Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dle zdejších některých fanatiků by člověk řekl, že je to nejlepší hra historie, pak vidím Steam 73% a profíci 75%, což zrovna v této době není dvakrát úspěch...
    • jamar28
      Imho 15-20 % dělá technický stav.
    • Zbyšku?
    • ucho
      těžko se trefíš do vkusu každého. ta hra prostě pro každého není, takže každý člověk jí vysoké číslo nedá.
      ty zjevně za nejlepší hru historie považuješ něco, co má v průměru nejvyšší hodnocení.
      teď je ale otázka, jaký tam byl vzorek. občas zkazí průměr hře lidé, kteří prostě sáhnou po něčem, co není pro ně. no a někdy se dopředu takové hře vyhou, protože je jasně definované, že není pro ně.
      je tedy potřeba rozlišovat, jak tu hru lidé vnímají a co o ní píšou.
      předposlední Tomb Raider tady dostal třeba taky 7/10 a pro mě to byla hra roku. pro někoho tedy KCD může být s přehledem nejlepší hra historie ;) a světe div se, pro někoho ne.
  • možná hrajete špatné hry, když nevidíte historickou inspiraci ve fantasy.

https://www.reddit.com/r/darksouls3/comments/4p492m/historical_influences_in_the_architecture_of_dark/
    • rrr = náklikový soulsboy detected
    • ještě k bloodborne něco:

https://killscreen.com/articles/understanding-sublime-architecture-bloodborne/
      http://www.kotaku.co.uk/2016/12/09/the-artists-and-paintings-that-bleed-through-bloodborne
      • Akorát to v tý hře vypadá echt hnusně.
        • https://vignette.wikia.nocookie.net/fairytailfanon/images/4/40/Lost_Nightmare.png/revision/latest?cb=20160729204011

Sleduj kolik je tam načtených vzdálených textur a kolik je tam budov, to vše na mrzké PS4 bez nějakých lod apod. Jen je škoda, že se tam asi nedočkáme supersamplingu, který teď Pro bude podporovat, to u Bloodborne bylo nutné.
          • To je ale docela rozdíl, jestli hra používá 100 textur nebo 1000 v jedné scéně.:) Nemluvě o tom, že to tvoje Bloodborne má herní logiku složitou asi jako Tetris ve srovnání s KCD.
            • BB je samozřejmě jednoduchá mlátička proti KC, co se týče herních mechanik. Náplň hry je skákat kolem potvory v průměrný fyzice a směšném kolizním systému...
            • O sebekontrolu tady přichází vavrovo stado
            • ma tak hlubokou naraci, ze penetruje mozek hrace, ktery pak prijde o sebekontrolu a zacne spamovat diskuze na games pod multinickem

to uz tu dokazujes dlouha leta, to vidime, to psat nemusis
            • dodám, že narace v KC je na úrovni Tetris oproti Bloodborne *3*
            • herní logika v Bloodborne je samozřjmě hodně vysoko, je to hra, která je domyšlena do posledních detaiů. je hluboká v příběhu, v naraci, v architektuře, v combatu. Sry ale zahraj si to.

https://www.youtube.com/watch?v=KWplFVGn5HI

Tady video o naraci v Bloodborne.
        • ne, nevypadá, pořád jedna z nejhezčích her, co existuje.
          • Jedna z nejhezčích na starou PS4...
      • ten článek z kotaku osobně doporučuji, pokud jste nečetli...
    • https://fextralife.com/dark-souls-architecture-how-the-real-world-influences-the-games-locations-lore/

tady další ovlivění.
      • Za tohle mate v sekte nejakou pochvalu nebo diplom?
  • Mart9
    Po třech odehraných hodinách považuji za největší rozdíl mezi Kingdom Come a Skyrimem opravdovost příběhu a prostředí. Zatímco Skyrim jsem po třech hodinách přestal hrát, když jsem si neuměl představit, že bych tam měl strávit ještě desítky hodin, Kingdom Come mě pohltilo a těším se na další hodiny v něm.
    • bohuzel ta opravdovost u KCD dost casem klesa az k naivite, nevim jestli se to pak zase zlepsi ale spis o tom pochybuju, protoze je videt, ze ze zacatku asi meli dost casu si s tim vyhrat, ale postupne to dost upada.
  • Tak zatial mi KCD pripomina skor seriu Gothic. Rozbeh je strasne pomaly. Co podla mna najviac nezvladli je prolog. Prva hodina hry ma hraca uputat, uviest do hry a ohurit. Nie odradit aby ziadal o refund po dvaciatich minutach.
    Toto fakt nie je pre kazdeho. Treba prezit ten uvod, nieco lockpicknut, vykradnut nejake domy a ponahanat s lukom zajacov v lese. Hlavne plus je, ze sa kazdy zlepseny skill a perk sa realne odzrkadli v hre. Tato hra je pomala piplacka. Zatial ma to relativne bavi...
    • To ale neni problem KC ze jste si vsichni zvykli skakat ve stredoveku po hradbach jak spiderman a klikat jak vysinuty. Pro me je KC prvni velka hra po 10 letech. Doted jsem kupoval jenom indie. Na nejaky UBI***čky .... ale viteco *3*
      • Po deseti letech? Tak jak můžeš UBi hry hodnotit jako sracku?
        • Par let jsem se koukal na gameplay a kroutil u toho hlavou jak s tim vubec muze nekdo travit cas..
          Pak jsem nad tim proste zlomil hul, protoze uz mi to nestalo ani za ten cas na to koukat, hrat hru kde mas nakreslenou linku na zemi, nebo vidis zakrouzkovanej cil v prostoru jak u lockonu ve stihacce....
          To jsem radsi nainstalloval starou Baldurs Gate kde jeste clovek musel trosku premejslet..
          • Si borec, opravdova herní elita
            • Dik, ale to nebyl ucel, proste ti jen odpovidam, to je vsechno *5*
  • Všichni jak si musí koupnout do Skyrimu jak správne Vávrovo stádo. Všichni tady Skyrim oslavovali, všichni ho hráli a teď je moderní chyby Kingdom Come omlouvat Skyrimem. O sedm let později a v mnoha směrech je Skyrim dál, nevím, jeslti máte nějaký důvod kopat do Skyrimu krom stádovosti. Nejsem fanoušek Skyrimu jen tak pro info.
    • Já zas nechápu, co na Skyrimu každý vidí. Vždyť to není ani nejlepší hra ze série TES.
    • Všichni ne ty fouňo.
    • Nepřijde mi to jako omlouvání (tady i jinde na webu), ale spíš se některým lidem nelíbí pokrytectví, se kterým se KCD hodnotí s ohledem na stejné chyby, jako měl Skyrim. Ten ale sbíral samá desítková hodnocení...
      • Dát Skyrimu desítku mohl jen šílenec, ta hra byla v mnoha směrech extrémně odfláklá. S osmičkovým hodnocením KCD ale souhlasím, sice na té hře jde vidět megalománská propracovanost v některých aspektech, obrovský smysl pro detail a srdcařina, ale jako celek mě to třeba nebaví tak moc jako Fallout New Vegas, který je přitom po technické stránce asi to nejhorší, co jsem hrál (možná s výjimkou Trespassera)
        • FNV je asi jediná hra, kterou jsem nevydržel hrát kvůli jejímu vizuálu a to mi nevadí věci typu Neo Scavenger.
          • walltar
            Tady musím souhlasit... ale mám to tak se všema novodobejma falloutama. Prostě mě ty hry neudrží. I když původní fallouty jsem miloval. A to jak ty hry vypadají je jeden z důvodů.

Celkem ale podobný problém jsem měl i s tím Skyrimem, než začali vycházet grafické mody... ta hra byla do té doby šíleně hnědá.
    • Mart9
      Jestli je to reakce mimo jiné na mě, tak já jsem v životě žádné jiné ukecané open world RPG kromě Skyrimu a Kingdom Come nehrál. Prostě to není můj žánr a Skyrim mě do tohoto žánru nevtáhl. Zároveň mi po pouhých třech hodinách ani nepřísluší úplně KC hodnotit, všimni si, že jsem pod recenzí taky nic nepsal. Ale myslím si, že můžu srovnat, proč jsem přestal hrát Skyrim a proč v KC hodlám rozhodně pokračovat.
      • možná by sis měl zjistit, čim se TES proslavilo. Vždycky to byla svoboda, rozhodně to není nějaká novela.
        • Blue.Shark
          Z mého pohledu se TES série (hlavně Oblivion a Skyrim) proslavilo hlavně díky komunitě, která z těch her dokáže vykřesat diametrálně odlišný zážitek, než jaký by byl v základu. Osobně jsem na těch hrách nikdy neviděl nic extra převratného, ale práce komunity z toho dokázala udělat nevídanou záležitost.
          • Jasně, otázka práce komunity je ale něco zcela odlišného - ti lidé dělají svou práci zdarma a pro radost a o své výtvory se dělí s ostatními. O komunitním výtvoru prostě nenapíšeš 100+, protože to je docela jiná kategorie. Pokud tě na TESkách zaujala práce komunity, řekl bych, že ohledně KCD se máš na co těšit - file system Cryenginu se v KCD zdá být nezměněný, takže je jen otázkou času, kdy se začnou objevovat první modifikace.
            • Blue.Shark
              To je právě ono, samotné TES mi nepřipadají jako nic extra, ale jejich síla je v nástrojích pro vývoj. V modování samotném se moc nevyznám, ale pokud bude KCD v tomhle ohledu stejně přístupné, je to jen dobře a máme se skutečně na co těšit.
        • Já bych popravdě chtěl někdy zjistit, čím se série TES OPRAVDU proslavila. Přiznám se, že s vypnutým mozkem mě třeba Oblivion i chvíli bavil, ale jakmile jsem nabyl vědomí, zjistil jsem si, jak hnusná a tupá hra to je. Tuto skutečnost dnes stokrát podtrhuje existence KCD, se kterým lze přímo srovnávat. KCD je sice podstatně novější hra, ale tvůrci TES měli snad deset let na to, aby vymysleli něco pořádného a k tomu, aby vytvořili i něco koukatelného, mohli též použít Cryengine, který minimálně v době Oblivionu a Skyrimu dávno existoval. Dodnes si vzpomínám na ony řeči o "Radiant AI" a tak nějak se nemohu přestat smát.
          • v čem je hnusná a tupá? Skyrim neni žádná technilogická pecka, ale Oblivion ve své době byl top, dokonce bych řekl, že to byla hra, která grafiku zase někam posunula.
            • tvoje argumentace jsou naprosto tristní, argumentovat cizím článkem a k tomu jen znovu napsat, že je hnusná a tupá, značí že jsi troll obecný. Navíc úplně zcestně říkat, že Mafie má několikanásobně lepší grafiku než Oblivion, tvl to už značí s nějakou nemocí. 100+ je subjektivní, jen 5+ bych napsal ke hlavní postavě Jindřicha.
            • Další mléčňák, který ještě nedozrál do věku, kdy pochopí, že lidé mohou mít i jiné názory. To je jedno, do toho dorosteš. Dal jsem si tu práci a původní 100+ porovnal s dnešním KCD a našel jsem pouze 19 bodů, které se subjektivně shodují. Řekl bych, že za tím musí být ze strany Warhorse pořádný kus práce.
            • ucho
              chtěl bych se k Oblivionu vrátit. hrál jsem to tehdy jen pár hodin, kdy jsem se pak nebyl schopen dostat z nějakého questu. hra vždy spadla při lezení ven a savy jsem měl převážně zevnitř questu. jeden starší save byl opravdu starej... tak skončilo mé hraní slavného Oblivionu. ale jo, třeba se k němu letos dostanu :)
              verze byla už samo notně opatchovaná. chyba možná byla, že jsem to rozjel s mody, s tím nějakým doporučovaným na skillování.
            • aha, ty jsi jen Vavrovic trollí ovce. Odkazovat na jeho 100 je výsměch, protože tohle vypíšeš i o KC.
            • Hnusná je v každém pixelu, který vykreslí na monitor a tupá je téměř ve všem, co v ní je, viz Vávrovo 100+. Oblivion grafiku opravdu posunul, ovšem dozadu. O několik let starší Half Life 2 a Mafia vypadaly nesrovnatelně lépe - měly svůj jasný vizuální styl, zatímco Oblivion jsou jen ošklivé omalovánky. O geometrii všeho kolem je lépe nehovořit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit