Přejít na výpis diskuzí
The Walking Dead: Epizoda #1 - recenze
8.5.2012 | Pavel Dobrovský
92 příspěvků
-
Naprosto perfektní! Osobně znám Walking Dead jen ze seriálu (a ten není zrovna příkladem nevyšší kvality), ale po téhle hře si rozhodně chci přečíst i komiks. Stylizace perfektní. Dialogy super. A intenzivní akce! Kam se to hrabě kdejaká FPS... A to říkám , jako hráč co se adventurám (zvlášť point and click) vyhýbá. Těším se na pokračování! (kdy má být další epizoda?)
-
-
serial walking dead (a ten není zrovna příkladem nevyšší kvality)- koli tomuto nazor by si tento koment nezasluzil ani jeden kladny bod *10*
-
-
v prvej serii bolo par fajn casti, inak je to nudne a priserne. ma to mnoho logickych chyb a stoji to za h*vno
-
promiň, ale v porovnání s komiksem je ten seriál vážně špatnej
-
-
V seriali sa tie postavy "skumaju" zbytocne moc do hlbky(telenovela), na druhu stranu komiks je dalsi extrem, kde mi pramalo zalezi na ludoch, su mi cudzi.. chce to nieco medzi tym, ale cele "univerzum" je mi velmi blizke a mile
-
-
Třeba s Game of Thrones se to nedá porovnávat ani scénářem, ani hereckými výkony, ani vizuální kvalitou a efekty. Ale neříkám, že je to seriál špatný, naopak je to pořád nadprůměr a vyústění každé sezóny jsou famózní. Mezitím ale často připomíná spíše telenovelu (už to tu někdo zmínil)...
-
-
Někdy koncem května myslím. Vždycky je tam rozmezí +- měsíc.
-
-
Díky *5*
-
-
-
Ono chybí číselný hodnocení? Páni. Už jsem nevěřil, že na to někdo bude kdy mít koule. Dobrý hoši *3*
Seriál se mi líbí. Fajn atmoška a střety se zombíky jsou dost lahůdka. Sice se mi vůbec nelíbí, jak prostředky obou sérií připomínaj spíš telenovelu, než zombie apokalypsu, ale těch pár dílů, kde se něco skutečně děje za to stojí. Hru jsem viděl círka hodinový video a tak nějak jsem z toho rozpačitej. Technologicky je to brak, i když se to snaží maskovat komiksem. Já si počkám. Třeba až budou za hezkou cenu všechny epizody najednou, tak do toho půjdu. Takhle riskovat, že zbylý epizody budou stát co ta první... To se mi fakt nechce. -
-
Pokud sem dobře slyšel v podcastu, tak číselný hodnocení bude až po všech pěti epizodách.
-
Presne to isté ma napadlo....osobne som proti číslam v recenziach...zbytočne to "škatuľkuje" hry a mnoho návštevníkov si ani recku neprečíta.....len tak ďalej.
-
-
To škatulkování má smysl.Stejně jako filmy apod.Pak si snáze vybereš co by se ti mohlo líbit.Sotva bych četl mnoho recenzí na filmy abych si vybral jeden.Snadno si vyberu například akční a hodnocení pomáhá když je dobře uděláno.Sice jak se zde píše mohu naletět,ale šetří to čas když si vybírám a nevím co přesně.
-
-
"Verdikt: Studio Telltale nám předhazuje další variaci oblíbené značky Walking Dead, tentokrát upravenou jako interaktivní filmový zážitek s adventurními prvky. Hlavními trumfy první epizody hraní jsou dialogy ovlivňující vývoj příběhu a atmosféra uvnitř skupinky lidí přežívajících zombie apokalypsu."
Nebo:
Verdikt: Risen 2 je povedená hra, ale zasloužila by si víc, než jen několik drobných novinek vsunutých do záhrobnické hratelnosti. Pokud jste od Risen 2 nic zvláštního nečekali, příjemně vás pobaví. Problém je ale v tom, že jste asi čekali...
Jednoduchý. Přečtu si žánr, mrknu na 3 screeny a přečtu si verdikt, co se mi vybízí hned zkraje recenze. Tak 20 vteřin? A víš mnohem líp na čem jsi, než když koukáš na číslo
*3* -
-
To je ideální případ :)
U filmů kde do 7/10 v sekci akce je jich mnoho bych toto opravdu nemohl zvládat.Tam spoléhám slepě na hodnocení a pak na vlastní úsudek.
Zde by to asi šlo když koukám na množství her které zde jsou recenzovány.Nicméně kdyby zde bylo číslo a verdikt tak to přece nevadí.To co popisuješ půjde použít a ty co mají rádi čísla také budou spokojeni :)
-
-
-
-
Bohužel si myslím,že bez čísel bude bordel v databázi her.Proto si myslím,že se ty čísla také používají,aby se dalo nějak jasně porovnávat.Když se pak dívat na hodnocení tak snadno vyhodím z mého okruhu zájmu hry které nechci.Takto nevím jak by se to pak dalo řadit.
-
-
Hry se nijak "jasně" porovnávat nedají. A už vůbec ne číslem *3*
-
No já už několikrát naletěl na číselné hodnocení (vysoká známka, hra stála za prd), takže mně absence čísla nevadí.
-
-
-
Ona Carley nejen neumí najít ty baterky ale když jí je dáte, tak je dokonce do rádia nastrká obráceně *1* Příště asi zachráním Douga. To byla ale asi jediná kravina, které jsem si všimnul. Taky jsem strašně rád, že oproti JP výrazně ubylo QTEčka a když přece jen přijdou, víte o nich předem a nejsou nijak otravné. JP jsem kvůli nim ani nedohrál. A ještě bych dodal, že autoři na stránkách vydali aktualizovanou verzi hry (na Steamu by se měla updatovat sama), kde změnili způsob komprese dabingu, takže teď je to prý výrazně lepší (ještě jsem neměl možnost zkusit). Škoda, že nevydali nějaký HP pack lepších textur, i když teoreticky by je asi nějaký moder/grafik byl schopný vyextrahovat a překreslit do většího rozlišení. Ale do toho se asi nikomu chtít nebude.
Edit: Očekávám tu trola diskuzního, lamentujícího nad absencí číselného hodnocení. -
-
zatraceně redakce kde je čiselné hodnocení OMG to tu zasahoval vavra a kadibudka team ?
-
To s Carley bylo fakt trochu na hlavu *7*. Je ale fakt, že takový lidi taky jsou...
-
-
Jen jestli to nebyl autorskej komentář na média :)
-
-
-
Koukal jsem,že ženská co jak se zdá umí střílet tak neumí manipulovat s rádiem.To je zajímavá kombinace :)
-
no nvm ale pokud si autor mysli ze jsou zombie mrtvoly sexy - je cas navstivit lekare... :D
-
Jsem jedinej kdo si všimnul, že tam maj chybu v Romerově jméně? :D je to George Romero a ne John Romero!!
-
-
Nojo, utekla nam jedna z nejklasictejsich herne-filmovejch chybek :) uz je to opraveny, diky za upozorneni.
-
-
Jojo vice takovych titulu, mene sr@cek.
-
Jak vlastně takovej zombie funguje?Nikdy jsem to moc nepochopil.
V seriálu se ukazovalo,že mu funguje pouze část mozku a zemře pouze poškození mozku.
Nechápu jak se vysvětleno,že je tak odolný?
Co vím,tak aby i část mozku mohla fungovat tak musí fungovat zcela určitě srdce a plíce.Ve filmu vydrží zásahy to těchto částí jako nic.Je to vůbec někdo vysvětleno,anebo to tak prostě je :) -
-
Podle mě by se to dalo vysvětlit tak, že mozku dodává energii ten virus, který mu proudí tělem. Potom už sám o sobě na kyslíku a krvi závislý nebude. Problém vidím ale jinde: jak může fungovat sval, který nemá napojení na kostru a spřetrhané šlachy? Většina zombíků je v tom seriálu i hře dost potrhaná a hýbou se asi s pomocí magie nebo co...
-
-
To jsem si také říkal s tím pohybem.Možná je někdo tahá jakou loutky :)
Jak ale může dodávat energii virus když aby mohl proudit tělem tak musí fungovat krevní oběh.Takto se šíří například jed od hada.Díky krevnímu oběhu.Tedy srdce musí fungovat a logicky po zásahu do srdce by měl byt zombie hotovej.
Zase ale,co vím tak bez kyslíku mozek odejde.Pak by ten virus tam nemohl nijak fungovat,neměl by kde fungovat.
Kdyby jedli aby doplnili energii tak by museli chodit také na hajlz.Zombie na hajzlu co vykonává potřebu..Heh.Na to jsou tuším moc blbí.í.Anebo se prostě nudí no :)
-Takové známé téma a já nevím jak to vlastně je :) -
-
Tak vykonávat potřebu jde i bez navštěvování toalety, můžeš si to zkusit, ale nevím co by na to říkalo tvé okolí :)
Tak ten vir může být třeba víceúrovňovej: 1. úroveň zajišťuje "okysličování" těla nějakym mechanismem, protože nebije srdce tak se pohybujou jinak třeba tunou mikrochloupků 2.úroveň řídící z mozku svaly a posílající dálkově impulzy do oddělených částí těla (třeba to řídí přes kosti, že to nahradí jejich vnitřek něčim ala svalem). No jakože by to vytvořilo bytost uvnitř bytosti se všim všudy. -
-
Fakt,že těm zombie je asi jedno jestli použijí toaletu anebo ne :)
Jestli by to fungoval nějak jak popisuješ,tedy značně složitě, tak by věda musela absolvovat velké pokroky.Pak by se asi zombie ničili jinak než zásahem do hlavy.
To už je ale,jak na fansite ztraceni.Kde bylo tolik teorii,že by to vydalo na vlastní sci-fi.Zajímavé bylo,že každá tam měl pravdu :)
-Ptal jsem se hlavně proto,jestli někdo kdo četl předlohu zná nějaké vysvětlení.
-
-
-
To je dobrá otázka, tyjo! Třeba existuje nějaký hard zombie (jako hard sci-fi) kde je to ošetřený :D I by mě zajímalo, proč jedí maso? Jenom instinkt a zároveň potřeba šíření viru, nebo je to fakt vyživuje? A co bych jedl já jako vegetarián? Taky lidi?
-
-
Vše je v této knize:
http://www.kosmas.cz/knihy/153136/zombie/ *4* -
-
V té knize je vysvětlen jeden z pohledů, těch teorií je samozřejmě víc a každý si může vytvořit svou.
Jinak já osobně si myslím, že Brooksova příručka není zrovna moc extra kvalitní čtení. Kdysi jsem to už někde psal, vzhledem k tématu je tam málo humoru a bere se to moc vážně. To by bylo možné ale v případě, kdyby ty rady tam byly opravdu dobré a užitečné. Jenže nejsou. Je to snůžka neoriginálních a zřejmých rad pro přežití vytažených z příruček SAS apod. v nepříliš valné kvalitě a rad naprosto stupidních.
-
-
Tak nevim... hledal jsem na netu aspon nejake vysledky pitvy nebo tak neco, ale nic... nevim co si mam o tom myslet... *13*
-
-
Líbí se mi, že autoři hry pochopili, co je tak dobrýho na komiksu a vecpali to do hry. Tim se z toho nestala nemastná neslaná slátanina, která se jen snaží profitovat na značce, ale další kvalitní příběh z univerza Walking Dead. Sice to asi neni ten zombie survival horror, kterej nosim v hlavě a čekám až ho někdo vydá, ale rozhodně se tomu podobá víc než kdejakej zparchantělej Dead Island. 8 až 8.5 bludišťáků bych dal za první epizodu..
-
Jako čtenář komiksu musím uznat, že první episoda The Walking Dead se mi hodně líbila. Nejenom, že se autorům podařilo do hry vecpat i hutnou atmosféru, která je v komiksu, ale i dialogy jsou příjemně živé. Zač musíce pochválit dobrý dabing. Komiksová grafika ve hře vypadá poměrně dobře a to i přesto, že jsem ji moc nevěřil. Nejlepší na celé episodě jsou asi dialogy mezi Leem a Clementine. Možnosti volby, co jsou ve hře dělají hru trošku akčnější a jelikož člověk jen tak nemůže nahrát hru, tak se musí vyrovnat i s jeho rozhodnutími. Každopádně první episodě bych dal tak 80+ %. Uvidíme jak si na tom budou další episody TWD.