych se to číslo nebál i ztrojnásobit...
    • Sprava ze SWTOR ma 1 mil platiacich hracov je z 22. Decembra (dva dni po vydani). "Platiaci" ale znamena len to ze si ludia pustili za 1 euro ten mesiac zdarma, presnejsie cislo by bolo z nejakeho 25 Januara, kedy si uz kazdy bude musiet zaplatit aby mohol hrat.
    • viz odkaz: http://www.vgchartz.com/preorders/40895/
  • Nehrajte ty zhovadilý žrouty času, slýchám dnes a denně jak tim trpí rodiny případně přítelkyně hráčů, přitom tohle nemá se hrou nic společnýho . Hra má víceméně krátkodobě pobavit, a né dlouhodobě simulovat nějakej model alternativního života, kde člověk udělá naprosto jenoduchý věci a dosáhne obrovských výsledků, takhle fungují drogy.. .
    • Veskoslav
      To je zase kec. Znám docela dost bývalých Wowkařů, co nejenom, že měli rodinu, ale třeba závidně hráli hokej, dětem se věnovali, jak to jen šlo, s manželkou (přítelkyní) trávili taktéž svůj čas atd. Prostě mně neskutečně začímná srát, jak si to každý hraje na pitomého policajta, co si myslí, e sežral moudros světa. Když je to závislý Wowkař, tak proč s ním ta holka ztrácí čas? Asi je stejná jako on....
      • protože je to třeba jinak fajn kluk a ona ho má ráda, takže se mu s tou závislostí snaží pomoct třeba. Já neříkám, že to nejde bejt při tom i jinak aktivní, ale to de i u hospody, kouření hraní automatů a všechno to sou nesmyslný činnosti.
        • Veskoslav
          Jasně u hraní automatů utratíš cca 270 Kč za měsíc, že? *1*
          • no to nebylo úplně fér přirovnání- automaty sou naprostý svinstvo :). Ale zabiják času to prostě je, to mi nikdo nevyvrátí, optimáplní doba pro hraní her je podle mě a lidí co znám, tak 6 h za týden max a u mmo už z podstaty tý hry musís u toho sedět dýl protože ta hraje tak udělaná. Navíc to mlácení mobů a expení na creepech mi příde nehorázně trapný..
            • Erien
              1) Kdo expí na creepech? :D 2) U SW trávím asi dvě hodky po práci, nevim kde máš napsaný, že bych musel trávit u MMO víc času než u běžné hry. 3) Pro mě je nesmyslný žrout času sledování opery, sledování televize, hraní fotbalu a mnoho dalších věcí, a to proto, že mě nebaví. Za to mě baví spousta jiných věcí basketbal, cestování, pít pivo s přáteli a mnoho dalšího. MMO mě baví, našel jsem tam spoustu přátel, a s některýma se vídám i v tom skutečném světě. Čas který jsem u her nechal, bych neměnil, protože bych byl chudší v každém slova smyslu.

Když už tady rozdávaš rady, dám ti taky jednu, nepiš sem jak máme přestat hrát MMO, nemáš právo rozhodovat o tom, co je pro koho smysluplné trávení času. Taky ti neříkám ať hraješ SW. Stejně jen proto, žes tady napsal jak jsou MMO hry hrozné, je nikdo nepřestane hrát. Takže se míň starej o ostatní a víc o sebe.
            • miker17
              Trollování na dikuzi ti trapný nepříde :-)
    • Navykove tyto hry zcela jiste jsou a nekdo tomu muze zcela propadnout, kazdopadne co neni ? Ale ver ze se vse da dobre kombinovat tedy hry i soukromej plnohodnotnej zivot, zalezi jen na charakteru cloveka a jeho prioritach
    • XorxoxTalarius
      LOL :D
      Myslim ze je rozdil mezi MMO a drogou ... ale jakakoli cinnost muze ovlivnit lidsky zivot natolik ze ho znici, nemyslis?
      • Myslím si, že by se měl každý zamyslet, jestli by ten čas nešel investovat lépe, zdraví, přátelé, přítelkyně at. apod. Nechci nikomu říkat co má dělat, jenom popisuju to co vidím.
        • Ja si myslim ze by sa ludia mali zamysliet nad tym ze travia velmi vela casu s priatelkou v kine, na prechadzke so psom, hranim bowlingu, chodenim na pivo, chlastanim s kamaratmi... Vlastne nie, preco su tieto veci socialne akceptovatelne? Preco nikomu nepride divne ze chlastam 72 hodin v kuse (tohtorocny silvester, teraz som sa zobudil) ale to ze si na 3-4 hodky denne pustim nejaku hru nie? Ta hra ma stoji menej penazi ako pobyt v krcme. Stretnem tam viacej ludi ako keby som mal chodit po ulici a snazit sa nadviazat nezaveznu koverzaciu. Naplna ma to rovnako ako ostatne konicky (ako napr fotografovanie do ktoreho som investoval uz cez 10k eur). Preco to niektorym "getalife"erom tak strasne vadi? Nieje to nahrada za realny zivot, je to proste konicek, nieco co robime radi, prostredie pre sutazivost, snaha byt v niecom dobry, prostredie vhodne na diskusie o temach ktorym sa v realnom zivote nevenujem (vcera som sa napr dozvedel zaujimavy fakt ze macky sa v stredoveku pouzivali ako toaletny papier, vedeli by ste to keby ste namiesto hrania stali 4 hodiny v rade na zmrzlinu?). Takze... preco nieje hranie pocitacovych hier spolocensky akceptovatelne? A chodte dakam so zavyslostami, ked je niekto zavysli na coca cole a vypije 15 pollitroviek denne tak je to vpohode. Ked niekto vyhuli 3 krabicky denne, tak je to tiez ok, tak preco nie hranie pocitacovych hier (aj ked na tom podla vedeckych vyskumov nevznika zavyslost).
          • Sarin: já ale považuju i vyhlastávání v hosodě za špatnej druh zábavy (že sem se takhle něco nachlastal.. tak to musim vědět : ), daleko lepší je si posedět v čajovně, u kafe, nebo společně něco hrát, než jenom bezduše chlastat, stějně tak kouření považuju za hroznou pitomost. A stejně tak hraní mmo považuju za hroznou pitomost - když říkáš že tam potkáváš hrzně lidí, s kolika z nich trávíš i jiný aktivty, jaký si předáváte zkušenosti a jiný koníčky, takhle totiž funguje normáoní přátelní,který je i užitečný. Heleď já sem hráč spoustu let a občas si moc rád zahraju, ale ten mmo model her mi prostě příde jako věc udělaná na záměrnou závislost.
            • Ach boze. Dalsi osviceny co rozdava moudra do zivota.
              U mnohych MMO her se vekovy prumer hracu blizi k tricitce. Lidi maji rodinu,deti,konicky,chodi do hospody a pritom hraji hry. Misto cumeni 2 hodiny do televize(coz je cesky prumer na cloveka) si 2 hodiny zahraji hru,kde se obcas musi premyslet,rychle reagovat a hovorit/psat s lidmi (ano i hovorit,div se). A svete div se,na hlasovych klientech(Ventrilo,teamspeak...) se lide pri hrani velmi casto bavi o tom tvem tzv 'realnem'' zivote.
              Jinymi slovy.mluvis o necem,o cem jsi cetl mozna tak na B.o.nuswebu(herni bulvar)
              Zavistlost muze vzniknout na vsem. Dospely clovek ma vetsinou dost sily na to,aby sam sebe kontroloval. A deti? Ty podle me u MMO her nemaji co delat. Ale to uz zalezi na rodicich,ne na me.
  • Jen tak dal :) Hra je to super - osobni zkusenost. WoW uz proste zacalo nudit, a to co udelali ted.... Je super ze muzu jit xkrat za tyden raid, ale je tak nejak na prd, ze ten raid je jen jeden...to pak uz ten endgame content jaksi trochu nudi... TOR je zase neco noveho, i kdyz je jasne ze dost veci je podobnych. A co se tyce free-to-play.... NIKDY! Radsi budu hrat jeste 10 let nudne WoW nebo za 10 uz treba zastrale TOR, ale na F2P NIKDY nepujdu. Dopadne to jako v NFS World - je to krasne F2P ale kdyz jedete vse za free a mate luxus auta z xx lvlu tak vas typek rozjede s autem z lvlu 1 jen proto, ze si na nej zaplatil upgrady...nebo pak prijdou s blbosti jako EA v NFS W - jedno auto za 2 tisice K....to at jdou do pr.... Radsi si zaplatim pravidelne mesicne (a co si budeme povidat jak WoW tak TOR a pod hry se plati cca 250 kc/mesic, coz je temer nic, proste si odpustite par piv a je to) nez abych hral hru kde F2P znamena more-pay-more-fun.... to se pujdu radsi vozrat, a prijdou mi ty penize lip utraceny. Jinak MMO zdar a silu! :)
    • XorxoxTalarius
      Tak je rozdil mezi F2P a P2W ... co treba takovy World of Tanks? To je F2P a je to tam dobre vybalancovane.
      • F2P je vyborne udelane v Lotro..muzes tam dosahnout vpodsatet vseho co platici hrac.Akorat te to bude stat 3x vice casu:)Itak je to nejlepsi system bych rekl
        • Whisp
          Keď ale F2P u Lotra zaviedli, tak ste si časom museli dokupovať nejaké balíky questov a tiež ste mali obmedzený max. level a nemali ste prístup do niektorých oblastí a instancií. To už tie obmedzenia zrušili ?
          • Ae na ty baliky a spec. instance a skrimy jsi si mohl vzdy vydelavat hranim (plnenim deedu apod.). Me by to nebavilo, ale v kinu jsme meli cloveka, kterej si timto zpusobem koupil veskery obsah hry + datadisky (mimo monster play) a to hral od F2P zavedeni teda necely rok...zadny level omezeny nebyl , akorat kolem 30 jsi musel zacinat utracet TP (ktere ovsem hranim ziskas) za quest packy
        • Hh ti rozumim-k lotru mam osobni vztah(ale prave i k SW a tim myslim samo i knizni ci filmove predlohy)hral jsme to jako prvni a vpodstate jedinne.Skoro od zacatku(tj snad 4-5let)s par velkymi pauzami.Nedam na tu hru dopustit.)jeste se urcite nekdy podivam
        • kdyz uz jsme u tech onlinovek, co takhle recenzi na Lotro - Isengard - abych se dovedel, jestli ma smysl se do te hry vracet ? Svet SW me moc nechyt (presto ze mam modrej de svorc *1*)
          • Sam za sebe ti muzu rict ze super.) Prostredi a questy s Rohirry-vyborna atmosfera.Ale zrovna jak jsem udelal 75lvl a prisel update(na ktery se cekalo snad 2 mesice bez instanci)s novymi tak vyslo SW takze momentalne jsem ze hry mimo:)hodne lidi tedka dava pauzu si myslim ale nejen ja se jeste vratime..jedou uz nekolik let takze uzivatelsky(nastup do instance odkudkoliv,skirmishe sam nebo v celem raidu)uplna spokojenost
            • podle mne lotro pokazili s legendarkama a F2p. Vsechno by to omluvila kvalita, ale i ta jde s kazdym datacem niz od Morie (tusim ze lidi co delali morii uz odesli z Turbine a podle toho to vypada). A vyndavani relicu za penize je pro mne posledni sprostarna, kterou nebudu podporovat. Z dobre hry udelali dojicku na prachy. To rikam jako dlouholety hrac ktery ma 5+ altu na max urovni a je v te hre skoro od zacatku/ odehral v ni kus zivota.
            • Ja s Lotrem prestal nedavno, ze prejdu na SWtor, ale porad pri hrani myslim na to, ze bych byl radsi v Lothlorienu nez na Tarisu :), jinak dik za info
          • nemela byt reakce ...sorry
        • Stejne f2p je blbost kdyz hra stoji mesicne 200-300,- . Tady uz jde o naky princip ze clovek nechce platit,protoze takovou sumu mate pryc za jeden bezny vecer v hospode,restauraci,kine,na fotbale atd
        • Veskoslav
          Jj u LOTRa je to snad jediné, kde jsou to zkousnul a kde člověk už potom nepoznal, kdo do toho rve peníze a kdo ne. Navíc člověk neustále dostával od tvůrců dárky atd., které mu docela usnadňovaly hru.
      • Veskoslav
        Vybalancované? Hned poznáš, kdo do toho rve peníze:)
      • Ve WoT endgame tank prodelava pokud nejsi hodne dobrej strelec. Tzn musis bud farmit s T5 (atd.) nebo zaplatit premium (nebo koupit premium tank). To neni moc free.

Jako kvalitni F2P mi prislo LoL, kde se plati prakticky jenom featury jako skiny na hera, vic stranek s runama a rychlejsi postup ve hre.
      • No zorvna WoT bych zde moc neprobiral, jelikoz tam bez zlataku si a ni neprdnes a zlataky si vsichni museji kupovat, takze tahle hra se jen jako F2P tvari ,ale ve skutecnosti zaplatis mnohem vice ,nez mesicni poplatek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit