To, že jste rodiče po čtyřicítce, neznamená, že musíte přestat hrát
-
troska z ine jstrany ...
40+ single, deti 0 :P proste mat ci nemat deti je rozhodnutie kazdeho jedneho (zvacsa).
8+ hodin prace, cesta tam a s5 cca 1,5 hodina, cize toh ocasu je celkom dost :)
ale aj tak skor o hrach citam nez realne hram. Rozohrateho je toho dost (aj BG3), momentalne cca 111 hodin Persona 5 Royal ale dal som pred mesiacom takmer na mesiac WOWko tak to slo trocha bokom, a tento tyzden nacal Personu 3 Reload. -cize ked si to spocitam, tato persona 3+5 mi este zobere este aj viac nez 100 hodin casu, nevadi :D
Ale je pravda aj to ze aj bez deti proste uz ta chut a cas na ne nie je az taky velkorysy ako za cias skoly. A cez tyzden casto nad hrou zvitazi skor serial/film/anime.
-
-
Dle novely zakoniku, lidi co nemaji deti, budou odvadet vyssi dane, takze ti to poradne stat zdani, ze jsi statu nic nedal :)
-
-
SCK alebo CZ? :)
na to aby via cludi malo deti by to chcelo aj vytvorit prostredie pre to aby sa tak stalo, ked to zdanis viac, moze (a asi) to bude mat negativny efekt. (+ aneb kolko stoji vychova atd. deti, vs vyssie dane ?)
a co ti da stat za to ze mas deti? almuznu mesacne? co nai zdaleko nepokryje naklady spojene s tym mat deti...
ale toto je nadlho
-
-
-
Je to tak. Bohužel to jde ruku v ruce s obměnou kamarádů, protože někteří 25 letí single hardcore gameri prostě nemají pochopení pro to, že večer člověk nemá čas ani energii. Úplně nevnímám, že by to šlo fyzicky ještě dolů, jen je prostě těch povinností víc, práce zodpovědnější a náročnější. V kombinaci s nemožností dostatečně trénovat pak ten skill jde hodně dolů.
Co se dá dělat, aspoň jsou tu pořád single player hry, co se dají používat nebo pomalejší krátké multiplayer jako tanky.
-
-
Já jsem už na drilovací/multiplayer hry zanevřel kompletně. Hrával jsem s pár kamarády L4D, když bylo ještě celkem aktuální, ale tak nějak jsme šli každý svou cestou (i když s jedním z těch človíků jsem stále v nepravidelném kontaktu).
I když rodinu nemám a ani ji neplánuju, dneska už nemám chuť ani čas drilovat do zblbnutí, abych byl v některé hře lepší. Raději investuju čas do sebevzdělávání a jiných zájmů. Sice stále hraju SP hry na vyšší obtížnosti, takže tu a tam se zaseknu, ale nakonec postoupím dál, takže neztuhnu v jedné smyčce donekonečna.
-
-
48 let, 4 děti (celkem), pes, barák, zahrada a komp na hry. Hraju na PC od 1991 (tehdy na intru AT 286/12MHz). Někdy hraju i celý den až do noci, jindy na to týden nesáhnu (vítězí seroš a lahváč). Dneska už si hry kupuju a pečlivě vybírám, dřív jsem hrál prakticky všechno co vyšlo, to už bych dneska nedal.
-
-
Tak dřív vyšlo pecek xy do roka... dnes jedna taková supr hra možná 1,2 za rok a tuny a tuny nesmyslů k tomu, takže i kdybych měl čas 24/7 na hry (jakože bych ho měl, kdybych chtěl..), tak bych stejně byl nucený vybírat, protože to jsou hrozné chujoviny, rychlokvašky, nedodělky a nebo prostě špatné hry, co vychází.
-
-
Dobrý článek. Jsem podobný případ, věk 41, 2 děti, každý den v práci cca 10hod. (práce + cesta). Děti mám už docela odrostlé. Dcera již naběhla do puberty a syn na jejím začátku (bůh nás s manželkou opatruj 😂). Kromě společných procházek s rodinou, výletů na kole, kultury, seriálů a filmů, si najdeme čas si společně něco zahrát, ale spíše mají kamarády, se kterými si zahrají fortnite a podobně. Pokud si chci vyčistit hlavu, tak si zapnu Rocket League (super rychlovka u které člověk alespoň na chvilku vypne) a pak mám rozehraných několik RPG, ke kterým se někdy po delší pauze vrátím, ale pokud je ta pauza dlouhá, tak si to raději rozehraji znova a znova a znova....., protože mi ten příběh utekl. Což je tak ze 70% všech RPG co hraji 😀 . Teď jsem se nechal zlákat Baldurs Gate 3, tak uvidíme, tu určitě dohraji do konce 😎 (i když si teď uvědomuji, že si to říkám pokaždé, když si nějaké RPG rozehraji) Jinak strategiemi typu CK3, Dwarf Fortres, RimWorld atd, také neopovrhnu, to opravdu může člověk zapnou a vypnout kdykoli.
-
Dvě malé předškolní děti, já skoro čtyřicátník, hraji cca 3 dny v týdnu po 2-4 hodinových seancích.
Naposledy jsem nejvíc dával TLoU na PC, klidně i pět hodin v kuse do dvou do rána.
Aktuálně jedu Planet of Lana a Trepang2 po dvouhodinovkách.
Jako jo, ta únava je někdy strašná, a nejvíc naštve, když se na to člověk celej den těší a pak jde spát společně s ratolestmi, ale zatím se to dá...
Jen jste mi teda Aleši neudělal radost s tou předpovědí výdrže u čtení; kupovat to nepřestanu a pořád zbývají stovky nedotčených děl v knihovně 😱.
-
Já hraji od roku 88 nejprve na MZ800, nasledně Amiga 500+,1200 a PC. A to je dodnes, tedy kdyz pominu PS3, Xbox a drobné kozole + mobil. A co hraji dnes? MW, Battlefield, DayZ, Last of US. Prostě tam kde je trošku akce, ale i oddechovky. :)
-
Díky za článek. Přídám vlastní zkušenost. Na hraní her mám naštěstí dostatek času, takže mohu zkoušet všechny žánry, nicméně jsem už hodně vybíravý. :) Letos to bude 26 let.
PS: Ačkoliv jsem nikdy nebyl na soc. sitě nebo Youtube, začal jsem pro zábavu natačet hraní her, které kraji na klávesnici a myši, protože mám fyzický handicap.
https://www.youtube.com/@Stephano0611
PPS: Aleši, už to chce longplay Crusaderů, LOTR se krásně rozrosl o spoustu frakcí - jde hrát i za Bilba :)
-
-
Ked sa chce, cas sa najde. Namiesto vysedavania v hospode sa da cas travit aj kreativnejsie.
-
-
tento rok 40...uz hram len fakt tituly co za to stoja....posledne som si kupil collectorku tekkena8 lebo steve gameplay ma stale bavi...banishers bol v pohode...dalej pojdem hellblade 2 a potom wukong....zavrsim to asi space marine 2 a kupim collectorku stalkera 2 a to je moj cely rok...ako tento rok bolo strasne vela hernych vyserov a vela ma ani nezaujalo..momentalne mam na steame len 15 hier vo wishliste a 7 este ani nevyslo a nemaju ani datum este...ostatok si nechavam ako poistky bg3 tam je stale...
-
41 a drtim denne War Thunder od 28 .2. 2014, csko este dlhsie, ked hram Helldivers tak syn len gula ocami. Takze tak. A momentalne davam druhy prechod Rogue Tradera a na Vianoce zakupeny Baldur 3 uz caka spolu s neviemkolkym priechodom Solaris (lebo nove moznosti). Okrem toho stiham aj prirodu a sachy, takze tak si gamujem po styridsiatke :D
-
-
Jo no taková je dneska doba.
-
-
Je mi 40 a se svými vrstevníky se ohledně hraní na PC shodneme na jedné věci. Není co hrát. Když se třeba na steamu, ale vlastně i kdekoliv jinde, podíváte na top hry vybraného žánru, tak drtivá většina je víc než pět let stará a zbytek je v retro designu aby vypadal jako stará hra.
Teď to bude znít že jsem starý, ale zkrátka hry už nejsou co bývaly.
-
-
To je jenom výmluva.
Když se chce, tak se vždycky najde nějaká vyjímečně dobrá hra.
Akurát to člověk nesmí řešit trapným stylem: kouknu se na seznam 10 nejhranějších her mezi teenagery. To pak samozřejmě vyskočí spousta přepálených her.
-
-
Ne že by nebylo hratelného vůbec nic, ale jsou to jen asi 3-4 nový hry za rok.
A jak jsem psal, není to jen můj názor, ale i názor mých vrstevníků v okolí.
Hraju hry 30 let a ve způsobu hledání problém fakt nebude 😄
-
-
A nebo neumíte ani vyhledávat na Steamu....Takže to není o stáří.
-
-
kdyby to bylo tím, tak bych se sem ani neodvažoval napsat😀
-
-